Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dousk Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
17.339
Cevap
310
Favori
782.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Candarby

    Eyvallah peki Netflix de 4K HDR olan bir yapıt var mı veya başka nasıl test edebilirim
    Var tabi ki Lost in space dizisi ve Punisher dizisi benim bildiğim 4k ve hdr desteği mevcut hatta dolby vision desteği de vardı tabi ki 4k paket gerekli görmek için.
  • Candarby C kullanıcısına yanıt
    Netflix 4K paketiniz varsa sürüsüyle içerik var 4K HDR
  • Plex, yeni Apple TV sürümüne henüz beta aşamasında olan yeni video oynatıcısını eklemiş.
    Bu video oynatıcısını aktifleştirmek için Plex aboneliği gerekiyor. Denemek için 13,-TL'ye kıyarak
    1 aylık abonelik aldım. Medya oynatıcısı hala yüksek bitrateli (Blue Planet remux ile test ediyorum)
    arasıra takılma yapıyor. Standart medya oynatıcı ile geliştirilmiş medya oynatıcı arasında fark için ayrıntılı bir karşılaştırma yapmak gerekiyor. Apple TV, Plex'in beta video player oynatıcısını kullanıma açtığı ilk media playerlar arasında yer alıyor.

    Fim oynama sırasında menü yapısı değişmiş.
    Gömülü PGS altyazıları seçilebiliyor.
    Opensubtitle sitsinden altyazı indirilebiliyor

    Edit: Plex'in Yeni media player şimdilik sadece 1080p'ler de çalışıyor. 4k HDR'lerde Appel'ın native player'ını kullanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HattiHitit -- 10 Aralık 2018; 2:22:21 >
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt
    Ben Asustor Nas için (sitesindeki uyumlu ups modellerinden seçerek) APC Back-ups 700 almıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

    Android tabanlı Huawei cep telefonumdaki video ve fotoğrafları hangi uygulama ile Apple TV 4K üzerinden TV'ye yansıtabilirim ?

    Daha önce Amazon Fire TV Stick'te kolayca yaptığım bu aktarımı , Apple TV 4K'da da yapmak istiyorum.

    Bu amaca uygun uygulamalara baktığımda Allcast ve AllConnect gibi seçenekler var Google Play Store'da.Hangisi iyidir , var mı tavsiyeleriniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Aralık 2018; 15:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Apple TV 4K ürünümü sattığım için, NAS'ım boşa düşmüştür. NAS almayı düşünen arkadaşlar varsa özelden iletişime geçebilirler.

    QNAP TS-431P modeli, dilerseniz boş bir halde, dilerseniz de 1 adet 3TB WD RED diskle verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sener652

    Merhabalar,

    Apple TV 4K ürünümü sattığım için, NAS'ım boşa düşmüştür. NAS almayı düşünen arkadaşlar varsa özelden iletişime geçebilirler.

    QNAP TS-431P modeli, dilerseniz boş bir halde, dilerseniz de 1 adet 3TB WD RED diskle verebilirim.

    Neden sattınız memnun kalmadınız mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saydam330 S kullanıcısına yanıt
    Aslında memnuniyetsizliğim yoktu diyebilirim. Arayüzü şık, kullanımı pratik. Infuse ile birlikte Netflix kullanımı da gayet kaliteliydi. iTunes Movies'den kiralama ve satın alma seçeneği de ayrıca güzeldi. Ancak ses sistemi kurduktan sonra, lossless sesleri "pass-through" edememesi can sıkmaya başlamıştı. Bunu da Nvidia Shield alıp pass-through edebildikten sonra aradaki farkı görünce anladım. Her ne kadar uncompressed lossless aktarıyor dese de, pass-through ile yaptığım denemede ciddi bir fark olduğunu gördüm. Örneğin ses 35'teyken Apple TV'den bir içerik açıp, ardından Nvidia Shield'da aynı içeriği açtığımda ses çok daha yüksek ve çok daha dengeli gelmeye başladı. Film izlerken de bunu yaşadım. Örneğin filmde atlıların geçtiği sahnelerde, Apple TV'de sıradan gelirken, Shield'da çok daha etkileyiciydi.

    Ancak Shield, kendi içerisinde player barındırmaması ve Kodi, MrMc gibi uygulamarın da stabiliteden yoksun olması nedeniyle önce Shield'ı sattım. Şimdi de Egreat Media Player aldım onunla denemelerimden sonra Apple TV'deki ses ve görüntüden daha iyi olduğunu farkettim. Sadece bir kaç pratik özelliği Egreat'de yok. Trakt bağlantısı ile hangi filmlerin izlenip hangilerinin izlenmediğini göstermiyor sanırım(Manuel yapmaya başladım bunu). Infuse'da sağ üstündeki kesik yuvarlak izlenmediğini, pasta dilimi haline gelmesi yarım bıraktığımı, hiçbir iz olmaması da bitirdiğimi gösteriyordu. Egreat'da öyle bir durum görmedim.

    Kendi içerisinde 3.5 inç HDD Tray bulunduğu için NAS'a taktığım diski cihazın içine taktım. Bir de 4TB'lik 2.5 inç disk taktım. Hepsini gördü ve sorunsuz oynattı. Hatta Egreat'e taktığım diskleri SMB paylaşımı ile Apple TV'den oynattığım bile oldu. Ancak cihaz SMBv1 protokolünü destekliyor. Bu da güvenlik açıklarının bulunduğu bir protokol ve Windows 10'da kapalı. Diski bilgisayardan görüp içerik aktarımı yapabilmek için Windows kullanıyorsanız Windows Özelliklerinden SMBv1'i açmak gerekiyor. Mac cihazlarda direk görünüyor.

    Bu nedenlerle Apple TV'ye ihtiyacım kalmadığından sattım. Yeni aldığım cihaz, NAS'ın da görevini yaptığı için NAS'ı da satmaya karar verdim. Burada düşünen arkadaşlar vardı.

    Ayrıca belirteyim neredeyse 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum. 2-3 ayı Macbook'tan File Sharing ve Windows'tan SMB paylaşım ile geri kalan süresi de NAS ile geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sener652 -- 13 Aralık 2018; 16:19:22 >




  • Teşekkür ederim cevabınız için. Peki egreat 'ın hangi modelini aldınız, siz bu kadar olumlu konuşunca bende merak ettim şimdi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candarby -- 13 Aralık 2018; 17:9:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saydam330 S kullanıcısına yanıt
    A10 modelini aldım. Hepsinin SoC'u aynı zaten.(hi3798cv200) A5'de dahili hdd bölümü yok, nas veya sadece usb ile bağlantı oluyor. 3.5 hdd'yi de dışarı takabiliyorsun dış sata girişiyle.

    A8 daha küçük modeli arada yine fark görmedim. A10'da güç kaynağı içeride, A8'de adaptörle geliyor. 5G Wireless A8'de yoktu sanırım. Bir de RS232 girişi yok. home Control diye geçiyor ben de kullanmam zaten o özelliği ama aralarında küçük bir fiyat farkı vardı.

    A11'deyse Audio ve Video olmak üzere HDMI'ları ayırabiliyorsunuz. Daha kaliteli adaptör, Bluetooth kumanda sayesinde cihaza tutmadan da kumandayı algılayabilme, önde usb girişi, wifi ve bluetooth antenleri içeride. Ama 2 katı fiyat farkı var.

    Şöyle daha önce de yazdım, mükemmel cihaz yok, hepsinin birbirinden eksi ve artı yönleri var. Rahatlık ve pratiklik arayanlar Apple TV 4K kullanır. Onu tavsiye ederim, keza TV hoparlörlerini kullanan veya orta seviye soundbar kullanan kişiler aradaki farkı hissedemeyeceği için yine Apple TV 4K kullanmaları mantıklı olur. Lossless sesleri destekleyen AVR sahibi değilseniz ve hali hazırda NAS + Apple TV kombinasyonu varsa Egreat almak için geçerli bir sebep görmüyorum. Ama 5.1 veya daha üst ses sistemine, TrueHD-Atmos-DTS HDMA-DTS-X gibi sesleri destekleyen AVR'ye sahipseniz almayı düşünebilirsiniz.




  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Hocam shield tv nin görüntü kalitesinin çok iyi olmadığı söyleniyor. en azından apple tv den kötü olduğu söyleniyor. sizin tespitleriniz nedir.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Arada gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=nBWj-0iMvEY

    Bazı sahnelerde Shield daha parlak görüntüler veriyor, geri kalanında aynı benim gördüğüm kadarıyla. MrMc ile oynatmıştım Shield'da.

    Hali hazırda hangi cihaz elinizde varsa, diğerini almaya gerek olduğunu düşünmüyorum sırf görüntü kalitesi için. Hatta Shield'da Kodi ile bazen HDR içeriklerde HDR sinyali göndermediğini de gördüm. HDR içerik açtığımda bazen görüntü soluk bir şekilde ve SDR şekilde açıldığını gördüm. Tabi videoyu kapatıp, tekrar oynattığımda genellikle sorun çözülüyordu ancak %20-30 daha iyi ses alacağım diye Apple TV stabilitesinden vazgeçmek çok mantıklı değildi.




  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Hocam A11 modelini araştırdım Cortex-A53 2Ghz işlemci var diyor. Xioami 3 4K modelinde A53 işlemcide aynı, yüksek bitrate'Li 4K hdr içeriklerde takılmar yapıyordu. Siz bu cihazda nasıl sorunsuz izliyorsunuz?
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende şu an zidoo var. Yanına bir cihaz almak istiyorum o yüzden sordum. Shild tv de yeni yazılım vermişler. kodi hdr oynatma sorunu da düzeltilmiş sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Sadece CPU ve GPU değil önemli olan. SoC önemli bu cihazlarda. VPU (Video Processing Unit) önemli. Müsait bir zamanda video gönderebilirim. 4K UHD Menu dahi sorunsuz açılmakta.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Shield'ı ben 2-3 hafta önce kullanıyordum Oero güncellemesi vardı. Kodi de 17.6 Krypton vardı. Kodi 18 henüz gelmedi diye biliyorum. HDR oynatma sürekli olmuyordu, 5-6 kere açtığımda 1 kere oluyordu ortalama. Zidoo'yu NAS olarak kullanarak Apple TV almak daha iyi olabilir kanaatimce. Ben Egreat'i o şekilde kullanabiliyordum. Tek sorun Qnap ile 4k60hz sorunsuz oynuyordu Apple TV'de. Aynı içeriği Egreat'i NAS gibi kullanıp Apple TV'ye aktardığımda 4k60hz'de takılma problemleri oldu. 4k24hz'de sorunsuzdu.
    Zidoo'da en kötü bu şekilde paylaşım yapar diye düşünüyorum. SMB paylaşım desteği varsa eğer.
  • Infuse yeni sürüm geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CXath1

    Hocam bende şu an zidoo var. Yanına bir cihaz almak istiyorum o yüzden sordum. Shild tv de yeni yazılım vermişler. kodi hdr oynatma sorunu da düzeltilmiş sanırım.
    Zidoo'nun yanına neden bir cihaz almak istediğinizi sorayım size.

    Çünkü eğer ki amacınız Zidoo'nun yanında konforlu bir şekilde Netflix ,Spotify, Youtube,IPTV gibi uygulamaları kullanmak amacıyla bir cihaz almaksa hiç fazladan para vermeyin bence ve alın bir Amazon Fire TV Stick , bakın rahatınıza...

    Amaç başkaysa bilemem tabii ama Zidoo kullanırken yüksek bedellere çıkıp başka bir cihaz alınacaksa bence Zidoo'yu elden çıkartın ve NAS'lı bir sistemde Apple TV 4K kullanın.

    Ben aylarca Zidoo X9S ve Amazon Fire TV Stick kullandım ve bu ikilinin yanına 3. bir cihaz aramadım. Sonrasında Amazon Fire Tv Stick'i elden çıkartıp Apple TV 4K'ye geçtim , daha da konforlu olması adına.

    Nacizane tavsiyemdir bunlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Aralık 2018; 15:48:59 >




  • Arkadaşlar ,

    Pıoneer LX-5090 Plazma TV'yi Apple TV 4K ile kullanıyorum. Ve Apple TV'nin kumandasından ayarı açtığım için artık Apple TV'yi uyutmaya aldığım anda ( aynen istediğim gibi ) TV paneli de kapanıyor. Ama ne hikmetse Apple TV'yi açtığımda bu kez TV paneli açılmıyor.

    Bunun sebebi ne olabilir? HDMI üzerinden kapatma komutunu algılayan bir TV neden açılmaz , fikri olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.