Şimdi Ara

'ANNE' DİYE BAĞIRIP CANINI KURTARAN HOROZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çorum il merkezine bağlı Büyük Palabıyık Köyü'nde konuşan bir horoz görenleri şaşkına çevirdi. Kesileceğini anlayan horoz, 'anne' diye bağırınca kesilmekten kurtuldu. İlginç olay Çorum'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Palabıyık Köyü'nde yaşandı. Köyde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Muharrem Türkmen (55) ile eşi Döndü Türkmen (53), bir süre önce kutlanan Hıdrellez'de 1 yaşındaki horozlarını kesip yemeye karar verdi. Muharrem Türkmen, eşinden horozu kümesten çıkarıp bahçeye getirmesini istedi.


    Döndü Türkmen, hemen kümese gitti ve horozu yakaladı. Kesilmek üzere yere yatırılan horoz, bıçağı boynunda hissedince "anne-anne" diye bağırdı. Anne diye ses çıkaran horozun bu durumuna, dayanamayan 3 çocuk annesi Döndü Türkmen, horozu kesmekten vazgeçti.


    Geçtiğimiz hafta yakın bir akrabalarının aldığı otomobile nazar değmemesi için horozu tekrar kesmeye karar veren Türkmen ailesi, "Horozu, otomobilin ön tekerinin yanına getirip yere yatırınca Hıdrellez gününde olduğu gibi horoz yine 'anne' diye bağırmaya başladı. Bu sırada otomobilin yanında bulunan yeğenlerim de duyduklarına inanamadı" diye konuştu.


    Yeğenlerinin ısrarı üzerine horozu kesmekten vazgeçtiğini söyleyen Muharrem Türkmen, otomobil için tavuk kestiklerini kaydetti.İlginç olay karşısında şaşırdıklarını belirten Türkmen, "Horoz kesileceğini anlayınca 'anne, anne' diye bağırıyor. Bunun üzerine kesmekten vazgeçtik. Horozumuz daha 1 yaşında. İlk defa böyle bir şey yaşadık. Hıdrellez günü kesmeye karar verdik, olmadı. En son geçen hafta kesecektik yine 'anne, anne' sesleri çıkardı. Hakikaten anne diye bağırıyor" ifadelerini kullandı.


    Durumu köylülere anlattığını ancak kimsenin inanmadığını ifade eden Türkmen, "Horozun anne diye bağırdığını görünce hepsi şaşkına döndü" şeklinde konuştu. Muharrem Türkmen'in eşi Döndü Türkmen ise, kesileceğini hisseden horozun anne diye ses çıkarmasının kendisini duygulandırdığını söyledi. Türkmen, "Bu horozu şimdilik kesmeyi düşünmüyoruz. Zaten komşularımız da kesilmesini istemiyor" dedi. Muharrem Türkmen'in oğlu Zafer Türkmen ise, horozun kesileceği anda 'anne' sesini çıkardığına önce inanmadığını, ancak bizzat olaya şahit olduğunda tereddüdünün kalmadığını kaydetti.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.