Şimdi Ara

Antidepresanlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba antirepresanlar kilo aldırırlarmı ? Ve etkisi nasıl birşey alkol gibi bir etkimi bırakıyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam cok farkli yan etkileri olabiliyor kullanacaginiz ilacin prospektusunu okuyun en iyisi, ayrica psikologa danistiniz mi ? psikiyatr degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

Hocam cok farkli yan etkileri olabiliyor kullanacaginiz ilacin prospektusunu okuyun en iyisi, ayrica psikologa danistiniz mi ? psikiyatr degil.

Bende okb var. sosyal fobi de var ama sosyal fobi bir nedenden dolayı

Direk psikiyatri gitsek olmazmı ? Yoksa psikologdamoögitmek lazım ? Ve neden paikoloğa gitmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Hocam cok farkli yan etkileri olabiliyor kullanacaginiz ilacin prospektusunu okuyun en iyisi, ayrica psikologa danistiniz mi ? psikiyatr degil.

Bende okb var. sosyal fobi de var ama sosyal fobi bir nedenden dolayı

Direk psikiyatri gitsek olmazmı ? Yoksa psikologdamoögitmek lazım ? Ve neden paikoloğa gitmek lazım

Hocam insallah bir psikolog adayi olarak, ben once psikologla konusmanizi, onun yonlendirmesinde hareket etmenizi oneririm. Psikiyatrlar maalesef ilaci dayayabiliyor, durumunuza klinik psikolog karar vermesi daha dogru bence.

klinik psikologlar tamamen terapi uzerinde egitim almakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 30 Ağustos 2016; 1:09:05 >

• Dostum 3 yıl kadar ilaç kullanıp bu illetten kurtulmuş biri olarak sana tavsiyem direkt psikiyatriye git durumunu anlat. Anksiyete ataklarına bağlı olarak vücudunda oluşan fizyolojik değişimlerden falan da bahset.Doktorun sana , dozu ayarlayıp antidepresan verir. Belki başlangıç aşamasında düşük dozlu bir antipsikotik de verilebilir.Bu ilaçları kullanırken zaten belli bir rahatlama ve boşverme hissine kavuşacaksın. Bu süreçte sosyal hayatta daha önce yaşamadığın şeyleri yaşamak için daha istekli olacaksın.

Psikolog olayı ise boşa zaman ve para kaybıdır. Psikologa gidersen sana söyleceği şey; sosyal yönden zayıfsın sosyalleşmen lazım. Yahu bunu zaten ben de biliyorum ve bununla başa çıkamıyorum o sebepten hastayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 30 Ağustos 2016; 1:19:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Dostum 3 yıl kadar ilaç kullanıp bu illetten kurtulmuş biri olarak sana tavsiyem direkt psikiyatriye git durumunu anlat. Anksiyete ataklarına bağlı olarak vücudunda oluşan fizyolojik değişimlerden falan da bahset.Doktorun sana , dozu ayarlayıp antidepresan verir. Belki başlangıç aşamasında düşük dozlu bir antipsikotik de verilebilir.Bu ilaçları kullanırken zaten belli bir rahatlama ve boşverme hissine kavuşacaksın. Bu süreçte sosyal hayatta daha önce yaşamadığın şeyleri yaşamak için daha istekli olacaksın.

Psikolog olayı ise boşa zaman ve para kaybıdır. Psikologa gidersen sana söyleceği şey; sosyal yönden zayıfsın sosyalleşmen lazım. Yahu bunu zaten ben de biliyorum ve bununla başa çıkamıyorum o sebepten hastayım

Ilac kullanimini biraktiginiz zaman tekrar ortaya cikma ihtimali olabilir yasadiginiz sikintilarin, terapinin gerekliligi de bu yuzdendir. Terapi bu durumun nedenini bulmaya calisir, gerekirse psikiyatra yonlendirilir gerekli ilaclarin alinmasi icin, fakat bu ilaclar gerekmeyedebilir.

Psikiyatr kac seans sonrasi ilac yazdi size hocam @Adalet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 30 Ağustos 2016; 1:27:33 >

• quote:

quote:

Dostum 3 yıl kadar ilaç kullanıp bu illetten kurtulmuş biri olarak sana tavsiyem direkt psikiyatriye git durumunu anlat. Anksiyete ataklarına bağlı olarak vücudunda oluşan fizyolojik değişimlerden falan da bahset.Doktorun sana , dozu ayarlayıp antidepresan verir. Belki başlangıç aşamasında düşük dozlu bir antipsikotik de verilebilir.Bu ilaçları kullanırken zaten belli bir rahatlama ve boşverme hissine kavuşacaksın. Bu süreçte sosyal hayatta daha önce yaşamadığın şeyleri yaşamak için daha istekli olacaksın.

Ilac kullanimini biraktiginiz zaman tekrar ortaya cikma ihtimali olabilir yasadiginiz sikintilarin, terapinin gerekliligi de bu yuzdendir. Terapi bu durumun nedenini bulmaya calisir, gerekirse psikiyatra yonlendirilir gerekli ilaclarin alinmasi icin, fakat bu ilaclar gerekmeyedebilir.

İlk seferde vermişti bana psikiyatrist. Sağolsun epey dinlemişti yani öyle 3-4 dk dinleyip ilacı yapıştırıp geçmedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lustral hakkında
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kilo aldırmayanıda var ben prozac kullandım doktor kilo aldırmıyor zayıflatmıyor yan etkisi yok demişti dediği gibide oldu sana verdiği anti depresan her neyse farklı etki yaratabilir sana bunun için zaten bir süre sonra gel diyor sana nasıl etki etti bir yan etkisi var mı diye soruyor ona göre değişiklik yapabiliyor
  • Hocam ben 2 yıl boyunca düzensiz lustural kullandım. Bir içtim bir icmedim. Hafife aldım kısacası. Son 7 aydır hiç icmiyorum tak diye bıraktım. Yanında concerta da içiyordun düzensiz olarak. Fakat son 7 aydir dedigim gibi temizim. Ne gibi yan etkilerini hala yaşıyor olabilirim ? Ben bir sey hissetmiyorum ama cook duzensiz kullandım ve ani kestigim için endişelerim var. Doktor değilsiniz ilaçları belki bilmiyorsunuz ama sorayim dedim yinede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirtazapin,olanzapin gibi etken maddeleri olanlar kilo aldırır

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞamlıReis

Mirtazapin,olanzapin gibi etken maddeleri olanlar kilo aldırır

Bazı yerlerde prozac kilo aldırmayan ilaç olarak geçiyor fakat yorumlarda kilo alanda var verende var sanırım bu genler ile alakalı herkeste aynı etkiyi göstermiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Orijinalden alıntı: ŞamlıReis

Mirtazapin,olanzapin gibi etken maddeleri olanlar kilo aldırır

Bazı yerlerde prozac kilo aldırmayan ilaç olarak geçiyor fakat yorumlarda kilo alanda var verende var sanırım bu genler ile alakalı herkeste aynı etkiyi göstermiyorlar

Prozactaki etken madde fluoksetindir ve iştah keser.

• Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    prozac kullanirken kilo vermistim hocam ben

• quote:

quote:

quote:

İlk seferde vermişti bana psikiyatrist. Sağolsun epey dinlemişti yani öyle 3-4 dk dinleyip ilacı yapıştırıp geçmedi.

Bahsettigm konu bu hocam, belki de ilac kullanmadan terapi ile daha kisa surede ustesinde gelebileceginiz bir durumunuz vardi. Ilk seansta ilac kullanmanizi onermis. Google a okb ilaclari yazip cikan bir ilaca kendiniz baslamis olabilirdiniz.

Psikiyatristleri kandirmak da kolay gibi gorunuyor bu durumda, bir seansta, 10 dakikada uydurdugum bir hikayeyle ilac yazdirabilirim demek ?

• Up

• ilk kullandığımda biraz iştahımı açmıştı ama şu an pek etki wtmiyor.tek yaptığı nabzı yükseltmek o kadar

not:2 ay

• Konusma bozukluluguna hangi bolum bakiyor. (Kekemelik) burdan sorayim dedim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.