Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (411. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.943
Cevap
898
Favori
1.751.069
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FireProoF_ F kullanıcısına yanıt
    Base mbp siparişi vermiştim tahmini teslimat 2-3 hafta olarak gözüküyordu ben verirken
  • Peki tablet nasıl hocam ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gomez_10 G kullanıcısına yanıt

    Ne amaçla kullanacaksın? Günlük bir kullanıcı için ideal bir tablet fiyatı ve sundukları açısından.

  • film vs izlemek amacyla alcam. Kısacası günlük hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Gayet yeter. Kaleme para verip vermemeyi iyi düşünün eğer amaç medya cihazı olarak kullanmaksa.

  • FireProoF_ F kullanıcısına yanıt

    Bende 21’nde mba siparişi verdim halen işleniyor görünüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 Ekimde sipariş verip, 20 kasım ortalarında iade etmeyi talep eden ve iade edememiş olan var mı aranızda? Mesala ben gibi. Günlerdir uğraşıyorum :), 2. taksit ödemem geldi sinirlenmeye başlıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: soad_sefa

    Bende 21’nde mba siparişi verdim halen işleniyor görünüyor.

    Muhtemelen tahmin edilenden daha geç gelecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gomez_10

    Arkadaslar merhaba. Bu ürünü alan var mı? Düşünceleriniz neler ?

    Benim ipad 8. nesil 32gb + apple pencil 1. nesil ürünlerim geldi. 3600tl'ydi fiyatı.

    Öncelikle logitech crayon yani sizin attığınız resimde olan kalemi kullanmadım ancak okuduklarım ve izlediklerim kadarıyla apple pencil'ın avantajı biraz daha uzun pil süresi, basınç ve eğim algılama. Bunlar haricinde iki kalem arasında fark yok (elbette tasarım). Sadece yazı, not için kullanılacaksa arada ki farkı anlamazsınız diye tahmin ediyorum.

    iPad'i 2 gün kadar deneyimledim. Pili oldukça yeterli, oyunlarda oldukça hızlı ve tablet genel olarak akıyor. Maalesef klavyem ve standım olmadığı için tam verim alabildiğimi düşünmüyorum. Öyle kullanacaksanızda bunlar ciddi masraflar olacak. Ben aklıma gelen tüm uygulamaları yükledim ve 12-14gb boş alanım kaldı ancak dosya depolamak isteyen kesinlikle 128 almalı diye düşünüyorum. Tercihinizi ona göre yapın, ben tableti beğendim özellikle hız konusunda.

    Beğenmediğim yönler kalem, kalemde sorun yok ancak ipad air 4 ya da pro ve 2. nesil kalem gibi yanına yapıştırıp şarj etmek gerçekten büyük fark yaratırdı. Bu şekilde biraz hantal. Ekran kasa oranı günümüzün gerisinde, dediğim gibi 32gb çok sınırda ve aksesuarlar maalesef pahalı. Ancak tüm bunlara rağmen fiyatı pro'ya göre 2.3 kat daha ucuz ve air'a göre 1.8 kat daha ucuz. Diğer masraflar air ve pro'da da olacağı için fiyat avantajını koruyor.

    Ayrıca klavye'ye sahip olunca günlük kullanıcının tüm ihtiyaçlarını göreceğini düşünüyorum. iPadOS gerçekten güzel olmuş, akıcı ve işlevsel. Market çok geniş, her türlü ücretli ücretsiz uygulama var.

    2. nesil kalem + air 4 6400 civarına gelmeseydi 8. nesil 128gb + 1. nesil kalem almak yerine air 2. nesil kalem ve air 4 kombinasyonu yapardım.




  • Herkese merhaba, yeni mac air alacağım ancak sizlerinde fikrini almak isterim. Öncelikle bilgisayarda herhangi bir video veya fotoğraf editi yapmıyorum(Belki hobi amaçlı kurcalarım). Almayı düşündüğüm model 8 çekirdek gpu olan modeli ve 16gb ram upgrade yapılmış halde. Şöyle ki bilgisayarda sadece chrome üzerinde çalışan yaklaşık 6 tane extension kurulu ve bütün işlerimi bunlar vasıtası ile yapıyorum. Coğunluk ile 30-40 sekme açık oluyor hatta bazen 100+ sekme açık oluyor tekrar yeni sayfa açmak zorunda kalıyorum. Her sayfadada extensionlar çalışma yapıyor bu sebeple Activity Monitor içinden baktığımda Chrome GPU Renderer tarzı bir çalışma yapıyor. Hali hazırda kullandığım model Mid12 Air i7 6gb 256 ssd versiyonu, yüksek fan sesi ve fazla sayfada hantallaşması sebebiyle iş kaybı yaşıyorum. Fazla uzattım ancak 8 çekirdek alma sebebim hem 512gb ssd olması hem ram upgrade kesin istiyorum böyle de olunca diğerinden daha avantajlı gibi oluyor. Sizce base model mi yoksa belirttiğim speclerde mi almalıyım? Yayınlanan bütün videoları da izledim bu arada. Konu dağınıklığı ve uzunluğu için kusuruma bakmayın lütfen :)





  • bryn06 B kullanıcısına yanıt
    Bence 16gb ram sizin isleriniz icin daha uygun
  • StubB kullanıcısına yanıt

    29 Ekimde MBP ve Airpods pro siparişi verdim. 3 Kasımda airpods geldi ve kullanmaya başladım. 26 Kasımda MBP geldi ve 4 gün kullandım. 30 Kasımda iade başlattım. Her iki cihazı da ayrı ayrı kargoladım. 8 Aralıkta 3 taksit olarak KK ile verdiğim ücret tam olarak KK geri yatırıldı.

  • thorondor06 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bilgilendirme için

  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Hocam anlattıklarınız ıcın cok tesekkur ederım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Kardeşim parana yazık etme, git base model bir MacBook Air al. Bu saatten sonra Intel işlemcili bir laptopa para vermek asıl enayiliktir. Video izlemekten konu açılmışken dün yayınlanan bir videoyu izlemeni tavsiye ederim. Fanı var diye MacBook Pro veya 16 gb ram veya 8 core gpu’a ihtiyacın olmadığını anlayacaksın. Öğrenci adamın parası kıymetlidir. Aradaki fiyat farkına Glocalzone’dan Ps5 digital edition getirtebilirsin.

    https://www.youtube.com/watch?v=egr_TMj3IoE&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyus -- 9 Aralık 2020; 13:30:47 >
  • sb_turan kullanıcısına yanıt
    Ram’in M1’i Intel’i maalesef oluyor. M1’de ram işlemciyle birleşik unified geliyor ve işletim sistemleri de farklı, macOS’un sıkıştırma teknolojisiyle Windows’un arasında yazılım farkı var, çekirdek farkı var. M1’deki 8 GB ram, Intel anakarttaki 16 GB ram performansına denk. Android kullanan birine MacBook fazla bile. Doğrudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyus -- 9 Aralık 2020; 13:41:30 >
  • goyus kullanıcısına yanıt

    M1'deki 8gb'ın İntel'deki 16'ya denk olduğu iddiası gözlemden başka bir şeye dayanmıyor. İnsanlar bakıp şu uygulamada hızlı, chrome'da 50 tab açtım çok hızlı falan gibi aslında anlamı olmayan işlere giriyor çünkü bu deneylerde hiçbir değişkeni kontrol edemiyorsun. Bu artan performans ram bütünleşik olduğundan mı yoksa yeni işlemci tek çekirdek performansında önceki 13inçleri neredeyse 2'ye katladığından mı bilmiyoruz. Bunu tespit edemedikleri sürece söyledikleri boşa. Eğer yükselen performansın unified ramle bir alakası yoksa tutup da 8gb aslında 16'ya denk diyemezsiniz. Hiçbir yabancı teknoloji kanalı da tatmin edici bir açıklama yapamadı. Türkler daha M1 bile incelemedi zaten düzgünce.

  • goyus kullanıcısına yanıt

    Yazdığımın neyini anlamıyorsunuz çözemedim hakikaten. Hala video atıyorsunuz. "bu deneylerde hiçbir değişkeni kontrol edemiyorsun. Bu artan performans ram bütünleşik olduğundan mı yoksa yeni işlemci tek çekirdek performansında önceki 13inçleri neredeyse 2'ye katladığından mı bilmiyoruz."


    Kimse size M1 bilgisayar yavaş demedi. Diyorum ki unified memory'den mi bu kadar hızlı yoksa yükselen cpu performansından mı bu attığınız videolarla öğrenemezsiniz. O yüzden tutup M1'deki 8gb 16'ya denk geliyor da diyemezsiniz. Deseniz deseniz M1 özelinde 8gb ram iyi iş yapıyor diyebilirsiniz. Daha fazlasını bilmiyorsunuz çünkü.

  • goyus kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin youtube'daki adamlarla iyi vakit geçirmenizi dilerim. Bu konuşma anlamsız çünkü siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz.

  • Yahu bir de engellemiş haspam. Sen kimsin de senden had öğreneceğim? Bu ego nereden geliyor? Millete had bildireceğine biraz yazılanları okumayı öğren.


    Edit: Bir de diyor ki Türkler yaparsa hemen inanacaksın. Okumadığın burdan belli yazdıklarımı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 9 Aralık 2020; 19:37:44 >
  • 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.