Şimdi Ara

Antidepresan kullanıyorum.Kullanmayı düşünenlere yaşadıklarım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Antidepresan candır dostum.

Sinir hastası olmaktan iyidir hissizleşmek.

5 sene oldu ara ara bırakmayı denedim ancak yok...

Çekilmiyor başka türlü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Underworld16

Bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum takıntı, davranış ve kaygı bozukluğu yüzünden. Beni iyileştirdi, yeniden hayat verdi desem yeridir. Önceden günümün çoğu zamanında hissettiğim ve düşündüğüm tek şey vardı onlarda beni mutsuz, rahatsız eden takıntılarım. Henüz çok genç olmama rağmen hayata olan inancımı kaybetmiştim, kaygı ve stresten cinsel istek bile kalmamıştı 1-2 ay hiç bir şey yapmadan durabiliyordum ve isteğimde gelmiyordu. Tek kelimeyle aldığım her nefes sanki nefes değil boğucu sıcak bir buhar gibiydi, spor yaparken her an düşüp bayılıp, ölecek gibi hissetmek 70 yaşında ölüm döşeğinde birisi gibi hissetmenin tarifi imkansızdı. Peki ilaç şimdi bana ne yaptı ? Sürekli bir şeye odaklanmamı engelliyor böylelikle takıntılar tekrarlamıyor, fiziksel olarak rahatlamamı sağlıyorlar (Normal omuz hizası, nefes dengesi, kalp çarpıntılarının bitmesi) bana kendim için yaşamayı hatırlatıyorlar, eğlenmeyi unutmuştum, bir müzikten zevk alabilmeyi bunları tekrar edindim. Ve inanılmaz bir şey belkide en yaygın görülen yan etkisidir cinsel isteksizlik ve genel iktidarsızlık, bende ise aşırı bir isteklilik var, karşı cinsime yeniden karşı cinsimmiş gibi bakabiliyorum ve onlarla bu yönde iletişim kurabiliyorum. Geç boşalma sıkıntısı yaşar genellikle insanlar bende bu sıkıntıda yok. Yemek yerken acaba hangi lokmada boğulabilirim diye düşünmüyorum artık veya olabilecek kötü olayları kafaya takıp saatlerimi harcamıyorum, hayatın akışına uyum sağlıyorum. Uzun süredir de spor yapmak benim için bu kadar keyifli olmamıştı, her an bayılacak, ölecek gibi yaptığım sporu gayet kuvvetli bir şekilde aşırı zevkle yapıyorum. Zihnimdeki bütün kara bariyerler kalktı sanki. Onun haricinde bazı zamanlar bir takım şeylere tepkisiz kalabiliyorum iyi veya kötü olsun. Mesela normalde beni sevindirecek bir şey çok nadirde olsa hiç bir etki uyandırmıyor aynı şekilde kötü şeyler içinde geçerli ama sadece nadiren ve bazı zamanlarda. İlacıda ömür boyu kullanmayı düşünüyorum çünkü şimdi ilacı kullanırken normal bir insan nasıl olurmuş onu anladım, ben bu ilacı almadan önce gerçekten hayatı yaşamıyormuşum, hiç bir hareketim sağlıklı değilmiş. Bu ilacı aldığımda hastalığımın ne kadar ciddi bir şey olduğunu farkettim, çünkü ilaçtan önceki bozuk algıda zaten ne yaşadığınızı pek anlayamıyorsunuz. Ancak sakin kafayla analiz ettiğinizde durumun kötülüğü ortaya çıkıyor. Bu ilacı belki ömür boyu kullanmak, yaşamımdan 10-15 sene kısaltabilir, lakin uzun yaşammı yoksa kaliteli yaşammı diye soracak olursanız, ben kesinlikle kaliteli yaşam derdim.

Edit: Bu ilaçları normal bir insan kullandığında hiç bir etki göremez şimdiden söyleyeyim. Normal bir insana özgüven vermez, daha rahat olmasını sağlamaz, kafa yapmaz. Sadece saçma salak yan etkilerini gördüğünüzle kalırsınız. Hasta olmadan ilaç kullanan iyileşemez, ilacın etkisini görebilmek için öncelikle hasta bir insan olabilmek gerekiyor.

Bu ilaçları 7-8 senedir kullanan birisi olarak söylüyorum. Bu yazdıkların doğru ilacı ilk aldığım aylarda bende böyle hissetmiştim. O kadar güçlüydüm ki hayat beni yenemez diyordum. Sonrasında aylar geçtikçe robotlaşmaya başlıyorsun. Sonra gittikçe hiçbir şey sana zevk vermemeye başlıyor ve hayatın resmen kabusa dönüyor. Bu sefer ilacı bırakayım diyorsun, o daha sancılı ve zor bir süreç. Bir ara ciddi ciddi ölsemde kurtulsam artık diye düşündüğümü hatırlıyorum. Şu anda yaklaşık 3 aydır ağzıma sürmedim. Bırakmak için inanılmaz bir çaba sarfediyorum. Ama inat ettim artık kullanmayacağım. Çünkü bana getirdikleri, götürdüklerinin yanında bir hiç sayılır.

• Hepi topu 3 tane hormon yuzunden insan kendi anlamini yitiriyor , çok aciziz aslında.

• 3.5 sene kullandım. Geçen sene aldığım kilolar yüzünden dolapta giyecek kıyafet bulamayınca yemişim ulan anti-depresanını diyip bıraktım. İyi haber aldığım kiloları geri verdim zor da olsa. Bırakalı 6 ay civarı oldu, son iki aydır sürekli kafamı kurcalıyor tekrar başlasam mı diye bayağı zor dönemlerden geçiyorum bu sıralar.

Arkadaştan farklı olarak bende deneyimlerimi yazayım;
    Paxera 10Mg ile başladım deneyime iki ay içinde 30MG'ye kadar çıktım, son bir sene 2x30Mg alıyordum. Bir yerden sonra vücut alışıyor yine panik atak krizleri geçirmeye başlamıştım ancak durumum şu an cidden kötü yine kalbim sıkışıyor, nefesim daralıyor, arada bayılacak gibi hissediyorum, kaygı halim sürekli, obsesyonum zaten ezelden o da zirve yaptı bu sıralar yine. Kullanırken dediğim gibi son 5 ay hiç bir işe yaramıyordu anti-depresan bende birde acayip kilo aldırdı. İlk etap olarak iştah keser sonra öğütücü gibi ne bulsanız yemeye başlarsınız.

Ayrıca anti-depresan'ın etkisini gösterme süresi 1-1.5 kutu falandır. Bir hafta sonunda falan "ooo daha iyiyim, oha şahaneyim" kafasına girmeniz tamamen psikolojik, çünkü ilacı alırken ben iyi olacağım diye kendinizi şartlayıp öyle içiyorsunuz. Cinsellik konusunda tamamen öldürüyor sizi, daha vurdumduymaz oluyorsunuz, önceden sizin için hassas olan şeylere bile fazla reaksiyon gösteremez hale getiriyor sizi. Beyninizin bir noktaya odaklanmasını engelliyor bu sayede düşüncelerinizden sıyrılıyorsunuz. Benim yaşadığım etkiler bu yöndeydi.

Yine farklı olarak kilodan daha ziyade çok ciddi intihar düşünmeye başladım son 5 ay kullanırken. Kullananlar bilir zaten bunlar, prospektüslerinde yazan yan etkilerinden biridir. Bırakmamda o da büyük sebepti.

Gelelim bırakma evresine en sancılı evre bu olacak. Kullanan bırakmayı düşünen varsa. 1 ay boyunca dayanılmaz bir baş ağrısı çektim öyle böyle değil ve istisnasız her gün sanki uzay boşluğunda yürüyormuş gibiydim her şey flu gözüküyor içim çekilmiş gibi hissediyordum. Sonra bu hisler gitti.

Ancak şu an inanılmaz bir depresyon içindeyim. Bir çok arkadaşımla falan iletişimi kestim (aramazsan, aranmazsın. Unutursan, unutulursun) çevremde iki kişi falan kaldı, ne yataktan çıkasım var ne de gelecekle ilgili bir ümidim. Ciddi, ciddi tekrar başlamayı düşünüyorum.

Kullanan arkadaşlara gerçekten geçmiş olsun, problemsiz kimse kullanmaz bunu.

Edit: Şunu da eklemeden geçemem yalnız. Devlet hastanesinde psikiyatr, psikolog desteği almayı düşünen arkadaşlar hayal kırıklığına uğrar. Randevu alması çok zor bizim milletimiz "Ben ruh hastasıyım olm, ilaç alıyorum bak" gibi salakça bir hava atma derdine girdiği için randevu alması çok zor. Sevgilisinden ayrılan ergen arkadaşlar ayrıca işgal ediyor zaten bu bölümü. Hadi aldınız 10 dakika süreniz var ne konuşup ne anlatacaksınız. Özeller deseniz inanılmaz pahalı gidilmiyor. Psikolojik problemleriniz kendi aşamayacağınız seviyedeyse, profesyonel destek almak istiyorsanız Türkiye standartları hakikaten "hard" bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dokuzlardan -- 27 Mart 2018; 22:29:22 >

• alphabetagama A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şimdi eğer dediğiniz gibi ilerde hissedecek olursam, ilaç değiştirmeyi düşünüyorum. Yani bu seçeneğimi el altında tutuyorum. Şuan için her şey güzel gibi, ilacı kullanmasaydım cehennem gibi bir hayatı yaşamaya devam edemezdim zaten artık intihar noktasına gelince son çare olarak başladım. Zaten benim rahatsızlığımda öncelik olarak kullanılan ilaç genellikle faverin oluyor ben paxil alıyorum. Eğer ilerde rahatsızlıkların nüksetmesi gibi bir sıkıntı yaşarsam faverine geçeceğim. İlaç kullandıktan sonra zaten artık ilaçsız yaşayabileceğimi sanmıyorum. Ayriyetten antidepresanlar libido eksikliği yapar bunalımınızın sebebi bu olabilir. Lakin ilaç kullanırken eğer kendinizi bir şey yapmaya zorlarsanız buna alışıyorsunuz ben misal sporu uyuşukluktan yapamam herhalde diyordum şimdi öncekilerden çok daha iyi bir şekilde yapıyorum. Üstüne bu ilaçları kullanırken fiziksel aktivite gerçekten şart ve diyette önemli ne olsa yiyorsunuz sonuçta. Bende kilo kaybı sıkıntısı olmuştu onuda hallettim kilimi toparladım ve şuan sabit kilodayim çünkü yediklerini sabit. Normalde insanlar bu ilacı kullanırken, seksüel anlamda çöküş yaşarlar bende kullanmadan önce vardı ve şimdi libidomla birlikte buda düzeldi. Beni bu sıkıntılardan uzak tuttuğu sürece kullanacağım.

• Prozac iç 3 saat sonra 2 bira içiyorum bazen kafam baya iyi oluyor :D denemeyin öldürür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapılan arastirmalara gore antidepresanlarin gostersigi etkinin %75'i psişik-bilişsel.

Kendi kendiyle konuşum, bir kac motto, papatya çayı benzeri caylar benzer etkiyi gosterecektir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.