30 Kasım 2012 tarihinde bisikletim ile Ankara’dan Kırıkkale’ye bisikletim ile gidecek, şehiri gezecek ve bir gün konakladıktan sonra ertesi gün bisikletim ile tekrar geri dönecektim.
Saat 11.00 gibi yolculuğuma başladım. Hava durumu normal, yol güzel ve eğlenceliydi. Özellikle Elmadağ’a tırmanırken çok keyif aldım. Elmadağ’dan inerken ise çok daha eğlenceli, hızlı ve uzun bir iniş gerçekleştirdim. Yalnız bu indiğim yokuş dönüş için gözümü de korkuttu.
Yolculuğum boyunca hiç mola vermedim. Sadece Kızılırmak’ta fotoğraf çekmek için durdum.
Ve sonunda Kırıkkale’ye ulaştım. Toplam 3.15 saat süren yolculuk ortalama 23 km. hız ile sona erdi. Planımda şehiri gezmek ve ertesi gün geri dönmek vardı.
Yemek molası verdikten sonra kendimi iyi hissetmediğim için Ankara’ya dönme kararı aldım. Kırıkkale’de okuyan kuzenimi de alarak Es Turizm ile Ankara’ya döndük.
Bisiklet ile güzel bir güzergah olduğunu söyleyebilirim ancak geri dönmek ne kadar eğlenceli olur bilemiyorum. Ayrıca bisiklet için Es Turizm kolaylık gösteriyor. Bisiklet ile Ankara – Kırıkkale arası yolculuklarınız için ES Turizm firmasını seçebilirsiniz.
Dönüşü de bisikletle yapamaman üzücü olmuş biraz ama eminim güzel geçmiştir. Keşke daha çok fotoğraf çekseydin, yol hakkında 1-2 fikir edinirdik.
Hafta sonu Elmadağ Kayak merkezine tur düzenleyecektik ancak bir kaç nedenden dolayı grup ikiye ayrıldı. Biz mavi göle, diğer grup ise Eymir gölüne turladı. Elmadağ Kayak Merkezi'ne ilerleyen günlerde çıkacağım.
Yakında bisikletimi de alarak otobüs ile Safranbolu, İzmir ve İstanbul'a giderek gezi yapmayı planlıyorum. Buradan paylaşırım yine.