Şimdi Ara

apartmanda mı oturuyorsun müstakil evde mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Müstakil evin olması gerçekten güzel bir şey. Mesela bizde hiç piknik hevesi olmuyor çünkü kendi bahçemizde yemek yiyebiliyoruz çoğu akşam ve piknik hevesimizi almış oluyoruz. Özellikle herkesin evine sıkıştığı şu dönemde ev cennet gibi geliyor insana :) Ayrıca komşu sıkıntısı falan olmaması da artısı
    Tek sıkıntısı evi ısıtmak için fatura fazla geliyor ve bahçeliyse bahçeye düzenli ilgilenmen gerekiyor zaten bahçe hevesi olmayan kişi için müstakil bir anlam ifade etmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Istedigimiz gibi apartman bulamadigimizdan mustakildeyiz. Apartman tercihimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köye gittiğim zaman gördüğüm herkeste bi apartmana taşınma sevdası çoğu kişi arsasını müstakil Bahçeli evini vermiş 5-10 katlı apartmanlar dikilmiş Dedem sağolsun direniyor çok kişi istiyor ama vermiyor en sonunda önünde açıklık vardı 3 katlı apartman diktiler kısacası biz büyükşehirlerde yaşayanlar olarak müstakil evde yaşamak istiyoruz köydeki insanlarda apartmanlara taşınmak istiyor

• apartmanda yaşıyorum daha önce müstakilde yaşadım, eğer müstakilde yaşamak istiyorsanız bayağı bi sorumluluğunuz var, çevre bakımı, çatı bakımı, dış ve iç duvarlar falan filan, yani biraz maddi gücünüz iyi olmalı müstakil için.
    apartmanda da bakım masrafları az değil, bişey yapılır toplu para ödenir kazan dairesinde sorun olur bi ton para, dış yalıtım desek en düşük 5 bin lira, aidat vs vs, her ikisinin de olumlu ve olumsuz tarafları vardır.
  • İkiz villa da oturuyorum 4 katlı 420m2 evin içinde asansör var 2 tane kombi 7 tane güvenlik kamerası var.
    Ama bunların bakımı vs için cidden katlanman gerekiyor para bakımından insanı çok yoracak birşey.

• Tenebrous kullanıcısına yanıt
    Eski ama sıcak bir yere benziyor. İstanbul'da mevkisi güzel böyle yerler olduğunu bilmiyordum.

• Teknode kullanıcısına yanıt
    Sizinki yine katkanılabilir bir ev. En azından yeşil alanı var.

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Genelde tam tersi isteniyor. Hatta tek siz böyle dediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşdelen.5517

İkiz villa da oturuyorum 4 katlı 420m2 evin içinde asansör var 2 tane kombi 7 tane güvenlik kamerası var.
    Ama bunların bakımı vs için cidden katlanman gerekiyor para bakımından insanı çok yoracak birşey.
    Sende kral traşci ciktin be hocam
    Bende burj khalifa da oturuyorum 348. Kattayim
    Bi ara kave icmeye gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kanatlandırmayan_Redbull -- 25 Nisan 2020; 8:59:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    itibardan tasarruf olmas yeğen öğretemedikmi

• Sitede oturuyorum ,havuz ,sauna ,spor salonu ,sosyal tesis yeşil alan oyun parkı ve en önemlisi bu devirde güvenlik ,bunları bırakıp müstakil eve çıkmam..

Salonumun tüm camları yemyeşil palmiye ağaçları ile kaplı ,bahçeye bakıyor.

Siteden çıkmadan yaz kış ,çok güzel vakit geçirilebiliyor ,yazın tatil köyü gibi havuz başı çardaklar barbekü ortamı kışın sosya tesiste aynı şekilde. , kızım çok rahat bir şekilde site içinde gezebiliyor oynuyor havuz vs...

içimiz rahat.

bütün bunlar için sadece 400 tl aidat ödüyorum.

Müstakil evde bunları unutun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 25 Nisan 2020; 9:41:32 >
  • malesef apartmandayiz otopark küçük herkesin arabası var yer bulamıyoruz aşağıda dükkan üst katta yürüseler bile duyuyorsun gürültü patırtı eksik olmuyor balkonlar birbirine yakın rahat değil en güzeli müstakil ev büyük bahçeyede gerek yok bence 500binim olursa almak isterim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genç muallim

Sizinki yine katkanılabilir bir ev. En azından yeşil alanı var.
    Yani en azından şu an sokağa çıkma yasağı var ama sitenin içinde gez dolaş, yan tarafımız komple orman, in top oyna kafana göre takıl. Covid olayı biraz şanssızlık oldu kimse evden çıkmıyor sessiz sakin.

• Apartman.Komşuluk var ve herkes birbirine selam verir vede hal hatır sorar...Üstelik aidatım 35 liracık ve sahilde. O yüzden biraz şerbetliyim sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Don Corleoone

Kim bu butthead hocam.
  • Öncelikle ömrü apartman dairelerinin hemen her alanında gecmiş biri olarak rahatlikla her türlü pisliğini gördum diyebilirim.

Apartmanlar için söylenebilecek -eğer varsa- tek iyi yan güvenliktir. Fakat sürekli eve giren hırsizlari, kapı önunden çalınan ayakkabıları duyuyoruz çevremizde. Arkadaşım sözde inanilmaz güvenlikli luks bir siteye taşındı evlendiğinde. Daha ilk hafta soyuldular. Bir süre sonra 2. Kez soyuldular.

Yani güvenlikli filan değil aslında, bizi kekliyorlar

Bundan bir önceki apartmanımizda yaklaşık 9 yıl kadar kaldık. O kadar berbattı ki. Rutubeti, su alması, bocekleri . Bir de cati katiydı. Aynı aparmanda bahce katina taşındık ayni şeyler. Bina komple fareliydi zaten. Komşularin ve ev sahipliklerinin salakliklarini zaten söylemiyorum bile. En sonunda o kadar öfkelendim ki annem bile benim uzaklaşmak için şehir değiştirip doğuda görev yapmama gik demedi -ki her şeye karısmasa bile en azindan fikrini belirtir. Gozlerimde ne gördüyse artik.

Buraya tasıninca en üstun bir altina geldik. Ulen 3. Kata fare, bocek filan nasil gelir aklim almıyor. Allahtan evde kedimiz var da gelmiyor artik. Giderler sürekli kokuyor. Yalıtim namına zaten bir şey yok. Şöyle söyleyeyim 3 yil olacak, üstteki öküzler yüzünden katil olmak üzereyim, bir keresinde neredeyse elimde kalıyorlardı milimle kurtarip kaçtılar. Sabahın körunden ertesi gün sabahın körune kadar, aralıksız dan dan dan dan dan. Öküzler. Ne uyku kaldı ne sabir. Sinirden ellerim titrer hale geldim.

Ev sahipleri ayrı çakal. Yil ortasında ekstra zam istemelerini mi söyleyeyim yasa dışı bir şekilde 'evden çıkın'diye dayılanmalarini mi? Bize sökmez gerçi de, yine de insan sinirleniyor.

Ve sonunda bir ev bulduk, kütahya'nin bir köyünde. 120 000 tl. 120. Bu devirde mumkun degil. Bir kısmıni nakit ödedik, geri kalaninı da taksit yaptik. Evet, alt kata bayağı bir düzenleme gerekiyor ama şimdi bile istesek üst kata taşınabiliriz. Yil sonuna kadar altı da yaptirip öyle taşınalim, ekstra detaylarıni da zamana yaya yaya yaparız diyoruz.

Bahcesi geniş, insanı az, komşusu yok, köy yani. Gürültü yok. Komsu yok komşu.

Ev bizim değil mi? İstersek yalıtimıni destekleriz. Evde zaten var ama bahçemize de 2-3 kedi alirsak ne böcek kalir ne fare, eski evden biliyoruz. Mis.

Yani apartman dairesi tam anlamıyla katil olmalık yaşam biçimi. Müstakil evse candir.

Yakıt maliyeti icin bir karşılaştırma yapalim istedik. Burada doğalgaz 2500 civarı geliyor. Elektrik 1000 gibi, su-internet de 1000 olsa, kiradan fazla tutuyor. 4500 faturalar.

Orada önce katı yakıt sobası düşünduk ama yillik yakıt maliyeti inanılmaz fazla tutuyor. Onun yerine şimdilik sobayla idare edeceğiz. Para biriktirip birkaç yıl içerisinde 20-24 panellik bir guneş sistemi kurduracağız. Ke dini 5-6 yılda çok rahat çıkqrtıyor zaten. Böylece hem kiradan hem elektrikten hem de yakıt masrafından kurtulacağız. Evet başta biraz fazla para harcamak gerekecek ama ülkede her salise birşeylere zam gelirken yapılabilecek en iyi yatırim bence.

Bunu apartmanda hayatta yapamazsin. Catı icin izin alman gerekir ama 24 panel, mumkün değil izin vermezler. E ek olarak bir de aidat var tabi apartman da ki kimi yerlerde neredeyse kira öder gibi aidat ödüyor insanlar.

Yani her şey bir yana, sadece katil olmamak icin bile mustakil ev candır.samanyolunu yidiğim, heyecanla bekliyorum taşınmayı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.