arkadşlar ben 15 haneli bir sitede 4 adet(türksat+astra+hotbird+hispasat) eşşek kadr çanakları olan bir sitede oturuyorum... ancak digital yayından tek şikayetçi benim... Sabahtan çok iyi... L: 60 Q: 80 için no problem.... Ancak Öğlen saat 14gibi sanki gizli bir el biizm cihaza(next YE-7500 FTAx) elliyor ve sen artık çalışma diyor... Anlayamıyorum...Bu çalışmama/yayında kırılma ve bazen ses alamama durumu akşama kadar sürüyor.... Nasıl iş bu ? Makinayı komşuya bağladık , no problem... Onun GM 9400-CI 'yı bize bağladık yine problem yok... Amma bizim makinaya gelince kırılma_sesin hiç gelmemesi_arada kendiliğinden kapanma yapıyor... Uzman birini getirdik o dahi çözemedi,anlamadı...Tek çözüm yolu söyledi: Baştan aşşağı yeni kablo çekersem problem kalmaz dedi... Başka bir uzman: sahip olduğum LNB'nin benim Next marka receiver'a uyuşmadığını söylüyor... Tüm binaya yeni kablo çekilmesi şu an imkansız gözüküyor.... Lütfen yardım ne yapmalıyım...??? (makinada 04.06.2007 tarihli tpsauto yazılımı yüklüdür...)