Şimdi Ara

Anno 1404 / Dawn of Discovery (2009) [ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
8
Favori
158.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amboleos

ilk ann0 1503 oynamıştım, çok sevmiştim oyunu bende ceaser 3 oynadığım zmanki o acayip duyguyu yine yaşatmıştı. Güzel oyundur hayırlısı bakalım

eminim bundanda çok keyif alacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

quote:

Orijinalden alıntı: Anakhrapat

quote:

quote:

Et üretimi için hayvan çiftliği kurdum ama hem çiftliği hemde tuz madenini içine alacak bir yere Kasap kurmam imkansız.Yok mudur bir yolu?Tuz madeninin dibine kurmayınca tuz gelmiyor kasaba.

warehouse yanına kursanda gelir eğer warehouse ta yeteri kadar araba varsa, yani illa bir yerin yakınına kurmana gerek yok, üretim yapacagin bina sadece warehouse a yakın olsun yeter eğer tuz varsada deponda warehouse tan gelir tüm ihtiyaclar çiftliğe

Bunu öğrendiğim gerçekten çok iyi oldu.Kapsama alanına kurcam diye çok uğraşıyordum.

Bir sorum daha var.Mesela bir taş ocağında,taşlar 5/5 full oluyor.Ama warehousedan araba çıkıp malları almıyor.Depoda yer var.Yollar düzgün.Ben kendim manuel olarak(binaya tıklayıp sağ taraftan arabaya tıklamak) getireyim diyorum.Bilmem kaç dakika/saniye bekleyin diyor.Deponun kapasitesinden mi kaynaklı acaba?

o sorunun cevabi aslinda bir önceki cevabımda var, warehouse ta malzeme taşıyan arabalar az olur ve etrafinda fazla üretim binası veya çiftlikler varsa o arabalar onlarla mesgul olur ve diğer binalar ile ilgilenemezler bunun için yanına bir warehouse daha kurun

Arkadaşlar,
    eğerki üretim binalarınız bir bölgede çok fazla ise oraya yeteri kadar warehouse yapın,
    bir warehouse 3.kademe upgrade yapıldığında 3 araba ile çalışır,yani 3 binanıza bakabilir hepsi bir anda,
    ben bir warehouse için 6 binaya bakacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum (3+3 şeklinde düşünüyorum) eğer o bölgede 6 taneden fazla üretim binası varsa bir warehouse daha yaparım, çünkü üretim çok önemli !

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blue

quote:

quote:

quote:

quote:

Et üretimi için hayvan çiftliği kurdum ama hem çiftliği hemde tuz madenini içine alacak bir yere Kasap kurmam imkansız.Yok mudur bir yolu?Tuz madeninin dibine kurmayınca tuz gelmiyor kasaba.

warehouse yanına kursanda gelir eğer warehouse ta yeteri kadar araba varsa, yani illa bir yerin yakınına kurmana gerek yok, üretim yapacagin bina sadece warehouse a yakın olsun yeter eğer tuz varsada deponda warehouse tan gelir tüm ihtiyaclar çiftliğe

Bunu öğrendiğim gerçekten çok iyi oldu.Kapsama alanına kurcam diye çok uğraşıyordum.

Bir sorum daha var.Mesela bir taş ocağında,taşlar 5/5 full oluyor.Ama warehousedan araba çıkıp malları almıyor.Depoda yer var.Yollar düzgün.Ben kendim manuel olarak(binaya tıklayıp sağ taraftan arabaya tıklamak) getireyim diyorum.Bilmem kaç dakika/saniye bekleyin diyor.Deponun kapasitesinden mi kaynaklı acaba?

o sorunun cevabi aslinda bir önceki cevabımda var, warehouse ta malzeme taşıyan arabalar az olur ve etrafinda fazla üretim binası veya çiftlikler varsa o arabalar onlarla mesgul olur ve diğer binalar ile ilgilenemezler bunun için yanına bir warehouse daha kurun

Arkadaşlar,
    eğerki üretim binalarınız bir bölgede çok fazla ise oraya yeteri kadar warehouse yapın,
    bir warehouse 3.kademe upgrade yapıldığında 3 araba ile çalışır,yani 3 binanıza bakabilir hepsi bir anda,
    ben bir warehouse için 6 binaya bakacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum (3+3 şeklinde düşünüyorum) eğer o bölgede 6 taneden fazla üretim binası varsa bir warehouse daha yaparım, çünkü üretim çok önemli !

Warehouse dediğiniz MARKET PLace olsa gerek. Çünkü 1 adaya sadece 1 warehouse kurabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goa Mania

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Warehouse dediğiniz MARKET PLace olsa gerek. Çünkü 1 adaya sadece 1 warehouse kurabiliriz.

MarketPlace ev yapmak için kurduğumuz pazar benzeri şey değil mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

SMALL MARKET BUILDING demek istedim, teşekkürler Goa Mania,
    small market buildingi 2 kademe daha upgrade edebiliyorsunuz.
    plesantlar kısmında 3. bina...

• 7 bölümde ek görevler dahil herşeyi yaptım ama assasin kalesinden lord kurtardm ama hala lord u bul diye takıldım kaldım dün geceden beri
  • arkadaşlar ben bu oyunu ark aldm ark da hiç bir sorun yoq ken bende load sorunu çıkıtı yani oyunda save yapıyorum fakkat dahha sonra load olarak açmak istediigmde aççamıyorum tıkladııgm zaman direk masa üstüne geliyoo yani oyunu kapatıyoo napmam gereki yo bilen warsa lütfen yardumcu olsun :(((((
  • quote:

Oyunda esas olan, en az bina ile en çok işi yapmaktır. Yeni binalar sürekli yeni masraf demek. İlk önce bina upgrade edilmeli. Her upgrade yeni bir araba ekler. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu yerlere asfalt yol yaparsanız, arabalar daha hızlı gelip gider. Mecbur kalmadıkça yeni idari bina yapmayın.

quote:

Orijinalden alıntı: anil92ist

arkadaşlar ben bu oyunu ark aldm ark da hiç bir sorun yoq ken bende load sorunu çıkıtı yani oyunda save yapıyorum fakkat dahha sonra load olarak açmak istediigmde aççamıyorum tıkladııgm zaman direk masa üstüne geliyoo yani oyunu kapatıyoo napmam gereki yo bilen warsa lütfen yardumcu olsun :(((((

Sen önce düzgün türkçe yazmayı dene bakalım, belki oyun kendiliğinden düzelir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fe_yy_az -- 10 Ağustos 2009; 9:31:52 >

• Arkadaşlar, harita üzerinde "hangi binadan, ne kadar" var nasıl görebilirim. Yaptığım binaları bulamıyorum genelde. Mesela lumberjacks hut veya tool workshop falan. Tek tek binalara bakmak zorunda kalıyorum. Var mı bir kısayol seçtiğim binaları tek tek gösterecek?
  • quote:

Goa Mania

Bir adaya istediğiniz kadar Warehouse, istediğiniz kadar da Market Place kurabilirsiniz. Tabi adanızın alanı ve mali gücünüz elverdiği müddetçe.

quote:

Anakhrapat

Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsenik

Arkadaşlar, harita üzerinde "hangi binadan, ne kadar" var nasıl görebilirim. Yaptığım binaları bulamıyorum genelde. Mesela lumberjacks hut veya tool workshop falan. Tek tek binalara bakmak zorunda kalıyorum. Var mı bir kısayol seçtiğim binaları tek tek gösterecek?

"K" limanlar arasında, "tab" gemiler arasında geçiş yapar. Bunun dışında binalarda bir sorun çıktığında uyarıyor, ünlem işaretine tıklayınca doğrudan oraya götürüyor seni, ayrıca bakma gereği duymadım hiç. Ancak neyi nereye yaptığımı da belleğime kaydediyorum elbette . Senin istediğin biçimde bir kısayol seçeneği yok. Bence gerek de yok.
    Yeri gelmişken yazayım; kullandığım iki kullanışlı hotkey daha var, "B" buildings menüyü açmak için, "S" yol için.Zaman zaman "D" kullanmak da isteyebilirsiniz, arayüzü kaldırır haritayı tam ekran gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: diverapo

quote:

Goa Mania

Bir adaya istediğiniz kadar Warehouse, istediğiniz kadar da Market Place kurabilirsiniz. Tabi adanızın alanı ve mali gücünüz elverdiği müddetçe.

quote:

Anakhrapat

Evet.

Market place i yanlış yazmışım small market buişlding olcaktı o.
    Ama warehouse 1 tane kurabilirsin dio nasıl başka kurcaz onu anlamadım ben ?

• Bu anno oyunlarını oynarken bana huzur geliyor
  • arkadaşlar ben bu oyunu ark aldm ark da hiç bir sorun yoq ken bende load sorunu çıkıtı yani oyunda save yapıyorum fakkat dahha sonra load olarak açmak istediigmde aççamıyorum tıkladııgm zaman direk masa üstüne geliyoo yani oyunu kapatıyoo napmam gereki yo bilen warsa lütfen yardumcu olsun :(((((
    :(((YARDIMCI OLUCAK YOKMUUU:(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil92ist -- 10 Ağustos 2009; 20:43:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csedant

quote:

Orijinalden alıntı: frontoza77

oyunun orjinalini alıpta multisini deneyen varmı? nasıl acaba?

multiplayer yaması çıkarılacak.. şuan için sadece profil oluşturup save game ve SS lerini diğer oyuncularla paylaşabiliyorsun.. oda çok gerekli bir şey değil.. yalnız yamadan sonra multinin çok zevkli olacağına eminim..
    bu arada oyunun fiyatı 50tl.. böyle bir yapım için de fiyatı uygun bence..

ok anladım. yani diyorsunki korsana devam.
    şaka bir yana da orjinali hakeden bir oyun. bu arada 4. bölümü bitirip continious game e geçtim. asıl mevzuat ve zevki burada oyunun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: diverapo

quote:

Goa Mania

quote:

Anakhrapat

Evet.

Market place i yanlış yazmışım small market buişlding olcaktı o.
    Ama warehouse 1 tane kurabilirsin dio nasıl başka kurcaz onu anlamadım ben ?

Valla bende Warehouse'ı Market building'le karıştırmışım. Toptan çuvalladık galiba :)

Evet, Warehouse bir tane kurulabiliyor. Eğer tek adaya farklı bir kıyıda yeni liman kurmak istenirse Harbour Master's Office kurulabilir. Yalnız kurulacak kıyının herhangi bir Market Building'in kapsama alanında olması gerekiyor. Warehouse'ın kapsama alanına da kurulabilir ama zaten yakında Warehouse bulunduğu için aynı yere kurmaya gerek yok. Harbour Master's Office'in Warehouse'dan tek farkı üretim yapılarına araba göndermemesi. Buda zaten yakınında bulunacak olan Market Building ile halledilebilir. Master's Office ile belirlediğiniz rotalarda hareket eden gemilerinizin büyük adalarınızın etrafından dolaşıp Warehouse'a ulaşmaya çalışmalarını önleyebilirsiniz. Bunu rota haritasından Warehouse'ı iptal edip yerine Master's Office'i atayarak yapabilirsiniz. Bunun haricinde sadece kıyıda kapsama alanı genişletmeye yarar.

quote:

Orijinalden alıntı: fe_yy_az

quote:

Orijinalden alıntı: arsenik

Arkadaşlar, harita üzerinde "hangi binadan, ne kadar" var nasıl görebilirim. Yaptığım binaları bulamıyorum genelde. Mesela lumberjacks hut veya tool workshop falan. Tek tek binalara bakmak zorunda kalıyorum. Var mı bir kısayol seçtiğim binaları tek tek gösterecek?

"K" limanlar arasında, "tab" gemiler arasında geçiş yapar. Bunun dışında binalarda bir sorun çıktığında uyarıyor, ünlem işaretine tıklayınca doğrudan oraya götürüyor seni, ayrıca bakma gereği duymadım hiç. Ancak neyi nereye yaptığımı da belleğime kaydediyorum elbette . Senin istediğin biçimde bir kısayol seçeneği yok. Bence gerek de yok.
    Yeri gelmişken yazayım; kullandığım iki kullanışlı hotkey daha var, "B" buildings menüyü açmak için, "S" yol için.Zaman zaman "D" kullanmak da isteyebilirsiniz, arayüzü kaldırır haritayı tam ekran gösterir.

Ben en çok vazgeçilmez ünite kopyalama tuşu "N"yi kullanıyorum. Birde orjinal tuşulardan birini değiştirdim, Z ve X. Tabiki rotate tuşları. Yoksa bazen binaların arkalarını rahat göremiyorum. Arada birde F1 ile yakınlaşıp ok tuşları ve mouse ile şehirlerimde alçaktan uçuş yapıyorum. Çok zevkli oluyor. Ayrıca yeri gelmişken, + ve - tuşları basılı tutularak zamanı hızlandırıp yavaşlatabilirsiniz. Özellikle bir gemiyi haritanın bir ucuna gönderdiğinizde beklemek yerine zamanı hızlandırmak oldukça kullanışlı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diverapo -- 10 Ağustos 2009; 22:22:27 >

• diverapo : warehouse yerine master's office dışında patricians'larda çıkan "pier" de kullanılabiliyor. söyleyeyim dedim bilmeyen arkadaşlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

diverapo : warehouse yerine master's office dışında patricians'larda çıkan "pier" de kullanılabiliyor. söyleyeyim dedim bilmeyen arkadaşlar için.

Evt, master office bazen kurtarıcı olabiliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anil92ist

arkadaşlar ben bu oyunu ark aldm ark da hiç bir sorun yoq ken bende load sorunu çıkıtı yani oyunda save yapıyorum fakkat dahha sonra load olarak açmak istediigmde aççamıyorum tıkladııgm zaman direk masa üstüne geliyoo yani oyunu kapatıyoo napmam gereki yo bilen warsa lütfen yardumcu olsun :(((((
    :(((YARDIMCI OLUCAK YOKMUUU:(((

Oyun temiz kurulummu yoksa arkadaşınızın save dosyalrı sizde mevcutmu biraz açın konuyu?
  • quote:

Oyun temiz kurulummu yoksa arkadaşınızın save dosyalrı sizde mevcutmu biraz açın konuyu?

Oyun tamamen temiz kurulum hatta 2-3 defa dahah yükledim aynı.Saveler benim savelerim kendim kaydettim fakat dediğim gibi açamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.