Şimdi Ara

Apple kendi güvenli sunucularını kurmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple kendi güvenli sunucularını kurmaya hazırlanıyor 

    Apple milyonlarca mobil kullanıcıya sahip, kullanıcı sayısının yüksek olması da bu kişilere ait verilerin tutulmasını zorlaştırıyor. Bu noktada iMessages, photos, iTunes, Apple Music ve App Store gibi bir çok servisi bulunan Apple kendi çözümlerini yetiştiremediği durumlarda diğer güvenli sunuculardan hizmet satın alıyor. The Information'da yer alan iddialar ise artık üreticinin tamamen iç çözümlere yöneleceğini iddia ediyor.

     

    Bu tarz bir hamle hazırlığı ise akıllara farklı senaryoları da getiriyor. İlk senaryoya göre geçtiğimiz yıllarda yaşanan iCloud vakasının ardından Apple'ın kendi güvenliğini ele almak istemesi. Aslında bu olayın ardından şirket kullanıcıların yeterli güvenlik önlemi almadığını söylemişti ancak yine de dosyaları kendi sunucularında tutması, hem müdahale hem de güvenlik açısından daha avantajlı olacaktır.

     

    Ayrıca Bkz.MSI'dan güç bağlantısı gerektirmeyen GeForce GTX 950 ekran kartı
     

    Diğer önemli bir senaryo ise Apple'ın son dönemde FBI ile yaşadığı gerginlik. İddialara göre üretici hizmet aldığı üçüncü parti şirketlerin bilgilerini devlet birimleriyle paylaşma ihtimalinden rahatsız oluyor. Her şirketin devlet karşısında Apple gibi karşı durmayacağını göz önüne alırsak şirketin bu konudaki endişesinin haklı olduğunu söyleyebiliriz. Bu tutuma karşı Apple'ın paranoya yaptığını söyleyen kitle de oluşmaya başladı.

     

    Sonuç olarak Apple iç çözümler geliştirebilecek en güçlü şirketlerden birisi, ancak genelde getirisi düşük (veya kurulum masrafı yüksek) olan hizmetleri üçüncü parti şirketlerden temin ediyor. Bunu göz önüne alırsak yaklaşımın ana sebebi ise Apple'ın devlete karşı güvenlik endişesi ihtimali ağır basıyor. İddiaların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. 







  • Geçtiğimiz yıllarda apple kaynaklı bir hack olmadı, hacklendiği iddia edilen fotoğraflar bir çok cihazdan (android,windows,linux,ios vs.) sızdırılmıştı.

    Çarpıtılmış haberler yapmayın.

  • İcloud vakasından sonra kurması lazımdı geç bile kaldı....

  • Eminim daha da güvenli olur


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teomaniaa T kullanıcısına yanıt
    Haberde zaten bu konuya değinen bir cümle bulunuyor.
    "bu olayın ardından şirket kullanıcıların yeterli güvenlik önlemi almadığını söylemişti "
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okisht

    Haberde zaten bu konuya değinen bir cümle bulunuyor.
    "bu olayın ardından şirket kullanıcıların yeterli güvenlik önlemi almadığını söylemişti "



    Haberde apple'a kondurmuş ancak;

    -Apple sunucuları veya barınan herhangi bir sunucu hacklenmiş olsa bile şifrelerin tamamı apple'ın verdiği güvenlik raporuna göre AES-256 ile saklanıyor yani bu şu anlama gelir, süper bilgisayarlar ile bile kırılması 500-700 yıl sürer.

    Geçen sefer yaşanan olayda apple'ın hata payı çok düşük, kullanıcılara phising mail ve bruteforce ile find my iphone uygulamasıyla saldırılmış.

    Yani özetle;

    -Apple'ın sunucuları kendinde barındırması güvenlik konusunda hiç bir şey fark ettirmez.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.