Şimdi Ara

araba alırken ne yapmalıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hiç araba almadım arabayı beğendik baktırdık tamam alıyoruz dedik sonra ne yapacağız

• Araç sahibi aracın borcunu kontrol ettiyse notere gideceksiniz saymış olduğun parayı araç sahibi de kontrol ettikten sonra aracı üstüne alacaksın bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lTriviuml

Araç sahibi aracın borcunu kontrol ettiyse notere gideceksiniz saymış olduğun parayı araç sahibi de kontrol ettikten sonra aracı üstüne alacaksın bu kadar.

peki ruhsatı kendi üstüme nasıl alacağım ve plaka değiştirmek istiyorsam napıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: yastık döşek

quote:

Araç sahibi aracın borcunu kontrol ettiyse notere gideceksiniz saymış olduğun parayı araç sahibi de kontrol ettikten sonra aracı üstüne alacaksın bu kadar.

peki ruhsatı kendi üstüme nasıl alacağım ve plaka değiştirmek istiyorsam napıcam

Eğer ikamet adresiniz aynı ilde ise zaten plaka değişmez. İkamet adresiniz farklı il ise mecburen değişir.
  • quote:

quote:

noter soracak zaten plaka değiştirmek istiyormusunuz diye bir ekstra 66 tl ödemek gibi durumda kalacaksınız.sonra şöförler odası 20 lira alıyor filan.noterde işin bitine trafiğe gideceksin ordan söylerler ne yapman gerektiğini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aynı il ve ilçedeydim yinede trafikte değiştirdim plakamı eski plakayı kullanmak istemedim ekstra 120 tl masrafı oldu bana.noterle alakası yok bütün işlemlerinizi trafik şubesinde hallediyorsunuz.(tabi aracı noterde devir teslim yapıyorsun o ayrı)
  • peki plakayı değiştirmedim alım satım masrafı ruhsat çıkarma felan nekadara mall olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • noteri tam bilmiyorum ama ben yalnış hatırlamıyorsam 170 tl notere verdim 60 tl de trafikte ruhsat için verdim(60 tl sadece ruhsat için ben ekstra plakayıda değiştirdim + 120 tl) .bunun yanında 200 tl civarında zorunlu trafik sigortası var (bu oturduğun şehire bağlı olarak değişiyor)benim hesaba göre 430 tl çılkyor fakat ortalama 500 tl yi gözden çıkarmak lazım.
  • 2012 YILI NOTER ÜCRET TARİFESİ

arac-noter-satis-masraf

EGM Adına Tahsil Edilen Tescil Belgesi Bedeli : 58,00 TL
    (Yurdışına çıkarma hariç tüm işlemlerde alınır)

EGM Adına Tahsil Edilen Trafik Belgesi Bedeli : 77,50 TL
    (Trafik belgesinin satış sırasında yenilenmesi gereken durumlarda alınır)

Noter Ücreti : 23,75 TL
    (Her türlü satış ve devir işleminde alınır)

Posta Ücreti : 7 TL
    (Sadece seferberlik görev emri bulunan satışlarda alınır)

KDV : İşlem Ücretinin % 18'i
    (İşlemden alınan ücretlere göre %18 katma değer vergisi.)

Eğer plaka değişmeyecekse bütün iş noterde bitiyor sana geçici ruhsat veriyorlar asıl ruhsat 15 gün içinde ptt ile adresine geliyor, eğer sabırsızsan trafik şubeden takip edip hazır olduğu zaman gidip ruhsatı alabiliyorsun

Alttaki linki okursanız gerekli herşey anlatılmış

http://muayenesi.com/arac-sorgulama/38-arac-trafik-sorgulama/286-arac-noter-satisi-devir-islemleri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 23 Ekim 2012; 15:16:12 >

• quote:

quote:

Noter plaka değişikliği istiyor musunuz diye soruyor. Belli bir ücreti var.
    Plaka değiştirmeden aracı alırsanız 60-80lira arası notere veriyorsunuz
    Aracın borcu çıkmazsa noterle işiniz 5dk gibi çok kısa sürüyor aksi halde araç satışı borç ödenmeden yapılamıyor. Başıma geldiği için bunu ikinciye söylüyorum araç sahibi kontrol etsin.
    Eski(aracın eski sahibi üzerine olan) ruhsat noterde kalıyor noter size geçici bir belge veriyor ruhsat yerine o geçerli oluyor yanılmıyorsam 10 gün içinde trafik sigortası yaptırmanız gerekiyor sonra ruhsatınız çıkıyor trafik subesinden alıyorsunuz.
    Araç sahibinden alacağınız belgeler muayene ve egsoz muayenesi o kadar.

• şimdi 80 notere veriyoruz 60ta trafiğe mi anlamadım ki kimisi 170 demiş kimisi 60 mış
  • plaka değişikliğini boşverin alım satım sadece alım satım ne kadar ve ruhsat çıkarımı yani ruhsat benim üzerime herşey benim üzerine olması için kaç para harcicam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yastık döşek -- 23 Ekim 2012; 15:52:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.