Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1716. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü, 5 Mobil
5 sn
34.343
Cevap
1.097
Favori
2.480.540
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
110 oy
Giriş
    Yüksek hocam m2 ye o kadar verilmez.. kampanya ile 62 ye m5 alınıyor biraz bekle gelir zaten

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cinematic kullanıcısına yanıt

Farka değecek mi ki 10 bin lira fark da az değil yani. Base modellerde indirim galiba çok az. PT’de fiyatı yükseltti 43 dü normalde 48 yaptılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MTOS M kullanıcısına yanıt

Bu fiyat M2 air için çok. Cihaz olarak sizin işinizi fazlasıyla görebilir, orada sorun yok, ama bu fiyata en azından M4 air olması gerekir, veya iyi bir kampanya gelirse az bir fark ile M5 air.

Yerinizde olsam ikinci el M4 air bakarım 40K civarında, bulunur galiba garantili temiz. Ben yeni rakamlara alışamadım, air cihazların güncel indirimsiz fiyatlarını görünce kesinlikle alınmaz gibi bir his oluşuyor.

Dark mod Sequoia sürümünde böyle görünüyordu, sonra Tahoe ile iyice saçmaladılar, şimdi Golden Gate ile yine eskisi gibi görünüyor.

Tahoe (macos26) resmen Windows Vista gibiydi, hemen hemen kimse sevmedi, apple borazanlığı yapan bilindik aşırı öven yorumcular haricinde. Hani bazı filmler olur da izleyen 100 kişiden 98i nefret eder, keşke seyretmeseydim diyecek kadar nefret eder, 2 kişi ise tam puan verir, işte öyle bişiydi.

Sonunda kurtulduk. macOS 27 ilk izlenim daha hızlı ve daha iyi görünüyor. Betasını kullanmıştım şimdiye kadar ikinci makinede ama son sürüm daha bir oturmuş durumda görünüyor. Ayrıca harici monitör kullanılıyorsa ekran daha parlak.

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]

• truwa06 kullanıcısına yanıt

Tahoe'yi ne zaman eleştirsem editörler, yayıncılar tarafından hayır öyle bir şey yok gibi saçma sapan cevaplar alıyordum. Vista benzetmesi muazzam bir benzetme gerçekten Mac kullanımdan soğutacak derecede kötüydü. Nihayet kurtulduk. Golden Gate esasında liquid glass tasarımının en başında olması gereken sürüm gibi duruyor; şeffaf ikonların estetiği , menü ve ayarların okunabilirliği son derece artmış ve en önemlisi eskisi gibi akıcılığa kavuşmuş. Tahoe ile ilgili bazen buraya bazen diğer konuya hep yazdım. Sözde çok güçlü işlemcilerle laptop kullanıyoruz ancak pratikte ben öyle hissetmiyorum diyordum. Nihayet her şey olması gerektiği gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 15 Eylül 2026; 8:36:58 >

26 dan çok şikayet var diye m4 airde hala 18 kullanıyorum, 27 ye geçmeli miyim, kayda değer bir değişiklik olur mu hayatımda (:

Hocam macbooklarda upgrade downgrade oluyor iphone gibi değil bence sorun etmeyin denenebilir. Ben halihazırda 26.6 kullanıyorum sadece ilk açılırken şifreyi girince ekran kalibre ediyor gibi parlklık azalıp artma oluyor başka sorunum yok

• Goldan Gate ilgili tek gördüğüm pürüz , bilmiyorum bana mı öyle geliyor yeni gelen duvar kağıtlarının çözünürlüğü düşük gibi hissediyorum. Sizce bu durum böyle mi? Cihaz Air M4

EDİT: Ayrıca gördüğüm bazı problemler ;

- spotlight üzerinden cmd 3 pdf yap dediğimizde çalışmıyor

- saklama alanı inanılmaz azalmış durumda bu durum indekslemeden olabilir mi emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 15 Eylül 2026; 10:36:41 >

biraz daha gözlemleyeyim, çok sıkıntı çıkmazsa geçiş yaparım gibi. siri ai özellikleri baya işime yarar.

26ya geçmemekle iyi etmişsiniz, bir önceki Sequoia çok iyi idi.

27nin getirdiği bazı iyileştirmeler var, bazıları artık intel desteğinin kaldırılmasından dolayı. Airdrop ve network transfer hızlarında artış ve stabilite vaadediyor. Ekran kayıtlarında başka bir araç kullanmadan ses oluyor (nihayet). En önemlisi varsayılan görünüm olarak Sequia sürümüne yakın, saçma sapan glass zorlaması yok. Hız açısından ben daha hızlı buldum 26 sürümüyle karşılaştırınca ama net birşeyler söylemek için erken.

Geri kalanı tamamıyla apple intelligence, o yüzden daha fazla ram ve ssd alanı kullanımı olabilir dezavantaj olarak. Akıllı siri güya gelmiş sonunda, ama bekleme listesi var ve sadece ingilizce. Türkçenin eklenmesi 6ayı bulabilir.

Arama-indeksleme altyapısı tamamen değişmiş durumda macOS 27 sürümünde. Birkaç gün oturması için süre verip ondan sonra değerlendirmek lazım. Duvar kağıtları için rütuşsuz realistik görünüm tercih edilmiş görünüyor.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bir süre bekleyeceğim oturması için.

türkçe gelene kadar bekliyim o zaman, çok acelem yok, açıklardan dolayı güncel tutmak gerekiyor aslında ancak 26 sürümünde çok fazla sıkıntı yaşayan görünce sequoia da kalmayı tercih etmiştim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.