Şimdi Ara

ANTHEM MRX SERİSİ AVR RECEIVER (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
10
Favori
23.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstadım amfiniz kesinlikle çıktığı zamanların referans serisi bir amfisi onu anlamak için speclerine bakmak yetiyor ancak şunu da ifade etmek isterim günümüz koşullarında konuşursak amfiniz ses kalitesi dışında geçerliliğini yitirmiş zira avrupa ikinci el fiyatı 400-500 euro dolaylarında eğer ses kalitesi olarak kullanıyorum diyorsanız söylenecek pek birşey yok muhtemelen son derece iyi ses kalitesi vardır ancak siz başlıklarda internet radyosu olmayan veya buna benzer önemsiz özelliklere haiz değil diye alınan amfileri eleştirip hdmi çıkışa bile sahip olmayan hiçbir hd ses kodeğini desteklemeyen bir amfiyle yolunuza devam edince biraz kendinizle çelişmiş oluyorsunuz böyle olunca mevzu biraz imam cemaat hadisesine dönüyor :)
  • İçi boş dedigimde kizdilar bana üsteki resimde dolumu bosmu görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hehe. Bence 30000 az olur 100000 eder.
    Kimin ne aldığından bana ne. Ne almışsa almış. Kendi bilecegi is. Sokağa atacak parası varmış demek ki.
    10 senelik AVR yi neredeyse dünyanın en iyisi yapacaksın ya çok enteresan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Di Renovatio

Üstadım amfiniz kesinlikle çıktığı zamanların referans serisi bir amfisi onu anlamak için speclerine bakmak yetiyor ancak şunu da ifade etmek isterim günümüz koşullarında konuşursak amfiniz ses kalitesi dışında geçerliliğini yitirmiş zira avrupa ikinci el fiyatı 400-500 euro dolaylarında eğer ses kalitesi olarak kullanıyorum diyorsanız söylenecek pek birşey yok muhtemelen son derece iyi ses kalitesi vardır ancak siz başlıklarda internet radyosu olmayan veya buna benzer önemsiz özelliklere haiz değil diye alınan amfileri eleştirip hdmi çıkışa bile sahip olmayan hiçbir hd ses kodeğini desteklemeyen bir amfiyle yolunuza devam edince biraz kendinizle çelişmiş oluyorsunuz böyle olunca mevzu biraz imam cemaat hadisesine dönüyor :)

Bak aslında aynı şeyi konuşuyoruz.

Ne demişsin çıktığı dönemin referans amplisi. Spec.'lerin bakmak bile yetiyor diye. İşte ben de tam aynı şeyi anlatıyorum zaten. Şimdi tabi ki bu dönemdeyiz. Ben olayın ses tarafını zaten geçtim. Anlatmak istediğim. Yeni bir AVR'yi alırken 1-0 mağlup başlamaktan bahsediyorum ben de. Benim ona ihtiyacım yok ki. Buna ihtiyacım yok ki. Şunu ayrı alırım. Bunu ayrı takarım olayı zaten bana ters geliyor. Daha şimdi sıfır bir AVR alıyorsun ama bir-iki değil bir sürü yenilik yok içinde. Madem sadece ses önemliyse benim AVR'de sesin de kralı var. İşçiliğinde. Ama madem ki yeni bir AVR alınacak ve yeni alınıp da hatırı sayılır bir para veriliyorsa ki bu paraya tüm rakiplerinde ne ararsan var. Benim anlatmak istediğim oydu zaten. Olay radyo mevzusu değil ki sadece. Yani senin bazı özelliklere ihtiyacının olmaması, onların gerekliliğini doğurmaz. Çünkü neredeyse tüm rakiplerinde hepsi var. Hem de 1 senedir var. Yahu aslında mevzu sadece özellikle de değil. Teknik spec.'ler de doyurucu değil ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: NogardTR

İçi boş dedigimde kizdilar bana üsteki resimde dolumu bosmu görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

10 senelik AVR yi neredeyse dünyanın en iyisi yapacaksın ya çok enteresan.

Enerji78. Halen anlamıyorsun. Alınacak AVR bunun gibi her anlamda etkileyici olmalı diyorum. Yani 10.000.- Tl'ye yakın para verince insanın beklentisi de ona göre olmalı.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Üstadım aslında size kısmen katılıyorum çoğu kez aynı şeyi ifade ediyoruz ancak kendimce şunu belirtmek isterim hani dediniz ya sesin kralı var diye işte ona kısmen katılmıyorum zira Dts-Hd veya True Hd ses alamıyorsanız o amfiden sesin kralı var da diyemeyiz maalesef zira eminim DTS ile DTS-HD veya Dolby Digital ile Dolby True HD ses arasında ki ses kalite farkını benden çok daha iyi bildiğinizden eminim, bu arada amacım ve yazdıklarım kesinlikle polemik amaçlı değildir yanlış anlaşılmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Di Renovatio

Üstadım aslında size kısmen katılıyorum çoğu kez aynı şeyi ifade ediyoruz ancak kendimce şunu belirtmek isterim hani dediniz ya sesin kralı var diye işte ona kısmen katılmıyorum zira Dts-Hd veya True Hd ses alamıyorsanız o amfiden sesin kralı var da diyemeyiz maalesef zira eminim DTS ile DTS-HD veya Dolby Digital ile Dolby True HD ses arasında ki ses kalite farkını benden çok daha iyi bildiğinizden eminim, bu arada amacım ve yazdıklarım kesinlikle polemik amaçlı değildir yanlış anlaşılmasın

Niye almayayım. Alıyorum. Blu-Ray'den 71. kanal Analog bağlı AVR. Yani bir nevi Pre-Power mantığıyla kullanıyorum. Çözülmüş ses gelip AVR'de ampli görevini görüyor zaten. Bu detay'ı kaçırmayın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

quote:

Hangi fiyat artmış? Listesi 1024 TL. 1500 değil.

http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Connect-Network-Muzik-Sistemi,PR-446.html

2 satır yazıyı bile anlamamışsın.

AVR'nin fiyatı artmış dedik. Sonus'un değil.

Hee sakın benim AVR'ye laf atma. Çünkü 10 sene önce bile 11.500.- TL'idi. Şu an bile 2. eli senin şu an kullandığın AVR'den daha pahalı. Kaç kişi satayım diye bekliyor biliyor musun? Demek ki şimdi bu kalite de AVR olsa 30.000.- TL olur herhalde. Bu arada sana komşu olan bir arkadaşın daha yeni aynısından aldı ve 22.000.- TL'ye de Klipsch THX Ultra kolon takımı aldı. Neden aldı? Bir sor bakalım. O kadar parayı kolon takımına verip benim AVR'den alacağına başka AVR de alırdı. Neden aldı acaba? Telefonunu vereyim yorumlarını bir dinle istersen. Hee ben falan önermedim. Kendisi aldıktan sonra benimle tanıştı. Ben senelerdir kullanıyorum. Ama şu an yeni sıfır bir AVR alacak olsam, o zaman da bu günün yeniliklerini içeren ve aynı kalite de AVR alırım gene.

Pioneer'in Stereo Amplileri de dahil, tüm AVR'lerinde Air Studio Monitor onay damgası vardır. Pioneer VSA-ax10ai/s Air Studio REFERENCE onayı alan tek AVR'si ve bu boşuna değil! Masanın üstüne koyunca bile anlarsın nedenini.

Bak bu senin AVR'nin içi.

Bu da benim AVR'nin içi!

Neden iyi bir AVR 10 sene kullanıyor ve sonra bile alıcı bulabiliyor belki bir fikir verir.

Niye karşılaştırma gereği duydun anlamadim.
    hdmi, 3d desteği, HD ses formatları, internet radio, network control vs. var mı senin amfi de?
    Onları da yazsana.

• HDMI playerden zaten direkt projeksiyona gidiyor. Player 7.1 kanal Analog olarak AVR'ye bağlı. Hd sesler, AVR'ye direkt çözülmüş olarak geliyor. AVR 7.1 kanal AB Class Ampli. görevi görüyor. Blu-Ray Player'de diğer deiklerin zaten var.

Eksik kalan ne? Söyle.
  • Ve hemen hatırlatayım. Dikkat edersen hemen özelliklerden bahsetmeye başlıyorsun. Şu var mı? Bu var mı? diye. Gördün mü? Özellik ne kadar önemli.
  • quote:

Ve hemen hatırlatayım. Dikkat edersen hemen özelliklerden bahsetmeye başlıyorsun. Şu var mı? Bu var mı? diye. Gördün mü? Özellik ne kadar önemli.

Senin eleştirdiğin bakış açısıyla yazdım. yoksa senin yaptığın gibi bir çok konu farklı şekilde cozulebiliyor.

• Kısaca demek istediğim: Amaç ses kalitesi ise diğer eksik özellikler aynı senin yaptığın gibi çözülür hatta bunların cihaz içinde olmaması cihazın kısa sürede güncelliğini de yitirmemesini sağlar. Nedeni ise internet radyo cihazını kolay değiştirirsin ama bu tip pahali cihazlar çok sik değişmez. Bu nedenle Anthem gibi bir cihazı alanın asıl amacı ses kalitesine etki eden faktörler olmalıdır.
    Yoksa iyi bir amfin varsa alırsın bir Sonos derdin çözülür. Hdmi derdin varsa alırsın bir hdmi switch yine derdin çözülür. Güncel ses formatlarını çözemiyorsan alırsın bir Oppo bağlarsin analog yine derdin kalmaz. Gibi bir cçok çözüm üretilebilir.

• quote:

quote:

quote:

Hangi fiyat artmış? Listesi 1024 TL. 1500 değil.

http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Connect-Network-Muzik-Sistemi,PR-446.html

2 satır yazıyı bile anlamamışsın.

AVR'nin fiyatı artmış dedik. Sonus'un değil.

Hee sakın benim AVR'ye laf atma. Çünkü 10 sene önce bile 11.500.- TL'idi. Şu an bile 2. eli senin şu an kullandığın AVR'den daha pahalı. Kaç kişi satayım diye bekliyor biliyor musun? Demek ki şimdi bu kalite de AVR olsa 30.000.- TL olur herhalde. Bu arada sana komşu olan bir arkadaşın daha yeni aynısından aldı ve 22.000.- TL'ye de Klipsch THX Ultra kolon takımı aldı. Neden aldı? Bir sor bakalım. O kadar parayı kolon takımına verip benim AVR'den alacağına başka AVR de alırdı. Neden aldı acaba? Telefonunu vereyim yorumlarını bir dinle istersen. Hee ben falan önermedim. Kendisi aldıktan sonra benimle tanıştı. Ben senelerdir kullanıyorum. Ama şu an yeni sıfır bir AVR alacak olsam, o zaman da bu günün yeniliklerini içeren ve aynı kalite de AVR alırım gene.

Pioneer'in Stereo Amplileri de dahil, tüm AVR'lerinde Air Studio Monitor onay damgası vardır. Pioneer VSA-ax10ai/s Air Studio REFERENCE onayı alan tek AVR'si ve bu boşuna değil! Masanın üstüne koyunca bile anlarsın nedenini.

Bak bu senin AVR'nin içi.

Bu da benim AVR'nin içi!

Neden iyi bir AVR 10 sene kullanıyor ve sonra bile alıcı bulabiliyor belki bir fikir verir.

Bak üstat şimdi bizim anlatmaya çalıştığımıza doğru gelmeye başladın.
    nasıl ki sen ax10 sesi güzel kaliteli amp var içinde diyorsun. e bizde anthemin sesi,içerdiği amp güzel ve zaten gereken (ıvır zıvır hariç) güncel HDMI,özellikler var içinde diyoruz senden farklı birşey söylemedikki.
    bak internet radyo çokta gerekli değilmiş demekki.
    ah bir dinleseniz ne deiğimizi çoooook iyi anlayacaksınız. makinenin gücüyle torku çalışırken çıkıyor ortaya.

• Herkes kendince haklı tabi ki.

Bu arada arkadaşlar tüm sistemi satıyorum. Hobiyi bırakıyorum. Forum ortamları da benden kurtulmuş olacak.
  • Bende det.tec. seti satıyorum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NogardTR

İçi boş dedigimde kizdilar bana üsteki resimde dolumu bosmu görünüyor.

O resimler biri yamaha biride pionner ,,sanırım anthem ile karıştırmış bir arkadaşımız..yamaha ya da içi boş deniyorsa,lx seriside boş o zaman..
    Zaten garantisinin bozulmayacağını bilsem anthemin kapağını söküp,koltuğumun altında duran bir sürü eski kablo ve ses ve ekran kartı var,,dolduracam içine alem doluluk ve ağırlık görsün..
  • erdote kullanıcısına yanıt
    Fanatiklikten gözün dönmüş arkadaşım. Bizim milletimizin özelligi takım tutar takımı için delirir, siyasi parti tutar kendinden çok sever düşünür. Aldıgın bir cihazın eksiklerini yazmışız kaldıki bunları sana almadan telefonda söylediklerim. Kendi fikrim olarak, ne kinmiş be arkadaş bu kadar zaman forumdışı muhabbetimiz olmuş,
    benim için önemli olan dostluk, daha hiç bir konuya bir şey yazmam al hobinde senin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 19 Şubat 2015; 22:44:29 >
  • Ayıp olmus hos durmamıs mesaj

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Haklısın.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.