Şimdi Ara

Araba Alım Satım Tecrübesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler otomobil alırken arabayı görmek ve bilen birine göstermek çok önemli fakat alım satım sitelerinden baktığımız arabalar için yapılan acıklamalarda hep klişe sozler kullanılıyor tecrübeli arkadaşlardan bu açıklamaların artında yatan arabayı asıl satma nedeni hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayacak tiyolar alabilirmiyız?
    Mesela takas düşünüyorum diyen biri acaba arabasından sorunlar yüzünden kurtulmak mı istiyor yoksa farklı bir arabaya binmek mi? İstediğiniz yere gösterebilirsin diyen acaba sorunlu arabamı satmak istiyor?

Bunlar gibi örnekleri çoğaltabiliriz... Ben ve benim gibi ikinci el araba almayı düşünenlere en azında ön bilgi olur...

Saygılar...

• araç işimize geldikten sonra satan kişinin ne düşündügünün ne önemi varki...
  • Benim sormak istediğim aracı satan kişinin asıl niyeti sonuçta aracı satmak istemesinin bir sebebi olmalı ve bu sebep iyimi yoksa kötü niyet mi, bunu anlamamızın püf noktaları hem internet ilanında hemde yüzyüze konuşurken. Yaşanmış hikayeler bizlere yol gösterebilir.
  • Kimse yoğurdum ekşi demez, kimse memnun değilim o yüzden satıyorum demez tabi ki herkesin satmak için bir bahanesi hazırdır, doğru da olabilir yalan da..

Ben hiç otomobil satmadım ve 2. el otomobil almadım ama motorsiklet aldım, bir motorsiklet beğenmiştim ikinci el ama sıfır km yazıyor ilanda aradım hediye çekilişinden çıktı dedi, şüpheye düştüm sonra biraz araştırınca adamın altivi'den kazandığını gördüm tesadüfen o zaman inandım adama yalnız o motoru alamadım başka bir motoru aldım 60 yaşında bi amcadan enduro motor aldım adam süperspor alıcam o yüzden satıyorum dedi bana çok inandırıcı gelmedi ama ustaya baktırdım onay alınca da satın aldım bir problem çıkarmadı memnunum amca ne yaptı süperspor aldı mı onu bilemiyorum
  • caglar saol

iste buyle kucuk hikayeler demek istedigim...
  • Takas düşünüyorum diyen biri doğru da söyler yalan da söyler

Zaten satıcı ne derse desin söze bakarak araba alınmaz

Önce arabanın plakasını alıp yetkili servisin birinde rica ederek sorgulat (online çalışan vw ve benzerlerinde) tüm geçmişi ortaya çıkar

Sonra sahibinden arabanın servis bakım belgelerini iste

Bu belgelere göre km hakkında değiştirilip değiştirilmediğine dair fikir sahibi olursun

Daha sonra sahibine araba dediğiniz gibi temiz ve siz de güveniyorsanız servisinde (cüzi bir miktara) ekspertiz yaptıralım diye öner

Ekspertizde eğer iyi yapılırsa herşey ortaya çıkar; yanında götüreceğin ustanın farkına varamadığı bir sürü şeyi saptayabilir

Hayırlı olsun

• satılık olan araçların yüzde 80 o arabadan kurtulmak içindir yani yeni modele yükseltme,çok masraf çıkarması,ağır bir bakımdan geçmesi gibi sebepler az bir kısmı mecburiyetten satıyor borçlar,haciz falan gibi kötü durumlar.yoksa insan arabsını neden satsın.takas isteyen her türlü alışverişe hazır denebilir ama yuksek modelle takas diyenin zaten amacı belli gariplik yok.internetteki fiyatlarda biraz uçuk.oto pazarları yuzde 95i galerici.bir araba galeriye düşmüşse çaresi kalmamıştır yada adam çok meşguldür.ama geneli çok kilometre yapmış elde şişmiş arabalar.en güzel arabalar hürriyet gazetesindeki sahibinden araçlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Alım-Satım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • takas dusunen kiside dikkatli olmaliyiz yani...

az bir kismi olusturan borclar haciz falan muhabbetini bir sekilde anlama yolu bulabilirmiyiz ki?
  • Bukadar sey yazmasi gerekli mi? ben bu kadar bilgi veren birseyleri gizlemek icin caba sarfediyordur diye dusunurum....

siz ne dusunuyorsunuz?

http://www.sahibinden.com/emekli_subaydan-_-_-_-_-_-_opel_vectra_cd_16v_2_0_97_model_sunWQQaXQQ5199424WQQpXQQdisplayitem

Araba Alım Satım Tecrübesi...

emekli subaydan- - - - - - OPEL VECTRA CD 16V 2. 0 97 MODEL +SUN

ARACIM GARAJ ARABASIDIR KISIN KAR,BAHARDA YAGMUR ,YAZINDA GUNES ALTINDA KALMAMISTIR....

TEMIZ,BAKIMLI ,ORJINALDIR... DEGISENI YOKTUR...

EMSALSIZ ANKARA ARABASIDIR......

BAKIMLARINI EKSIKSIS YAPTIRMIS BULUNMAKTAYIM.....

MOTORU 107.000DE SIFIR YAPILMISTIR

BASKI BALATA YENIDIR ,ON SISTEM,ALT TOPLU, EGZOZ YENI,KLIMA HERSEYI ILE BAKIMDA YAPTIRILMIS (2007 TEMMUZ 4 'TE 1650YTL) 2 YIL ARKANIZ BAKMADAN KULLANILACAK DURUMDADIR.SIZIN CEBINIZDEN BUNLAR ICIN BIDAHA PARA CIKMAYACAKTIR MASRAFSIZDIR.

1 AY ONCE 4 SIFIR YENI LASTIK ALINDI,MICHEALEN PERFORMANS LASTIKLERINDEN.... (980 ytl),eski lastiklerinide isterseniz satista verebilirim...

vectra'lara cok yakisan arka bagaj ustue KANAT yaptirdim (150ytl)

ARACIMA EN KALITELI VE PAHALI OLAN BRC MARKA LPG TAKTIRDIM,BU YAZIN BASINDA HAZIRAN AYI GIBI 4-5 AY OLDU,(RUHSATA ISLETTIRILDI 2009 A KADAR MUAGYENELI ,tumu 2,250 YE MAL OLDU HERSEYIYLE)

fenni muagenesi 2008 e kadar yapilmis olup,tasit vergileri odenmistir,sizin bunun gibi extra bir masrafla cebinizden para cikmayacaktir.... alacaginiz arabada bunlara dikkat ediniz...

OTOMATIK 1.SINIF SUNROOF (ACILIR TAVAN) BU MODELLERDE OLMASSA OLMAZI,FABRIKADA ORJINAL YAPTIRMAYA KALKSANIZ 1550YTL ISCILIK MASRAFI VARDIR... AMA BUNDA ORJINAL FABRIKA CIKISLI CD FULL FULL OZELLIGIDEN KAYNAKLI SUNROOF VARDIR....TAVSIYE EDIYORUM....

ve aracimda en pahali alarm sistemi takilidir..... (bu alarm ile arabanizi anahtar ile kapamaniza gerek yok tek tus ile kapilariniz kitlenip ,TUM CAMLAR SUNROOF OTOMATIK KAPANIYOR ve gozunuz arkada kalmiyor,kapi cam acik kaldi mi diye)

yol bilgisayari ile benzininizle ne kadar yl gideceginizi,km de ne yaktiginizi,sicakligi ve daha minimum ozellikleri gostermektedir,bu kasalarin GL VE GLS modellerinde olmayanlardir... sis fari ve sunroof ,kadife koltuk,kolcak,arka kafaliklar,yolcu havayastigida CD MODELLERINDE olan ozelliklerdir....

BEN IKINCI SAHIBIYIM,4 YIL ONCE RENAULT MAIS ANA SATIS BINASINDAN (ASTI YANINDA) MUDUR"UN ARABASIDIR ONUN ARABA DEGISTIRMESINDEN DOLAYI ONDAN ALIDIM...

soyle soylememk istiyorum araba binici icin birebirdir,aldiktan sonra masraf cikarmiyacaktir,cunku aldiktan sonra servise girince epey masraf cikariyorlar bunlari ben tum bakimlarini yaptirdigimdan oyle bir derdiniz olmayacak,ucuza almak mantikli gelebilir ama servise girince cikan meblayida o fiyata eklemeniz gerekecektir cunku o da cebinizden cikacak..... ben hicbir masrafla alici karsilasmasin diye zamaninda ve duzenli yaptirdim ,su zaman itibariyle 2 yil bakmaniza gerek yoktur.... yagi,antrifirizi hazir bir sekilde kisa hazirladim arabami,garajda bekliyor satisi icin...

son fiyatim 16.250 dir.... asagiya fiyatlar icin lutfen aramayin.... rengini,ustundekileri,bakimlarini,duz vites olup olmadigini kontrol edin ,karsilastirin... galericiye degil biniciye satmak istiyorum,aracimi aldiktan sonrada alan arkadasa herzaman yardimci olmaya varim,yillardir motor icin bir ustaya,elektrik icin baska bir ustaya baktiririm onun disinda hic kimseye el surdurtmedim,gerekirse alici ankarada olacaksa ustalarimla tanistiririm ve cocuklari gibi olan aracimi yeni sahibiyle hayirli gunlerde ilgilenmelerini saglarim

OGLUMUN AMERIKAYA OKUMAYA GIDECEGINDEN DOLAYI MADDI IHTIYAC GEREKLILIGINDEN SATMAKTAYIM,YANI IHTIYACTAN DOLAYI,YOKSA SATMAYI HIC DUSUNMEMEKTEYIM... o yuzden takas teklifinde bulunmayin lutfen...

ISTEYEN ARKADASLAR GELIP GOREBILIRLER,ARAC SUREKLI GARAJDA DURMAKTADIR,GELINCE GARAJDA GOSTEREBILIRIM...

ANKARA HASTANESI ACIL'in oldugu yol ustunden sitelere giden plevne caddesinden giderken sol taraftaki ZETAS petrol ofisinin ,sol tarafinda kalan binada oturmaktayim,arabada evin altinda garajdadir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytunkıy -- 6 Şubat 2008; 2:20:16 >

• vetra ilanını okudum.gülen mi ağlan mı hesabı.adam bide bagajı,freni , direksiyonu var filan demediği kalmış.hey allahım yarabbim yav
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

vetra ilanını okudum.gülen mi ağlan mı hesabı.adam bide bagajı,freni , direksiyonu var filan demediği kalmış.hey allahım yarabbim yav

bu adam arabaya bakmaya gelen kişiyi 3 saatten aşağı bırakmaz. konuşur durur. giden kişi tedbirli olmalı.
  • Ben arabamı satıyor isem yeni araba almak için satarım. Takas düşünmüyorum yazdıysam başka araba ile değiştirmek istemiyorum demektir. Arabamın parasıyla araştırarak kendi kendime bularak bir araca binmek isterim .

Hani aklıma gelen ilk tiyo ise şöyledir : Arabanızı kimseye kullandırtmayın , tek başınıza test sürüşüne çıkmayın. Herkes yamuk olmayabilir ama bu devirde güvenmeyeceksin kimseye.

Adam silah çekip seni arabadan indirip yola kaldığı yerden devam edebilir. Veya seni soyar. Çevremde bu tip bir olay olduğundan ve benim başıma da farklı bir olay geldiğinden ailem ve ben arabalarımızı satarken test sürüşüne Kullanacak Kişi + Ben yada başkası + Arabayı alacak adam olarak çıkarız. Yada gider borusana araca baktırırken tesisin içinde kullandırırz.

Alacak olan adam ekspertiz isterse kendi cebinden istediği serviste yaptırabilir.

Dünyanın binbir türlü hali var. Ben tedbirimi alayım da..

Selamlar : ))

• Arkadaşlar olayı birde şu açıdan bakın.Bu kişi emekli subay ve muhtemelen herşeyi inceleyen bir subay tipi.Denetlemede anlatır gibi bütün özelliklerini anlatmış.Bence altında birşey çıkmaz.
  • sımdı yeni araba almak icin satanlar su bakimdanda dusunebilir ulan biktimbu arabadan yeni birtane alayimda rahat rahat kullanayim

arabasini bu kadar oven birisine demezlerimi bu kadar guselde neden satiyorsun diye?
  • arabayı gayet güzel bir şekılde anlatmış altında bişeyler aramaya gerek yok bence ...Bir çok ilanda bahsedilen temiz,kazasız ,sigara içilmemiş gibi kelimlerden bıkmış olmamız lazım...Tel'de konuşuyorsun satıcıyla,temiz diyor sanayiye götürüyorsun bir sürü masrafı çıkıyor arabanın,ya da boyalı oluyor.Bence subay amcamız biraz titiz,ve eğer gerçekten oğlu için satıyorsa güvenilmeyeck bir tarafı yok.Keşke herkes sattığı arabının geçmişsini böyle açıkça anlatsa..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.