Şimdi Ara

Antrenmanlarla Matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ygs sınavına dün çalışmaya başladım.Hedefim Mf4 350 ham puan.Matematik temelim biraz var ama çok iyi değil.Dün başladım ve kitabin yarısına geldim.Bir haftada 1.kitabi bitirip 2.kitaba başlamayı düşünüyorum.Temel tamamen sıfır olmadığı için hızlı hızlı testleri cozerek ve temelime birseyler katarak gidiyorum.Sizce bana faydası olur mu? Ileriki zamanlarda behzat rasuliden ve nejdet kirpiden çalışacağım temeli saglamlastirdigim icin daha hızlı öğrenirim diye düşünüyorum.Birde bu kitap net çıkarır mı? Bir çok arkadaş net çıkarmaz yazmış ama bilmiyorum.Zaten ilk 2 kitabı biririp simetri setine başlayacağım.Son olarak 1'de başlayıp ara ara yarım saat mola vererek akşam 6'ya kadar çalışıyorum.Yeterli midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AdamsınDrogba kullanıcısına yanıt
    kanka boşver antrenmanlarla felan çok basit oluyor soruları sana tavsiyem direk simetri mat başla bende yok ama arkadaşla çalışırken bazen bana soru soruyor çözemediği olunca hem klas,güzel sorular var öğretici kolay sorular var ve biraz zor sorularda var güzel kitap cidden simetri. Basit soru çözersen gönlün hoş olur zor soru gelince donup kalırsın. Simetride kavrayabiliyorsun. Ygs mat zaten hikaye dostum birazcık ayrıntı var bazı şeylerde onları göz ardı etmemen lazım benim hedef 40 ta 40 . 1 ay önce başladım çalışmaya ilk denememde 3 yanlış 10 boş vardı 10 boşta daha bitirmediğim konulardı. Bu arada ne kadar elinden geliyorsa o kadar çalış belirli bir sınır koyma bi gün 5 saat çalışırsın bi gün 10 saat bi gün 3 saat ama her gün çalışmaya özen göster.
  • Hocam öyle diyorsunuz da bazen konuları öğrenirken bazı temel bilgilerin eksikliğini hissediyorum.Temelim kötü değil ama tamda değil bu bu yüzden biraz tamamlamak istiyorum kendimi.Temel ne kadar sağlam olursa o kadar kolay öğrenirim konuları diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba

Hocam öyle diyorsunuz da bazen konuları öğrenirken bazı temel bilgilerin eksikliğini hissediyorum.Temelim kötü değil ama tamda değil bu bu yüzden biraz tamamlamak istiyorum kendimi.Temel ne kadar sağlam olursa o kadar kolay öğrenirim konuları diye düşünüyorum.

hocam benimde temelim çok kötüydü. 9. ve 10. sınıfım cidden bomboş geçti. 11.sınıfta matematiğiim iyiydi biraz. onun dışında 8.sınıfta kötü değildi. yani üslü sayılar ve köklü sayıların ilk kısmını biliyordum ygs mat için. sayı basamakları bölme denklemler felan problemden önceki tüm konular galiba hepsini 1 ayda öğrendim. zaten bunlar temel şeyler hocam simetride felan temel şeylerle birlikte gösteriyorlar 3 kitap zaten dersane kurs olanağınız varsa onuda değerlendirin bence hocam. emin olun ygs mat o kadar zor değil ayrıntılar var sadece .

• Hocam ben 1. kitabı bitirdim 2. çözüyorum oda bitmek üzere üstüne fem simetri ve konu özetli çözecem

hedef 25 net civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

Hocam ben 1. kitabı bitirdim 2. çözüyorum oda bitmek üzere üstüne fem simetri ve konu özetli çözecem

hedef 25 net civarı

Bende öyle yapmayı düşünüyorum.Suan kaç net yapıyorsunuz hocam?

• Dershaneye yazılacaktım fakat suan dershane netlesmedi.Evde çalışmak zorundayım ve mezun durumundayım.1 ayda bu konuları öğrenip kaç net yaptınız acaba? Dürüst olursanız sevinirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

Hocam ben 1. kitabı bitirdim 2. çözüyorum oda bitmek üzere üstüne fem simetri ve konu özetli çözecem

hedef 25 net civarı

Bende öyle yapmayı düşünüyorum.Suan kaç net yapıyorsunuz hocam?

Hocam moral bozmamak adına ygsye 4-5 ay kalana kadar deneme çözmemeyi düşünüyorum, konular yok daha nerdeyse.
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ben 1.kitabı bitirip 2.kitabı nejdet kirpi ile bitiricem sanırım öyle daha faydalı olur.

• quote:

Anladım hocam ben 1.kitabı bitirip 2.kitabı nejdet kirpi ile bitiricem sanırım öyle daha faydalı olur.

Valla hocam şenol hoca bile yetiyor haberiniz olsun. Yada kitabın kendi videoları var "antrenmanlarla matematik video" yazın çıkar.
    hocam 1 ayda çarpanlara ayırmaya kadar geldim yanlış değilsem ve 26.5 net civarı bir şey yaptım ilk denemeden başka deneme olmadım daha. 10 boş 3 yanlış vardı
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Şenol hoca hedefim için yeterli değil hocam.Biraz basit anlatıyor.

• Bir ayda sıfırdan 26.net yapıyorsanız çok iyi hocam.

hocam bendede var 1. ve 2. kitap ama sıktı harbiden gittim internetten rasyonel sayılar,üslü sayılar,köklü sayılar,denklemler ve çarpanlara ayırmayı iyice bir not aldım en ince ayrıntısına kadar rasyonel ve üslü bitti bugün diğerlerinide bu hafta içinde bitiricem sonra direk konu özetliye geçicem bakalım nasıl olucak kısa yolu seçtik ama
  • Kümeler konusuna kadar olan bölümleri bu kitaptan halledebilirsin.Özellikle problemler konusunu iyi anlatmış.
    Fonksiyonlar, işlem.. Bu iki konuyu bu kitaptan halledemezsin.Mesela işlem konusunda, adam grafikleri anlatmamış ama antrenmanlarda var üzülmeyin diyor.Mantık konusu yok.Kartezyen konusunda da bazı detaylar eksik bence ama yine de iş görür.Modüler aritmetik konusunu bilmiyorum, işlem grafiklerinde sinirlenip kitabı bir kenara fırlattım.Başka bir konu anlatımına geçtim.

Özetle;

Antrenmanlarla matematik 1-2 iyidir, 3.kitabı ise kümeler hariç çöp.Tabi ygs adına konuşuyorum.Lys konuları hakkında yorum yapamam.Demek istediğim, eğer bu kitabı kullanmayı düşünüyorsanız dediğim konularda modül veya başka bir konu anlatımı kullanmanız gerekiyor.Özellikle fonksiyonlar konusu çok önemli..

• incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk kitabı bitirip temel atıp daha sonra nehdet hoca ile ikinci kitabi bitiricem.En son fem konu ozetli soru bankasini çözerim.

• quote:

Hocam ilk kitabı bitirip temel atıp daha sonra nehdet hoca ile ikinci kitabi bitiricem.En son fem konu ozetli soru bankasini çözerim.

Zaten üçüncü kitabı almıyormuşsun.Benim önerim ikinci kitap ile beraber bir soru bankası çözsen iyi olur ama kendini en iyi sen tanırsın, hangisi senin için daha faydalıysa öyle yap.Fonksiyonlar konusunu mutlaka hallet, birçok lys matematik konusunun temelidir.Ya bunla ilgili Fasikül alırsın ya da başka bir konu anlatımına geçersin.

• Arkadaşlar sizi burdan ikaz etmek isterim :

Antremanlarla matematik kitabı evet başlangıç için güzel kitap ama ygs ayarında değil .

Bu kitaptan çalışan/çalışacak arkadaşlara tavsiyem elinizi çabuk tutun bir an evvel bitirip en azından;

Simetri/Birey A/Fem ilk adım/Karekök 0

Gibi başlangıçta-ortalamada olan ama ygs ayarında olan kitaplara geçin ve evham yapmayın rahatlıkla halledersiniz

Allah yardımcınız olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.