Şimdi Ara

Apolitik Olmak Suç Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin belli bir dünya görüşü vardır. Kimi ülkesine, milletine, dinine, örfüne vs değerlerine bağlı. Kimisi batı hayranı kimisi farklı dini görüşlere mensup, farklı ideolojilere mensup insanlar. Benim de bir dünya görüşüm var elbet. Fakat bu görüşü siyasi olarak bir partiye vurmadığımız zaman biz mi suçlu oluyoruz? Siyasetteki düzenbazlığı sevmiyorum, siyasi bir partiye destek vermiyorum diyen insan toplumca neden tehlikeli görünür? Görüşlerinizi merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes kendinden olmayani dislar sen hickimseden degilsen herkes seni dislar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Futbol takimi gibi parti tutuyorlar.

Ben ulkemde insanlarin kisiliginden once parti adinin anilmasini istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir görüşüm var ama siyaset muhabbeti çok sıkıcı, ben anlamam diyip çekiliyorum kenara.
    Kimsenin kimseyi ikna edeceği yada haklı bulacağı yok, kısır bi muhabbet.
  • Bu çok geniş kapsamlı bir tartışma konusu, ama yine de şu şekilde özetleyebilirim...

Apolitik olmanız memnuniyetsizliğinden ise, "oy vermiyorum", "siyasi görüşüm yoktur" gibi ifadeler, siyasi/yönetimsel direktiflerle vuku bulan olaylardan -ki bunların bir çoğu, sizin hayatınıza doğrudan veya dolaylı olarak etkide bulanacaktır- mesuliyetinizi kaldırmaz.

Apolitik olmanız memnuniyetinizden ise tutarlı sayılırsınız. Bu, "Fark yaratabileceğim o dünyada, gözüme çarpan bir eksiklik ya da fazlalık göremiyorum." demektir.

Apolitik olmanızı, politikanın etkisizliğiyle destekliyorsanız, sesinizin bir şeyleri değiştirebileceğini söyleyenlerden hesap sormanız gerekmektedir. Bu durumda taraf olacağınız kaçınılmaz.

Apolitik olmanızı, politikacıların çirkin, sahtekar, günahkar olması gibi sebeplere dayandırıyorsanız, bu çirkin insanların dünyanızı şekillendirmesi karşısında susuyorsunuz demektir. Bu maddeyi vurdumduymazlığınıza veriyorum. Gamsızlığınız sonsuza dek sürmeyebilir.

Apolitiklikten kastınız, günlük hayata dair konuşmalara sirayet eden moral bozucu siyasi gündemden kurtulmak ise, bu yerinde apolitikliktir. İdeal olandır. Sandıkta apolitik olanlarsa bertaraf olmaya mahkumdur.

"Geceyi aç geçirip de kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim."
    "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.