Şimdi Ara

AOC'den 2560 x 1440 piksel Super PLS panele sahip 27-inç LCD monitör: Q2770PQU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AOC'den 2560 x 1440 piksel Super PLS panele sahip 27-inç LCD monitör: Q2770PQU


     

    LCD monitör üretiminde uzman firmalardan AOC, 27-inç büyüklüğündeki yeni LCD monitörü Q2770PQU'yu tüketicilerle bir araya getirmeye hazırlanıyor.

     

    İlk bakışta oldukça sade tasarımıyla göze çarpan Q2770PQU; 27-inç büyüklüğünde, 2560 x 1440 piksel (WQHD) çözünürlüğünde, LED arka aydınlatmalı Super PLS panele ev sahipliği yapıyor. Super PLS (Plane-to-Line Switching) panel teknolojisinin, Samsung'un imzasını taşıdığını belirtmekte fayda var. Samsung'un yaptığı açıklamalara göre Super PLS panel teknolojisi, IPS (In-Plane Switching) panel teknolojisine kıyasla %10'lara varan oranlarda daha yüksek parlaklık seviyesi, %15'lere varan oranlarda daha düşük üretim maliyeti ve biraz daha başarılı görüntü kalitesi gibi avantajlar içeriyor. LED arka aydınlatmanın ve ekonomi modunun katkılarıyla LCD monitör, çalışma esnasında 29.05 watt kadar enerji harcamakta.

     

    Griden griye 5 ms piksel tepki süresi, 300 cd / m2 parlaklık seviyesi, 1000:1 kontrast oranı, 80.000.000:1 dinamik kontrast oranı, 0.311 mm x 0.311 mm piksel aralığı ve 178 derece dikey - 178 derece yatay görüş açısı sunan Q2770PQU bir hayli zengin bağlantı seçenekleriyle geliyor. VGA (D-Sub), DVI, HDMI ve DisplayPort girişlerine sahip olan LCD monitörün üzerine aynı zamanda 4 tane USB portu yerleştirilmiş. Bu USB portlarından 2 tanesi USB 2.0 standartlarıyla, geriye kalan 2 tanesi ise USB 3.0 standartlarıyla uyumlu. LCD monitörde dahili ses sistemi de esgeçilmemiş.

     

    Yüksekliği 130 mm değiştirilebilen, duruş açısı toplamda 25 derece ayarlanabilen ve 90 derece döndürülerek portre modunda kullanılabilen Q2770PQU'yu dilediğiniz takdirde duvara monte edebiliyorsunuz. LCD monitörün, VESA standardına (100 mm) desteği söz konusu.

     

    AOC, Q2770PQU'yu Avrupa'da 500 Euro civarında satışa sunmayı planlıyor. Q2770PQU ile ilgili daha fazla görsele aşağıdaki fotoğraf galerimizden ulaşabilirsiniz.

     


    AOC'den 2560 x 1440 piksel Super PLS panele sahip 27-inç LCD monitör: Q2770PQU


     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    AOC Q2770PQU
    AOC Q2770PQU
    AOC Q2770PQU
    AOC Q2770PQU
    AOC Q2770PQU
    AOC Q2770PQU
    AOC Q2770PQU







  • 2k monitörler artık bu fiyattan satılmamalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateist At -- 28 Aralık 2013; 20:58:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "300 cd / m2 parlaklık seviyesi, 1000:1 kontrast oranı, 80.000.000:1 dinamik kontrast oranı, 0.311 mm x 0.311 mm piksel aralığı" gibi yeni nesil monitörler ile ofis amaçlı kullanım tarih oluyor.

    50.000.000:1 dinamik kontrast oranı ile 10 dk dayanamıyorum. Lambayı kapatınca 15 m2'lik bir odayı çok rahat aydınlatabiliyor. Bu monitörleri geliştirenler ofis amaçlı kullanımı es geçiyorlar. Öte yandan, LED monitörde kontrast bir miktar azaltıldığında gözleri tırmalamaya başlıyor.

  • Bu firmaya karşı güvensiz bir haldeyim.

  • Çerçevesinde sanırım fırçalanmış metal görünümü verilmiş. Çok severim bu fırçalanmış metal görünümünü. Ayrı bir hava veriyor bence.

    Ancak ö taraftaki lcd panelin etrafındaki çerçeve genişlikleri biraz daha azaltılmalıydı bence. Önden biraz kalın görünüm havası veriyor.

    Monitörün hitap ettiği kitle belli. Ona sözümüz yok.
  • Çerçeve genişliği bana nedense Xperia Z1 i hatırlattı....

  • USB portlar olmasa 400 avrodan fazla olmazdı bu.

  • Dokunmatik yada OLED haberleri bekliyoruz, şu haberdekinde en azından 4k olsaydı.

  • herşey iyi güzel netlik parlaklık vs ama ips panel çok göz yoruyor. çok parlak arkadaş kıssanda ayardan bi garip parlaklık var. bu teknolojiler telefonda iyi oluyor çünkü telefona oyun da oynasan 30 dkdan fazla aralıksız bakmazsın ışığı kısarsın falan ama monitörde saatlerce oyun oynayınca ağrıtıyor gözü uyku yapıyor yorgunluk yapıyor. dükkanda tn panel var sabahtan akşama bakıyorum sıkıntı yok, evimde ips var 2 saat oyun oynasam hissediyorum gözlerimdeki ağrıyı. bu da çok parlak ve ipsden daha netmiş bu da ağrıtır. tn panele göre ips çok cafcaflı renkler çok şıkıdım şıkıdım ama ilk yarım saat böyle. alakasız oldu galiba ama 2k ya çok geçesim var, tn modeli çıkarsa ipsden vazgeçerim düşünmeden. tabi ucuzlaması da lazım bla bla bla.

    (umarım ips panel kullanıp gözü ağrıyan tek ben değilimdir :/ )

  • Olmuş.
  • 1440 p çözünürlükte uygun fiyatlı monitörlerden bu konuda bahsediliyor hemde lg ve samsung panelleri kullanıyor ancak garanti ve güvenilirlik biraz muamma tabihttp://forum.donanimhaber.com/m_63847934/mpage_8/tm.htm
  • Garanti konusunda başarılı bence benim eski LCD monitörün bozulmustu Garanti'den yeni led monitör verdiler şu ince olanlardan gayet basarili
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoadSing3r

    Bu firmaya karşı güvensiz bir haldeyim.

    Neden acaba AOC en önemli mönitör üreticilerinden biri. Sadece ismi hoş değil.
  • swat1000 S kullanıcısına yanıt
    Alman malı olduğunu okumuştum
    Almanlar genelde önemli olurlar benim bildiğim..
  • Teknoloji bu kadar gelismisken bu tur cihazlara butunlesik android isletim sistemli bir eklenti gayet iyi olurdu,gerektiginde panel tek basina bircok islemi yerine getirebilir,en azindan secenek dahilinde eklenmeli100 eurofarkla,

    Usb wifi aparat takarak,nete girilip,tv izlenebilir,film seyredilir,basit oyunlar oynanabilir,tabiki klavye baglanabilir,veya dokunmatik panel alternatifi ile.

    -android

    -windows

    -dokunmatik

    ,secenekleriyle.
  • Teknoloji bu kadar gelismisken bu tur cihazlara butunlesik android isletim sistemli bir eklenti gayet iyi olurdu,gerektiginde panel tek basina bircok islemi yerine getirebilir,en azindan secenek dahilinde eklenmeli100 eurofarkla,

    Usb wifi aparat takarak,nete girilip,tv izlenebilir,film seyredilir,basit oyunlar oynanabilir,tabiki klavye baglanabilir,veya dokunmatik panel alternatifi ile.

    -android

    -windows

    -dokunmatik

    ,secenekleriyle.
  • Gittiğim kursta iki tip monitör var, biri aoc. Bazı gradientler aocta gözükmüyor, yani renk performansı pek iyi değil. Bu modelde durum nedir bilmiyorum fakat söylemek istedim.
  • Bişey sormak istiyorum yakın zaman monitör aldım lg 22en33 280 lira verdim sizce fazlamı vermişim?

  • saçma degil tabiki ama 21.5 inch için fiyat yüksek. eninde sonunda birçok elektronik ürün all in one android veya dokunmatik win işletim sistemli olarak önümüze konacak ve bunu yapan firmaların sayısı az yada nadir diye illaki müşterilere uçuk fiyatlardan itelemeye mecbur olmamalılar.

    misal epeydir takip ediyordum lenova yoga 10 tableti . vatan ın sitesinde denk geldim ki biliyodum fiyatının lüzumsuz yere abartılacagını şaşırmadım. 950 tl fiyat biçmişler sagolsunlar. başka kim getirmiş diye bi baktım ki kazıkçı diye ünlenen bimeks te de listelenmiş. fiyat 850 tl. !!!!!!!

    şimdi bu adamlar prof işletmeci. yılların kurdu yani. cihaz yurtdışında 32gb versiyonu 300 usd ve zor satıyor. çünkü karşısında air başta olmak üzere zibilyon tane marka, model var. yahu getirdikleri model 16gb versiyonu ve 2 firma arasında 100 tl oynuyor. cihaz üzerinden yapılmak istenen kazanca bak. istikrarsız türk kafası böyle bişey demek ki.

    mal daha yeni gelmiş, reklam yapmak yok, promosyon yok hiçbişey yok direk geçirelim derdi hemen. yahu kim biliyo, kime satıcan bu malı hemen 300 tl kar yapıştırma derdine girişmişin.




  • 27 inch monitörde zaten fhd çok yetersiz, (piksel büyüklükleri rahatsız eder)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.