|
Güle güle kullanın hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Güle güle kullanın hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Ramazan -- 24 Eylül 2026; 15:19:27 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Ben de satmak istiyorum sinir bozucu klavye ve anlık takılma ve ısınma sorunlarından ötürü ama cidden alınacak telefon yok gibi zam yemese S26 Ultra düşünülebilirdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Toad -- 25 Eylül 2026; 15:50:51 > |
|
Valla ben de anlamadım şahsen. Ben 17e kullanıyorum ama ona rağmen "memnun" statüsündeyim şu an :D. Muadil olarak düşünülen S26 Ultra ile denk cihaz 17 modeli, ekran paneline kadar. Çinlilere asla yönelmem, kalite algısı yok, her yıl 100'ü aşkın model tanıttıklarından yazılım güncellemelerini de zamanında veremiyorlar zaten. Özellikle Honor tarafının eksisi nedir dersen yine arayüz ve Visionox marka ekran paneli derim. Arayüz olarak halen tam oturmamış ve ekran tarafında da yeni sayılabilecek modellerinden AMOLED yanığı şikayetleri duydum. Kısaca değiştiren neden değiştiriyor, bende anlamadım :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Play storeda ne yaptınız hocam o kadar :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ekran olarak ikisi de Samsung M14 AMOLED panel kullanıyor. BOE ve LG olması çok da önemli değil, belli bir standarda göre üretiliyor hepsi. Ona bakarsak direkt panel üreticisi olan Samsung, S26 FE'de BOE ve A57'de TCL panel kullandı. Yonga tarafında A19, OS ve UI optimizasyonunun verdiği avantajla önde. Keza One UI, gayet şişkin - Bloatware dolu ve Android'in en ağır arayüzlerinden biridir. 8 Elite Gen 5 iyi tabii, ona sözüm yok :) Kamera tarafında S26 Ultra'nın Telephoto sensörü dışında 17'ye nazaran hiçbir avantajı yok. Yıllardır aynı sensörleri kullandığı için bu alanda geri kalmaya başladı Samsung, S27 Ultra'da sensörler güncellenecektir muhtemelen. Anahatlar bunlardı, ikinci el gibi nüanslarda da 17 önde bilindiği gibi. Belli bir bütçeden sonra Apple - Samsung dışında tercih etmemek daha mantıklı ülkemiz için, normalde Samsung yerine Google Pixel derdim ama o da malum seçenekler dışında ülkemizde bulunamıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bu işin "sencesi bencesi" yok, ona bakarsak S26 Ultra'daki M14 panel varyantı Peak'te 2600 Nit görebilirken ve Dolby Vision gibi kodeklerden yoksunken 17'deki M14 panel Peak'te 3000 Nit görebiliyor ve Dolby Vision desteği de var. Ayrıca S26 Ultra'nın ilk üretim partilerindeki Privacy Display katmanında yapısal sorunlar vardı, ekranın ortasında pembeleşme oluyordu ve güncelleme ile de çözülemedi bu durum. Diğer soruna gelirsek ben orta segment bir Samsung'tan daha yeni iPhone cephesine geçtim zaten, One UI 6.1 - 7 - 8 - 8.5 gibi birçok sürümünü deneyimledim o arayüzün. Bir görevi gerçekleştirmek için sisteme alakasız fazla uygulama gömmek gibi bir kötü alışkanlığı var Samsung'un. Mesela Galaxy Store'u sistem uygulamalarını güncellemek dışında açmıyordum bile ben, çünkü hiçbir olayı yok. Bunun gibi daha bi'ton Bloatware niteliğinde uygulama sayarım sana. Son zamanlarda aşırı şişti, giriş - orta segmentleri birkaç yıla güncelleme kaldıramayacak seviyeye geliyor (Tecrübeyle sabit.). Tabii ki zevkler - renkler ama One UI'ın "hafiflik" ve "optimizasyon" noktalarında kesinlikle elenmesi gereken bir UI olduğunu düşünüyorum. Daha işin RAM tüketimi tarafına gelmedim bile... Son olarak 17e'de bile iOS 27'de bir sorun göremedim, sen veya diğer şikayet edenlerin iOS 27 açısından eleştirileri nedir merak ettim. Bu arada hiçbir markaya sempatim yok, yıllardır bu forumdayım, beni bilen bilir ;) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|