Şimdi Ara

Apple yapay zekâda oyun planını belirledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple yapay zekâda oyun planını belirledi
    Yapay zekâ yarışında rakipleri sahneye çıkıp ardı ardına gövde gösterisi yaparken, Apple sessiz ama etkili bir yaklaşım peşinde. Kendi geliştirdiği ürünleri doğrudan kullanıcıya sunmak yerine Apple, işi üçüncü taraf geliştiricilere bırakmak istiyor. 

Apple yapay zekâda yardım alacak

Analiz uzmanlarına göre , Apple’ın WWDC 2025 geliştirici konferansında yapacağı en büyük hamle, kendi büyük dil modellerini (LLM) üçüncü parti geliştiricilere açmak olacak. Firma böylece yapay zekâ projelerine sadece kendisi odaklanmayacak, geliştiricilere güçlü bir temel verip katkı yapmalarını isteyecek. 

Ayrıca Bkz.Apple’ın akıllı ev ekosistemi genişliyor: HomePad için tarih verildi

Apple’ın bu yaklaşımı, geliştiricilerin AI altyapısını kullanarak yeni uygulamalar üretmesini sağlamayı amaçlıyor. Zira topluluğun yaratıcılığına ve zekâsına güveniyor. Bu bakımdan WWDC konferansında Apple’ın büyük bir duyuru yapmayacağı ve mevcut özellikleri iyileştiren dokunuşlar tanıtacağı tahmin ediliyor. 

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/apples-next-play-is-reportedly-to-rely-on-its-developer-community-for-ai-apps_id170754

• Planı olması şaşırttı

• Hangi dağda kurt öldü de Apple topluluklara kaynak açar oldu? Ben söyleyeyim. Biz yapamıyoruz, yardımlarınızı bekliyoruz demenin kurumsal şekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Mayıs 2025; 11:51:48 >
  • Hep ayne terane, teknoloji çıksın, yeterince otursun, sonra biz yeniden icat etmiş gibi yaparız...

• Apple Intelligence olmadı; Tanıttıkları özellikler yıl boyunca parça parça geldi. Belirli cihazlarla uyumluluk bir yana cihaz dilini de değiştirmek zorundasın ki ben yapay zeka özellikleri için niye Türkçe kullanmaktan vazgeçiyorum? Siri de hâlâ eski Siri o da öyle kaldı.

• Gemini , AI konusunda harika bir ekosistem oluşturdu kendine çok zahmetsiz bir şekilde kullanılabiliyor Android cihazlarda. Apple daha Türkiye'ye açmadı :D

• Apple'ın Microsoft ve Google'ı bir süre yakalayamayacağını düşünüyorum.

Google başka bir evrene geçiş yaptı.

• Geliştiriciler uygulamalarını Apple Intelligence özelliklerine göre tasarlayacak, işin kaymağını Apple yiyecek. Madem üçüncü tarafların servisin kaynak kodlarına erişmesine izin verecektiniz, neden geçen sene uçuk söylemlerde bulundunuz? Sanıyorum Apple, ilk defa bir konuda gerçekten acele etti ve acemi davrandı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bence apple 3 hata yaptı. 1. Elektrikli otomobil üretmek işine girişmesi enerji harcaması ve sonra vaz geçmesi. 2. Vr gözlük işini çok abartması ve genel olarak fiyat politikası. 3. Yapay zeka konusunda güvenliği önceleyerek zaman kaybetmesi. Gerçi şimdi hatırladım da Apple sadece 3 değil çok daha fazla hatalar yapmış. Daha da yazarsam bu uzar gider ???>?

• 17 dairesi olup günü simit suyla geçiren dayılara benziyor apple .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.