Şimdi Ara

Ara Sıra Ekran Görüntüsünün Bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus Rog Strix RX580 8 GB modeli ekran kartım var. Bazen oyunlardan aniden çıkınca görüntü dağılıyor ve bazen de bilgisayar donuyor resetlemek zorunda kalıyorum. Anlık dağıldığı için daha önce görüntü yakalama şansım olmamıştı. Şimdi PUBG oynarken Shift + Tab yaptığımda sohbet penceresinin görüntüsü dağıldı ve sabit kaldı hemen görüntüsünü çektim. Tekrar Shift + Tab yaptığımda görüntü düzeldi. Bu sorun 1 aydır var, en son iki gün önce format attım ve ekran kartını kurduğumda ekran kararıp geldiğinde görüntü 1 saniyeliğine böyle bozulup düzeldi. Anakartım MSI H110M Pro-VD, işlemci i5 6402p, monitör MSI MAG24C. Bu sorunun kaynağı nedir?

    Edit: Donma olayını da özetlemek gerekirse genelde oyunu aniden kapatıp hemen başka bir şey açtığımda ekran yarım saniyeliğine görseldeki gibi olup sonra komple simsiyah oluyor. Örnek vermek gerekirse en son böyle olduğunda Apex Legends oynarken öldüğümde hemen alt + f4 çekip saniyesinde Chrome açmaya çalıştığımda bu şekilde oldu.
    Ara Sıra Ekran Görüntüsünün Bozulması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beklenen Adam -- 26 Mart 2019; 23:14:43 >







  • Şu an kullandığınız ekran kartının sürücüsünden daha eski bir sürücü bulup kurup bir de o şekilde sorunun olup olmadığını kontrol edin. Hatta sadece bir sürücü ile kalmayın geriye yönelik çıkan eski sürücülerden en yeniden eskiye doğru yükleyip denemeler yapın. Sorun denediğiniz bütün sürücülerde oluyorsa o zaman ekran kartınızda bir sıkıntı olabilir. Başka bir donanım ile de ilgili olabilir ama ekranda bozulmalar olduğu için ilk olarak ekran kartı üzerine yoğunlaşmak en iyisi.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam chipsette sıkıntı olabilir mi? Fps olarak sorunlarda sorun yaşamıyorum pubg'de 90-130 arası fps değeri alıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beklenen Adam

    Hocam chipsette sıkıntı olabilir mi? Fps olarak sorunlarda sorun yaşamıyorum pubg'de 90-130 arası fps değeri alıyorum
    Benzer bir sıkıntıyı Nvidia ekran kartında tecrübe etmiştim. Netice de kartın bozuk olduğu ortaya çıktı. İade etmiştim.

    Çipsetten kastınız anakartınız ise pek sanmıyorum. Ama yine de bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız ekran kartınızı varsa anakartınız da ikinci pci-e girişine takıp bir de öyle deneyin. İkinci giriş yarı performans verecektir. Genelde yarı hızda oluyor. Birde ona takıp aynı sıkıntının meydana gelip gelmediğine bir bakın.

    Gerçi ihtimallerden bahsediyoruz ama bir sıkıntı çıkması halinde anakartınızın bozuk olduğu anlamına gelmiyor. Ya da tam tersi bir sıkıntı çıkmasa da ekran kartınızın bozuk olduğu anlamına da gelmiyor. Ekran kartı yarı hızda çalışacağı için tam performas sırasında verdiği sıkıntıyı vermeyebilir.

    Karışık bir durum biliyorum. Varsa başka bir ekran kartı ile deneme yapmanızı isterdim.

    Eski sürücüleri bir deneyin ondan sonra da ikinci girişi varsa deneyin neticeleri aldığınızda değerlendirme yaparız.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 27 Mart 2019; 21:42:50 >




  • Ekran kartı arızasını işaret ediyor bu görüntü. Garanti varsa gönderin ve 3 kez gönderip paranızı almadan durmayın. Bir gün elinizde patlar bu kart. Tabi öncesinde başka kart takmayı deneyin ki sorundan emin olun. Aynı şekilde sizin kartı başka sisteme takmayı da deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.