Arkadaşlar, iş hayatında bazı şirketlerle mülakat yaptığımda bu sorularla karşılaşıyorum. Bu soruları sorduktan sonra sizi tanımak için soruyoruz diyorlar. Beni tanımak istemek için soy ağacımı çıkarmana gerek yok. Hobilerimi sor, fobilerimi sor, boş zamanlarda neler yaptığımı sor, karakterimi sor... siyasi görüşümü, dinimi sor ki bu ikisini sorma hakkın yok ama hadi bunları da sor... Anne babayı anladık kardeşlerimin ne iş yaptığı ile beni nasıl tanıyabilirsin??? Bu soru alenen eleme amaçlı sorulan bir sorudur. Zeka, disiplin dediğimiz şey genetiktir. Sonradan zor değişir. Bir insan 7'sinde ne ise 70'inde odur derler ya bu mantık. Bu yüzden kardeşlerinizi de soruyorlar. Bir kardeşin beyin cerrahı diğer kardeşin fabrikada işçi olduğunu çok zor görürsünüz. Bir kardeş doktor, diğer kardeş mühendis ise tamam sen zeki bir soydan geliyorsun diyerek sizi işe alırlar. Yani tamamen senin nasıl bir gen havuzundan geldiğini analiz etmeye çalışıyorlar. Neden en çok nobel ödülü alan yahudiler? Neden dünyanın en güçlü ailesi bunlar? Çünkü bu adamların soyu, genleri iyi. Kuran'da bile biz sizi üstün kıldık diyor yahudiler için. Yani sizin geninizi soruyor işverenler. Özel sektör işte böyle namussuzdur. |
ANNEN BABAN NE İŞ YAPIYOR?, KARDEŞLERİN NE İŞ YAPIYOR?, MÜLAKAT SORUSU

-
-
Bir kardeşim en iyi üniversitelerin birinden dereceyle mezun oldu, diğeri işçi, ve şimdiye kadar 20 den fazla iş görüşmesi yaptım hiçbiri de kardeşlerimin ne iş yaptığını sormadı (gayet ciddi pozisyonlar için, mühendisim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 5 Ağustos 2022; 22:43:51 > -
İstisnai durumlar olabilir.
Demek istediğim şu
Bir kardeş Odtü elektrik elektonik'i bölüm birinicisi olarak bitirdi diğer kardeş işçi kombinasyonu çok zor
Sen muhtemelen top tier üni mezunu değilsin.
-
Ben değilim de kardeşim top tier üni. 1. likle bitirdi o bu konuyu görse gülerdi heralde
-
alt kast sınıfından geliyorsan ona göre hareket etmek istiyorlar. şaka değil yani olayın arka planındaki motivasyon bu.
büyük şirketlerde yönetim pozisyonları elde etmek için senin üniversiten ikinci planda önemlidir mesela. birinci planda baktıkları şey senin hangi lisede okuduğundur. A isimli kişi Adıyaman fen lisesinden mezun olup Boğaziçini derece ile bitirmiş ve babası Adıyaman'da öğretmen, B kişisinin babası ise büyük bir firmada yönetici ve B kişisi liseyi diğer yönetici çocukları ile beraber Robert kolejinde okumuş, üniversitede ise Boğaziçi'ni düşük bi ortalama ile bitirebilmiş. şimdi sektördeki emin olun ki B'nin önü A'ya kıyasla daha açık olacak. özellikle de kariyerin ileriki basamaklarında B yöneticilikler kapacak A kapamazken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Ağustos 2022; 9:9:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sorular şirket kültürüne uyum sağlayıp sağlamayacağını ölçer genelde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır , bu sorular , eğer fakir fukaraysa paraya ihtiyacı olur biz de buna zincirimizi bağlarız bi yerede kaçamaz uzun süre çalışır sorusu
-
Bana da hiç sormadılar.
-
Hangi pozisyon için geliyorsunuz diye soranlara misyoner diyesim geliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özel sektör işte böyle namuzsuzdur… lafı e anlama geliyor açıklarmısın?
Özel sektör ne olursan ol gel.. diye yolgeçen hanı olup, amme hizmeti veren kurummudur?
Sen bir eşya satınalırken bile birsürü özelliğine bakıyorsun, adamlar 2 soru sordu diyemi tü kaka oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu da bir etken tabi alt sınıf şirketler icin özellikle. Anne baba o kadar önemli değil de özellikle evli ve çocuğu olması lazım bu kafayla sahip şirketler için
Küçük bir ilaç firmasında yapıyorum şu an Adeka İlaç
Ailemin ne iş yaptığını şu ana kadar hiç bir şirket sormadı.
Meslek lisesi çıkışlıyım ve önlisansı Tier 2 seviye bir ünide okudum. Bilgi üniversitesi bilgisayar programcılığı, diğer özellere göre bahçeşehir klasmanında bir üniversite.
Lisede Alman uluslararası büyük bir şirkette staj yaptım. IT teknisyeni olarak. Ailemi sormadılar.
Önlisansda Türkiye'nin en büyük ağ ve internet sağlayıcısında saha operasyonları teknikeri olarak staj yaptım yine ailemi sormadılar.
Şu an çalıştığım yere girmeden önce bankalar vs ile görüştüm, bilgi işlem şirketleri ile görüştüm hatta şu an çalıştığım şirket dahil kimse gelip ailemin ne yaptığını nerede çalıştığını sormadı.
Bunu soran IK çalışanlarının neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum. Zaten adli sabıka kaydını istiyorlar sizden daha neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 7 Ağustos 2022; 13:19:48 > -
he valla zaten fakir babadan peydah olmuşuz bir de bunlar vuruyor
-
1- Torpil lazım
2- Daha 2.sınıftım
3- Yaşadığım yerde kalmak istedim staj boyunca.
Bir de çok büyük yerlerde stajyerlere pek bir şey öğretilmediği duyumunu almıştım bu da küçük bir yeri de deneyimlemek gerek dedirtti.
Sen de niye staj bulamadım diye düşünüyorsun galiba birkaç yerde görmüştüm. 2.sınıfsan eğer torpilsiz bir yere girmen çok zor. ODTÜ için bile böyle bu. Ben stajını kendi bulan annesine babasına buldurmayan nadir kişilerdenim mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 7 Ağustos 2022; 13:27:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

alt kast sınıfından geliyorsan ona göre hareket etmek istiyorlar. şaka değil yani olayın arka planındaki motivasyon bu.
büyük şirketlerde yönetim pozisyonları elde etmek için senin üniversiten ikinci planda önemlidir mesela. birinci planda baktıkları şey senin hangi lisede okuduğundur. A isimli kişi Adıyaman fen lisesinden mezun olup Boğaziçini derece ile bitirmiş ve babası Adıyaman'da öğretmen, B kişisinin babası ise büyük bir firmada yönetici ve B kişisi liseyi diğer yönetici çocukları ile beraber Robert kolejinde okumuş, üniversitede ise Boğaziçi'ni düşük bi ortalama ile bitirebilmiş. şimdi sektördeki emin olun ki B'nin önü A'ya kıyasla daha açık olacak. özellikle de kariyerin ileriki basamaklarında B yöneticilikler kapacak A kapamazken. |
Benzer içerikler
- jagermeister nasıl içilir
- bir kızın senden hoşlandığını nasıl anlarsın
- vücutta çizikler neden olur
- komik isim soyisimler
- barış akarsu nasıl öldü
- 5g nedir zararları
- çay bardağı emojisi
- penis nakli
- huawei boykot mu
- telegram indirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X