Şimdi Ara

Antrenman Programım ve Tekrar/Set Sayıları? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: silgi1

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

O iş nasıl öyle olmuyor Car_26 .. Pazartesi çalıştığım göğüsü 7 gün sonra mı tekrar çalışıcam ? Şuanki konumumla bu çok saçma geliyor bana.Olağan bir vücudumuz,belli bir ölçümüz olsa hani 2-3 yıldır bu işi yapıyor olsak senin dediğin gibi 1 gün dinlenmeli olan Spliti yapardım.Denediğim için söylüyorum bu 1gün on 1 gün off olan Splitten ben çok iyi verim alamadım. Kaslar dinlenirken gelişir evet ama 7 gün de çok fazla bir süre..

Ama Ana hareket ve İzole arası olan hareketlerde dediklerini uygulucam ..

o iş öyle olmuyor derken sırt çalıştığımda bicepste çalışıyor falan yanlış bir düşünce.bftr'de uzuncana bi makalesi var bulabilirsem atarım, yada bulursan oku demek istediğimi anlarsın.

ve emin ol göğüsü (örnek olarak göğüs) yeteri kadar parçalarsan 1 hafta ağrı çekiyorsun.yukarıda da yazdığım gibi tersi bir durumda ya hafif çalışmışsındır yada tam olarak göğüs çalışmamışsındır bende senin gibi split yapıyordum sonra haftada 1 çalışmaya başladım az geldi önce ama biraz ağır çalışınca cidden çok şey farkediyor

bay pro konuşmuş yine o iş öyle olmuyormuş
    dostum programın gayet iyi en iyi split haftada 2 keredir zaten. ama push/pull/leg
    olarak değiştirmen iyi olur yani göğüs omuz triceps aynı gün yap bacak tek gün çünkü büyüktür ve enerji kalmaz ayrıca göğüs çalışıren omuzlarda çalışır.bu haftada 1 falan işlerine kanma tembellik yapma 6 gün git salona 2 kere vur her grubu çünkü çalıştıktan sonra kaslarda 48-72 saat protein salgılanır buda 3 gün yapar yani dinlenmede yeterdir bu adamları dinlersen 2 yılda 35 cm bicepsle dolaşırsın sonra neden büyümüyo kollar bari sutor basak diye dolanırsın

Heralde bölge başına 5 set yapıp çıkacaksın, değilse güzel bi antrenmandan sonra bacak 6-7 günde anca toparlarken böyle bir split doğal bir sporcuya nasıl uyacak ? İnce ayar gerektirir, vücudunu tanımayan beceremez ve yeni başlayan birine uymaz öyle haftada 2 kere. Yine de ben yaparım diyen buyursun, kimsenin antrenörlüğüne soyunacak değiliz sonuçta.

• Set sayılarıyla ilgili biraz oynama yaptım sizin dediklerinizide dikkate alarak ve bölge bölge şöyle düşünüyorum,değiştirmem gereken yerler varsa tekrar belirtin sevinirim.. Unutmayın hedeflediğim tek şey şuan Hacimlenmek.. Bunun için beslenmemide ona göre yapıyorum.

Pazartesi:Göğüs-Biceps olarak değiştirdim ..

Bench Press : 12-10-10-8
    Incline Fly : 12-10-10-8
    Incline Bench Press : 12-10-8-6
    Butterfly Machine : 12-10-10

Barbell Curl : 10-10-8
    Hammer Curl : 10-10-8
    Incline Dumbbell Curl : 10-10-8 (bunun kolları scout curl gibi sabit tutabilen makinesi ile yapıyorum)

Salı:Omuz-Bacak

Shoulder Press (avuç içleri karşıda) : 12-10-10-8
    Laterial Raise : 12-10-10
    Front Raise : 12-10-10
    Upright Row : 12-10-8

H.Squat yada Normal Squat : 12x4
    Leg Curl : 12-10-10-8
    Leg Curl (geriye çekiş olan) : 12-10-10-8
    Calf Raise : 3x15

Çarşamba: Sırt-Triceps

Barfiks: 3x yapabildiğim kadar(şuan 5 kere çıkartabiliyorum geniş tutuşla)
    Lat Pull Down enseye : 12-10-10-8
    Seated Row : 3x12
    Dumbell Row : 12-10-10

Skull Crusher : 4x8
    Push Down : 12-10-8
    Bench Dips (Şuanl Bench,sonra normal Dips) : 10-10-10

Eğer yanlış olan Set sayısı ve Tekrar sayısı varsa lütfen uyarın,değiştirelim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

quote:

quote:

O iş nasıl öyle olmuyor Car_26 .. Pazartesi çalıştığım göğüsü 7 gün sonra mı tekrar çalışıcam ? Şuanki konumumla bu çok saçma geliyor bana.Olağan bir vücudumuz,belli bir ölçümüz olsa hani 2-3 yıldır bu işi yapıyor olsak senin dediğin gibi 1 gün dinlenmeli olan Spliti yapardım.Denediğim için söylüyorum bu 1gün on 1 gün off olan Splitten ben çok iyi verim alamadım. Kaslar dinlenirken gelişir evet ama 7 gün de çok fazla bir süre..

o iş öyle olmuyor derken sırt çalıştığımda bicepste çalışıyor falan yanlış bir düşünce.bftr'de uzuncana bi makalesi var bulabilirsem atarım, yada bulursan oku demek istediğimi anlarsın.

ve emin ol göğüsü (örnek olarak göğüs) yeteri kadar parçalarsan 1 hafta ağrı çekiyorsun.yukarıda da yazdığım gibi tersi bir durumda ya hafif çalışmışsındır yada tam olarak göğüs çalışmamışsındır bende senin gibi split yapıyordum sonra haftada 1 çalışmaya başladım az geldi önce ama biraz ağır çalışınca cidden çok şey farkediyor

dostum programın gayet iyi en iyi split haftada 2 keredir zaten. ama push/pull/leg
    olarak değiştirmen iyi olur yani göğüs omuz triceps aynı gün yap bacak tek gün çünkü büyüktür ve enerji kalmaz ayrıca göğüs çalışıren omuzlarda çalışır.bu haftada 1 falan işlerine kanma tembellik yapma 6 gün git salona 2 kere vur her grubu çünkü çalıştıktan sonra kaslarda 48-72 saat protein salgılanır buda 3 gün yapar yani dinlenmede yeterdir bu adamları dinlersen 2 yılda 35 cm bicepsle dolaşırsın sonra neden büyümüyo kollar bari sutor basak diye dolanırsın

Heralde bölge başına 5 set yapıp çıkacaksın, değilse güzel bi antrenmandan sonra bacak 6-7 günde anca toparlarken böyle bir split doğal bir sporcuya nasıl uyacak ? İnce ayar gerektirir, vücudunu tanımayan beceremez ve yeni başlayan birine uymaz öyle haftada 2 kere. Yine de ben yaparım diyen buyursun, kimsenin antrenörlüğüne soyunacak değiliz sonuçta.

göğüs sırt 15-20 set bacak 20 yi rahat geçiyodur set saymam ne zaman hissedersem o zaman bırakırım zamanı 1 saati pek aşmadıkça overtrain olmassın 3 günde rahat toparlarsın sizin için diyom ben süreç yavaş olmasın diye tabi herkesin vücudu farklı testo seviyesi farklı ayrıca doğal çalışanlar için en iyi split budur sutor vücuttaki testoyu yüksek tutar hafta boyunca yırttığın kasta purot salgılattırır ama doğalsan 48-72 saattir;)))

• quote:

valla sana karşı ayrı bi sevgi var içimde.

eyv cigerim.ama NO HOMO PLS

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

göğüs sırt 15-20 set bacak 20 yi rahat geçiyodur set saymam ne zaman hissedersem o zaman bırakırım zamanı 1 saati pek aşmadıkça overtrain olmassın 3 günde rahat toparlarsın sizin için diyom ben süreç yavaş olmasın diye tabi herkesin vücudu farklı testo seviyesi farklı ayrıca doğal çalışanlar için en iyi split budur sutor vücuttaki testoyu yüksek tutar hafta boyunca yırttığın kasta purot salgılattırır ama doğalsan 48-72 saattir;)))

Bu adam bilgili ama troll gibi yazdigi icin ciddiye alinmiyorantrenman programini yazsana merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarıda Antrenman Programımı yeniledim,yazdım.O konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim ..
  • Bestanden kullanıcısına yanıt
    Bacakta 20 seti geçip 3 günde toparlayabilirsen dediklerini doğru say. Üstelik toparlamayı sadece acının yok olmasıyla sınırlı sanmamak lazım. Ayrıca yazdığı split haftada 2 olmuyor, her seferinde 1 gün atıyor. Yazdığı spliti uygulayan doğal sporcular var, Matt Ogus gibi.
    Bu tempo daha çok ileri düzey için uygun.
  • quote:

Bacakta 20 seti geçip 3 günde toparlayabilirsen dediklerini doğru say. Üstelik toparlamayı sadece acının yok olmasıyla sınırlı sanmamak lazım. Ayrıca yazdığı split haftada 2 olmuyor, her seferinde 1 gün atıyor. Yazdığı spliti uygulayan doğal sporcular var, Matt Ogus gibi.
    Bu tempo daha çok ileri düzey için uygun.

P/p/lyi bodybuilding.com forumunda cogu kisi haftada 6 gun yapiyor bence overtrain o kadar kolay bisey degil. Set sayisi ile ilgili hic makale gormedim ama ben kasa yapilan baski suresini onemsiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bugün salona gidip hocama sordum,Bundan sonra program bumudur,yani 2-3 ay sonra başka bir programa geçicekmiyim dedim,oda bana ben 6 yıldır bu programla çalışıyorum dedi hiç değiştirmedim,sende öyle yapcaksın dedi .. Gereksiz farklılıkalra gerek yok .. Sırt-Biceps / Göğüs-Triceps / Omuz-Bacak çalışıcaksın dedi.

Benimde kafama yatmadı değil aslında (set sayıları,tekrar ve hareketlerim dışında) Tamamen güç antrenmanı gibi,zaten güç kazandığımızda fazla ağır kilolarada giriceğimizden Hipertrofide olucaktır zamanla.. O yüzden Pull/Push/Legs programı olarak devam edicem.. Ama bana orantılı ve hacim için set,tekrar ve hareket sayısı lazım şuan.

Birde bir gym forum sitesinde bir arkadaşımızın yöntemini uygulucam ..
    A gunu: Gögüs / triceps
    B gunu: Sırt / biceps
    C gunu: Omuz / bacak

Haftalık olarak A-B-off-C-A-off-BC-off. yapıcam.. Mantıklı bence..

• quote:

Bu arada bugün salona gidip hocama sordum,Bundan sonra program bumudur,yani 2-3 ay sonra başka bir programa geçicekmiyim dedim,oda bana ben 6 yıldır bu programla çalışıyorum dedi hiç değiştirmedim,sende öyle yapcaksın dedi .. Gereksiz farklılıkalra gerek yok .. Sırt-Biceps / Göğüs-Triceps / Omuz-Bacak çalışıcaksın dedi.

Benimde kafama yatmadı değil aslında (set sayıları,tekrar ve hareketlerim dışında) Tamamen güç antrenmanı gibi,zaten güç kazandığımızda fazla ağır kilolarada giriceğimizden Hipertrofide olucaktır zamanla.. O yüzden Pull/Push/Legs programı olarak devam edicem.. Ama bana orantılı ve hacim için set,tekrar ve hareket sayısı lazım şuan.

Birde bir gym forum sitesinde bir arkadaşımızın yöntemini uygulucam ..
    A gunu: Gögüs / triceps
    B gunu: Sırt / biceps
    C gunu: Omuz / bacak

Haftalık olarak A-B-off-C-A-off-BC-off. yapıcam.. Mantıklı bence..

sırt biceps aynı yapma derim ilk gün bir dene yapmak istiyorsan yap ama sırt çalışırken bicepslerin fena halde çalışacak.

Program niçin değiştirilir ? Vücut aynı hareketlere alışıp durmasın bunu ama güç ama çok tekrar ile belki kırabilirsin ama vücudun gelişmeye başladığında aynı seviye deki antreman işine yaramayacaktır.

Misal 3 sene sadece bench çalışılmaz , arada bir üst göğüs alt göğüs yoklamakta lazımdır. Yada ona göre kombine edersin vs. vs.

• Zaten Incline Bench ve Bench yapıyorum ki? Göğüs hareketinde sadece Fly ları değiştirebilirim Incline yaparım yada normal Bench Fly,yada çevirip getirirm gibi .. Onlar ayarlanır Program aynı kalsada hareketleri değiştiririm zaten. Sadece şimdilik hangi hareketleri kaç tekrar ve set yapmalıyım onu ayarlamalıyım.. O konuda yardımcı olun bana, mesela Laterial raise kaç tekrar kaç set? Pull/Push/Legs olcağı için ve haftada 2 kez aynı bölge çalışılcağı için biceps ve triceps kaç hareketle girilmeli? Gibi ..
  • genellikle 4*8 öneririm , kışta geliyor zorlamaya başlayabilirsiniz ki vücut geliştikçe bölgeye göre set tekrar vb. tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.