Şimdi Ara

AP ---- AD-HOC NEDİR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
22.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR1 konu açtım kimse yazmadı bari bu konuda yardımcı olun 1 laptobumda wirelessi Ap de görüo bağlanıo diğerinde AD-- HOC ta görüyor bağlanmıyor yardım edermisinizzzz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ad Hoc Nedir?

Ad hoc, Latince "bu amaç için" anlamına gelen bir deyimdir. Tek seferlik bir amaç veya belirli bir görev için özel olarak oluşturulan bir şeyi ifade eder. Ad hoc'un zıttı, kalıcı veya sürekli olan bir şey olan "kalıcı"dır.

Ad hoc yaklaşım, önceden planlama yapılmadan ve özel olarak bir görev için gerekli olanı yapmak anlamına gelir. Bu yaklaşım genellikle acil durumlarda veya beklenmedik durumlarda kullanılır. Örneğin, bir konferans için ad hoc bir komite kurulabilir veya bir proje için ad hoc bir ekip oluşturulabilir.

Ad hoc yaklaşımların avantajları arasında esneklik ve hızlı hareket etme yeteneği bulunur. Ancak dezavantajları da vardır. Örneğin, bu yaklaşımlar genellikle verimsiz olabilir ve kalıcı çözümler sunmayabilir. Bu nedenle, ad hoc çözümler genellikle geçici önlemler olarak kullanılır ve daha kalıcı çözümler mümkün olduğunda uygulanmalıdır.

Ad hoc ifadesi günlük konuşma dilinde çeşitli bağlamlarda kullanılabilir. Örneğin, "ad hoc bir çözüm bulduk" veya "ad hoc bir toplantı yaptık" diyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ap = access point.. yani wireless bi cihazdan modem gibi nete çıkmanızı sağlar.. infrastructure da denir..

AD-HOC = 2 tane wireless cihazın haberleşmesi için kullanılır.. 2 tane usb stick gibi. mesela bir bilgisayara kablo ile adsl modem bağlı olsun.. adsl modemin wireless özelliği yok diyelim. notebook unuz var. ve internete bu wireless desteği olmayan modemden kablosuz olarak çıkmak istiyorsunuz. bunun için bilgisayarınıza bi tane wireless usb stick alıyorsunuz. ve bilgisayar ile notebook ad-hoc sayesinde haberleşiyolar. arada başka cihaz olmuyor yani..
  • peki bendeki laptoplardan biri lg AP de bağlantıyı görüyor ve wirelessten giriyor internete diğeri ap den görmüyor neden olabilir??
  • o kadar kafanizi karistirmayin arkadaslar AD hoc modunda iken wireless internetide dagitabiliyosunuz. AP modunda ikende wi-fi gelen interneti alabiliyosunuz. birisi aliyo digeri dagitiyo olayi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ueshiba

o kadar kafanizi karistirmayin arkadaslar AD hoc modunda iken wireless internetide dagitabiliyosunuz. AP modunda ikende wi-fi gelen interneti alabiliyosunuz. birisi aliyo digeri dagitiyo olayi bu

kardeş üstünden 2 sene geçti ama teşekkür ederim sağol
  • bi makale inceliyorum ad hoc network diye geçiyor.
  •  AP ----  AD-HOC NEDİR??

ad-hoc bilgisayarların birbirleriyle kablosuz modem yada access point kullanmadan direk bağlanmasına denir.

AP ----  AD-HOC NEDİR??

modeme veya access point kullanarak veri alışverişi yapılması

konu biraz eski ama meraklısına

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ad-hoc dikkatimi çekti. Örneğin lan kablosu takıp oyun oynuyoruz 2 bilgisayarla. Acaba bu ad-hoc'u kullanarak oyun oynayabilir miyiz? Hızda bi değişme olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moose Mordecai

Bu ad-hoc dikkatimi çekti. Örneğin lan kablosu takıp oyun oynuyoruz 2 bilgisayarla. Acaba bu ad-hoc'u kullanarak oyun oynayabilir miyiz? Hızda bi değişme olur mu?

oynuyabilirsiniz ama kablodaki verimi almama gibi bi sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalbim_nefretim

quote:

Orijinalden alıntı: ueshiba

o kadar kafanizi karistirmayin arkadaslar AD hoc modunda iken wireless internetide dagitabiliyosunuz. AP modunda ikende wi-fi gelen interneti alabiliyosunuz. birisi aliyo digeri dagitiyo olayi bu

kardeş üstünden 2 sene geçti ama teşekkür ederim sağol

şu anda bir iki sene daha geçmek üzere konu üzerinden :)
  • 300 N veriş aloi verişi yapan cihazlarla çoğu sorunlar ve kapsama alanı verimsizliği ortadan kalktı. gerçi REALTEK çip setli ürün almakta fayda var ama uyumlu markalar ilede bu AĞ KURM işlemi gerçekleştirilebilir.

örneğin evinde NET / ADSL yok. ama uzaktan GÜÇLÜ BİR WİFİ ile bunu masa üstüne aktardın :)), bir başka cihaz alıp bunu dağıtıcı olarak kullanıp EVİN her köşesine ( tlf / psp / laptop için ) wifi sinyalini dağıtabilirsiniz yada ATLATMA da yapabilirsiniz kabaca:))
  • Bu sefer 1 sene gecti ama neyse :)

Benim yapmak istedigim televizyon ve PS3 salonda, wireless adsl modem diger odada. Arada kablo cekmeden baska bir ADSL modemi televizyona ve PS3'e baglayip onun wireless'ina komsuluk tanimlayip 2 wireless networku konusturup konusturamayacagimizi ogrenmek.

Edit : Bu işin adı WDS'miş (Wireless Distribution System). Netten detay bilgi bulabilirsiniz, wireless networkunuzu extend etmenizi sagliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekho -- 8 Şubat 2012; 16:34:28 >
  • wds ilede çözebilirsin accesspoint kullanarak client modu ilede çözebilirsin. Genelde wds wep sadece wep şifre ile çalışır.
  • yüzerinden 1 sene daha geçti ama :)
    eterneti dağıtırken ad-hoc değilde başka bir modda dağıtabilirmiyiz ?
  • bu konu işime yarayacak mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be kafayı yemiştim bu sorun yüzünden :D
  • 7 sene geçmiş ama gün geçtikçe hortladıkça kalitesi artan bir konu olmuş gerçekten. Elimde 1 i masaüstü şeklinde sabit 2 tanesi de USB türü (WN722N ve ve WN727N) Tp-Link access point var 1 haftadır istediğim şeyi yapamadım kafayı yedirdi aynen bana da :d Ad-Hoc ve Insfructure diye 2 tane özelliği var. WN722N antenli bişey ama ilk üretiminde UTILITY (arayüz sayfası) si yapılmamış sonradan güncelleseler de hep hatalar çıkarmış bir versisyonmuş, mecburen 727 nin Utility sini kurdum. SoftAP modunda hep hata verdi. Elinizdeki bağlantıyı yerel yayın olarak dağıtmayı artık SoftAP modu olarak belli sisteme bağlamışlar ama benimki sorunlu çıktı malesef.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mesaj No : 047

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ademx33 -- 8 Temmuz 2014; 22:17:41 >
  • 1 yıl daha gecti. cok büyük bir sorunum var resimde paylaştım. bütün forumlarda araştırdım cevapı yok google bile bulamadı burda ne demek isteniyor anlamıorum bi bakın.[ AP ----  AD-HOC NEDİR??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lenyez -- 25 Şubat 2015; 19:11:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenyez

1 yıl daha gecti. cok büyük bir sorunum var resimde paylaştım. bütün forumlarda araştırdım cevapı yok google bile bulamadı burda ne demek isteniyor anlamıorum bi bakın.[ AP ----  AD-HOC NEDİR??

sharing mod: access point seçin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.