Şimdi Ara

Apple iPhone 6 / iPhone 6 Plus [ANA KONU] (669. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23.542
Cevap
208
Favori
751.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unusual_pscho

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.bilen bilir 6 plusımın ımei kolonlanmış buraya yazıp bilen arkadaşlardan nasıl biryol izleyeceğim hakkında fikirler almıştım.
    şimdi öncelikle benle aynı pozisyona düşüp ne yapması gereken arkadaşlara yardımcı olmak baabıyla ;
    öncelikle garanti servsi olan teleservise başvurdum adamlar beni başından savdı amiyane tabiriyle, iki dükkan ötede genpa vardı oraya gittim oradaki bayan biform doldurmam gerektiğini cihazı hattınızla eşleştirip kullanabileceğimi söyledi, bende ya cihazı satmaya kalkarsam ne olacak dedim, farketmez aynı işlemi sattığınız hat için yapabilirsiniz diyince kabul ettim.farklı bişi söleseydi cihazı iade edip paramı isteyecektim ya da hakem heyetine gidicektim öle diyince vazgeçtim.
    bu gün genpa servisi aradım cihazın hattıma eşleştiğini öğrendim ve aynı soruyu yine sordum ordaki bayanda sattığınız hatta aynı işlemi yaparak kullanabiilirsiniz diyince bu cihazı kullanmaya karar verdim..umarım böle sıkıntılar yaşamazsınız ama olurda yaşarsanız bu şekilde bir çözümü var bilin istedim..
    bu arada bikaç küçük sorum olacak;
    en son sürümü indirdiğimden beri safari de gezerken özellikle wifi açıkken daha çok yapıyo sayfalar arasında geçiş yaptığımda sayfalar sürekli yenileniyo ve yapmam gereken bir işi bir türlü yapamıyorum sebep ne olabilir ?
    bide mail kutuma girmeden gelen maillerimi göremiyorum uyarı olarak gelmiyo, aynı şekilde güncelleştirmelerin çoğuda appstore girmeden göremiyorum sorun nedir anlamadım bilen birileri yardımcı olabilir mi acaba ?

up up ^^

• unusual_pscho kullanıcısına yanıt
    ilk sorunuza gelirsek;
    Okuduğum kadarıyla Safari'de çoklu pencerede geçişlerde sayfaların yeniden yüklenmesi RAM'in yetmediğinden dolayı diye bahsediyorlar,

"Safari" yerine " Ben Mercury Web Browser " Kullanıyorum belki sizinde hoşunuza gider.

Internette bir de böyle bir yazı okudum;
    "Ayarlar - Safari
    "Tarihçeyi ve Web Sitesi Verilerii Sil" yapıp programdan cıkıp varsa acık safari onu da Kapatıp Tekrar safariyi acıp deneyin" diye yazıyor.

Diğer Sorularınız hakkında bir bilgim yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saki3d -- 5 Mayıs 2015; 14:35:37 >

• ikinci dediğini yaptım ama malesef olmadı arkadaşım hala yeniliyo sayfaları ve bu benin acayip sinirlerimi bozuyo, yinede saolasın.
    bide whatsap a ne zaman girsem kişinin üzerine gelsem sanki uygulamayı ilk açıyomuşum gibi kişi bilgisi için dokunun yazıyo bi 5-7 saniye sonra görebiliyorum çevrim içi durumunu.
    biyerlerde biyanlış var ama çözemedim.
  • uA060 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Bence şu görünüme göre normal gözüküyor.
    Uygun ayarlarla WiFi'de ortalama 8 saat kullanım 1 gün bekleme alırsınız. Siz 3G ile kullandığınıza göre bu değerler iyi ve kesinlikle kötü değil.

WhatsApp kullandığınıza göre bir güç tasarrufu önerisi vereyim.
    Whatsapp'ta konuşma esnasında çok pil harcayan titreşime gerek yok. WhatApp ayarlarından kapatarak çok büyük bir güç tasarrufu yapabilirsiniz.
    Konuşma penceresi açık değilken birisi size yazdığında titreşim çalışacaktır ama telefonun ekranı açık ve yazışmaya devam ederken gereksiz yere titreşim çalışmayacak.
  • Tekrar Merhaba.
    Bu sorun bir hatadan kaynaklı olarak telefonu kapatıp açtığınızda olur. BU sorunu gidermek için:
    1- Cihazınızı şarja bağlayın.
    2- Home ve Güç butonuna basın ve basılı tutun.
    3- Telefon yeniden başlayıp Apple logosu gözüktüğünde parmaklarınızı tuşlardan çekin.
    4- Telefonu hiç şarjdan çıkarmadan %100 oluncaya kadar şarj edin. %100 şarj olduğunda kullanım istatistiğinde süreler normale dönüp "0" yazacaktır.
    Artık sorununuz düzelmiştir.
    İlk doldurmadan sonra bir önlem olarak telefonun şarjı bitip kapanana kadar hiç telefonu yeniden başlatmayın.
    Daha sonra dilediğiniz kadar kapatıp açabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Arkadaşlar merhaba. Senelerdir android kullaniyorum artık sıkıldım. Iphone 6 yada plus alabilirdim ancak 1gb ram ve goruntu kalitesi yeterli gelmiyor. 6S'lerde ram ve cozunurluk artirimi var mi yani herhangi bir dedikodu filan duyan olmadı ucuza iphone 5s alıp ios deneyimi mi yaşasam? Siz ne dersiniz?

Sen alma.
    Şahsıma ve yüzlerce üyeye, milyonlarca kullanıcıya defalarca hakaret ve küfür ettikten sonra birde tutup iPhone mu alacaksın?
    O kadar cezayı boşuna mı yedin?
    Hani Android'ten mükemmel işletim sistemi yoktu hani ?
    Hani iPhone kadar sıkıcı, saçma bir işletim sistemi yoktu hani?
    iPhone kadar iğrenç bir telefon yoktu hani?

Haaa sana ve senin gibi kafası RAM miktarına takılmış kullanıcılara bir bilgi vereyim.
    Hiçbir iOS programında "çıkış" veya "Kapat" seçeneği yoktur. Bir programın ne zaman kapanacağına işletim sistemi kendisi karar verir.
    (Force close dışında)
    Bu nedenle 2GB RAM olsa bile belki multitaskta daha fazla uygulama tutulacaktır ama hız konusunda bir fark olmayacaktır.
    iOS programları çok sıkı denetimden sonra markette yayınlanır ve RAM'i çok tutumlu kullanır. 512 MB RAM'li telefonda da 1 GB RAM'li telefonda da çok hızlı çalışırlar.
    ANdroid kullanıcılarının derdi olan RAM tüketimi ve gerekliliği iOS işletim sisteminde yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infom@n -- 5 Mayıs 2015; 17:25:23 >

• burakglct kullanıcısına yanıt
    plusun şarjı gayet başarılı hocam ki 4-4sler bile hala kullanılıyoken plus sizi 3 sene rahat götürür dikkatli kullanımda telefonınkırılmaz jelatin ve kılıf ile kullanırsanız çizilmeye ve kırılmaya karşıda korumuş olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    size aşağıdaki mesajı yazmıştım ama gözden kaçtı galiba.mesajı tekrar yazıyorum

Benim telefonun ayarlarını Söyleyeyim .parlaklık otomatik .3 tane mail hesabım var .anında ilet kapalı saat başı verileri al olarak ayarlı.twitter,Facebook,whatsapp,tapatalk ve sayfa yöneticisi aktif olarak kullanılıyor.arkaplanda uygulama yenile kapalı .konum servisleri açık.ama sistem servislerinden sadece iphone bul ve trafik açık.icloud da mail kişiler ve notlar yedekleniyor .durum bu şekilde .sizin ayarlar ve Kullanımınız nasıl ?

• Esimin 6 plus inin ekrani dusme sonucu kirildi. Cihaz faturali ve garantili. Bu tip bir sey yasayan oldumu?

Genpa ya falan mi gotursem yoksa Apple a mi gotureyim? İstanbulda olmadigim icin Apple a goturme konusu acikcasi daha zor ama kimi yerde apple in belli bir ucret karsiliginda cihazi degistirdigini soyluyor.

Bu tip birsey basina gelen yaptiran ucret hakkinda bilgisi olan varsa bilgi verirse cok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Arkadaşlar merhaba. Senelerdir android kullaniyorum artık sıkıldım. Iphone 6 yada plus alabilirdim ancak 1gb ram ve goruntu kalitesi yeterli gelmiyor. 6S'lerde ram ve cozunurluk artirimi var mi yani herhangi bir dedikodu filan duyan olmadı ucuza iphone 5s alıp ios deneyimi mi yaşasam? Siz ne dersiniz?

Sen alma.
    Şahsıma ve yüzlerce üyeye, milyonlarca kullanıcıya defalarca hakaret ve küfür ettikten sonra birde tutup iPhone mu alacaksın?
    O kadar cezayı boşuna mı yedin?
    Hani Android'ten mükemmel işletim sistemi yoktu hani ?
    Hani iPhone kadar sıkıcı, saçma bir işletim sistemi yoktu hani?
    iPhone kadar iğrenç bir telefon yoktu hani?

Haaa sana ve senin gibi kafası RAM miktarına takılmış kullanıcılara bir bilgi vereyim.
    Hiçbir iOS programında "çıkış" veya "Kapat" seçeneği yoktur. Bir programın ne zaman kapanacağına işletim sistemi kendisi karar verir.
    (Force close dışında)
    Bu nedenle 2GB RAM olsa bile belki multitaskta daha fazla uygulama tutulacaktır ama hız konusunda bir fark olmayacaktır.
    iOS programları çok sıkı denetimden sonra markette yayınlanır ve RAM'i çok tutumlu kullanır. 512 MB RAM'li telefonda da 1 GB RAM'li telefonda da çok hızlı çalışırlar.
    ANdroid kullanıcılarının derdi olan RAM tüketimi ve gerekliliği iOS işletim sisteminde yoktur.

Bal yiyen baldan bıkar. Android ne kadar özgür ve pc deneyiminde bir platform olsada insanlar farklılıklar arar. Gidip niye i6 yada i6 plus almiyorum sence param yetmediginden mi? 5S in touch id özelligi oluşu, ekranı ufak oluşu, görüntü ve malzeme kalitesi bakimindan daha iyi olmasi, bir nebze daha ucuzlamasi..G2'den sonra ufak ekran özlemi çekiyorum belki sonra tekrar g2'ye donerim o derece memnunum ancak insan bir zamandan sonra başka platform ariyor. Wmp'yi marketten oturu almayacagimdan geriye iphone kaliyor.

Edit: bu arada kimseye hakaret ettigim yok o sözlerimin sonuna kadar arkasindayim ve imzami atarim en ufak hata yok.

edit2: neyse sildim gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 5 Mayıs 2015; 23:47:15 >

• Yıllardır android sistem telefonları kullandım. Hatta arada değişiklik olsun diye windows platformuna bile geçiş yaptım ve bir iki ay kullandım. İos hep şarj sorunuydu kısıtlamarıydı diye anlatılıp durduğu için geçmek istemedim. Son olarak Note 4 ümü iyi bir alıcı çıkınca sattım ve 1ay kadar LG G3 kullandım. Daha önce G2 yi bir yıl kullandığım için LG iyi olur demiştim ama şarj sorunu nedeniyle G3 ü sattım. Ne alayım diye düşünürken bu kez bir deneyeyim dedim iphone serisini ve iphone 6 aldım.
    Bir haftalık kullanım deneyimi ve yıllardır her telefonun inciğini cinciğini bilen olarak belki okumak isteyenler olur diye yazmak istedim.
    8888K ekranlar, tonlarca gb ramler , 500 çekirdek işlemciler , ultrapikseller falanlar filanlar. Hergün altı üstü sosyal ağlara bakıp, banka app lerinden hesap kontrol edip , mail takibi yapmak için bu kadar boş doldurmaya ne gerek varmış dedim. Şarj sorunu diyorlardı şarjı bitiremiyorum! Ekstra batarya kiti ile dolaşırdım note 4 te. G3 de iki kez şarj ederdim hergün.
    Birkaç can sıkan şeye de değinmek isterim. Bence EarPods 5 para etmez. Sağ kulağımda durmuyor alet. Dışarının sesi olduğu gbi kulağımızda. bildirimler sesi ve zil sesi neden ayrılmıyor benmi bulamıyorum? Whatsapp sesinin son ses çıkmamasını istiyorum. Bildirimlerden whatsapp sesini kapat demeyn öylede hiç gelmiyor.

Diğer gözüme çarpanları ilerleyen günlerde yazacağım. İyi geceler

• caglar_kilic kullanıcısına yanıt
    Bende senin gibi düşünüyordum ve şimdi de senin gibi düşünüyorum :D
    Kulaklık konusunda ise benim düşünceme göre kulaklıklar 3'ye ayrılır.
    1- Müzik için
    2- Telefon görüşmesi için
    3- Hem Müzik hem telefon görüşmesi için :)

EarPods hem müzik hem telefon görüşmesi için ideal.
    İşyerinde Shure kulaklığımı taktığımda dışarının sesini öyle kesiyor ki sürekli pür dikkat sağıma soluma bakma gereği duyuyorum. Bazende konuşurken gereğinden fazla bağırıyorum yada gürültülü ortamda gereğinden kısık konuşuyorum.
    Fakat EarPods ile konuşmak çok rahat ama gürültülü ortamda müzik dinlemek ızdırap.
  • Merhaba arkadaşlar. İphone 6 kullanıyorum ve siyah arkaplanda ekranda kırmızı bir nokta görünüyor bu ne olabilir ve ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

• ilkker kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Müsait bir zamanda yazayım dedim ama müsait olunca unutmuşum.
    Bende Bluetooth dışında her şey açık. Hiçbir şey kapatmam. 3G-2G geçişi yapmam. Ekran parlaklığı otomatik ve fabrika varsayılanında.

Konumlama:
    Sadece "kullanırken" konumlamayı kullanan uygulamalara erişim izni verdim. (ilginç bir cümle oldu)
    Twitter, Facebook, Messenger gibi uygulamalarda konumumu paylaşmadığımdan erişime izin vermedim. Çünkü Facebook gibi uygulamarda çok vakit harcayabiliyorum bu süre içinde konuma erişmesine gerek duymadım.
    Sadece Hava durumu sürekli konum bilgisine erişebiliyor.
    Sistem bölümünde hepsi konuma erişebiliyor.

Arkaplanda uygulama yenile:
    Sadece sosyal medya ve iletişim programlarına arka planda yenileme izni verdim.
    Yine Hava durumu uygulaması bildirim ekranında gözüktüğü için izne sahip.

iCloud:
    Bütün her şey açık
    Mail, Kişiler, Takvim, Anımsatıcılar, Safari, Notlar, Passbook, Anahtar Zinciri gibi özelliklerin veri alışverişi toplam 2 MB bile değil. Bunları açmak bir sorun olmayacaktır.
    Fotoğraflar ve Yedekleme için şartlar şöyledir: Wifi ağına bağlı olmalı, Şarja bağlı olmalı, Ekran kapalı olmalı. sadece bu durumda akif olur.

Mail:
    Bir icloud maili birde normal kullandığım mail.
    icloud maili kullanmıyorum bu nedenle "Elle" seçili. Diğer mail adresimi sık sık kullanıyorum ve "anında ilet" seçili yani push olarak alıyorum.

Diğer ayarlar:
    Facebook messenger veya whatsapp açıksa yani görüşme yapıyorsam uygulama ayarlarından titreşimi kapattım.
    Zaten görüşmekte olduğum birisinden mesaj geldiğinde titreşimin çalışmasına gerek yok.
    Ekran veya uygulama kapalıyken mesaj gelirse yine titreşim çalışıyor ve beni uyarıyor.
    Whatsapp > Ayarlar > Bildirimler > Uygulama İçi Uyarılar > Titreşim kapalı

Messenger> Ayarlar > Uygulamada Titreşim Kapalı

Aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğim bir ayar varsa sorabilirsin.
    Güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz3146

Merhaba arkadaşlar. İphone 6 kullanıyorum ve siyah arkaplanda ekranda kırmızı bir nokta görünüyor bu ne olabilir ve ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

Ekran jelatini var mı? Belki araya toz girmiş olabilir.
    Farklı bir tam siyah resim denedin mi?
    SS alınca yine nokta gözüküyor mu?
    Diğer renklerde gözüküyor mu?

Ölü piksel beyaz ekranda tam siyah olur.
    Yine büyüteçle dikkatlice bakmanızı tavsiye ederim.
    Canınızı çok sıkarsa servise vermekten başka çare yok.
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dediğin gibi herşey açık neredeyse .peki herşeyin açık olması gerçek Kullanım değerlerinin oluşmasına etki etmez mi ? Mesela eşimin telefonunda da herşey açık ama o günde 1.-1.5 saat anca kullanıyor cihazı ama bir bakıyorum 3-4 saat Kullanım görünüyor en az .2 gün bekleme alınca da 10 saate yakın bir kullanım görülüyor.

• Arkadaşlar merhaba ben de iPhone 6 Plus kullanıcısıyım bir şey sormak istiyorum çok araştırdım ama bulamadım bazı programlar atıyorum normalde 60 MB ama o programda çok takılınca örnek veriyorum 400 küsür oluyor bu androidde de vardı direk veriyi sil dediğimiz zaman önbellek siliniyordu şimdi sıkıntı değil ama programın boyutu küçük gitgide büyüyor bunun için program var mı acaba sanırım ön bellek temizleyici program var mı bildiğiniz ücretli yada ücretsiz fark etmez çünkü bütün programları teker teker silip baştan yüklesem Buda zor olacak hep cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guziide -- 6 Mayıs 2015; 9:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atillatopal90

VAY ANASINI. SEN GİT 3 MİLYAR 750 Milyon milyar telefona para ver, program indirmeden fotoğraf boyutlarını göreme :(
    yakışmadı ayfon

aynen çok ilginç
  • @evren hocam ciddi misin bu söyleminde yoksa takılıyor musun arkadaşa :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..scream..

@evren hocam ciddi misin bu söyleminde yoksa takılıyor musun arkadaşa :)

yok ciddiyim. :)
    bunun için ekstra program yüklenmesi benimde garibime gitti. :)

ekstra bir app yüklenmeden görülüyor ise lafımı geri alıyorum. iphone kullanmadığım için bilemiyorum. kulaktan dolma bilgiler. :)
  • 
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.