Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.271
Cevap
127
Favori
754.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bence spigenin kablosunuzu alın geçin zaten çabuk doluyor batarya ufak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ravenous R kullanıcısına yanıt
    Tabii ki destekliyor ve Baseus marka kablosuz şarj kullanan elektronik ustası bir arkadaşım var.Kendisi işyerindeki yoğun tempodan dolayı sürekli kullanıyor ve Baseus'un performansından çok memnun.

Ama zorunlu olmadıkça kablosuz şarjı kullanmamamı , çünkü bunun pil ömrüne zarar veren bir özellik olduğunu söyledi bana.

" Eğer ki günlük hayatta hızlı şarja ihtiyacın yoksa böyle bir aparat almaman ve geceden geceye 3,5 saatlik döngü ile telefonunu şarj etmen daha sağlıklı olur "dedi.

En başta da yazdığım gibi kendisi çok eski bir elektronikçi ve böyle bir tavsiyede bulundu bana.Bende alıp almamakta kararsız kaldım.

Bilgin olsun...
  • Ön kamera haricinde telefon süper bence, birde optik zoom olsa harika olurdu. inceleme videosu düzenledim arkadaşlar, buyurun iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 17 Haziran 2020; 23:31:39 >
  • hie kullanıcısına yanıt
    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]
    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]

2 metre mesafede akşam çekimi.
    Birisinde zoom yapılı, diğeri de normal çekim yapıp kestim görüntüyü.

Fena değil gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravenous -- 17 Haziran 2020; 23:38:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• metin10oktay M kullanıcısına yanıt
    Bu 7.5W kafamı karıştırdı benim.

Verilen 7.5 W'lık değer Apple'ın kendi sitesinde sattığı şarj cihazlarının max. kapasitesi mi yoksa İphone SE 2020'nin max. şarj kapasitesi mi ?

Çünkü bu telefonu çok daha yüksek kapasiteli şarj aparatları ile kullananlar var gibi kalmış aklımda !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bu 7.5W kafamı karıştırdı benim.

Verilen 7.5 W'lık değer Apple'ın kendi sitesinde sattığı şarj cihazlarının max. kapasitesi mi yoksa İphone SE 2020'nin max. şarj kapasitesi mi ?

Çünkü bu telefonu çok daha yüksek kapasiteli şarj aparatları ile kullananlar var gibi kalmış aklımda !
    Bundan mı bahsediyorsunuz ?

iPhone SE 'yi 18W şarj adaptörü ile 30dk 'da hızlı şarj edebilirsiniz.

• Şimdi şarjım %96. Wifi kapalı, mobil data açık bir şekilde sabaha kadar bırakacağım. Bakalım ne kadar düşecek.

Bir arkadaş superbox ile ilgili mesaj atmış, mesaj gönderemedim kendisine, buradan yazayım:
    Superbox benim değil. Misafirlikteyim ve hiç bilmiyorlar kotasını-parasını. Ama hızı az 2-3 megabit falan.

• Telefonu bir haftadır kullanıyorum ve aldığıma hiç pişman olmadım.
    En beğendiğim yanları: hız, ses kalitesi, touch ID'sinin hızlı çalışması, kamera ve boyutu.
    Sevmediğim tarafı şu an yok. Bataryası beni memnun etti. Bir günü çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambitious_man -- 18 Haziran 2020; 0:20:49 >
  • Ben yazmıştım hocam. Sağ olasın

• Bu arada Pazartesi gecesi saat 22:00'de Apple'ın kendi sitesinden aldığım 64 GB'lık Kırmızı iPhone SE , bu sabah saat 10:00 itibarı ile UPS Kargo tarafından teslim edildi benimde.

Cihazı satın aldığımda tahmini teslimat tarihi 25 Haziran Perşembe gözüküyordu ama sadece 1 gün sonra ( yani aldıktan tam 36 saat sonra ) Bursa'da ev adresime teslim edildi ürün.Önceden de okuduğum gibi , gerçekten çok hızlı bir kargolama süreci yaşadım Apple gönderiminde.

Telefona gelirsek ; bu konuda tecrübeli arkadaşlar gibi cihaz hakkında kullanım detayı , şarj kullanımı v.s bilgiler vermem doğru olmaz benim.Çünkü yıllardır Android kullanan ve Huawei Mate 9'dan sonra iPhone SE modeli ile ilk kez iPhone kullanan birisi olarak benim yorum yapmam , fikir beyan etmem pek doğru olmaz şu aşamada.

Zaten ilk aşamada telefonu kurma , rehber yedekleme ve düzenleme , uygulamaları yükleme v.s ile geçti günüm.

Ama şunu farkettim : Yaptığım ilk telefon görüşmesinde karşı tarafın sesini o kadar net aldım ki , Huawei Mate 9'da karşı tarafı bu kadar net duyduğumu hiç hatırlamıyorum.Bu telefon ile sanki karşı taraf çok daha yakınımdaymış gibi hissettim biran.

Kısacası farkedebildiğim bir ses kalitesi ile karşılaştım iPhone ile konuşmamda.Modelin 4.7" büyüklüğü , kullanım rahatlığı ise beni gerçekten mest etti diyebilirim.

Kılıf olarakta Spigen'in Thin Fit Serisi kılıfını kullanacağım sanırım.Ama bunun dışında da , ince ama kaliteli bir bir ekran koruyucu takmam lazım.

Dolayısıyla ince olmak kaydıyla kaliteli bir ekran koruyucu tavsiyesi olan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

Selamlar...

Sadece Belkin'in o modelini kastetmedim , çünkü Apple'ın sitesindeki diğer Mophie modellerinde de max. 7.5W diye aynı ifade kullanılmış ne hikmetse.

Ama benimde kastetmek istediğim ( yani bana da garip gelen ) , max. olarak verilen bu değer zaten.

Apple'ın kendi sitesinde sattığı tüm kablosuz şarj ürünleri , max. 7.5W şarj değerine sahip ama ( sizinde yazdığınız gibi ) bu telefonu 18W'lık şarj aparatı ile kullananlar var...

Edit : Apple kendi sitesindeki iPhone SE modeline ait "Teknik Özellikler-Güç ve Pil" bölümünde (ama kablosuz demeden ve sadece hızlı şarj olarak) şöyle yazmış :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Hızlı şarj özelliği:
    18 W veya daha güçlü adaptör ile yaklaşık 30 dakikada %50’ye kadar şarj9 (adaptör ayrı satılır)

" 9- Testler Apple tarafından Şubat 2020’de ön üretim iPhone SE (2. nesil) üniteleri ve yazılımları ile Apple USB-C Güç Adaptörleri (18 W Model A1720 ve 30 W Model A1882) kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Hızlı şarj testi, şarjı bitmiş iPhone üniteleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Şarj süresi çevresel etkenlere göre değişir; gerçek sonuçlar farklılık gösterir."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu ifadeler sonrasında ben üründe 7.5W Kablosuz Şarj Adaptörü yerine , 18W Kablosuz Şarj Adaptörü kullanmanın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Daha teknik bilgiye sahip arkadaşlar birşey derlerse de bilemem tabii.Yazılanlar ışığında benim şahsi fikrim bu yönde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Haziran 2020; 2:30:43 >

• Arkadaşlar bu cihaz ve s10e arasında kaldım. boyut itibari ile aynı sayılır. s10e tasarımı çok daha iyi tabi. Cihazı alıpta pişman olan varmı?
    Son model bir işlemci var se 2020 de ama pil çok düşük günü çıkarıyor mu?
    Ekran boyutu yetersiz kalıyor mu?
    Gece foto çekimi çok mu kötü?
  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Boyut itibari ile nasıl aynı sayılır?

• Uygun fiyatlı kılıf almak isteyenler için aşağıdaki linkleri bırakıyorum. İlk linkteki kılıfın kırmızı rengini aldım

• Gece 8 saatte 95’ten 83’e kadar düştü şarjı, mobil data açık uyumamak gerek demek ki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FA5ABCC16

Gece 8 saatte 95’ten 83’e kadar düştü şarjı, mobil data açık uyumamak gerek demek ki :)
    LTE 'de benim şarjı sömürüyor ama 3G 'ye aldığımda baya iyi gidiyor.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam kablosuz şarjda maksimum 7.5W destekliyor kablolu da da 18W örneğin 20W kablosuz şarj alırsanız yararlanabileceğiniz 7.5W 30W kablolu sarj alırsanız yararlanabileceğiniz 18W 11 serisi dahi tüm modellerde böyle bu seneki iphonelarda

Belkide benim iPhone'a geçtikten sonraki yaptığım ilk telefon konuşmasında hissettiğim ses kalitesi bu LTE desteği yüzündendi.

Çünkü eski telefonum Huawei Mate 9'da ( sanırım kullandığım operatör tarafından desteklenmediği için ) Volte desteği yoktu ve her zaman görüştüğüm bir kişi ile iPhone'da görüştüğümde sesini çok daha net aldığımı farketmiştim.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Herhangi iki telefonda volte açık ve operatör tarafından destekleniyor ise, ses kalitesi muazzam oluyor. Sanki karşındaki kişi yanında konuşuyor gibi.

Aslında o iphone özelliği değil, operatör özelliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 18 Haziran 2020; 13:13:43 >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Evet , bunun doğruluğunu iPhone'a geçince (tabii ki de operatörüm bu modeli desteklediği için) bende farkettim hakikaten.

Bu arada hazır yakalaşmışken birşey sorayım.

Telefondaki Touch ID'yi kullanırken parmak izimi okuma esnasında , illa ki fiziksel anlamda basmam gerekiyor mu ?

Çünkü eski telefonumdaki gibi sadece parmak izimi okutarak açamıyorum telefonumu.Muhakkak parmak izimle birlikte hafifte olsa bir fiziksel basma da yapmam gerekiyor.

Bunun normali mi böyle yoksa ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum ?

Ben istiyorum ki cihazım ( hiç tuşa basmadan ) sadece parmak izimle açılsın ve sadece ekrandaki uygulama kullanımlarımda basarak kullanayım bu tuşu.

Velhasıl , acemilik zor...
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.