Şimdi Ara

Apple M1 Ultra benchmark testlerinde ezip geçiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nvidia ve amd'nin çip tasarım mühendislerini ne sanıyorsunuz arkadaşlar siz ? nereden geldiği, neye dayandığı belirsiz testlere ve puanlara hemen de kanmaya başlamışsınız. apple büyük şirket evet ama 2 yılda amd ve nvidia'yı alt edecek kadar büyük değil. ortalığı ayağa kaldırmadan önce piyasaya çıkmasını ve net test sonuçları görmeyi bekleyin.

  • Übermensch24 kullanıcısına yanıt

    ARM mimari olduğu için güç tüketimi daha iyi sadece. Ha bide video editlemede iyi. Youtuber bilgisayarı.

  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt

    m1 cihazlar video editing dısında da cok seri ve performanslı. Bilgisayarda Adobe Photoshop, Final Cut falan gibi büyük programların simgesine tıkladığın zaman açılma süresi sasırtıyor.. -> Burada hepi topu 10 11 k'lık ufacık fansız bir bilgisayardan bahsediyorum. Masaüstünde Core i9 12900K falan geekbench de hackintosh bile yapsan m1'i dövüyor daha üstün performansı intel i9'dan alırsın ama örneğin i9 12900K sırf islemcinin fiyatı 11000 TL. mac mini m1, tüm sistem 11 k, macbook air 15 k.. bunun ekran kartı var, anakartı var, ramı var ssd'si var kasası var var oglu var 2 katına ancak mal edersin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 10 Mart 2022; 16:50:52 >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    Aradığım en mantıklı ve haklı sorular tebrikler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cumur C kullanıcısına yanıt

    Intel ve AMD de apple'in islemcilerini yamultacak alternatifler her zaman cikacak.. apple isterse 10 islemciyi yan yana koysun cevap fazla gecikmez.. m1 ilk ciktiginda fanboylar buyuk sukse yaptilar sanki uzaylilar dunyaya gelip yeni bir teknoloji tanitmislar gibi Apple M1 Ultra benchmark testlerinde ezip geçiyor  ama intel 1 senede islemciyi ellerine verdi.. simdi bunun ultrasini megasini cikartsinlar intel yine ellerine verecek ayrica arm islemciler pc lere gelecek x86 silinecek diyorlardi en cok bu deli sacmaligina gulmustum.. sallamanin da siniri olur demistim vovovovovovoov diye isirmislardi Apple M1 Ultra benchmark testlerinde ezip geçiyor 


    m1 fiyatina gore guzel islemci diger apple donanimlar da bu fiyat performans ozelligini korumak kosuluyla tercih edilebilir ama mecburen copos kullanirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 11 Mart 2022; 7:43:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    Bu bir iş istasyonu bilgisayarı. Bunda oyun testi yapılması absürd ve gereksiz olur.

    Canlı yayın için alırsın karşına, 10 kameradan 4k görüntü gelir, 6 kameradan ses gelir, reklamlar, geçişler, animasyonlar hazır durur, geri sarma, slow-mo playback bellekte hazırdır ve sen 4K, 2K, FHD, HD, 480p render layıp gönderirsin.

    Bunu yapıyor mu diye bakarsın.

    Olmadı 3D sahneni çalışmışsındır. Yeşil perdeden ham görüntü gelir. Üzerine sanal kamera ve ışıklandırmalarla, sanal sahnelerle yayın yaparsın.

    Bunu yapıyor mu diye bakılır.

    Açarsan CAD/CAM leri. Çizersin. Zoom in-out yaparsın. Harita uygulamasından koca İstanbulun haritasını açarsın, tapu kadastro da illeri ilçeleri açarsın, arama yaparsın, vs vs..

    Bunu yapıyor mu diye bakılır.

    Ve daha niceleri... ama oyun testine bakılmaz.

  • Söz konusu M1 Ultra'nın böylesine bir başarı yakalamış olması da tabi ki takdire şayan, hem de bir çipset olan M1 Ultra'nın içindeki ekran kartının da RTX 3090 performansında olduğu söyleniyor. Hem i7-12900K'yı yen, hem RTX 3090 performansı ver, hem de bunları minnacık bir kasanın (Mac Studio) içinde, ısınmadan ve çok daha az enerji harcayarak yap.


    Yalnız Intel'i sevmesem de tebrik etmek gerek. Özellikle son iki nesilde, 11 ve 12. nesillerde tek çekirdek performansında resmen çağ atladı ve rakibi Ryzen'ı hem tek çekirdekte, hem çok çekirdekte, hem de fiyat/performans oranında geride bırakmayı başardı. 


    Bugün yurtdışında Ryzen 7 5800X'ten daha ucuz olan i7-12700F P çekirdekleri sayesinde tek çekirdekte 5800X'e fark takıyor, 12 çekirdek 20 izlek olması sayesinde çoklu çekirdek performansında da geçmeyi başarıyor. Türkiye'de açgözlü tüccarlarımız saolsun (!) 12700F daha pahalı ve Intel LGA1700 anakart (B660-Z690) fiyatları uçuk orası ayrı.


    AMD 7000 serisinde iyi bir atak yaparsa önümüz oldukça çekişmeli geçecek gibi. Apple'ın M2 çipsetinde daha neler yapacağını da merak ediyorum işin doğrusu.





  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    Tepemden yorumunu okuyan bacanak , yaza kadar benim takıma 6 tane alacağız dedi.Şimdi geri kalan dokuz makineyi kimler alır onu bulmaya kaldı.

  • Desktoplar için gerçek karşılaştırma Cinebench deki imiş.

    Onda ise sonuç şöyle:


    Apple M1 Ultra benchmark testlerinde ezip geçiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteriner69 -- 12 Mart 2022; 0:0:44 >
  • multi core performansının pek önemi kalmadı artık. single core performansı önemli. intel en tepede çünkü single core performansında birinci. intelde biliyor çekirdek doldurup multi core performansını arttırmayı ama adamlar tek çekirdek performansına yatırım yapıyor, bu sayede çoğu uygulamada performans olarak zirveyi oynuyorApple M1 Ultra benchmark testlerinde ezip geçiyor 

  • Übermensch24 kullanıcısına yanıt

    https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-apple_m1-vs-intel_core_i3_12100f


    Cinebench r23 sonuçlarına baktığımızda i3 12100f hem tek çekirdekte hemde çoklu çekirdekte M1 den daha iyi. 2000 liraya satılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENTÜRKTEYNMENT -- 12 Mart 2022; 12:1:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu islemcinin amddeki dengi ne? yani link verdiginiz i3 islemcinin.. yaklasik fiyat denk performans


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.