Şimdi Ara

Araba değişimi, ev peşinatı vs vs... YARDIM LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cfiliz


    quote:

    Orijinalden alıntı: syerturan

    Eve bir ekspertiz yaptırın derim. Değeri 200 falan yazdırabilirseniz 150 kredi çeker, evi alır, üstüne ayağınızı yerden kesecek bir araba da alırsınız.

    Kredi başvurusu yapmadan ekspere çağırabiliyor muyuz.. Yaklaşık 5 senedir kirada oturduğum ev, tam rakam konuşmamakla birlikte ev sahibi aynı sitedeki diğer dairelere göre daha uygun verebileceğini söyledi.

    180.000'e verirse, 45.000 peşin verip, 135.000 kredi çekip, 6 senede 2500 taksitle ödeyebilirim diye düşünüyorum. Şantiyelerden gelen paraların üzerine de 3-5 koyup idareten bir araç alabilirim herhalde.

    Çağıramazsınız. Eksperi banka gönderir, size haber bile vermez. Ev sahibi ve çevre fiyatlara bakar. Buradaki hassas noktalar ev sahibinin arandığında değeri biraz fazla söylemesi. Biraz da reel değerinin altında verecek diyorsunuz. Eksper reel değerin 10bin üstünde yazsa, ev sahibi de 10bin altında verse mesela evin görünen değeri 20bin artar, bunun %25i 15bin fazla kredi çekilir.




  • Ben ,daha bir ay önce Nilüfer Altınşehir'de daire aldım. Çift maaş öğretmeniz. Yıllarca köyde çalıştık para biriktirdik. Ama gene de fiyatlar bize çok yüksek geldi.2007 model dizel Corolla'mı satmayı düşündüm. Ama arabasız yapamam. Hele ki iki çocukla... Sağolsun kardeşim yüklü bir miktar destek verdi de aldık.

    Daire 255 000. 8 yıl 2130 ödemesi var. Kiralar aynı sitede 850-1000 arası. Burada 3-5 sene önceki emlak değerleri ile bugünü karşılaştıran forumdaşlar haklı değil bence. Ülke tarihinde emlak değerleri hiç bu kadar artmamıştı. Aldığım daire 10 yıl sonra 350 mi olacak? Benim bacanak, 5 yıl önce 160'a aldığı daireye kendince 300 değer biçiyor. İyi de kendisinin 300 000'i olsa eski daire mi alır? Siz olsanız 10 yıllık daireye bugün kaç para verirsiniz Nilüfer'de? Ben, aldığım dairenin pirim yapacağını hiç sanmıyorum kısaca.


    Konu sahibinin geliri çok iyi. Ev alabilir tabi. Ama arabasını satıp da bu girişmesi, hayat tarzından taviz vermektir. Ki zaten kullandığı araç çok tatsız . Bu dünyaya bir daha gelinmeyecek sonuçta.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.