Şimdi Ara

Aptal insanlarda gözlemlediğim DİL hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dil anlami iletmek için bir araçtir. Sahip oldugumuz bilgileri, duygulari, fikirleri iletmek amaciyla DIL aracini kullaniriz.

Ama aptal insanlar için durum pek böyle degil. Aptal insanlar daha çok dili AMAÇ olarak gördükleri için, söylenilmek istenenin ne olduguna degil, nasil söylendigine bakiyorlar.

Mesela diksiyon, tonlama, akici konusma gibi seylere bakmak gibi. Yani konusmanin islevinden ziyade, estetigiyle ilgileniyorlar.

Burada aptali hakaret olarak kullanmadim, çok iyi düsünemeyen anlaminda kullandim yanlis anlasilmasin.

• Kardeş aptal bir insanım , yazdıklarına cevao verecektim ama aptal olduğum için yazdıklarından bir şey anlamadım.
  • İyi bir diksiyon ve hitabetin olmazsa istediğin kadar dolu konuş arkadaş, yine de bayarsın.

Not: Büyük ihtimalle adam akıllı konuşamayan ama kendini çok dolu sanan birisin. Seni dinlemeyen, dinlemek istemeyen ve düzgün konuşan insanları kıskançlıktan 'aptal' diye nitelendiriyorsun. Sıkma canını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boreas The God -- 19 Ağustos 2016; 13:26:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DIL değil dil olacak

Ağır Blok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

DIL değil dil olacak

Ağır Blok
    filmin berbattı john wick kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

DIL değil dil olacak

Ağır Blok
    inglizcede büyük i yok hocam lütfen I yaparmısın
  • İnsanın en büyük hatası sen daha anlatmadan yada tek sözcükle karşıdakinin senin düşüncelerini birebir anlamasını beklemek ama öyle olmuyor maalesef ben bunu acı tecrübelerle anladım.

Diksiyon ve hitabet en aptal insanın bile senin düşüncelerinden etkilenmesini ve anlamasını sağlamaktır.Dar anlamıyla düşünme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaNGar -- 19 Ağustos 2016; 13:30:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanki bir insan hem işlev olarak hem anlatım olarak güzel konuşamazmış gibi yazmışsın. Zaten işlev olarak iyi konuşan çoğu kişi anlatım olarak da iyi konuşuyor benim gözlemlerime göre.

• Eğer ki büyük bir topluluğa hitap ediyorsa her zaman söylediklerine ve nasıl söylediğine dikkat etmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Student

İyi bir diksiyon ve hitabetin olmazsa istediğin kadar dolu konuş arkadaş, yine de bayarsın.

Not: Büyük ihtimalle adam akıllı konuşamayan ama kendini çok dolu sanan birisin. Seni dinlemeyen, dinlemek istemeyen ve düzgün konuşan insanları kıskançlıktan 'aptal' diye nitelendiriyorsun. Sıkma canını.

Kendine tıklatmak diye buna diyoruz, tabii anlayana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Sanki bir insan hem işlev olarak hem anlatım olarak güzel konuşamazmış gibi yazmışsın. Zaten işlev olarak iyi konuşan çoğu kişi anlatım olarak da iyi konuşuyor benim gözlemlerime göre.

Çünkü senin gördüklerin genelde önceden konuşmaya hazırlanan insanlar. Onları çıkar bir foruma saçma sapan cevap veren veya cümleyi toparlayamayanlar çıkar aralarından. Ama bu demek değil ki bu adamlar aptal, asıl aptal bu adamları diksiyonuna göre yargılayanlar. Konuyu açan kişi de sosyal medyadaki laf cambazlarına yönelik yazmış yüksek ihtimalle. Bir laf söylüyorsun, karşı taraf yanlış bulmak için 40 takla atıyor ve laf sokuyor kendi aklınca. Düzeyli bir tartışmadan ziyade nasıl ego kasarım havasında milleti. En azından ben böyle anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Sanki bir insan hem işlev olarak hem anlatım olarak güzel konuşamazmış gibi yazmışsın. Zaten işlev olarak iyi konuşan çoğu kişi anlatım olarak da iyi konuşuyor benim gözlemlerime göre.

Yok yahu konuşabilir tabi, tonla insan var konuşabilen. Bu bahsettiğim sadece dil konusunda değil zaten her anlamda ambalaja bakılıyor.

Mesela Cübbeli din hakkındaki bir meseleden bahsetse "vay be ne hikmetli konuştu" diyecek adam, aynı meseleden sıradan bir vatandaş bahsetse "eee" diyo

Formül bu zaten, Cübbeli yerine x, din yerine x'in başarılı bilindiği alanı koy. Hiç şaşmaz

Yani söylenilenin pek bi özelliği yok değinmek istediğim nokta bu, adamın saçma veya mantıklı konuşması bir şey değiştirmiyor. Davar gibi izliyolar.

İlber Ortaylı mesela, bu adam benim araştırdığım kadarıyla bayağı donanımlı bir adam. Ama insanlar araştırdıkları, bildikleri için büyük bi tarihçi olduğunu söylemiyorlar. Daha çok imajına bakıp öyle olduğunu tahmin ediyolar

Yahut din şarlatanları, isim vermeyeyim de kimlerden bahsettiğimi tahmin edebiliyosunuzdur Adam Allah tuvalet taşıyla konuştu, x kanını içti cehennem ona haram oldu, x çişini içti ona cennet farz oldu, NASA boş işlerle uğraşıyo falan derken öyle çok hikmetli şeyler anlatıyormuş gibi ağız açık dinliyolar

Sonra ver elini ad verecundiam

• quote:

İyi bir diksiyon ve hitabetin olmazsa istediğin kadar dolu konuş arkadaş, yine de bayarsın.

Bak işte ad hominem bu
  • Hayır bu olay tamamen beynin sağ veya sol lobunu daha baskın kullanmakla alakalıdır. Bir taraf direkt olarak kelimeye odaklanırken diğer taraf anlama odaklanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: abanmak

quote:

Kendine tıklatmak ne oluyor hocam anlayamadım, açar mısınız biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E184FE49

quote:

Orijinalden alıntı: abanmak

quote:

Kendine tıklatmak ne oluyor hocam anlayamadım, açar mısınız biraz

Alıntıları Göster
    sanırsın düzgün konuşunca dünyayı kurtarıyolar egolara bak

• quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

Aynen Keanu Reeves hatrına izledim. LEŞ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

It's not what you said son, that angers me so...it's who you said it to...

John Wick'i kötü bulanlar konumu derhal terk etsin

Edit: Peşinize düştüm haberiniz ola, bundan böyle rahat uyku yok size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 19 Ağustos 2016; 14:13:40 >

• Alaninizda yetkinken neden Turkceden mahrum kalasiniz ki? Eger oyle olursa hep eksik kalirsiniz.

• Ben arkadaşı anladım. Kısacası insanlar anlatılana değil anlatanın şekline şemaline verdiği çoşkuya bakar demek istemiş ama yanlış bi mantıkla anlatmışsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.