Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alparslanın islamla tanıştırdığı anadoludan siz gidin hem de laikligin kralının olduğu Fransaya.Senin atanın dini bizi alakadar etmez.Mesele bizm dinimizi yok etmek istemesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0stHeaven -- 7 Haziran 2015; 16:54:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeterince sakinim hoca, problem yok.Sert çıktıysam affola!

Hah şöyle.Emin ol bir ateist yahud koyu bir türkçü bile olsaydım ezanın arapça okunuşuna karşı durmazdım.Siz nasıl Atatürk'e saçma sapan söylemler edildiğinde kızıyorsanız bizler de "ezan türkçe olsun, bunlar arap kültürüdür" söylemlerine kızıyoruz.Ben de Playboy gibilerinin saçma sapan mesajlarını gördüğümde müdahil oluyorum zaman zaman.
    Emin ol müslümanların geneli bu tür reformları hiçte hoş karşılamazlar.Asırlardır bozulmayan bir dini geleneğin reforme edilmek istenmesini istemeyiz.Bu ülkede 80 yıl önce ezanın arapçası yasaklandı diye bugün siyasi partiler meydanlarda "ezanımızı yasakladılar,bunların zihniyeti bu" mottosu ile insanlardan oy alıyorlar. Zaten "test amaçlı" belirttiğin düşüncene şaşırdım ve sana yakıştıramadım dememin sebebi de bunları hesap edememiş olmandı.
    Kendimi ben de geliştirdiğimi düşünüyorum.Başka arkadaşlardan da bu doğrultuda mesajlar aldım,teşekkürler olumlu görüşlerin için.

Bu bir "gelenek" meselesi. Ne gerek var ezanın başka dillerde okunmasına? Boşu boşuna toplumda arıza çıkaracak bir tartışma yaratacaktır sadece. İslam dini geldiğinden beri ezan tek ve ortak ağızdan arapça olarak okunuyor, öyle de kalmalı.Farklı yollar aramak anlamsız ve gereksiz.
    Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 16:58:10 >

• Bu kadar kargaşa oluşturuyorlar, arada geçimiş mesajınız. Bir kasıt yok. İddialarınızın gerçekliğini ispat ile mükellefsiniz. Ayrıca halen arap ihaneti diye aynı ezberi yürütüyorsunuz. Arabistanlı Lawrence'in yıllar sonrası bir ingiliz ajanı olduğu ve türkler ile araplar arasına sokulabilecek fitneyi halen farkedemiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Ben de konu ile benim fake olmam arasında baglantı kuramadim savaşçı kurban

Forumun altın kuralıdır yahu; konu ile bağlantılı olmasının lüzumu yok; fake hesap açılamaz, fake hesaplar konulara mesaj yazamazlar!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 17:01:12 >
  • Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Sonunda islam kurallarına gelenek diyerek zehrinizi kustunuz mücahid bey(dünyanın islam diyari olmasini istemenize binaen)

üstteki mesajlarimi okusa fake olmadığımı anlar bir aklı selim insan.herhalde elinizde bir fake dedektörü var kimin fake kimin hakiki profil olduguna karar veriyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Bu kadar kargaşa oluşturuyorlar, arada geçimiş mesajınız. Bir kasıt yok. İddialarınızın gerçekliğini ispat ile mükellefsiniz. Ayrıca halen arap ihaneti diye aynı ezberi yürütüyorsunuz. Arabistanlı Lawrence'in yıllar sonrası bir ingiliz ajanı olduğu ve türkler ile araplar arasına sokulabilecek fitneyi halen farkedemiyorlar.

Mısırlı Araplar,Ermeniler ve İngilizler tarafından kör edilen Türk askerlerinin fotoğrafları.

http://cukurovastrateji.blogspot.com.tr/2014/04/gozleri-kor-edilen-15-bin-osmanli.html

• Bacılarını düzülmekten kurtardığı için.
  • Alışkanlık, genellikle böyle konuları cinler-periler basar forumda, 500.000 kişiyi Kamal öldürdü derler, ispatla dediğinizde belgesini çıkartamazlar, cinlere kalır işleri, bu yüzden baştan bi demiş olaym.
    Örnek verdiğiniz olayın detayını açıkladım ben yalnızca, Atatürk'e mal edilemez Nazım Hikmet olayı.
    100 yıl geçmiş üzerinden, toplumu Osmanlıyı değiştiren bir olayı sıcak yataktan günümüzde yargılamayı doğru bulmuyorum. Çağdaşlarına ve hatta bu kadar toplumu değştirmeye soyunmamışlara bile bakarsanız Atatürk'ün eli ve dönemi pamuk sayılır! Toplumsal dönüşüm dönemlerinin en hafiflerinden birisidir Atatürk'ün gerçekleştirdikleri.
    Atatürk-Erdoğan, sanıyorum bu küfürdü! Atatürk'ü bilen biliyor, Erdoğan'ı tanımlamam lazım ama yasal nedenlerden tam tanımlayamıyorum, eksiklerim affola. 3. Sınıf bir siyasi oportünistle ülkeyi kuran ve ileriye taşıyan adamı karşılaştırmak akıl dışıdır.
    Neyse, seçimlere bakacağım ben!

• Sebebi dindir.Siz bunları bırakında Mustafa Kemal mi yoksa İsmet İnönü mübirinci adamdı bunları araştırın. Mustafa Kemal neden köşkte yalnız bırakıldı ?
  • quote:

Ne cok sey biliyorsun solcu gardaş

Tamam.
  • Önce:

quote:

Kimse şahsi olarak kanunla korunmaz.Milli değerleri ve milli,dini büyüklere hakarete ceza kanunu değil sadece (ki mevcut kanun eleştiriyi de aleyhtarlığı da kapsar ve sadece mustafa kemal içindir) bu kanun herkes icin olmali.

Sonra:

quote:

2.Kanunda yazandan banane orda dediklerimin yazmaması ölen canları geri getirmiyor neticede.Kanunlarda hakaretin suç olduğunu sanmak cocuklarin yapacağı iştir.

Bir karar ver artık.Kanunun kapsamına,kanunda yazana mı bakıyorsun yoksa kanunda yazan senin için önemli değil mi?

İnançlar bana zırva gözüküyorsa bunu belirtmem ahlaksızlık değil, benim en doğal hakkımdır.Sanırım cühela şeklinde nitelendirmeme kızmışsın.Buyur Kur'ana kız:

http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/67.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    Musa, kavmine: Allah bir sığır kesmenizi emrediyor, demişti de: Bizimle alay mı ediyorsun? demişlerdi. O da: Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım, demişti.

http://www.kuranmeali.org/6/enam_suresi/35.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    Eğer onların yüz çevirmesi sana ağır geldi ise, yapabilirsen yerin içine inebileceğin bir tünel ya da göğe çıkabileceğin bir merdiven ara ki onlara bir mucize getiresin! Allah dileseydi, elbette onları hidayet üzerinde toplayıp birleştirirdi, o halde sakın cahillerden olma!

http://www.kuranmeali.org/7/araf_suresi/138.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    İsrailoğullarını denizden geçirdik, orada kendilerine mahsus birtakım putlara tapan bir kavme rastladılar. Bunun üzerine: Ey Musa! Onların tanrıları olduğu gibi, sen de bizim için bir tanrı yap! dediler. Musa: Gerçekten siz cahil bir toplumsunuz, dedi.

http://www.kuranmeali.org/7/araf_suresi/199.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    (Resûlüm!) Sen af yolunu tut, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.

Bu kadar örnek yeter sana.Bunun gibi 10-15 tane daha var.

Avrupalılar İslam'ı seçmiyor.İslam'ı seçenler Avrupa'ya göç ediyor.Aradaki farkı anlamıyorsun sanırım.Avrupalılar gitgide dinsizleşiyor.
    http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_341_en.pdf

Tanrıya inanma oranı %51'e düşmüş durumda.

Tdk'ya şeriat yazdığımda karşıma çıkan yazı:
    isim, din b. (***) Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku

İyi de bizim konumuz Türklük'tü.Sen dinden çıkan Türklük'ten çıkar gibi laflar ediyordun.Ne alaka şimdi ?

• Sen ne tür bir gereksizsin yahu?şikayet ettim fake hesap nedeniyle, bir iki güne banlanırsın "playboy"!
    Ezan yalnızca namaz vaktinin geldiğini bildiren bir çağrıdır.ben gelenek diyeyim sen kural de.
    Şunu da ekleyeyim: Orada ezana değil, ezanın okunuşuna " gelenek " diyorum playboy,bilmem anlayabildin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 17:42:05 >
    Ben banlanmam savaşçı sen kendine dikkat et

Ne kadar korktum bilemezsin

• Bence Sonu 'ist' ile bittiği için olabilir..

Sonuçta o da bir insandır, Yanındaki silah arkadaşları neden konuşulmaz, bunca işi tek başına yapmamıştır. Vahdettin den yola çıkmadan önce aldığı altınları neden konuşulmaz ise Kazım Karabekir Paşa neden konuşulmaz ise Atatürk çüyüm deyip onun millete gösterdiği saygı ve sevginin %1 ini bile çok görmelerinden ve Atatürk'ün de hataları olduğunu kabul etmemelerinden 'literatürde vardır' Atatürk 17 yaşından beri ölene kadar bel soğukluğu hastalığı ile yaşamıştır ve son yıllarındaki günlük hayatını anlatıyorum yine kitaplarda literatürde kayıtlıdır Habertürk tv nin geçen haftaki programında Atatürkçü bir öğretmen dile getirmiştir. Tarih ile ilgili bir programdı. Atatürkün son yılları şu şekilde geçmiştir. Öğle saatlerinde kalkıyordu günde 50-60 adet sigara içerdi çok az yer 15-25 bardak da kahve içerdi. Her ama her akşam istisnasız minimum 50ml olmak üzere bazı akşamlar 100ml rakı içerdi.

Yahu, bu adam tamam zor işler başarmış, kötü günler geçirmiş ama arkadaşlar bir bakın lütfen şu an ben böyle bir hayat yaşasam ne dersiniz bana. Cinsel olaylara hiç girmiyorum. Tamam hadi zor zamanlardı kötü günlerdi. Abi Ata'm sarayda yaşıyordu yapmayın ama.

Ha bir de can alıcı nokta var Atam mason olmuş. Bu da halk tarafından bilinen bir şeydir. Lütfen tersini iddia etmeyiniz. Yakınındaki paşalara bile, ki mason olanlara, herşey iyiydi de o kılıç ile vurma olayı biraz gururumu incitti demiştir.

Şimdi gelelim Kemalistlere: Örnek aldığınız Ata belli siz de yolundan gitmek istiyorsunuz biz de diyoruz ki tamam saygı duyarız ama şahsı muhterem'i bir PEYGAMBER değildir. Bilakis sıradan hatta berduşt denilebilecek bir hayat tarzını benimsemiş mason bir şahıstır....
    Ki biz 1000 yıldır bu topraklarda bazı kurallar bazı örf ve adetler ile yaşadık. Çok da memnunduk. Bu mason ve yahudi lobisi bizim içimize girip bizim Ata mızı dahi kendilerine çekene kadar herşey yolundaydı. Gayri müslimlerin bile refah içerisinde yaşadığı bu toplumda bu kavga neden 100 yıldır dinmeyen bu ikilem neden ??

Kimse kimsenin ne karısına ne kızına bakardı kimse hırsızlık yapmazdı Gayri müslim de müslüman da istediği gibi giyinir yer içerdi.. Herkez de çok memnundu.

Ama bu Avrupaya bilim öğrensin diye gönderdiğimiz adamların Masonlaşıp şair ressam olarak dönmesi ve burada icraatlara başlaması gibi. Büyük güçlere ki o zaman İngiltere'dir bana göre maalesef Cumhuriyet koalisyonunun ve İnönü'nün boyun eğmesidir. Bİzler Osmanlının son zamanlarında sadece dışarı ile değil içerideki hainlerle de savaşmışızdır.

Sonuç olarak bu kavganın sebebi bence şudur. Bu yapı Osmanlı'yı bitirip yeriine İngiltere'ye bağlı ve mason olan veya mason gibi yaşayan eski bütün adetlerinden uzaklaştırılmış bir toplum yapmak istediler.

Ben kendimi bozulmuş Örfü ve töresi untturulmuş bir Osmanlı torunu olarak görüyorum. Siz nerede görüyorsunuz bilemem

Bana göre bir kısmımızı da çevirmeyi başardılar. Yİne bana göre ben bu arkadaşlara kemalist diyorum.

BEn osmanlı torunuyum bozuldum bende bozuldum ama hala kanım aynı diyenler ile Ben Osmanlı falan tanımam ben masonik grupların güdümünde bambaşka birşeyim diyen ikinci grup.

• izmirde körfeze döküldükleri için kalan soylarıda nefret eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Bu kadar kargaşa oluşturuyorlar, arada geçimiş mesajınız. Bir kasıt yok. İddialarınızın gerçekliğini ispat ile mükellefsiniz. Ayrıca halen arap ihaneti diye aynı ezberi yürütüyorsunuz. Arabistanlı Lawrence'in yıllar sonrası bir ingiliz ajanı olduğu ve türkler ile araplar arasına sokulabilecek fitneyi halen farkedemiyorlar.

Sana da el-cevab gelsin öyleyse.
    Osmanlı'yı dünya savaşında dağıtan cephe Arap bölgelerinde açılan cephelerdir.İnanılmaz kayıplar yaşanmıştır bu bölgelerde. Arapların geneli dirayetli davranıp Osmanlı'nın yanında yer alarak İngilizler'e cephe alsaydı savaşın seyri bile değişebilirdi.Ama onlar beklemeyi,Osmanlı'nın yenilmesini tercih ettiler.Amaçları kendi ulus devletlerini oluşturmaktı.

https://books.google.com.tr/books?id=T0FdAgAAQBAJ&pg=PA57&lpg=PA57&dq=ottoman+army+in+arab+against+war+british&source=bl&ots=Snr4myKM-d&sig=QUlh8D87YHBLwZAKofagxdyYQnI&hl=tr&sa=X&ei=OLDcVP_sMYGAU9_ggOgH&ved=0CBsQ6AEwATgU#v=onepage&q=Neverthelles&f=false

"Nevertheless,many Arabs considered themselves Arab patriots rather than Ottoman subjects,and they joined the secret societies.Once the war began,these Arabs could expect to achieve their objectives only if Turkey were defeated."

Kaynak böyle gösterilir, senin yaptığın gibi dandik blog siteleri kaynak gösterilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 18:00:41 >

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Hayır bizim konumuz Anti Kemalizmdi ve Mustafa Kemalin sevilmeme nedeni.Çarpıtma konuyu.Bastan söylesene müslüman olmadığını ben de sana cevap yetiştiriyorum.

Anlama sorunun mu var acaba daha kac defa yazmam gerekiyor? Kanun hükmü uygulamaya bakar yazilana değil.Uygulanan ne ise kanun odur.Kanunlara bakınca güllük gülistanlık ama gel gör ki nice insanlar şehit edildi.

Ayeti kerimelere gelince; Bunlar Kurani Kerimin müslümanlara hitabıdır.Onların inanci bizce cahiliyedir ancak onları insanca muamaleden mahrum bırakmak yoktur.Yani aşağılamak yok senin ki gibi.Bu dunyada inanclarindan ötürü asagilanmazlar.Cahilliklerinin hesabini mahkemeyi kubrada vereceklerdir.Neticede dinde zorlama yoktur.

Avrupada Islam nüfus artıyor dostum.Bunu inkar etmek gercekleri kabul etmemektir.Avrupada Hıristiyanlığa olan güven azalıyor, insanlar ya ateizme yada baska dinlere yöneliyor.(Islam,yahudilik,ve uzakdoğu dinleri..)Maalesef çoğu islamın ne demek olduğunu bilmiyor hala.Çünkü islami onlara tanitan olmamis.Hepsi dolayli olarak atanizin sayesinde, hilafeti lağv edince müslümanlar birbirine düştü.En buyuk örneği radikal selefi örgütler.

Bizim konumuz sadece Türklük değil, Mustafa kemalin bu milletin dini ile kültürü ile zıt düştüğüdur.Yani Türklüğe de düşman.Bayrağımızı değiştirmeye çalışması en bariz örneği

• Arkadaş yazdığın çoğu şey fail kusura bakma da.Osmanlı Tarihinde padişahlar hariç kaç tane komutanın ismi biliniyor? Herkeste laf çok.İstanbul'u Fatih aldı,Bağdat'ı 4.Murat aldı,Mısır'ı Yavuz aldı,Belgrad'ı Kanuni aldı ama Kurtuluş Savaşı'nı Atatürk mü kazandı halk ve komutanları da var diyor bu adamlar.Bu ne kadar doğrudur? Ya her başarıyı tek bir adama yükleyelim ya da hepsini dağıtalım.

Ayrıca Vahdettin'in altınlarının bilgisi nereden çıktı? Yahu adam saraya masa alamıyor,hazinede para bitmiş,sıfırı tüketmiş,Beşiktaş'tan öte lafı geçmiyor.İsyanı bastırmakla görevli gönderdiği onlarca komutandan birine niye altın versin? Yok bunun belgesi bir şeyi.Kimden duyduysanız büyük bir yalan söylüyordur o.

Vee gelelim Atatürk'ün mason olması olayına.Buna dair hiçbir kayıt yoktur ki mason locası da açıklamasında Atatürk'e ait hiçbir kayıt belgesinin olmadığını söylemiştir.Evet etrafında birçok mason vardır ancak bu onun da mason olacağı anlamına gelmez ki kendisi de locayı gereksiz görüp kapattırmıştır.Mason dediğiniz aydınlar da Türkiye'nin ilerlemesinin temelini atmış kişilerdir.Ne Osmanlısından bahsediyorsunuz anlamıyorum.Batıcılığı benimsedi diye Atatürk'ü yerden yere vuruyorsunuz ancak 19.yy Osmanlı Tarihi'nden haberiniz yok.3.Selim'in,2.Mahmut'un,Abdülmecit'in,Abdülaziz'in ne için mücadele ettiğini,Osmanlıyı kurtarıp Batı'nın örnek alınmaya çalışıldığını hiç bilmiyorsunuz.Hepiniz bir hedef göstermişsiniz İttihat ve Terakki+Atatürk.Tüm suçlular bu.Sanki Batılılaşmayı ortaya atanlar bunlarmış gibi.Her şey denendi.Osmanlıcık dediler hepimiz Osmanlıyız dediler Balkan Savaşları kardeş denilen Balkan halkları birleşip Osmanlı'yı Balkanlar'dan attı,ümmetçiyiz dediler 1.Dünya Savaşı'nda ümmetçilik Arap çöllerine gömüldü kaldı.En son bir maceraperest çıktı Türkiye ile Kafkas Halklarını birleştireceğim dedi Allahuekber Dağlarını geçemedi.Bir adam çıktı bir umutla Batıya yönelik bir ülke kurdu en başarılısı da o oldu.Hala bu gerçekleri göz ardı edip kafanızı kuma gömüyorsunuz.Sanki Osmanlı'ya hiç fırsat verilmemiş,birileri tepesine binip ülkeyi batırmış gibi konuşuyorsunuz.Neden olayları tahkik etmekte bu kadar ön yargılısınız anlamıyorum.

iti ite kırdırırlar sen rahat ol. arap düşmanlığı yaptıgınız kadar ingiliz düşmanlıgı yapmazsınız. paylaştıgın belge ingiliz dökümanıdır. biz tarihimizi yabancıların elinden bir kurtarsak zaten rahatlayacağız.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.