Şimdi Ara

Apple Mac Mini Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba daha önce mac mini hakkında açılmış bazı başlıklar inceledim fakat istediğim bilgiyi bulamadığım için yeni bir konu açıyorum.

Uzun yıllardır windows kullanıyorum ve mac'e geçmek istiyorum
    Fiyat durumlarından dolayı imac den vazgeçtim ve uzun süre araştırmalarımdan sonra aşağıda linkini vermiş olduğum mac minilerden bir tanesini ve 27" ips asus monitör almaya karar verdim.

http://www.hepsiburada.com/liste/apple-mac-mini-intel-core-i5-14ghz-4gb-500gb-mini-masaustu-bilgisayar-mgem2tu-a/productDetails.aspx?productId=bd802056&categoryId=111001&SKU=BD802056
    http://www.vatanbilgisayar.com/apple-md387tu_a-mac-mini-intel-core-i5-3210m-25-ghz-4gb-500gb-intel-hd-graphics.html#ozellikler

Mac minide Photoshop üzerinde web arayüzler tasarlamak ve ön yüz yazılımı geliştirme işlemlerini gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Photoshop üzerindeki çalışmalarımın maksimum dosya boyutu 10 mb olacaktır.

Benim sizlere sormak istediğim;

1- Performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
    2- mac mini üzerindeki donanımları değiştirmek herhangi bir probleme yol açar mı? (SSD / 8 gb ram gibi)
    3- Yeni modellerde donanım anakarta dahili geliyormuş bilginiz var mı?

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karel10 -- 20 Ocak 2015; 15:11:54 >

• 1- hayır
    2 - ssd ve ram tak daha da canavar olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • paylaştığın model(hepsi burada) 2014 mac mini modeli ve upgrade imkanın yok(ilk alım hariç).apple yeni strateji olarak ramleri anakartın içine gömdü ve 2012 modeli gibi rahat upgrade imkanın yok.ben 2014 modeli almak yerine late 2012 modeli aldım.içinden elpida ddr3 ramlerle geliyor.forumdan bir arkadaştan 16 gb ram aldım ve kendim taktım.sanada 2012 modelini almanı tavsiye ederim.sormak istediğin başka şeylerde olursa yardımcı olurum

8gb ramli modeline ağırlık vermeye başladı. İnternetten araştırma yapınca ssd takılabildiğini gördüm.
  • Bir önceki seriden mac mini kullanıyorum. Arayüz tasarımı, büyük formatta baskı ve kodlama amaçlı kullanıyorum 500gb hdd ve 4GB ramli olan model. 4 GB ucu ucuna yetiyor illusrratorde vektörel çizerken ps ile aynı anda çalışmalarda zorlanıyor mümkünse 8-16 gb ram tercih edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Taktığınız ram http://www.hepsiburada.com/liste/crucial-8gb-1600mhz-ddr3-mac-ram-ct8g3s160bmceu/productDetails.aspx?productId=bd305077&categoryId=47 buradaki gibi mi?Sormamın sebebi,Youtube'da gördüğüm takılan'lar ,laptop ram'i gibi,üzerindeki "memory bank"ler farklı.CRucial'ın ,ABD sitesindeki MAC uyumlu ram'ler dediğim gibi http://www.crucial.com/usa/en/mac-mini-2*5ghz-dual-core-intel-core-i5---late-2012/CT3650329
    Tahminim sorun olmaz ,ama 460TL bir harcama yapmadan önce emin olmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 27 Ocak 2015; 0:33:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple PC hakkında !
    13 yıl önce açıldı
    Oyun için Mac Mini
    13 yıl önce açıldı
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hey joe kullanıcısına yanıt
    merhaba.öncelikle bakmanız gereken notebook rami olması ve voltajı.2012 late modeli var bende ilk olarak elpida 1.35v modelini aldım performans olarak zayıf kaldı.1.5 v modelini aldım daha sonradan.eğer bulma şansınız varsa elpida maclerde fabrika çıkışı olarak kullanılıyor genelde.uyum sorunu olmuyor.

Orijinalden alıntı: bks35

merhaba.öncelikle bakmanız gereken notebook rami olması ve voltajı.2012 late modeli var bende ilk olarak elpida 1.35v modelini aldım performans olarak zayıf kaldı.1.5 v modelini aldım daha sonradan.eğer bulma şansınız varsa elpida maclerde fabrika çıkışı olarak kullanılıyor genelde.uyum sorunu olmuyor.

Açmaya üşeniyordum.bugün açtım baktım,dediğiniz gibi "Elpida" kullanılmış.HB'den,2adet 4GB "Crucial" alacağım,özellikle MAC için diye satıyorlar ve 1,35v.
     Apple Mac Mini Hakkında

• hey joe kullanıcısına yanıt
    1.35lik tavsiye etmem az guc tuketir ama karsilik alamazsiniz. performans istedigim icin 1.5 lik aldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramleri anakarta sabit cihaz mümkünse almayın yada 16 gb ramli model varsa onu alın. Birkaç model eski bile olsa ram yükseltilebilir olanı tercih edin. Şu an 8 gb herşeye yetiyor ama ilerde ne olacağı belli olmaz. (Örneğin: 2 gb ramle uçan Snow Leopard dan sonraki 4 gb ile sürünen versiyonlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 30 Ocak 2015; 20:06:19 >

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Ramleri anakarta sabit cihaz mümkünse almayın yada 16 gb ramli model varsa onu alın. Birkaç model eski bile olsa ram yükseltilebilir olanı tercih edin. Şu an 8 gb herşeye yetiyor ama ilerde ne olacağı belli olmaz. (Örneğin: 2 gb ramle uçan Snow Leopard dan sonraki 4 gb ile sürünen versiyonlar)

Almayın yada mümkünse 16 GB alın gibi ibareler ile yeni alacak kişileri lütfen yanıltmayın... Şu anda orta bir mac cihazda bile 4 GB ram ile Yosemite çok çok güzel ve hızlı çalışmaktadır. Photoshop CC 2014 son sürümü gayet akıcı bir şekilde tasarım yapmaya bir yandanda editörler ile kodlama yapmaya en ufak kasma olmadan izin vermektedir. Cidden bir çok şey denedik en ufak bir kasma bile yaşanmıyor... Apple bile cihazlarını standart 4 yada 8 GB olarak satışa sunuyor eğer 4 GB da sistem kassaydı Apple bunu göze almazdı zaten MAC ile WINDOWS'u karıştırmayın Windows en ağır işleri 8 GB ile yapıyorsa MAC 4 GB ile yapar...

• quote:

Orijinalden alıntı: graphxdj07

quote:

Ramleri anakarta sabit cihaz mümkünse almayın yada 16 gb ramli model varsa onu alın. Birkaç model eski bile olsa ram yükseltilebilir olanı tercih edin. Şu an 8 gb herşeye yetiyor ama ilerde ne olacağı belli olmaz. (Örneğin: 2 gb ramle uçan Snow Leopard dan sonraki 4 gb ile sürünen versiyonlar)

Almayın yada mümkünse 16 GB alın gibi ibareler ile yeni alacak kişileri lütfen yanıltmayın... Şu anda orta bir mac cihazda bile 4 GB ram ile Yosemite çok çok güzel ve hızlı çalışmaktadır. Photoshop CC 2014 son sürümü gayet akıcı bir şekilde tasarım yapmaya bir yandanda editörler ile kodlama yapmaya en ufak kasma olmadan izin vermektedir. Cidden bir çok şey denedik en ufak bir kasma bile yaşanmıyor... Apple bile cihazlarını standart 4 yada 8 GB olarak satışa sunuyor eğer 4 GB da sistem kassaydı Apple bunu göze almazdı zaten MAC ile WINDOWS'u karıştırmayın Windows en ağır işleri 8 GB ile yapıyorsa MAC 4 GB ile yapar...

Alıntıları Göster
    Haha aslında tartışılacak bir konu bile değil. adam sana anakarta lehimli ram veriyor bunu yükseltme diyor.. bak benim imzamdaki makine 4 senelik model ve tam 32 gb ram destekiiyor.. istediğin kadar yükselt. İlerde sıkıntı olmaz. Sen 4 gb yeter desen de yetmez. 8 gb ise ileriye dönük olarak kısıtlayıcı. Yarın os x 10.11 veya 12 nin snow dan lion a geçişteki gibi ram ihtiyacını 2 katlamayacagını ne biliyorsun kahin misin? ben biliyorum çünkü 2005 den beri mac kullanıyorum.. tiger sürümlerinden beri kullandıgım için ortalama kaç sürümde bir ram ihtiyacı 2 katlar tahmin edebiliyorum.. o yüzden bence sen yanlış yönlendirme yapma. Az bir para vermiyorsun yeni mac alırken. Senede bir değiştirilecek makine değil bunlar. aldım mı götürdüğü yere kadar kullanırsın. bunun için de ram yükseltmek şart. öyle rami upgrade olmayan mac e mac demem ben..

not windows konusunda yanılıyorsun.. win 8.1 hem idle de hem diğer durumlarda daha az ram harcıyor..
    ayrıca benim makinem de 8.1 native yüklü 840 pro sdd üzerinde hem yosemite hem 8.1 kullanıyorum. üzülerek söylemeliyim win bariz daha hızlı aynı mac üzerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 30 Mart 2015; 22:20:55 >

• Ben 3 senedir macmini mid2010 kullanıyorum dvd-rom'u kasadan cıkarttıgı için ve macminiyi multimedya cihazı olarak kullandığımdan model yukseltmıyorum. Dijitalden ziyade halen kutulu arşiv hastalığım var c. Senin konuna yardımcı olabilmek adına sunu söyleyeyim cihaz ilk 2 gb ram ile geldi sonra 4'e cıkarttım su an 5 gb ram ile yosemitede pekte o eskı akıcıllıgından eser kalmadı safari,itunes,twitter, ve 1-2 uıygulama ıle beraber ram kullanımı 4 gb'a cıkıyor cok fazla teknık detay bılmem ama bunda core2duo ıslemcınınde parmagı olabılır sonucta 5 sene oncesının ıslemcısı. Yıne de son aldıgım haswell mımarı yenı notebookumdan pekte farkı yok fılmlerımı,muzıklerımı,ınternette surfu ıle halen mukemmel bır cıhaz. Photoshop gıbı uygulamalardakı performansı ne olur bılemem ama tavsıyem ram 8 den asagı olmasın son modellerde bayagı bır kötü ramı anakarta nıye gomersın be adam, yıllar gectıkce apple' ın ıstahı ıyıce kabarıyor.
    Cooler master mb511 rgb, AMD ryzen 3600, Asus b450 TUF gaming pro, xpg spectrix d41 TUF gaming edition 2x8gb 16gb ddr4 3200mhz, Sapphire radeon rx5700xt Nitro special edition, Toshiba OCZ TR200 480gb ssd, Xpg spectrix s40g 512gb m2 nvme rgb, Xpg core reactor 80 gold full modular 750watt psu, Cooler Master Masterfan 120 halo x6, Cooler Master Masterliquid ml240r,Samsung lc27hg70 qhd 2k 144hz hdr600, Asus TUF gaming K5, Asus TUF gaming M5, Logitech Z200 10w rms, Trust gxt313 nero, xmax rio çift mekanizma, ps4 1 tb, ds4 controller
  • quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Ben 3 senedir macmini mid2010 kullanıyorum dvd-rom'u kasadan cıkarttıgı için ve macminiyi multimedya cihazı olarak kullandığımdan model yukseltmıyorum. Dijitalden ziyade halen kutulu arşiv hastalığım var c. Senin konuna yardımcı olabilmek adına sunu söyleyeyim cihaz ilk 2 gb ram ile geldi sonra 4'e cıkarttım su an 5 gb ram ile yosemitede pekte o eskı akıcıllıgından eser kalmadı safari,itunes,twitter, ve 1-2 uıygulama ıle beraber ram kullanımı 4 gb'a cıkıyor cok fazla teknık detay bılmem ama bunda core2duo ıslemcınınde parmagı olabılır sonucta 5 sene oncesının ıslemcısı. Yıne de son aldıgım haswell mımarı yenı notebookumdan pekte farkı yok fılmlerımı,muzıklerımı,ınternette surfu ıle halen mukemmel bır cıhaz. Photoshop gıbı uygulamalardakı performansı ne olur bılemem ama tavsıyem ram 8 den asagı olmasın son modellerde bayagı bır kötü ramı anakarta nıye gomersın be adam, yıllar gectıkce apple' ın ıstahı ıyıce kabarıyor.

İşlemciyle ilgisi yok. os x rami sömürüyor.. windows ram konusunda daha rahat. 4 gb ramli makinede 8.1 süper çalışıyor ama os x akıcı değil. 8 gb ram os x e anca yetiyor. Ben imzamdaki aleti 4 gb uzun süre kullandım zaten giriş modeldi 2011 de 4 gb ramle gelmişti 8 e yükseltince inanılmaz rahatladı. ssd taktıktan sonra 16 ya gerek görmedim ama gerekirse taksrım çok kolay ekleniyor 2 tane vida tutuyor kapağı ve kingston ramler çok uyumlu çalışıyor.. anakarta lehimleme sebepleri giriş model makinelerin upgrade olarak uzun süre kullanılmasını para kaybı görüyorlar artık kendileri için.. kullanıcı giriş model alsın 3 sene sonra atsın istiyorlar. çünkü ram yükselterek yıllsrca kullanmak mümkün macleri. 2008 imac bile hala işe yarıyor yani. ssd ve ram takviyesiyle..

• quote:

İşlemciyle ilgisi yok. os x rami sömürüyor.. windows ram konusunda daha rahat. 4 gb ramli makinede 8.1 süper çalışıyor ama os x akıcı değil. 8 gb ram os x e anca yetiyor. Ben imzamdaki aleti 4 gb uzun süre kullandım zaten giriş modeldi 2011 de 4 gb ramle gelmişti 8 e yükseltince inanılmaz rahatladı. ssd taktıktan sonra 16 ya gerek görmedim ama gerekirse taksrım çok kolay ekleniyor 2 tane vida tutuyor kapağı ve kingston ramler çok uyumlu çalışıyor.. anakarta lehimleme sebepleri giriş model makinelerin upgrade olarak uzun süre kullanılmasını para kaybı görüyorlar artık kendileri için.. kullanıcı giriş model alsın 3 sene sonra atsın istiyorlar. çünkü ram yükselterek yıllsrca kullanmak mümkün macleri. 2008 imac bile hala işe yarıyor yani. ssd ve ram takviyesiyle

Bence en stabil sistem snow leopardtı, lion lie mountain lion görünüm olarak fena değildi yosemite de aştılar ama rami içiyor 6 sekmeden son ra o gokkusagını görünce sövesim geliyor . Evet macleri ram ve ssd takviyesi ile senelerce kullanmak mümkün ancak eskı model ramlerı de bulmak sıkıntılı mesela ben tek modul 4gb 1066 mhz ram arıyorum 1 aydır bulamıyorum bulduklarımda ya fahiş fiyat yada mılletın saga sola atıp calısıp calısmadıgını bılmedıgı parcalar. Konuyu acan arkadasa kesınlıkle tavsiyem son model mac miniyi değil bundan bır oncekı model mid 2011 alıp yanında ramı sonra yukseltırım demeden cıkabılecegı en yuksek kapasıteye kadar ramı pıyasadan gec olmadan cıhazla bırlıkte alması İ5 işlemcili modellerde ne cpu yonunden ne de gpu yönünden o kadar buyuk fark yok.
    Cooler master mb511 rgb, AMD ryzen 3600, Asus b450 TUF gaming pro, xpg spectrix d41 TUF gaming edition 2x8gb 16gb ddr4 3200mhz, Sapphire radeon rx5700xt Nitro special edition, Toshiba OCZ TR200 480gb ssd, Xpg spectrix s40g 512gb m2 nvme rgb, Xpg core reactor 80 gold full modular 750watt psu, Cooler Master Masterfan 120 halo x6, Cooler Master Masterliquid ml240r,Samsung lc27hg70 qhd 2k 144hz hdr600, Asus TUF gaming K5, Asus TUF gaming M5, Logitech Z200 10w rms, Trust gxt313 nero, xmax rio çift mekanizma, ps4 1 tb, ds4 controller

• quote:

Haha aslında tartışılacak bir konu bile değil. adam sana anakarta lehimli ram veriyor bunu yükseltme diyor.. bak benim imzamdaki makine 4 senelik model ve tam 32 gb ram destekiiyor.. istediğin kadar yükselt. İlerde sıkıntı olmaz. Sen 4 gb yeter desen de yetmez. 8 gb ise ileriye dönük olarak kısıtlayıcı. Yarın os x 10.11 veya 12 nin snow dan lion a geçişteki gibi ram ihtiyacını 2 katlamayacagını ne biliyorsun kahin misin? ben biliyorum çünkü 2005 den beri mac kullanıyorum.. tiger sürümlerinden beri kullandıgım için ortalama kaç sürümde bir ram ihtiyacı 2 katlar tahmin edebiliyorum.. o yüzden bence sen yanlış yönlendirme yapma. Az bir para vermiyorsun yeni mac alırken. Senede bir değiştirilecek makine değil bunlar. aldım mı götürdüğü yere kadar kullanırsın. bunun için de ram yükseltmek şart. öyle rami upgrade olmayan mac e mac demem ben..

not windows konusunda yanılıyorsun.. win 8.1 hem idle de hem diğer durumlarda daha az ram harcıyor..
    ayrıca benim makinem de 8.1 native yüklü 840 pro sdd üzerinde hem yosemite hem 8.1 kullanıyorum. üzülerek söylemeliyim win bariz daha hızlı aynı mac üzerinde..

OS X Yosemite Genel Gereksinimler:

OS X v10.6.8 veya daha ileri sürümü
    2 GB bellek
    8 GB kullanılabilir depolama alanı
    Bazı özellikler için Apple ID gerekir; şartlara tabidir.
    Bazı özellikler için uygun bir internet servis sağlayıcısı gerekir; ek ücret uygulanabilir.

OS X Yosemite bile 2 GB ram ile kullanabilirsin beni diyorsa her sürümde nasıl RAM 2'ye katlanıyor. Bende yıllardır MAC OS X sistem kullanıyorum ve sürekli PhotoShop ile arayüz tasarımları artı DW gibi ağır editörler ile kodlama ve iMovie ile 5-6 dakikalık montajlar hazırlıyorum 4 GB bile bunlar için yetiyor. Ama bunun normal SSD sisteme göre daha hızlı "PCIe tabanlı Flash Depolama" ile bir ilgiside bulunabilir.

Yani işin özü 8GB lık bir mac mini bile 5 yıl rahat gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: canbayraktar

quote:

OS X Yosemite Genel Gereksinimler:

OS X v10.6.8 veya daha ileri sürümü
    2 GB bellek
    8 GB kullanılabilir depolama alanı
    Bazı özellikler için Apple ID gerekir; şartlara tabidir.
    Bazı özellikler için uygun bir internet servis sağlayıcısı gerekir; ek ücret uygulanabilir.

OS X Yosemite bile 2 GB ram ile kullanabilirsin beni diyorsa her sürümde nasıl RAM 2'ye katlanıyor. Bende yıllardır MAC OS X sistem kullanıyorum ve sürekli PhotoShop ile arayüz tasarımları artı DW gibi ağır editörler ile kodlama ve iMovie ile 5-6 dakikalık montajlar hazırlıyorum 4 GB bile bunlar için yetiyor. Ama bunun normal SSD sisteme göre daha hızlı "PCIe tabanlı Flash Depolama" ile bir ilgiside bulunabilir.

Yani işin özü 8GB lık bir mac mini bile 5 yıl rahat gider...

Minimum sistem gereksinimi demek, çalışabilir demektir.. Çalışmak ayrı, hakkını vererek çalışmak ayrı..

Yazılımların minimum sistem gereksinimleri hep düşük yazılır. O minimum gereksinimdir. 2 GB üzerinde çalışabilir diyor. 4 gb ise rahat bir kullanıcı deneyimi sunmuyor.Yani Apple'ın önerisi ölçüt değil.. İstediğin kadar montaj dw, photoshop çalıştırabilirsin. Bunlar da ölçüt değil... Az ram varsa, aynı anda çalıştırabileceğin programların sayısı azalır.. Sen yazılımları üst üste açtıkça, aynı anda parallels, 4 program, 12 browser tabi (atıyorum) ram dolar ve sistem sürekli takas dosyasına yüklenir... Snow Leopard'dan sonra 4 gb ram aynı anda çok sayıda programla çalışılınca kasıyor.. Ipad, IOS kullanmıyoruz mac kullanıyoruz o yüzden mümkün olduğunca güçlü bir multitasking deneyimi gerekli.. 4 gb ramle bu olay sağlanamıyor. Yani burada tartışmak bile çok abes aslında.. Benim makinemde 4 gb ram varken ve aynı anda çok sayıda program çalışırken launchpad'e tıklayınca ikonlar 10 sn sonra geliyordu.. Sanal makine açınca ise sistemin nasıl süründüğünü yazmaya bile gerek görmüyorum... Kasıyor yani.. Kasmıyor demek olayı inkar etmektir.. Ya da aynı anda çok sayıda programla işi olmamak demektir.

PCIe depolama da olsa ram dolduğu zaman sistem pageout olur ve yavaşlar.. Hiçbir SSD ya da türevi, ram bellekten daha hızlı değildir..

Öyle olsaydı SSD teknolojisi RAM olayını bitirirdi.. Ha tamam SSD'nin bir miktar yardımı olduğuna katılıyorum. Çünkü HDD den daha hızlı olduğu için takas dosyası kullanımında makinenin kaplumbağaya dönmesini engelliyor ama performans yine de düşer... Ram'i yüksek makine gibi akıcı deneyim sağlamaz pek.. Öyle olaydı yani SSD makineyi kurtaracak, ram'in önemini çok azaltacak ya da kaldıracak olsaydı, amcalar her makineye 4 gb rami çakarlardı üstüne de SSD flash filan koy lüzum kalmasın gibi durumlar olurdu... Zaten eğer dikkat edersen Ram belleklerde kullanılan yongalar, SSD lerde kullanılan nand lere göre çok pahalıdır ve hızlıdır.. Sen 256 GB SSD'nin en iyisini 500 küsür liraya alabiliyorken 256 gb ram'e binlerce lira harcaman lazım.

Kısacası 8 gb bellekli mac 5 sene filan asla götürmez.

Zaten Apple götürmesin diye ramleri sabitliyor artık anakarta.

Yoksa babalarının hayrına o rami oraya çakıyor değiller..

Bence Apple'a mail yollayıp sor. Neden sadece genellikle artık giriş modellerden ram slotu kaldırıyorlar ama mesela üst modellerde ram arttırılabiliyor? Mesela neden giriş seviyesi imaclerde filan ram arttırabilme imkanı çok zorlaştı ya da imkansızlaştı ama mesela 27 modellerde eskisi kadar kolay yapılabiliyor?

Neden tüm makinelerinden kaldırmıyorlar ama bazı modellerden kaldırıyorlar?
    İlerde hepsinden kaldırmayı düşünüyorlar mı vs?

Ne cevap vereceklerini merak ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 1 Nisan 2015; 11:05:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

quote:

İşlemciyle ilgisi yok. os x rami sömürüyor.. windows ram konusunda daha rahat. 4 gb ramli makinede 8.1 süper çalışıyor ama os x akıcı değil. 8 gb ram os x e anca yetiyor. Ben imzamdaki aleti 4 gb uzun süre kullandım zaten giriş modeldi 2011 de 4 gb ramle gelmişti 8 e yükseltince inanılmaz rahatladı. ssd taktıktan sonra 16 ya gerek görmedim ama gerekirse taksrım çok kolay ekleniyor 2 tane vida tutuyor kapağı ve kingston ramler çok uyumlu çalışıyor.. anakarta lehimleme sebepleri giriş model makinelerin upgrade olarak uzun süre kullanılmasını para kaybı görüyorlar artık kendileri için.. kullanıcı giriş model alsın 3 sene sonra atsın istiyorlar. çünkü ram yükselterek yıllsrca kullanmak mümkün macleri. 2008 imac bile hala işe yarıyor yani. ssd ve ram takviyesiyle

Bence en stabil sistem snow leopardtı, lion lie mountain lion görünüm olarak fena değildi yosemite de aştılar ama rami içiyor 6 sekmeden son ra o gokkusagını görünce sövesim geliyor . Evet macleri ram ve ssd takviyesi ile senelerce kullanmak mümkün ancak eskı model ramlerı de bulmak sıkıntılı mesela ben tek modul 4gb 1066 mhz ram arıyorum 1 aydır bulamıyorum bulduklarımda ya fahiş fiyat yada mılletın saga sola atıp calısıp calısmadıgını bılmedıgı parcalar. Konuyu acan arkadasa kesınlıkle tavsiyem son model mac miniyi değil bundan bır oncekı model mid 2011 alıp yanında ramı sonra yukseltırım demeden cıkabılecegı en yuksek kapasıteye kadar ramı pıyasadan gec olmadan cıhazla bırlıkte alması İ5 işlemcili modellerde ne cpu yonunden ne de gpu yönünden o kadar buyuk fark yok.

Ben hi level 4 gb 1066 ram aldım n11 den sorunsuz 8 gb Yaptım. C2duo 2.0 GHz Mac mini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.