Şimdi Ara

Ankara'da veya İstanbul'da domuz eti. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Orijinalden alıntı: Kid Lazer

quote:

Türkiye'de domuz çiftlikleri var. Örneğin Polonez'in var. O yüzden Polonez güvenilir bir marka değildir. Ayrıca domuzun yediklerini bilsen yemek istemeyeceğine eminim.

düz mantık düşünemeyen insan

tavuk yiyor musun? tavuk neler yiyor mesela bi sırala bakalım?
    inek eti yiyor musun? ineğin yedikten sonra midesindekiler tekrar ağzına getirip çiğnediğini yani geviş getirdiğini biliyor musun?

boş ses geliyor kafadan üzgünüm

Sordun, cevaplayayım; tavuk yemiyorum. Çünkü marketlerdeki tavukların ne olduğunu, daha doğrusu ne olmadıklarını biliyorum. İnek besinlerini çiğnemeden yuttuğu için geviş getirir, bunda sıradışı bir durum yok. Tabi GDO'lu yem, küspe falan yemiyorsa.

Domuz ise bunladan çok farklı. Domuz cam ve metal dışında ne bulsa yer. Domuz çiftliklerine yem değil, atık götürülür. Domuz metobolizmasıyla insanınki birbirine yakın olduğundan hastalık geçmesi de çok kolaydır. Kalp kapakçığı naklinin hangi hayvandan yapıldığını biliyorsan ne demek istediğimi anlamışsındır herhalde. Anlamadıysan, kimin kafasından boş ses geldiğini senden başka herkes anladı.

İkinci paragrafa itafen. Gördüğüm kadarıyla modaya uyarak marketlerde satılan tavukları kötülüyor ve eski doğal olarak yetiştirilen tavukları yad ediyorsun. O doğal ortamda yetişen tavuklarda maliyeti minimize etmek için ' yem değil , atık yer' yani sabahtan akşama kadar , tezek içinde eşelenir orada burada bulduğu börtü böceği yer.

• Tavuk pislik yemez, inek dışkısında öğütülmemiş taneleri yemeye çalışır ki köylerde öyle tavuğun pek de pisliğe yanaştığını görmedim. Böcek yemesinin de bir sakıncası yok. Böcek onlar için protein kaynağıdır. Hem dinen bir tavuk dışkı yemişse üç gün temiz beslenerek bundan arınır. Esasında bunların hepsi doğal beslenmedir. Ne tavuklara GDO'lu besinler, ne hormon, ne de zararı tam olarak bilinen diğer kimyasallar veriliyor. Bok yiyen tavuk benim için çiftlik tavuklarından bin kat iyidir. Kendin kapalı bir alanda yetiştirirsen pislik de yemez. Bahçemizde geçen sene hindi ve tavuk yetiştirmiştik, bir tanesi bile pisliğini eşelemedi. Hep buğday ve yeşillik veriyorduk, onun dışında bahçede yayılıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 20 Temmuz 2012; 13:12:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

merdivenaltlarina bak

Ciddi yorum olsa bile -ki sanmıyorum. - zannetmiyorum merdiven altlarında domuz eti kullanıldığını. Türkiye'de hiç domuz yetiştirilmiyor sanırım, o yüzden yırt dışından kaçak yollarla getirilmesi daha masraflı olur diğer yöntemlere göre.
    Hem olsa bile merdiven altından lezzetli ve iyi işlenmiş domuz etini bırakın et alınmaz ki.

ciddi degildim tabiki gercek anlamda soyledim

• quote:

Orijinalden alıntı: Babthekenk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kid Lazer

quote:

Türkiye'de domuz çiftlikleri var. Örneğin Polonez'in var. O yüzden Polonez güvenilir bir marka değildir. Ayrıca domuzun yediklerini bilsen yemek istemeyeceğine eminim.

düz mantık düşünemeyen insan

tavuk yiyor musun? tavuk neler yiyor mesela bi sırala bakalım?
    inek eti yiyor musun? ineğin yedikten sonra midesindekiler tekrar ağzına getirip çiğnediğini yani geviş getirdiğini biliyor musun?

boş ses geliyor kafadan üzgünüm

Sordun, cevaplayayım; tavuk yemiyorum. Çünkü marketlerdeki tavukların ne olduğunu, daha doğrusu ne olmadıklarını biliyorum. İnek besinlerini çiğnemeden yuttuğu için geviş getirir, bunda sıradışı bir durum yok. Tabi GDO'lu yem, küspe falan yemiyorsa.

Domuz ise bunladan çok farklı. Domuz cam ve metal dışında ne bulsa yer. Domuz çiftliklerine yem değil, atık götürülür. Domuz metobolizmasıyla insanınki birbirine yakın olduğundan hastalık geçmesi de çok kolaydır. Kalp kapakçığı naklinin hangi hayvandan yapıldığını biliyorsan ne demek istediğimi anlamışsındır herhalde. Anlamadıysan, kimin kafasından boş ses geldiğini senden başka herkes anladı.

İkinci paragrafa itafen. Gördüğüm kadarıyla modaya uyarak marketlerde satılan tavukları kötülüyor ve eski doğal olarak yetiştirilen tavukları yad ediyorsun. O doğal ortamda yetişen tavuklarda maliyeti minimize etmek için ' yem değil , atık yer' yani sabahtan akşama kadar , tezek içinde eşelenir orada burada bulduğu börtü böceği yer.

@babth

cafere bez getir

• Birtane de kendine al. Benden olsun.
  • 2 yil once mi ne Kipada gormustum ama baya pahaliydi. Et reyonunda kucuk bir kisimda Bacon yada Ham olarak satiyolardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babthekenk

Birtane de kendine al. Benden olsun.

ben öteki arkadaşa verdiğin cevaptan ötürü arkadaşın düşmüş olduğu '... cafer bez getir sulu olsun tez getir' durumuna ithafen demiştim ama yanlış anladın sen neyse
  • Dogrudur. Neyse sağlık olsun.
  • herkes istedigini yemekte ozgurdur ama soyle seyleri nasil mideniz kaldiriyor helal seyler yeseniz ölür müsünüz

• Türkiye’de domuz üretim çiftliği hem var hem de yok. Ruhsatlı çiftlik yok ama ruhsatsız var…

Hurriyet.com.tr’nin Tarım Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre Türkiye’de ‘ruhsatlı’ domuz çiftliği yok. Mersin'de hiç çiftlik kalmamış.

Antalya'daki çiftlikte 179 tane domuz var. Ayrıca Kırıkkale'den gelen 450 domuz da Antalya'da kesim için bekliyor. Dolayısıyla kesileceklerle birlikte bu ilde 629 domuz var. İzmir'de ise 700 tane kalmış.

Bakanlık yetkilisi, söz konusu çiftliklerin hiçbirinin ruhsatının olmadığını zaten çiftlik sahiplerinin bunları eritmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yetkili, 2004’te İzmir’de domuz etinden yapılan çiğköfte yiyenlerin trişinozis hastalığına yakalanmalarının ardından çiftliklerin zapturapt altına alınması için bir yönetmelik çıkarıldığını anımsattı. Ancak hiçbir çiftliğin yönetmelikteki şartları yerine getirmediği için ruhsat alamadıklarını ve birçoğunun da kapandığını söyledi. Domuzun özel kesimhanelerde kesilmesi gerektiğini anımsatan yetkili; sadece Antalya’da domuz kesimi yapan bir mezbaha bulunduğunu açıkladı.

İddialara göreyse Türkiye’de 80 civarında kaçak çiftlikte yılda bir milyon civarında domuz üretiliyor ve bunlar kaçak olarak normal kesimhanelerde kesiliyor.

Meksika’da ortaya çıkan ve 103 kişinin ölümüne neden olan domuz gribi; domuz, insan ve kuş gribi virüslerinin daha önce görülmemiş bir bileşimi. Kanada’nın ardından İspanya ve İsrail’e de sıçrayan virüs nedeniyle ABD’de olağanüstü hal ilan edildi. Domuz gribi salgını Türkiye’nin bu konuda ne kadar güvenilir olup olmadığı sorusuna neden oldu.

*** Bilmeden çok domuz eti yemişizdir..

>>İsrail'de hapis cezası

Öte yandan, İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz'ın hazırladığı Türkiye'de 'Domuz Gerçeği' kitabında 24 il ve ilçede 87 domuz çiftliği bulunduğu bildiriliyor.

Bunun yüzde 56'sı İstanbul, Tekirdağ ve Eskişehir'de yer alıyor. Kitaptaki bilgilere göre; İsrail'de domuz eti satımı kanunen yasak. İsrail'de domuz eti satarken yakalanan bir kişiye 12 ile 16 yıl arasında hapis cezası veriliyor.

• Domuz etini cok kez denedim ama begenemedim pek. Bacon da güzel degil. Mis gibi dana varken domuz eti pek yaramiyor. Ama sosis dersen domuz sosisinin üstüne sosis bulamazsin elbet. Hakiki sosis domuzdan yapilir, ne dana kurtarir, ne de tavuk. Rengi de pespembe olmaz.
     Ankara'da veya İstanbul'da domuz eti.

Ankara'da veya İstanbul'da domuz eti.

Istanbul'da gayrimüslimlerin yasadigi yerlerdeki kasaplarda bulabilirsin. Yalniz pisirdigin zaman o yaginin kokusu tavadan zor cikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Türkiye’de domuz üretim çiftliği hem var hem de yok. Ruhsatlı çiftlik yok ama ruhsatsız var…

Hurriyet.com.tr’nin Tarım Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre Türkiye’de ‘ruhsatlı’ domuz çiftliği yok. Mersin'de hiç çiftlik kalmamış.

Antalya'daki çiftlikte 179 tane domuz var. Ayrıca Kırıkkale'den gelen 450 domuz da Antalya'da kesim için bekliyor. Dolayısıyla kesileceklerle birlikte bu ilde 629 domuz var. İzmir'de ise 700 tane kalmış.

Bakanlık yetkilisi, söz konusu çiftliklerin hiçbirinin ruhsatının olmadığını zaten çiftlik sahiplerinin bunları eritmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yetkili, 2004’te İzmir’de domuz etinden yapılan çiğköfte yiyenlerin trişinozis hastalığına yakalanmalarının ardından çiftliklerin zapturapt altına alınması için bir yönetmelik çıkarıldığını anımsattı. Ancak hiçbir çiftliğin yönetmelikteki şartları yerine getirmediği için ruhsat alamadıklarını ve birçoğunun da kapandığını söyledi. Domuzun özel kesimhanelerde kesilmesi gerektiğini anımsatan yetkili; sadece Antalya’da domuz kesimi yapan bir mezbaha bulunduğunu açıkladı.

İddialara göreyse Türkiye’de 80 civarında kaçak çiftlikte yılda bir milyon civarında domuz üretiliyor ve bunlar kaçak olarak normal kesimhanelerde kesiliyor.

Meksika’da ortaya çıkan ve 103 kişinin ölümüne neden olan domuz gribi; domuz, insan ve kuş gribi virüslerinin daha önce görülmemiş bir bileşimi. Kanada’nın ardından İspanya ve İsrail’e de sıçrayan virüs nedeniyle ABD’de olağanüstü hal ilan edildi. Domuz gribi salgını Türkiye’nin bu konuda ne kadar güvenilir olup olmadığı sorusuna neden oldu.

*** Bilmeden çok domuz eti yemişizdir..

>>İsrail'de hapis cezası

Öte yandan, İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz'ın hazırladığı Türkiye'de 'Domuz Gerçeği' kitabında 24 il ve ilçede 87 domuz çiftliği bulunduğu bildiriliyor.

Bunun yüzde 56'sı İstanbul, Tekirdağ ve Eskişehir'de yer alıyor. Kitaptaki bilgilere göre; İsrail'de domuz eti satımı kanunen yasak. İsrail'de domuz eti satarken yakalanan bir kişiye 12 ile 16 yıl arasında hapis cezası veriliyor.

Yazar 12-16 yıl hapsi nerden çıkarmış? İsrail' de birçok yerde domuz eti satılır.

http://www.haaretz.com/culture/arts-leisure/free-market-supermarkets-1.78455

• tomuz yemeyin tomuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OĞUZ?

herkes istedigini yemekte ozgurdur ama soyle seyleri nasil mideniz kaldiriyor helal seyler yeseniz ölür müsünüz

Önce bir "Helali, haramı bilir misin?" diye sor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.