Şimdi Ara

Apotemi denemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya şu apoteminin kimya denemelerinde bariz birkaç hata var 5-6-7-8 de mesela enol kararsız adam kararsız demiş ama kararsız denilen şıkka yanlış demiş
    Molariteleri eşit demiş pillerin böyle olunca standart pil derşimi olur ama adam molariteleri farklı almış zaten yarı hüclerin üstüne yazmışsın niye böyle bir şey yapmış.
    Asetilen hcl ile katılma tepkimesi verir vermez gibi düşünmüş
    Bir de cis-trans izomeri sorusu vardı o soru da cis’in polarlığı daha fazla diye yazmış Palme ama bu direkt cis polardır demiş ben çözdüğüm kadarıyla bunları buldum hata olarak.
    Sizlerden de hata bulan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beni sinir eden şey yanlışlar olması değil, denemeler de sonuçta insan ürünü ve basım hataları veya soru hataları olabilir bu çok normal.
    Ama, kalkıp hatalı soruyu çözümde hatalı olduğunu belirtmek yerine yiğitliğe bir şey sürdürmemek için soruyu hatalı çözerse bir yayınevi ben bunda art niyet ararım.
    Bunu niyeyse tüm yayınlar yapıyor, geçen yıl 345 te aynısını yapmıştı AYT denemelerinde.
  • Ben 7 ye kadar çözdüm saçma birkaç sorusu var sadece hata bulmamıştım ben

• fbler770 F kullanıcısına yanıt
    Bu dediğim sorulara bir bakın hocam hata var bence .
    Veya siz başka bir şey düşünüyorsanız bana söyleyin .

• Bakiyim oturucam şimdi

• Evet o soruda(enol)varmış dostum başka hangileri var ?

• Dostum kafama takıldı alimlere su katılırken aldehit veya keton olması neye bağlı enol varsa aldehit oluyor gerisi keton mu

• Beni sinir eden şey yanlışlar olması değil, denemeler de sonuçta insan ürünü ve basım hataları veya soru hataları olabilir bu çok normal.
    Ama, kalkıp hatalı soruyu çözümde hatalı olduğunu belirtmek yerine yiğitliğe bir şey sürdürmemek için soruyu hatalı çözerse bir yayınevi ben bunda art niyet ararım.
    Bunu niyeyse tüm yayınlar yapıyor, geçen yıl 345 te aynısını yapmıştı AYT denemelerinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    karekök tyt mat deneme
    5 yıl önce açıldı
    apotemi tyt fen denemesi
    4 yıl önce açıldı
    Bilgi Sarmal AYT Mat Denemeleri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ata122 kullanıcısına yanıt
    Çözümü doğru vermiş ama cevap yanlış sanırım nasıl hatası falan var çünkü üstteki soruda aynı şekilde olmuş az kalsın apotemiden soğuyacaktım ki kimyadan bildiğimi unutmaya başladım şu yayının denemeleri yüzünden...
    Apotemi denemeleri

• hocam alkinler genel olarak su katılınca keton olur fakat asetilen istisna olarak asetaldehite dönüşüyor. bu detay bir bilgi değil, meb kitabında detaylıca açıklanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pencilsharpener -- 2 Haziran 2019; 20:2:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pencilsharpener kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış yazmışsın alkenlere değil alkin olacak keton oluşması için alkenlere su katılırsa alkol olur.

Hocam derişim sorusu var ona bakın 1 molar ama öyle almamış diğerinde primer alkol demiş sekonder alkole.5. Mi 6 mı denemede de alkin hcl ile tepki vermez gibi düşünmüş.

• ata122 kullanıcısına yanıt
    %100 doğru hocam ben özellikle inceledim çok var adam gibi hata yapmışız yok bilmesek adam sekonder alkolü primer diye yedirecek.Bilgi sarmal da çözdüm hiç böyle hatalar yoktu gerçi oradaki adam anlatıyordu pek iyi olmasa da ama inat etmiyordu yanlış cevap için.

• 8 de çok fazla hata var bakabilirsen aç bak 8 in cevap anahtarı hatalı olmuş sanırım çözümleri yazan hocayı da öpmek lazım...

8de pil sorusu ve ph sorusu var lan soğudum bak yayından 10 gün kala kafa karistiricaklar...

• teşekkürler hocam hemen düzeltiyorum

Bende çok soğudum 14 gün var ayt’ye doğru bilgiler lazım bize coşmak için adamlar rakip elemeye çalışıyor sanki en önemli günlerde.

• Benim elim varmıyor içine kurt düştü 8. Deneme yüzünden
    Aydın kimya sarmal kimya bitirdim sorular kafamda şekillenmişti apotemi 0 liyor sagolasin

• Dün apoteminin ayt kimya denemesini almıştım

• Umarım arkadaşlara faydam olur apotemi gibi bir yayının yapması üzdü beni çok umutlu almıştım üstelik bence değiştirme imkanı olan varsa değiştirsin ilk 10 tanesini çözdüm bir sürü hata var hayır araştırdım cis polar değil yapısal olarak apolar ancak transa göre dipol momenti daha fazla olduğu için polarlığı fazla .
    En iyisi aydın ve bilgi sarmal

• 12.sınıf meb kitabı sayfa 147:

Cis-trans izomerlerin fiziksel özellikleri birbirinden farklıdır. Cis izomerler polar özellik gösterirken trans izomerler genellikle apolar özellik gösterir. Bu nedenle erime ve kn translardan daha yüksektir.

• hocam o soru bence de yanlış yapamayınca konuyu unuttuğumu sandım bir an

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.