< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Nasıl yok dostum? 1200 Nit Parlaklık benim tv HDR modunda..Sony Xh9505 2020 model.. 2019 Samsung var dayım da q95r 1000 NİT üstü o da..2020 Samsung Q90t yine 1000 nit üstü.. Yok değil yani.. Burada önemli olan tepe parlaklığı, yani çok parlak bir sahne de renk gamı da çok önemli...O renklerde ki parlaklık önemli..HDR deneyimi bunu gerektiriyor... Kimisi renk gamı düşük ama nit yüksek,kimisi renk gamı yüksek parkalkık düşük vs.. Hepsini bir sunan amiral gemileri oluyor genelde tepe modeller..Sony Xh9505-Samsung q90t gibi.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 2 Eylül 2021; 16:46:28 > |
En büyük fark görüntü kalitesi..Box'da ki ile Uygulamada ki görüntü kalitesi aynı olmaz..Geniş kapsamlı bir Box cihazı Apple tv..Torrent filmleri izlersin Pc üzerinden,iptv kullanırsın,oyun oynarsın kumandadan vs vs.. Upcastle yapabilen Apple 4k Tv görüntü kalitesini iyileştiren en iyi cihazlardan..Uygulama ile bir tutmamak lazım.. |
Oled Tv'lerin HDR parlaklıkları ortalama Parlaklık sıkıntıları var Oled'lerin..Sonsuz konstrat,renk gamları iyi olsa da gradyan ,motion vs, tek eksiği parlaklıkları..HDR ve sdr Parlaklıkları ortalama olur..500 nit civarı genelde.. Parlaklık sunabilseler mükemmel olurdu..Ekran yanığını da çözülemedi henüz.. |
Upscaling demek istediniz sanıyorum. Bu konu TV'den TV'ye değişen çok tartışmalı bir konu. Yabancı forumlarda bazı TV sahipleri Apple TV'nin upscaling performansını beğenmedikleri için 1080p filmleri TV'den izlediklerini okumuştum. Yani kesin bir kural yok. Bazı TV'ler daha iyi olabilir bu konuda. |
|
Samsung icin 80r-90r-Q80t ya da 90t en iyi modellerdi..Orta segment Tv'lerde performans almaniz zor biraz..Tabi fiyatlar da ucuyor ona gore.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 2 Eylül 2021; 22:57:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Premium Tv'ler de Kalite degismez kanimca..Orta ve alt segment tv'ler de gerekli performans alinmayabilir. Ama Sony Xh9505-Samsung 90r 90t ,Lg oled gibi premium Tv'ler de izlemek cok keyifli olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Peki nit yani parlaklık, gece film izlenildiğinde daha az mı belli ediyor kendini , yani gün ışığı yokken karanlıkla nit 500 veya 1000 çok farkedermi ? En önemli şeyler nit ve bölgesel karatma sanırım, birde Appletv veya normal tv lerde 4K upscale özelliği < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nit parlakligin onemi Hdr yayinlarda ortaya cikar..Yani Ne kadar parlak o kadar iyi..Gunduz gunesli oda da parlak olmali ki keyifle izlenebilsin,gece daha belirgin los isikta..Burada onemli olan gozun yorulmamasi,kimine goz yorucu gelebilir ama Ben Sony kullaniyorum goz yormuyor..Parlakligi ayarlayabiliyoruz da zaten..Parlak olunca renk gami da onemli..Her rengin parlaklik seviyelerine cikmasi demek...Kumsal da giden bir Kirmizi Atv dusunun..Kirmizi goz alici parlaklikta renk olarak..Olay budur.. Tv islemcisi( goruntu islemede netlik ) ,motion,Konstrat,Va Panel,yerel karartma,Siyah dengesi,gradyan performansi,renk gami, Hdr Sdr parlakligi en onemli konu Tv'ler icin..Markalarin en ust gamlarinin bu ozellikleri yuksek oluyor..Ne kadar ekmek o kadar kofte misali.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2020 modelleri kast ettim. Q90t demişsiniz onda olması normal o en üst ve en pahalı modellerden biri. giriş ve orta seviyelerde 1000 nit ve üstü yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 4 Eylül 2021; 19:10:36 > |
_____________________________ |
Malesef yok evet..Ust segmentler de var.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Böyle bir sorun olmaması gerekir. Sadece aklıma bazı Samsung TV lerde SDR görüntüye HDR efekti vermek için HDR+ ayarının açık olması geliyor. Bu ayar görüntüyü çok kötü etkiliyor. Ayrıca Apple TV de ayarlarda HDR açıksa, SDR görüntüleri soluklaştırıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
" Bu iPlayTV her uygulama aldığında..." diyorsunuz da iPlayTV sık sık güncelleme alan bir uygulama değil ki.En son geçen sene Haziran ayında almıştı bir güncelleme ve onun üstüne daha yeni (15-20 gün önce) bir güncelleme aldı .Yani nerdeyse önceki güncellemenin üzerinden 15 ay gibi bir süre geçmiş... Ben kişisel olarak hâlâ aynı fikirdeyim.iPlayTV kullanım kolaylığı, rahatlık, menü görselliği v.s anlamında hâlâ favori uygulamamdır.Farklı olarak IPTVX uygulamasını da satın almış olmama rağmen sildim ve kullanmıyorum diyebilirim... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
Ben buna katılmıyorum.Eğer ki yayınlarda donma v.s gibi sıkıntılar varsa bu sizin paketinizle alakalıdır. iPlayTV önceki sürümü ile bile çok stabil ve iyi bir uygulamaydı.Bu versiyon ile menülerde ve açılışlarda daha da hızlanmış bence. Gördüğüm tek sıkıntısı 4K videoları takılarak oynatması Bu eksikliği yeni sürümde de devam ediyor.Ama bu sorun benim için önemli olmadığından hâlâ severek kullandığım bir uygulamadır... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
Çoğunluk serverden sanır ama en büyük etken uygulama ve stabil net hızı uzun zamandır bu uygulamayı övüyorsunuz ama cidden berbat kişisel tercih meselesi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |