Şimdi Ara

Apple Digital AV Adaptor iPhone4 mirroring

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, aklıma takılan çözemediğim bir şeyi sormak istiyorum:

Elimde HDMI adaptör olarak bilinen Apple Digital AV Adaptor ve iPhone 4 5.0.1 JB var. Bu adaptörhttp://store.apple.com/us/product/MC953ZM/A?fnode=MTc0MjU4NjE de belirtildiği gibi sadece iPad2 ve iPhone 4S ile mirroring desteği sağlamalı.
    Halbuki, bu kablo iPhone 4 ile mirroring yapıyor (kendini 4S sanıyor herhalde : ). Bu durumdan şikayetim yok ama merak da içimi kemiriyor.

Cydiadan yüklediklerim arasında bildiğim, bunu yapabilecek bir tweak (display out - tvout2 - display mirroring) yok. Sadece airvideo enabler var ki, denemek onu kaldırdığımda da sonuç değişmedi.
    O zaman bu kablo nasıl iPhone 4 ile mirroring yapıyor?

Üzümünü ye bağını sorma demeyenlerin fikirlerini bekliyorum.

edit: apple linki değiştirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 18 Şubat 2012; 13:01:20 >

• Allahın bi lütfu işte
  • siz , airplay mirroring le karıstırıyorsunuz . apple tv e kablosuz aynalama sadece ipad 2 ve 4s yapabiliyor . sizin kullandıgınız kablo ile ipod touch , iphone 4 yansıma yapılıyor . kablosuz olarak mirroring yapamaz
  • ben geçenlerde foruma yazdım kimse cvplamadı. hdmi av adapter aparatını alan kullanan varmı dedim tık yok. bende almak istiyorum ip 4 kullanıyorum bazı uygulamaları yansıtmıyo oynatmıyo dediler..ama kimse somut bişi sölemedi. ben digitürkten mac izlemek oyun oynamak istiyorum. bunu hdmi av adapter kabloyla yapabiliyormuyum..??

Orijinalden alıntı: quikcem

siz , airplay mirroring le karıstırıyorsunuz . apple tv e kablosuz aynalama sadece ipad 2 ve 4s yapabiliyor . sizin kullandıgınız kablo ile ipod touch , iphone 4 yansıma yapılıyor . kablosuz olarak mirroring yapamaz
    @quikcem:

Yukarıda hiç Apple tv ve kablosuz yansıtmadan hiç bahsetmedim. iPad2 -AppleTV kablosuz yansıtmayı kullanıyorum zaten. Bahsettiğim kablolu yansıtma.
    Verdiğim Apple linkinde görüldüğü gibi bu kabloyla sadece iPad2 ve iPhone4S kablolu yansıtma yapabiliyor.(Bu ikisi kablosuz yansıtma da yapıyor aynı zamanada)

Yanlış adres koyduğum için değiştirdiğim linkte de dendiği gibi: The Apple Digital AV Adapter also supports video out for iPad, iPhone 4, or iPod touch (4th generation).

iPhone 4 için sadece video out desteği var.

@muticoo:
    Açtığınız konuyu görmedim. Normalde iP4 ile sadece video out desteği vermesi lazım. Ben de bu adaptörü Apple Tv öncesi almıştım. Peşinden AppleTV alınca kenarda kaldı öyle. Geçende takasım tuttu ve şaşırttı beni. Normalde Cydiadan bazı eklentilerle etkinleştirilebiliyor kablolu yansıtma.
    LigTV abonesi olmadığım için herhalde sorunuza çok net cevap veremem, LigtV nin tv out desteği olmaması mümkündür. Ama, bendeki yapıyorsa yansıtma sizinki de yapacaktır. En azından Cydiadan bir tweak tükleyerek..

Edit: Alt kat komşumuz 78erhan78 in kompozit kabloyla ilgili konusuna bakabilirsiniz detay için:http://forum.donanimhaber.com/m_57826098/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57849401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 18 Şubat 2012; 14:10:37 >

• Hocam galiba cevabini kendin restore yaptiktan sonra ogreniceksin belki yukledigin tweakin artik dosyalari kalmistir belkide kablo iphone 4 ude destekliyordur yakinlarinizda baska iphone u olan yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 78erhan78

Hocam galiba cevabini kendin restore yaptiktan sonra ogreniceksin belki yukledigin tweakin artik dosyalari kalmistir belkide kablo iphone 4 ude destekliyordur yakinlarinizda baska iphone u olan yok mu
    JB siz bir arkadaşım vardı. İlaç gibi olurdu tertemiz sistemle. Ama geçenlerde 4S e geçti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benimde soyledim , özel bir durum yok av adaptor le kablolu yansıtma zaten oluyor herangı bır tweak e gerek yok . ipod touch la bıle goruntu mirroring yapılıyor . acın youtube u bircok video da gorunuyor .
    olmayan iphone 4 te , av adaptor kullanmadan mirroring yapamaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quikcem -- 18 Şubat 2012; 15:48:49 >
  • /System/Library/CoreServices/Springboard.app içindeki N90AP.plist dosyasında eğer display-mirroring ekliyse herhangi bir tweak olmadan mirroring yapılıyordu ios 4.3.x lerde iOS5dede işliyordur muhtemelen.
    Video out: Youtube, safari video, slaytshow, keynote gibi belli programların, ve bu özelligi etkinlestirilmis bazı uygulamaların ekrandaki görüntünün belli bir kısmını haricı ekrana kablolu ya da kablosuz olarak aktarmasıdır. Bu sırada iDevice ekranı kararır. Oyun oynarken kullanılmaz. ( Özel desteği olan birkaç oyun istisna olabilir)

Mirroring (Yansıtma): iDevice ekranında o an ne varsa aynısının harici ekrana kablolu ya da kablosuz olarak, uygulama değil sistem destekli olarak aktarılmasıdır. Apple'ın kablosuz görüntü aktarma teknolojisinin adı AirPlay olduğundan, kablosuz yansıtma icin AirPlay mirroring kavramı kullanılır. Görüntü her iki ekranda da aktiftir, oyun oynarken kullanılabilir.

Apple sadece iPad2 ve iPhone4S icin mirroring (yansıtma) özelliği olduğunu söylüyor. Mirroring ozelligi ilk olarak iPad2 ye geldi (kablolu olarak). Daha sonra iOS 5 ile AirPlay mirroring geldi. Benim yukarıda bahsettigim olay video out değil, kablolu yansitma (mirroring).

@zeebani: O girdi bende var, ama etkin değil, kapalı. Buna rağmen oluyor yansıtma.

• apple sadece ipad 2 ve iphone 4s icin kablosuz mirroring oldugunu soyluyor . sizin kullandıgınız kablolu mirroring ten bahsetmiyor . kablolu mirroring iphone 4 ve ipod touch ta olmadığını soylıyen kimse yok .

sizin kullandığınız Apple Digital AV Adapter ile mirroring yapılır . iphone 4 , 4s , ipod touch 4
    sizin iphone a ozel bir durum deil .

herhangi bir kablo kullanmadan mirroring , sadece ipad 2 ve iphone 4s ile yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quikcem -- 19 Şubat 2012; 12:48:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quikcem

apple sadece ipad 2 ve iphone 4s icin kablosuz mirroring oldugunu soyluyor . sizin kullandıgınız kablolu mirroring ten bahsetmiyor . kablolu mirroring iphone 4 ve ipod touch ta olmadığını soylıyen kimse yok .

sizin kullandığınız Apple Digital AV Adapter ile mirroring yapılır . iphone 4 , 4s , ipod touch 4
    sizin iphone a ozel bir durum deil .

herhangi bir kablo kullanmadan mirroring , sadece ipad 2 ve iphone 4s ile yapılır

İlk mesajda verdiğim linke bir göz atma vakti bulmuş olsaydınız;

Apple'ın kablolu mirroringden bahsettiğini, bunun digital av kablo ile iPad2 ve iPhone 4 lerde olacağını, iPad, iPhone4 ve iPodT4G lerde ise sadece video out fonksiyonunun olacağını söylediğini görecektiniz.
    İngilizce sorunu falan varsa, aynı şeyin Bilkom sayfalarında tekrarlandığını da görebilirsiniz.

Hadi o da olmadı, ben söylüyorum kablolu yansıtmanın iPad, iPhone4 ve iPodT4G lerde mümkün olmadığını. Dün teknosada, jb'siz bir iPhone4 ile denedim. Ol-mu-yooor.
    Zaten bendeki durum da, jb sonrası yapıp unuttuğum bir şeyden kaynaklanıyor olmalı.

Jailbreak'e dağ dayanmaz, o konu dışı..

Digital AV Adapter ile mirroring sadece iPad2 ve iPhone 4S e mahsustur.

Tek anlaştığımız nokta kablosuz yansıtma dediğimiz airplay mirroringin sadece iPad2 ve iPhone 4S e mahsus olduğu..

Sanırım yanıldığınız nokta, video out ile mirroring kavramlarını karıştırmak.

•  Apple Digital AV Adaptor iPhone4 mirroring

sonuç olarak ben yukarıdaki aparata HDMI kablo bağlayarak ip4 ile tüm görsel içeriği(oyun,video,prog.vs) oynatabiliyormuyum..?

Orijinalden alıntı: muticoo

sonuç olarak ben yukarıdaki aparata HDMI kablo bağlayarak ip4 ile tüm görsel içeriği(oyun,video,prog.vs) oynatabiliyormuyum..?
    Jb varsa evet? Yoksa, sadece destekleyen uygulamalarla video icerigini aktarabilirsiniz.
    http://support.apple.com/kb/HT4108

78erhan78 arkadasımız 30 liraya aldığı kabloya, belki biraz çözünürlük kaybıyla aynı işi yapıyor (jb var):
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=57826098

Edit: alıntı silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 20 Şubat 2012; 14:11:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Jb varsa evet? Yoksa, sadece destekleyen uygulamalarla video icerigini aktarabilirsiniz.

78erhan78 arkadasımız 30 liraya aldığı kabloya, belki biraz çözünürlük kaybıyla aynı işi yapıyor (jb var):

Eyw. dostum apple müşteri yetkilisine sordum da digiturkplay uygulaması ip4 te çalışıyor diyoo..maçları izleyebilirsiniz video out desteği var diyor. uygulamayı TV de bu şekilde kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşırlarsa çok iyi olur.teşekkürler..

• quote:

peki jb varsa hangi tweak leri kuruyorsunuz ??

• quote:

Orijinalden alıntı: bird-hunter

quote:

peki jb varsa hangi tweak leri kuruyorsunuz ??

Alıntıları Göster
    gönlünüz zenginse: displayout
    değilse: TVOut2 Mirror TVOut

edit: yukarıda zeebaninin bahsettiği yöntem de işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 20 Şubat 2012; 15:44:39 >

• quote:

by 2 tweak arasında ne fark var
    bir de ben zeebaninin yukarıda anlattığı yöntemi anlayamadım ??

Orijinalden alıntı: bird-hunter

quote:

by 2 tweak arasında ne fark var
    bir de ben zeebaninin yukarıda anlattığı yöntemi anlayamadım ??

Alıntıları Göster
    iFile ile /System/Library/CoreServices/Springboard.app içindeki N90AP.plist'i Property List görüntüleyici ile açın. Capabilities'e girin. Sağ alttaki + ya tıklayarak, Ad alanına display-mirroring yazın, tip olarak boolean seçip oluştura tıklayın. Listeye yeni eklenen display-mirroring'i etkinleştirip, iPhone'u kapatıp açın.
    Bende o girdi aktif değilken de mirroring aktif olduğu için, 4.3.3 de çalışan bu yöntemin 5.0.1 de çalışıp çalışmadığı konusunda bir bilgim yok.

iki tweak farklı şekilde aynı işe yarıyor. sadece displayoutun bigboostaki paralı versiyonu ios5 te çalışıyor.

• arkadaşlar 4s ios6 yüklü av kablo orjinal video film youtube resim görüntüyü aktarıyor ama tel ekranı oyunlar ve tv uygulamalarını aktaramıyor

şu olayı jb olmadan yapmam mümkünmü

iFile ile /System/Library/CoreServices/Springboard.app içindeki N90AP.plist'i Property List görüntüleyici ile açın. Capabilities'e girin. Sağ alttaki + ya tıklayarak, Ad alanına display-mirroring yazın, tip olarak boolean seçip oluştura tıklayın. Listeye yeni eklenen display-mirroring'i etkinleştirip, iPhone'u kapatıp açın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.