Şimdi Ara

APPLE İPHONE (ÇIKTI)-iPhone haberleri&bilgi başlığı- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.116
Cevap
7
Favori
64.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabiki.Hepsinin elinde en az on yıllık road map leri var.Satabildiğini satacak değim yerinde ise 'sineğin yağını' çıkardıktan sonra bir sonraki aşamaya geçecekler.(istisnai durumlar hariç) .Tekelcilik hiç bir zaman kimseye yarar getirmez özelliklede biz son kullanıcılara.Onun için ne kadar rekabet olur ise bizler için o kadar iyi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: KontG

Diğer şirketler kara kara düşünüyorlardır eminim.... Vahşi kapitalizmin etkisiyle bize teknolojiyi kağnı hızında ilerleterek kar elde etme çabaları umarım bu ürünle beraber biraz olsun değişir... Bu tip devrimler olsa keşke...

Örneğin; Hihg Definition (HD) teknolojisinin icat yılı 1987... Daha yeni yeni günümüzde ön plana çıkıyor... Yani bu 20 yılda bize arada kalan ufak kırınıtıları yedirterek çok büyük karlar elde ettiler... Oysa ki 1990 yılında HD teknolojisini evlerimize getirebilirlerdi...

O yüzden bu devrim niteliğinde olucak... Nokia'nın da kapitalizmine darbe olsun

• Bir şekilde bende destekliyeceğini düşünüyorum.Belki ilk başlarda olmasa bile ileride olucaktır.3G ABD modellerinde olmıyacak da Avrupa modellerinde olabilir zira opratörler çok yatırım yaptılar 3G ye bu kadar milyar doları içerik sağlayarak ve şartlı abonelikler ile kazanmaya sağlıyorlar.iPhone gibi bir cihaz ciddi avantaj sağlayabilir operatörlere o yüzden herkes ilgileniyor şu sıralar kendisi ile.Bir de Apple bu tanıtım işini iyi biliyor.Bir telefon için bu kadar ilgi(haber kanalalrı dünya çapında gazaeteler medya vs) uyandırmak gerçekten kolay değil.Bizim ülkemizde de haberi bildiğiniz gibi Hürrriyet gibi gazeteler tarafından ilk sayfadan verildi/duyuruldu.
    Apple ın son zamanlarda çıkardığı pc ler gerçekten çok iyi.Uzun vadede kullanımını düşününce fiyat farkına değiyor.Mümükün ise biraz daha bekleyin ve Apple Mac OS X Leopard ile birlikte alın Mac inizi derim :http://www.apple.com/macosx/leopard/index.html
    Native windows desteği de beraberinde geliyor (gerçi şu andada problem yok) bir çok yenilik daha da eklendi.Bir tek şeye dikkat edin : 1 gb dan az ram almayın (güzel işlemesi için ideali 2 gb .OS X ram canavarıdır)
    quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Apple'la Microsoft zaten birbirine çekemeyen iki firma ama Apple bilgisayarlarında olduğu gibi Microsoft Office dosya görüntüleme desteği verecektir...3G teknolojisini gelince Tr'de geldimi sanki 3g + dünyada şu anda 3g çok rağbet görmüyor...Edge daha çok tutuluyor ve iPhone'da edge var...Hafızanın genişlemesine ne gerek var ki alet zaten 8 gb ....

Bende biraz elmacılık var...Yakında pc mi mac le değiştireceğim apple tv alacağım ve kesinlikle iphone...Apple'a güveniyorum bu konuda ki iTunes üzerinden indirdiğim 1,21gblık podcastte alete 2.kez hayran oldum tek kelimeyle inanılmaz başarılı....Haziran ayında piyasaya çıkınca daha çok yorum sahibi olacağız kesinlik ama Apple müzik endüstrisini nasıl eline geçirdiyse smartphone piyasasında da söz sahibi olacaktır...

N95'le kıyaslama yapmayalım lütfen...Gerek tasarım gerek kolay kullanım gerek kalite olarak iPhone ne olursa olsun N95'in 1 gömlek üstü...

• Bu cihaz bir smartphone bile degil.Hic bir sinifa dahil olmayan, sadece gelismis dokunmatik ekran ve buna bagli olarak kullanici arayuzu ile on plana cikan muzik agirlikli bir cihaz.Cihazi farkli kilanda kullanici arayuzunden baska bir sey degil.Bu cihaz bir Pda Ppc hic ama hic degil bu tur cihazlarin yerini alamayacagi gibi,iphone duyurulduktan sonra, nedir ne degildir bilmeden ahkam kesilip burun kivrilan N95 deki symbianin dahi yerini tutamaz.Bir cihaz dusunun birinci parti yazilim disinda yazilim destegi sunmuyorsa o cihaz hakkinda smartphone diye bahsetmek mumkun degildir.Iphone muzik tutkunlari icin,bazilarinin yazdigi gibi devrim sayilabilecek yenilikler getirmistir ancak bu yazdigim nedenden oturu kisitli kalmistir.Dokunmatik devasa ekran ve kullanici arayuzunden oteye gidememistir.Cihazi bu denli populer yapan,ilgiyi uzerine cekmesinin tek nedenide kullanici arayuzunden baska bir sey degil bence.Bu en temel eksikliginin yaninda diger eksikliklerini dahi yazmiyorum.Ayrica bu cihazi gelistiremedigin gibi,mevcut yazilimlarindan itunes ile internetten muzik dahi indiremiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 15 Ocak 2007; 21:04:16 >
    Uçmasak da,
    Açlıkdan nefesimiz koksa da,
    O havalimanı dünyanın, bizim en büyük havalimanımızdır.

• quote:

Apple'la Microsoft zaten birbirine çekemeyen iki firma ama Apple bilgisayarlarında olduğu gibi Microsoft Office dosya görüntüleme desteği verecektir...3G teknolojisini gelince Tr'de geldimi sanki 3g + dünyada şu anda 3g çok rağbet görmüyor...Edge daha çok tutuluyor ve iPhone'da edge var...Hafızanın genişlemesine ne gerek var ki alet zaten 8 gb ....

Bende biraz elmacılık var...Yakında pc mi mac le değiştireceğim apple tv alacağım ve kesinlikle iphone...Apple'a güveniyorum bu konuda ki iTunes üzerinden indirdiğim 1,21gblık podcastte alete 2.kez hayran oldum tek kelimeyle inanılmaz başarılı....Haziran ayında piyasaya çıkınca daha çok yorum sahibi olacağız kesinlik ama Apple müzik endüstrisini nasıl eline geçirdiyse smartphone piyasasında da söz sahibi olacaktır...

N95'le kıyaslama yapmayalım lütfen...Gerek tasarım gerek kolay kullanım gerek kalite olarak iPhone ne olursa olsun N95'in 1 gömlek üstü...

Ihtiyaclarim dogrultusunda hangi urun istediklerimi karsiliyorsa, o urun iphone da dahil mevcut olan cihazlardan ustundur benim icin bitti.

Ornegin kriterlerim arasinda dahili gps varsa, iphone nin birak ustunlugunu seceneklerimin arasina bile giremez.

Kisacasi yukarida yazdigin gibi ""N95'le kıyaslama yapmayalım lütfen...Gerek tasarım gerek kolay kullanım gerek kalite olarak iPhone ne olursa olsun N95'in 1 gömlek üstü...""
    diye genelleme yapamazsin.Ancak soyle su su nedenlerden dolayi iphone N95 den ustun bana gore diye yazsan saygi duyarim.
    Uçmasak da,

• quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

quote:

Ihtiyaclarim dogrultusunda hangi urun istediklerimi karsiliyorsa, o urun iphone da dahil mevcut olan cihazlardan ustundur benim icin bitti.

Ornegin kriterlerim arasinda dahili gps varsa, iphone nin birak ustunlugunu seceneklerimin arasina bile giremez.

Kisacasi yukarida yazdigin gibi ""N95'le kıyaslama yapmayalım lütfen...Gerek tasarım gerek kolay kullanım gerek kalite olarak iPhone ne olursa olsun N95'in 1 gömlek üstü...""
    diye genelleme yapamazsin.Ancak soyle su su nedenlerden dolayi iphone N95 den ustun bana gore diye yazsan saygi duyarim.

Smartphone nedir ne değildir onu öğrenmeli bence insanlar...Smartphone genelde mesaj çekmeye,internete girmeye,ajanda gibi şeyler içeren aletlerdir...Genelde iş adamlarının tercihidir çünkü kendilerine gerekli olan herşeyi yapmalarına izin verirler...App yüklenmiyor diye bir alete smartphone değil diyemezsin...+ iPhone'da gps tarzı Google Maps uygulamasıda mevcuttur...

• Apple ın felfefesi tamamen kolay kullanım üzerine odaklı tasarımlardır (ki bu tasarımlarda genelde kendilerine özgüdür.Çoğu insan bir bilgisayarı misafir odası/yemek odası nda bulundurmak istemez iken Apple marka bir pc yi dekorun bir parçası olarak kullanan/tercih eden insanlar/firmalarda vardır)Neyse gelelim ana konumuza :
    Sevilir,sevilmez zevktir,renktir tartışılmaz ama Apple insanların yazılımı kullanmak,öğrenmek için bigisayar mühendisi ya'da ileri teknik bilgi&birikime sahip insanlar olmamasını tercih eder ve genelde bu felsefesini hemen her cihaza da uygular.
    iPhone dada bunu gözlemledim.Tamamen mantıki ve görsel olarak bir çok larına göre güzel hazırlanmış bir arayüz ile temel özellikleri i yeni&deneyimsiz kullanıcısının 5-6 dk da 'anlamasına' ve hemen kullanmasına göre tasarlanmış.
    Unutmayalımki Steve asla felsefesinden ve amaçlarından ödün vermeyen bir kişidir.Aksi olsa Steve bu gece bile gidip Max OS X i Dell vb gibi firmalara lisanslayıp kişisel servetine bile milyarlarca dolar katabilir.
    İşte iphone da öyle bir ürün.Temelde Apple ın bütün özelliklerini taşıyor ve inanıyorum ki piyasaya çıktığında teknik özelliklerinden çok 'bizlere yaşattığı deneyim' ile anılacaktır.Geriye kalan tüm cihazlar ise hemen herkes tarafından numerik olarak bir model 'üstü' çıkınca büyük bir çoğunluk tarafından unutulacak&arzu edilmeyecektir.Hiç kimsede yaşattığı deneyimi eşsiz olarak nitelendirmeyecektir.iphone ise şu an göründüğü kadarı ile daha piyasaya çıkmadan bu tip cihazların tarihindeki önemli bir mihenk taşı olarak yerini almıştır.Kesinlik ile şu anda bile 'unutulmazlardan' birisi dir.
    Şahsen gps vb olsa daha mutlu olurmuydum?:Evet.Ama bugüne kadar sayısını bile hatırlamadığım kadar çok cep telefonu aldım (hatırı sayılır ölçüde smart phone/ppc sahibide oldum) hiç birisi ama hiç birisi iphone nun gösterilen temel odak noktalarında başardıklarını iphone gibi başaramadı.
    Nedir bunlar ?: Müzik,full internet deneyimi,fotoğraf,video ve hızlı bir arayüz.
    Daha öncede belirttiğim gibi bu firmanın daha il piysaya verdiği cihaz.Geleceğin neler getirebileceğini ancak hayal edebiliyorum.Umarım bu gelecekteki güzellikler hepimiz için faydalı olur.

• Wkipedia 'Smart Phone' tanımı :

Kaynak: Wikipedia için tıklayın.

Tıklamak istemeyenler için :

A smartphone or sphone is any electronic handheld device that integrates the functionality of a mobile phone, personal digital assistant (PDA) or other information appliance. This is often achieved by adding telephone functions to an existing PDA (PDA Phone) or putting "smart" capabilities, such as PDA functions, into a mobile phone. A key feature of a smartphone is that additional native applications can be installed on the device. The applications can be developed by the manufacturer of the handheld device, by the operator or by any other third-party software developer. "Smart" functionality includes any additional interface including a miniature QWERTY keyboard, a touch screen, or even just secure access to company mail, such as is provided by a BlackBerry.

Definition and history

It is increasingly difficult to define exactly what qualifies as a "smartphone". Nearly all new mobile phones have some rudimentary PDA functionality such as phonebooks, calendars, and task lists. Furthermore, BREW and Java ME devices allow for the installation of additional applications but are still not considered smartphones. There are many BREW devices with PDA functionality, the ability to run third-party applications in native code and sporting displays as large as 240x320 pixels; yet they are not considered "smartphones". The elusive definition seems loosely tied to the particular operating systems listed below. A non "smart" mobile phone may be referred to as a Feature Phone, a Dumb Phone, etc..
    Fundamentally, these seem to be the common traits: Smartphones are voice-centric devices (voice is the primary function, data is secondary) that offer PDA-like capabilities, whereas PDAs or Personal Communicators (such as most BlackBerries) may offer voice capabilities, but they are data-centric. Smartphones are generally capable of one-handed operation, while PDAs generally require use of both hands. But it can be argued that this definition based on the device's "focus" may fail, as devices integrate more features [1].
    Smartphone features tend to include Internet access, e-mail access, scheduling software, built-in camera, contact management, GPS navigation software and occasionally the ability to read business documents in a variety of formats such as PDF and Microsoft Office. In the CTIA conference held in Atlanta, Georgia in March 2004, incorporation of television into the smartphone was among the topics discussed.
    The first smartphone was called Simon designed by IBM in 1992 and shown as a concept product that year at COMDEX, the communications industry trade show held in Las Vegas, Nevada. It was released to the public in 1993 and sold by BellSouth. Besides a mobile phone, it also contained a calendar, address book, world clock, calculator, note pad, e-mail, and games. It had no physical buttons to dial with. Instead customers used a touch-screen to select phone numbers with a finger or create facsimiles and memos with an optional stylus. Text was entered with a unique on-screen "predictive" keyboard.
    As of 2004 smartphones were an increasingly large part of the mobile telephone market. According to the analysts, Canalys, smartphone shipments increased more than 50 percent from the second quarter of 2005 to the second quarter of 2006 with nearly nineteen million devices shipped in the latter period [2]. It is expected that in a few years most phones sold (except for disposable phones) will be considered "smart". Smartphone is usually used as a term contrasting "regular phones". Various terms exist for non smart phones, including Feature phone

Operating systems

The most common operating systems (OS) used by smartphones are Symbian, Linux, Windows Mobile (Which is an extension of Windows CE designed for Pocket PC, and developed by Microsoft), and Palm OS (developed by Access (fka PalmSource)).
    In 2005 Microsoft released the new version of its operating system Windows Mobile 5.0.
    On January 9, 2007 Apple announced the iPhone based on OS X to be released in June 2007.
    Dual-OS handsets such as the FIC Neo1973 may run OpenMoko (or Windows Mobile).

• quote:

quote:

quote:

Smartphone nedir ne değildir onu öğrenmeli bence insanlar...Smartphone genelde mesaj çekmeye,internete girmeye,ajanda gibi şeyler içeren aletlerdir...Genelde iş adamlarının tercihidir çünkü kendilerine gerekli olan herşeyi yapmalarına izin verirler...App yüklenmiyor diye bir alete smartphone değil diyemezsin...+ iPhone'da gps tarzı Google Maps uygulamasıda mevcuttur...

Gps ayri sey google maps ayri sey ikisinin arasinda geceyle gunduz kadar fark var.Iphone ile Bluetooth dan senkronize edilebilen dongle ile gps in kullanilip kullanilmayacagi bile belli degil.Hadi destekliyor diyelim,google maps ile koordinat cizip adresi bulabileceginimi saniyorsun.Ama en basiti symbian oylemi N95 deki mevcut haritalarin disinda,yukle tomtom mobile 5 yukle route66 yi elinle koymus gibi bul istedigin yeri.Kisacasi google maps gps tarzi bir sey degildir.Smartphone nun ne oldugu,nedir konusunda baskalarina tavsiyelerden once kendin smartphone nedir diye ufak bir arastirma yapsan iyi olur diye dusunuyorum.Smartphone nun ne oldugu konusunda yazdigin uygulamalari bu gun herhangi bir java telefondan bile gerceklestiriyorsun.Yazdiklarini Iphone de gerceklestirebilmen,bu uygulamalarin sana yeterli gelmesi onun smartphone olmadigi gercegini degistirmez.Iphone nun smartphone olmadigini bir tek ben yazmiyorum veya soylemiyorum.Iphone nun tanitiminin yasattigi sok ve heyecandan sonra neyin ne oldugu konusunda insanlar yavas yavas anlamaya basladi.Iphone kullanici arayuzu cok gelismis bir multimedia telefon olabilir.Ancak asla bir smartphone degil bukadar basit.Wifi kullanarak itunes dan sarki indirememek ayri bir sacmalik.Kesinlikle pil cikarilamiyor.Office uygulamalari desteklemiyor.Alisila gelmis smartphone ozeliklerine bile sahip degil.Bumudur devrim yaratan cihaz muzik uzerine tasarlanmis gelismis kullanici arayuzunden baska yarattigi devrim felan yok.

APPLE  İPHONE (ÇIKTI)-iPhone haberleri&bilgi başlığı-

http://www.engadgetmobile.com/2007/01/09/the-iphone-is-not-a-smartphone/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 15 Ocak 2007; 22:47:20 >
    Uçmasak da,

• hadi hayırlısı bakalım..
    -Karavan
    .GALATASARAY...
  • Wikinin smartphone listesine eklemişler iphone'u :

Symbian OS

[edit]FOMA (non-UIQ)
    FOMA D901i
    FOMA D901iS
    FOMA F2051
    FOMA F2102V
    FOMA F700i
    FOMA F880iES
    FOMA F900i
    FOMA F900iC
    FOMA F900iS
    FOMA F900iT
    [edit]Nokia S60 (former Series 60)

Nokia 6680 running a WAP browser
    Lenovo P930
    Nokia 3230
    Nokia 3250
    Nokia 3600
    Nokia 3620 (GSM 850/1900 successor of the 3650)
    Nokia 3650
    Nokia 3660 (GSM 900/1800/1900 successor of the 3650)
    Nokia 6260
    Nokia 6600
    Nokia 6620
    Nokia 6630
    Nokia 6638
    Nokia 6670
    Nokia 6680
    Nokia 6681
    Nokia 6682
    Nokia 7610 (First with 1MP camera)
    Nokia 7650 (First with camera phone)
    Nokia E50
    Nokia E60
    Nokia E61
    Nokia E70
    Nokia N70
    Nokia N71
    Nokia N73
    Nokia N75
    Nokia N80 (First S60 Smartphone with WLAN (Wi-Fi), 352 x 416 resolution and 3 Megapixel camera. Appears Q1 2006)
    Nokia N90
    Nokia N91 (First Symbian phone with hard drive)
    Nokia N92 (First Symbian phone with DVB-H)
    Nokia N93 (First Symbian phone with optical zoom camera (3x) as well as 30fps video recording)
    Nokia N95
    Nokia N-Gage
    Nokia N-Gage QD
    Panasonic X700
    Panasonic X800
    Samsung SGH-D700
    Samsung SGH-D710
    Samsung SGH-D720
    Samsung SGH-D730
    Sendo X
    Sendo X2
    Siemens SX1
    See also: S60 platform
    [edit]Nokia Series 90
    Nokia 7700 (produced in very limited numbers, this was the first series 90 phone. Though never available to consumers it was used in several commercial applications as a test of the interface.)
    Nokia 7710
    [edit]UIQ
    Arima U300
    BenQ P30
    BenQ P31
    FOMA M1000
    Motorola A920
    Motorola A925
    Motorola A1000
    Motorola A1010
    Motorola M1000 (FOMA 3G for Japan)
    Nokia 6708
    Sony Ericsson P800
    Sony Ericsson P900
    Sony Ericsson P910
    Sony Ericsson P910a (GSM 850/1800/1900 for North and Latin America)
    Sony Ericsson P910c (GSM 900/1800/1900 for China Mainland)
    Sony Ericsson P910i (GSM 900/1800/1900)
    Sony Ericsson P990
    Sony Ericsson P990a (GSM 850/1800/1900 for North and Latin America)
    Sony Ericsson P990c (GSM 900/1800/1900 for China Mainland)
    Sony Ericsson P990i (GSM 900/1800/1900)
    Sony Ericsson W950i (GSM 900/1800/1900)
    Sony Ericsson M600i (GSM 900/1800/1900)
    [edit]Palm OS

Palm Treo
    Handspring Treo 180
    Handspring Treo 270
    Handspring Treo 300
    Kyocera 6035
    Kyocera 7135
    PalmOne (Handspring) Treo 600
    Treo 650
    Treo 680
    Treo 700p
    Samsung SGH-i500
    Samsung SGH-i505
    Samsung SPH-i300
    Samsung SPH-i330
    Samsung SPH-i500
    Samsung SPH-i550
    Group Sense PDA - Xplore G18
    Group Sense PDA - Xplore G88
    Group Sense PDA - Xplore M28
    Group Sense PDA - Xplore M68
    Group Sense PDA - Xplore M70
    Group Sense PDA - Xplore M98

OS X
    Apple iPhone (Announced by Apple to be released in June 2007.)

Windows CE / Windows Mobile

Asus P505
    Asus P505 Dual CPU
    Audiovox PPC4100
    Audiovox SMT5050
    Audiovox SMT5600
    Audiovox PPC6600
    Audiovox Thera
    Axia A108
    BenQ P50
    Casio DT-5200
    CECT P08
    Cingular 2100
    Cingular 2125
    Cingular 8100
    Compal AR-11
    Dopod 515
    Dopod 535
    Dopod 565
    Dopod 577w
    Dopod 585
    Dopod 595
    Dopod 686
    Dopod 696i
    Dopod 828
    Dopod 828+
    Dopod 830
    Dopod 838
    Dopod 900
    Dopod S300
    E-TEN e88
    E-TEN e88 plus
    E-TEN G200
    E-TEN G500
    E-TEN M300
    E-TEN M500
    E-TEN M600
    E-TEN M600+
    E-TEN P300
    E-TEN P300B
    Europhone SG 4000
    Everex E500
    Everex E900
    Everex E960
    Everex SP360
    Gigabyte Einstein
    Gigabyte gSmart
    Gizmondo
    Hitachi G1000
    HP iPaq h6300
    HP iPaq hw6500
    HP iPaq hw6900
    Sagem My S-7
    Samsung m8000
    Samsung SCH-i600
    Samsung SCH-i640
    Samsung SCH-i645
    Samsung SCH-i700
    Samsung SCH-i730
    Samsung SGH-i300
    Samsung SGH-i300x
    Samsung SGH-i310
    Samsung SGH-i600
    Samsung SGH-i700
    Sharp W-ZERO3
    Siemens SX45
    Siemens SX56
    Sierra Wireless Voq A10
    Sierra Wireless Voq A11
    Telefonica TSM400
    Torq P100
    Torq P100w
    Torq P120
    Toshiba 2032
    i-mate JAM 2
    i-mate New JAM
    i-mate Smartphone2
    i-mate SP2
    i-mate SP3
    i-mate SP5
    Kinpo iDo S600
    Krome Intellekt iQ200
    Krome Intellekt iQ700
    Krome SPY
    Kyocera KC8100
    Lenovo ET980
    MiTAC Mio 8380
    MiTAC Mio 8390
    MiTAC Mio A700
    MiTAC Mio A701
    moboDA 3360
    Motorola MPx200
    Motorola MPx220
    Motorola Q
    Motorola i930
    Neonode N1
    Neonode N1m
    Neonode N2
    Orange SPV
    Palm Treo 700w
    Panda e88
    Panda e88 plus
    Pidion BM-150
    Pidion BM-200
    POZ X501
    [edit]HTC
    HTC makes a number of phones which are rebranded by other companies[1]:
    HTC Alpine
    Qtek 2020i
    Dopod 699
    Orange SPV M2500
    O2 XDAIIi
    i-mate PDA2
    HTC Amadeus
    Qtek 8100
    T-Mobile SDA Music
    O2 Xphone IIm
    HTC Apache
    Audiovox PPC6700
    HTC Artemis
    HTC Athena
    O2 XDA Atom
    HTC Blizzard
    HTC Breeze
    HTC BlueAngel
    Qtek 9090
    Dopod 700
    Siemens SX66
    T-Mobile MDA III
    e-plus PDA III
    TATA Indicom EGO
    Vodafone VPA III
    Orange SPV M2000
    O2 XDAIIs
    i-mate PDA2k
    HTC Canary
    Qtek 6080
    Orange SPV Classic
    i-mate Smartphone
    HTC Charmer
    HTC Falcon
    HTC Faraday
    Orange SPV C600
    HTC Feeler
    Qtek 8020
    Dopod 575
    Vodafone VDA
    O2 Xphone II
    i-mate SP3i
    HTC Harrier
    Verizon VX6600
    Audiovox PPC6601
    Daxian CU928
    i-mate PDA2k EVDO
    HTC Hermes
    HTC Himalaya
    Qtek 2020
    Dopod 696
    T-Mobile MDA II
    Telefonica TSM500
    Krome Navigator F1
    Vodafone VPA
    Orange SPV M1000
    O2 XDA II
    i-mate Phone Edition
    HTC Hurricane
    T-Mobile SDA II
    Orange SPV C550
    i-mate SP4m
    HTC Magician
    Qtek S100
    Dopod 818
    T-Mobile MDA Compact
    Orange SPV M500
    O2 XDA II Mini
    i-mate JAM
    HTC Muse
    HTC Refresh
    HTC Robbie
    HTC Prodigy
    HTC Prophet
    Orange SPV M600
    HTC Sonata
    Qtek 8200
    T-Mobile SDA (also available as a model without the built-in camera.)
    HTC Star Trek
    HTC Tanager
    Orange SPV E100
    HTC Tornado Noble
    HTC Tornado Tempo
    Qtek 8300
    Dopod 586w
    O2 XDA Phone
    i-mate SP5m
    HTC Trinity
    HTC Typhoon
    Orange SPV C500
    HTC TyTN
    HTC Universal
    Qtek 9000
    Vodafone VPA IV
    i-mate JASJAR
    Orange SPV M5000
    HTC Vivida
    HTC Voyager
    Orange SPV E200
    HTC Wizard
    Qtek 9100
    Cingular 8125
    T-Mobile MDA
    Vodafone VPA Compact
    i-mate K-JAM
    Qtek 1010
    Qtek 7070
    Qtek 8010
    Qtek 8080
    Qtek 8310
    Qtek 8500
    Qtek 9600
    Qtek S110
    Qtek S200
    Qtek S300
    Qtek S310
    [edit]Linux

The embedded Linux OS for Motorola's smartphones is currently being developed at the company's Personal Communication Sector (PCS) in Beijing, China. NEC and Panasonic phones are for the FOMA 3G network in Japan.
    Motorola A760 ? The first phone to use Linux.
    Motorola A780
    Motorola E680
    Motorola E680i
    Motorola E895
    E28 E2800
    NEC N901iC
    NEC N700i
    NEC N900il
    NEC N901iS
    Panasonic P700i
    Panasonic P901i
    Panasonic P901iS
    TCL e787
    See also: Embedded Linux
    [edit]Other

BlackBerry 7100 Series
    Samsung SGH-T809
    Jasper S20 The 1st SavaJe (Java OS) smartphone in the world

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gps ayri sey google maps ayri sey ikisinin arasinda geceyle gunduz kadar fark var.Iphone ile Bluetooth dan senkronize edilebilen dongle ile gps in kullanilip kullanilmayacagi bile belli degil.Hadi destekliyor diyelim,google maps ile koordinat cizip adresi bulabileceginimi saniyorsun.Ama en basiti symbian oylemi N95 deki mevcut haritalarin disinda,yukle tomtom mobile 5 yukle route66 yi elinle koymus gibi bul istedigin yeri.Kisacasi google maps gps tarzi bir sey degildir.Smartphone nun ne oldugu,nedir konusunda baskalarina tavsiyelerden once kendin smartphone nedir diye ufak bir arastirma yapsan iyi olur diye dusunuyorum.Smartphone nun ne oldugu konusunda yazdigin uygulamalari bu gun herhangi bir java telefondan bile gerceklestiriyorsun.Yazdiklarini Iphone de gerceklestirebilmen,bu uygulamalarin sana yeterli gelmesi onun smartphone olmadigi gercegini degistirmez.Iphone nun smartphone olmadigini bir tek ben yazmiyorum veya soylemiyorum.Iphone nun tanitiminin yasattigi sok ve heyecandan sonra neyin ne oldugu konusunda insanlar yavas yavas anlamaya basladi.Iphone kullanici arayuzu cok gelismis bir multimedia telefon olabilir.Ancak asla bir smartphone degil bukadar basit.Wifi kullanarak itunes dan sarki indirememek ayri bir sacmalik.Kesinlikle pil cikarilamiyor.Office uygulamalari desteklemiyor.Alisila gelmis smartphone ozeliklerine bile sahip degil.Bumudur devrim yaratan cihaz muzik uzerine tasarlanmis gelismis kullanici arayuzunden baska yarattigi devrim felan yok.

APPLE  İPHONE (ÇIKTI)-iPhone haberleri&bilgi başlığı-

http://www.engadgetmobile.com/2007/01/09/the-iphone-is-not-a-smartphone/

Dostum bencede iPhone smartphone'dan da öte küçük bir mac....OS X bana yeterde artar...Sinek kovucu programlarla uğraşamam...

• Ryan Block /http://www.engadgetmobile.com/2007/01/09/the-iphone-is-not-a-smartphone/ adresinde

The iPhone is not a smartphone Başlığı altında denilmişki :

-won't be able to extend the functionality of their phone any more than Apple :
    Kendi üretici bunu seçmiş şu anki road map ide o.Ama bu demek değilki core OSX aplikasyonları port edilmeyecek/edilemiyecek (Aynen şu an OSX program geliştirenler gibi)

- No 3G. We know you know, but still, it hurts man. :
    Avrupa modelinde büyük ihtimal olucak.Ama olup olmaması gibi daha pek çok şey halen spekülasyon.

- No over the air iTunes Store downloads or WiFi syncing to your host machine :
    3G olmadan nasıl over the air iTunes store dan şarkı video vb indirilebilirki? Cevap : Wifi ile.Reel olarak 2.5G gprs-egde ile video filim indirmek saatler basit bir mp3 bile bayağı uzun zaman alır.Onun için yukarıda da belirttiğim gibi Avruplaı operatörler Apple ile görüşüp kendilerine 'bağlamak' istiyorlar olası 3G modelini /ki over the air itunes ile kendi içeriklerini satabilsinler (daha pek çok şeyide).Wifi sync ?Zune dışında (o da yarım yamalak) bunu zaten yapan başka kim var?Ağır dosyalar ile sync depolama=usb 2.0/dock gerisi BT

- No expandable memory.:
    Olması bencede iyi olurdu.

- No removable battery :
    Burada yanlış algılanan bir durum var : Son kullanıcı tarafından garanti dışına çıkmadan değiştirilebilinen pil ile yetkili servisi tarafından değiştirebilinen pil arasında far var.Eğer pil arızalı ise servis garantili olarak değiştirir.Yada iphone u pilini bitirecek kadar çok kullanan artık kaç sene geçti ise (min 2 sene ortalama 3 sene) o kadar zaman sonra bir kere servise bırakır.

- No Exchange or Office support. :
    Şu an içinExchange i bilemiyeceğim ama Steve keynote da Exchange ve Imap den söz ediyor Office için native olmasada mutlaka bir çözüm sunacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 15 Ocak 2007; 23:03:53 >

• quote:

Dostum bencede iPhone smartphone'dan da öte küçük bir mac....OS X bana yeterde artar...Sinek kovucu programlarla uğraşamam...

Insan kendine kabullendirebildikten sonra hersey mumkun."" bencede iPhone smartphone'dan da öte küçük bir mac""Hernekadar samimi gelmesede bu yazdigin,durumu kendi acindan toparlayabilmeni sagladi.Sadece bu baska bir sey degil seninkisi.Zamaninda o sivrisinek kovucuyu yukledinmi yuklemedinmi ona bak sen.Ne sivrisinek kovucuymus ama.Teknik olarak ise yaramasada, teoride secmis oldugu cihazi [Bknz.genelde java platformu kullanicilarinin symbiani kucumsemek icin one surdugu program.] kendine benimsetmek,baskalarina kabullendirmek adina symbiandan bir hicmis gibi basetmek adina ise yariyor.
    Uçmasak da,

• Aslında diğer firmaları bu kadar derin sessizliğe düşüren iPhone değil, iPhone'daki yaratıcılık ve büyük cep.tel pastasını kaptırmak.

Peki bu firmlar kimler;

Palm, Nokia, Samsung, SonySiemens, LG vs. mi?

Elbette bu firmalar içinde üzücü ama ben gerçek firmayı yazıyorum :

Microsoft.

Nedeni çok açık burada Apple OS X işletim sistemininde olduğu en yaygın olabilecek bir aleti üretti. Ve yakın bir gelecek
    sadece dokunduğum cam objelerimiz olacak. Windows ve hatta Vista şu an tehlikede. OS X 'in arkasında Google, Yahoo vb. çok büyük kuruluşların da ayrıca yer alması ayrı bir güç taşıyor. Şu an hem intel hem de AMD işlemciler ile çalışan OS X de mevcut bunu da belirteyim. OS X, yai eski mac-os önce AmigaOS sonra da Windows 1.0'a ilham veren ilk işletim sistemidir. Bu neden bu işletim sistemindeki kütüphaneler, mutli-tasking vs. düşünüldüğünde Windows'dan 3-5 karış yukarıda yer alır, her ne kadar popularitesi düştüysede.

Şu an kimse multi-touch ekran olayının neleri değiştireceğinin farkında değil, fakat Apple tarafından patentli bu arayüz bir başka teknoloji gelinceye kadar uzun bir süre Apple tarafından kullanılacak.

Anlayacağınız Windows Vista (ki bu da 98'in dekolteli halidir), Linux, PalmOS, SymbianOS, Win Mobile 5.0 vs. herşey bir masanın kenarında çöp tenekesine doğru düşmeyi bekliyor. Tabi daha üstün özellikler sunmazlarsa.

En önemlisi de bu ürün Apple mühendislerinin çalışma disiplini ve yaratıcılığını da konuşturuyor. Bu da ayrı bir güven veriyor.

Ne demek istediğimi şu videodan daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Bu patent sadece Apple da varmış.

http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 16 Ocak 2007; 1:05:57 >

Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil

• Tamamen katılıyorum.

Aslında geriye dönüp baktığımızda Microsoftun ne kadar iyi pazarlamacı olduğunu daha iyi görebiliriz.Windows kadar sorunu yanında taşıyan hiç bir işletim sistemi daha mevcut değil.Hep dediğim gibi donanımsal olarak incelendiğinde güncel windows tabanlı desktop ve laptop ların donanımsal olarak eş değeri Mac lerden eksiği yok hatta fazlası var (Tasarımı vb yi bir kenara bırakıyorum sadece donanım olarak odaklanıyorum)Apple da malzemelerini Asus da dahil olarak üzere bir çok firmadan tedarik ediyor (tabiki kendi istediği speklerde)gerisi tamamen Apple tasarımı&felsefesi.
    Apple ı Apple yapanda bu.
    Ama yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım,eğer Microsoft olmasa idi bu gün muhtemelen evimizdeki&işyerimizdeki pc ler bu kadar yaygın&ucuz olmıyacaktı.Genele yayma adına MS iyi iş başardı.
    Symbian da bana göre baştan mobil mantığı ile tasarlanmış en iyi mobil işletim sistemi (En azından geçmişten günümüze) en büyük espriside Microsoft gibi genele yayılmış olması ve desteklenmesi.S60V3 işletmi sistemini gerçekten beğeniyorum donanımsal olarak ta çok iyi cihazlar çıkıyor sonuçlarıda gittik çe iyileşiyor.Büyük firmalar bir birleri hakkındaki endüstriyel haberlere bizlere ulaşmadan çok önce ulaşıyorlardır ve kendi planlarını hazırlıyorlardır.
    Her şey bizim cepteki yeşilleri kapmak için

quote:

Orjinalden alıntı: yimmasabi

Aslında diğer firmaları bu kadar derin sessizliğe düşüren iPhone değil, iPhone'daki yaratıcılık ve büyük cep.tel pastasını kaptırmak.

Peki bu firmlar kimler;

Palm, Nokia, Samsung, SonySiemens, LG vs. mi?

Elbette bu firmalar içinde üzücü ama ben gerçek firmayı yazıyorum :

Microsoft.

Nedeni çok açık burada Apple OS X işletim sistemininde olduğu en yaygın olabilecek bir aleti üretti. Ve yakın bir gelecek
    sadece dokunduğum cam objelerimiz olacak. Windows ve hatta Vista şu an tehlikede. OS X 'in arkasında Google, Yahoo vb. çok büyük kuruluşların da ayrıca yer alması ayrı bir güç taşıyor. Şu an hem intel hem de AMD işlemciler ile çalışan OS X de mevcut bunu da belirteyim. OS X, yai eski mac-os önce AmigaOS sonra da Windows 1.0'a ilham veren ilk işletim sistemidir. Bu neden bu işletim sistemindeki kütüphaneler, mutli-tasking vs. düşünüldüğünde Windows'dan 3-5 karış yukarıda yer alır, her ne kadar popularitesi düştüysede.

Şu an kimse multi-touch ekran olayının neleri değiştireceğinin farkında değil, fakat Apple tarafından patentli bu arayüz bir başka teknoloji gelinceye kadar uzun bir süre Apple tarafından kullanılacak.

Anlayacağınız Windows Vista (ki bu da 98'in dekolteli halidir), Linux, PalmOS, SymbianOS, Win Mobile 5.0 vs. herşey bir masanın kenarında çöp tenekesine doğru düşmeyi bekliyor. Tabi daha üstün özellikler sunmazlarsa.

En önemlisi de bu ürün Apple mühendislerinin çalışma disiplini ve yaratıcılığını da konuşturuyor. Bu da ayrı bir güven veriyor.

Ne demek istediğimi şu videodan daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Bu patent sadece Apple da varmış.

http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc

• -Mac Os'larda açık bulunmadığı için virüs yazılamıyor ve Microsoft Serverlarında ve önemli bilgelerinin Mac bilgisayarlarında saklıyor...

-Şu anda mouselar nasıl çok yaygınlaştıysa Multiouch'ta yaygınlaşacak...Apple Mouse'ı geliştirip milyonlarca dolar para kazandı....

-Microsoft iPhone tanıtıldıktan sonra (Ces Fuarında tanıtılmadı Apple'ın kendi fuarı Macworld Expo'da Tanıtıldı) Zune Phone çıkacacağını duyurdu...
  • Zune phone mu? Ilginc.Kendi yazilimlari var nasilsa WM ama bir anda adapte etmek nerede ise imkansiz ne kadardir calsiyorlar bunun ustunde diye merak ediyor insan (Bence cok eski degil yoksa boyle hafif tabir yerinde ise pantalonu inik yakalanmazdi)
    quote:

-Mac Os'larda açık bulunmadığı için virüs yazılamıyor ve Microsoft Serverlarında ve önemli bilgelerinin Mac bilgisayarlarında saklıyor...

-Şu anda mouselar nasıl çok yaygınlaştıysa Multiouch'ta yaygınlaşacak...Apple Mouse'ı geliştirip milyonlarca dolar para kazandı....

-Microsoft iPhone tanıtıldıktan sonra (Ces Fuarında tanıtılmadı Apple'ın kendi fuarı Macworld Expo'da Tanıtıldı) Zune Phone çıkacacağını duyurdu...

2007 HYUNDAİ SANTA FE 2.2 CRDi H-MATIC STYLE-----2007 SKODA OCTAVİA RS 2.0 TFSİ V//RS
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bescherelle

Görmeden yorum yapamayız mac in teledonu ne kadar iyi olabilir ki?

2001 yılında "Apple'ın yaptığı müzik çalar ne kadar iiii olabilir ki" diyorlardı ve şimdi mp3 pazarının yaklaşık %74'üne sahip bir alet...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.