Şimdi Ara

Anime Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tensho

@xLordRealx

Diğerleri tartışılır ama karizma deme bence.

@adilazimdegilx

Önemli değil. Biz izleyenler için gayet normal fakat yeni başlayanlar ölümcül spoiler o isim.

@tinus

Bende bu yüzden uzun serilerde bir an önce güncele gelinmesi taraftarıyım. Mesela ben hepsinde günceldeyim çok şükür. Ve her hafta bölümlerini beklerken kısa serilere de göz atabiliyorum. Her ne kadar kısa serileri (hemen bittiği için) sevmesem de, güzelse de hakkını veririm.

Şu anda senin dediğin taktiği deniyorum.Olabildiğince ileri izleyeceğim ki kısa animelere zaman kalsın.

• Edit: Kötü söz sahibinindir. Söylediğin laflar senin kaliteni düşürebilir, ancak karşılık vermeye devam edersem bu da benim kalitemi düşürür. Forumun huzurunu bozduğum için özür dilerim. Bu konuya daha fazla yorum yazmayacağım.

Edit 2: O Karizma, zeka mevzusunu Naruto'nun daha iyi olduğunu iddia ettiğim için yazmadım. Sadece merak ettiğim için sordum. Yanlış anlaşılma durumu arkadaşın hakaretiyle sonuçlanmış. "Anime bilgisi olmayan" hakaretini hak etmediğini göstermek için belirtme gereği duydum. (Üstte de yazdım ama bir daha yazıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 30 Kasım 2012; 23:45:27 >
  • @ShuChen

Şahsi görüşüm; animeler arasında karşılaştırma yapmak yanlıştır bence. Yani Naruto izlerken Bleach şöyleydi yada böyleydi demek hata. Yada tam tersi. He illaki karşılaştırma yapacaksan da eşit olarak değerlendirmen lazım. Yani Naruto ile Bleach'i karşılaştıracaksan ikisinde de güncelde olman lazım. Naruto'ya bakmayıp Bleach Naruto'dan iyi demek hatadır. Çünkü ileride neler olacağını tahmin edemezsin. Burada hata yapıyorsun bence.

Ben şuanda 3 büyük dediğimiz serilerin mangasında bile günceldeyim. Zaman zaman hepsinin kötü bölümleri olur. Çünkü bunlar uzun seri her zaman yüksek tempoda gidemezler. Puan ver desen 10 üzerinden hepsine 10 veririm. Fakat Bleach'i diğer ikiliden daha çok severim. Bunun nedeni onlardan iyi olduğu için değil. Sadece benim karakterime daha uygun. Benim sevdiğim şeylerin daha çok bulunduğu bir seri. Diğer arkadaşlarda sana çıkışmak da haklı çünkü izlemeden yorum yapmak (anime için) bence hatadır. Tabi üçüne de aynı anda başlaman hem hata olur hemde zevk alamazsın. Şahsi düşüncem bir tanesine kenetlen ve güncele gelene kadar yakasını bırakma. Fakat internet de kenetlendiğin seri hakkında aramalar yapma. Çünkü yiyeceğin spoilerler seriden çok rahat soğumanı sağlayabilir. Güncele geldiğinde ise diğer seriye yine aynı şekilde başla. Fakat ne yaparsan yap 3 büyükleri de izle.

@melkor23

Shippuuden'den daha düşük gördüğün o bölümler Naruto'nun temelidir. O temel olmasaydı, Naruto şu anda Bleach gibi olurdu. Naruto'da burgulanan bir hayal vardı o bölümlerde nasıl bir yaşamı olduğu ne zorluklar çektiğini anlatıyordu. Şu an Naruto bu kadar seviliyorsa bu altyapıya borçludur onu. Tıpkı One Piece gibi. Fakat Bleach birden bire olayların geliştiği seri. Bu yüzden altyapısı zayıf. Çünkü Naruto yada Luffy gibi en baştan bir hedefi olan bir karakter değil Ichigo.

Ben sevdiğim tüm serilerin fanıyım. Senin gibi sadece tek serinin fanı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 30 Kasım 2012; 23:15:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oldukça büyük tartışma olmuş bir kere bu tartışma kesinlikle gereksizdir.3 animede tartışılmayacak seviyede büyük animelerdir.Burda anladığım kadarıyla yanlış anlaşılma olmuş yanlış anlaşılmanın kaynağıda lord denen şahıs'dan kaynaklı.Konun sahibi tarafsız yorum yapmış sen hemen kendi safına narutoyu lehine alırken aynı zamanda övmüşde övmüş.3 büyük animelerdir.ftg en doğru olanı söylemiş.He şöyle bir durum var ki narutoyu herkes sevmez.One piece'yi eğer belli bir kısma gelebildiysen o devam eder zaten.Sabır edemeyen devam etmez.Naruto öyle değil.Benim düşüncem naruto öyle bir anime ki çok kötü diyende olur iyi diyende olur.Benim düşüncem naruto izlenebilir izleyenlere hayret etmiyorum.Belli bir konusu tabiki olur.Amaçsız değildir.Benim düşünceme göre naruto bana çocuksu geliyor.Shippuden daha öyle.Çizimlerden mi kaynaklı esprilerden mi bilmiyorum.Esprilerinide beğenmiyorum.One piece büyüklerin büyüğüdür.One piece yorumum yok.Bleach benim düşüncemde aşırı derece iyi bir animedir.Bleach konusu karakterleri.Herkesi izleyebilir.Film havasında geçer.Bleach mi naruto mu olmaz.İkiside fanı olan animelerdir.Benim düşünceme göre narutonun çok sıkıcı bölümleri olabilir.Bleach olabilir.Bleach 1 adım öndedir.Benim düşünceme göre bleach one piece'den de iyi.Bak lord şimdi bu yazıyı alır değiştirir.Demek istediğim şu one piecede iyi bleach'te iyi.Naruto'da iyi.Bleach yada one piece fanı değilim.Sadece narutonun çok izleyeni olduğu gibi sevmeyenide var.Bleach'in hiç sevmeyenini gören var mı bilmiyorum.Yada one piecenin.Bleach naruto one piece derseniz.3 büyükler bunlar bir kere bana göre narutoyu eler illaki derseniz bende bleach derim.

• 150 kadar kısa seri ( 12 24 bölüm arası )

Bir kaç orta halli seri ve Naruto , Bleach , One Piece gibi başyapıtları takip eden bir anime severim.

Öncelikle üç büyük anime için zaman kaybı filan demek ergenliktir. Naruto devam serisi Shippuden Bleach ve Onepiece gerçekten çok kaliteli yapımlardır. Tabi 10 yılı aşkın yayın süreleri olduğu için dövüşler 2 3 bölüme yayılabiliyor ve mangaya çok yaklaştıkları için araya uzun fill bölümler girebiliyor ama yinede diğer kısa serileri bu seriler ile kıyaslayamazsınız bile. Çünkü karakterler 0 dan gğncele kadar sizin gözünüzün önünde gelişir olaylar biribine bağlıdır ve bu kadar uzun hikayelerine rağmen ilk bölümdeki bir bilgi ile bugün günceldeki bir bölümdeki bilgi birbiri ile çelişmez bu insan üstü bir zekanın işidir hanginiz 10 yıl sürecek bir hikayeyi birbiri ile çelişmeden yazzabilirsiniz ki.

hepsinin hayranıyım güncel olarak takip ediyorum ve tavsiye ediyorum

• Ben şu kötüdür demiyorum sadece bleach bana daha uygun o daha iyi diyorum birde.İzlemeden yorum yapmışım gibi davranılmış.ben narutoda izledim bu arada.Bir yerden sonra sıktı bıraktım bende.Benim aradığım özellikler narutoda yoktu.Sanki arkadaş naruto izlemeyen animeyi bıraksın naruto kraldır gibi davranmış.Narutoyu ben beğenmeyenlerdenim.Narutoyu çok önceden biliyorum.Şunuda söyliyim naruto animeyi başlamamı geciktiren animedir.Animeyi ilk başlamayı düşündüğümde narutoyu izleyerek anime kelimesinden soğumuştum.Sonra animelere bir şans daha verirken bleach'i izlemem ile anime fan'ı oldum diyebilirim.Tabi bu arada narutoya tekrar şans verip bir kez daha izleme vakti buldum.Yine fikrim değişmedi.
  • Benim anime ile tanışma bir arkadaşım sayesinde oldu. Hatta şu anda pişmanlıkla hatırladığım çizgi film ifadesini kullanmıştım animeler için. Ve şuanda anime izlemeyip de çizgi film benzetmesini yapanları gördüğümde kendimden bildiğim için çok üzülüyorum.

Ben ilk Death Note ve Hellsing ile başlamıştım. (4-5 sene önce.) Gayet beğenmiştim fakat bir anime kültürüm yada 3 büyükler gibi serilerden haberim bile yoktu. Aradan bir kaç sene geçti ve Naruto'nun bir resmini gördüm ve çok beğendim. Ve o resmin verdiği gazla başladım seriye. Genel olarak çok başarılı bulsam da zaman zaman kötü bölümler vardı. Sonradan öğrendim ki bu bölümlerin çoğu fillermiş. O zamanlar filler bile bilmiyordum gerisini siz düşünün Derken güncele geldim. İşin komik tarafı ise gaza gelip başladığım resim fake çıktı. Seride hiç karşılaşmadım öyle bir sahne ile Fakat artık devam etmek için bir gaza ihtiyacım yoktu. Çünkü bağlandım kendisine. Güncele gelince haftada bir bölüm baya koyuyordu adama. Sonra baktım ki Naruto içinde Bleach ve One Piece ile birlikte 3 büyükler olarak geçiyormuş. Derken Bleach'e başladım 3-4 bölüm izleyip bıraktım. Naruto ile kıyasladım. Hatalıydım ama bunun farkında bile değildim. Sonra One Piece'i bir araştırdım. Yorumlar inanılmaz fakat aynı zamanda sabır gerektiren bir seri olduğu bilgisini edindim genel olarak. Herneyse başladım One Piece'e baya komik geldi ve 50 bölüm izledim. Ama ilerlemek biraz zorlaşmıştı, bakmak istemiyordum.

Sonra "Pockie Ninja" oyununa başladım. Oyun ilk çıktığında sadece Naruto ve Bleach karakterlerinden oluşuyordu. (Şimdi One Piece de gelmiş) Hatta chatlerde tartışmalar oluyordu. Naruto/Bleach tartışması. Ben o zamanlar baya Narutocuydum. Yazdığım bir yazı üzerine yabancı bir arkadaş beni ikna etti ve Bleach'e devam etme kararı aldım. İlk 20 bölümden sonra baya kaptırdım kendimi. 100-150 bölüm izledim ama hala Naruto'nun daha iyi olduğunu düşünüyordum. Derken 300'lü bölümlerde bir şey gördüm. Tahmin edersiniz artık Budur dedim. Ancak o zaman kişisel olarak bir adım öne almışımdır Bleach'i. Fakat dediğim gibi puan versem aynı puanları veririm. Sonrada One Piece'de güncele geldim. Ve güncele gelene kadar ciddi anlamda ağladığım başka bir seri yoktu. One Piece de duygusal olarak tartışmasız 1 numaradır bence.

Bunları niye yazdım bende anlamadım. İçimden geldi paylaştım. Benim yaptığım hataları başkasının yapmasını istemem. Bu yüzden önyargısız biçimde 3 büyüklerin hepsininde izlenmesi taraftarıyım. Uzun serileri kısa serilere göre daha çok severim. Nedeni ise uzun olmaları. Sevdiğim bir şeyin 20 bölüm sonra bittiğini görmek istemem açıkçası. Çünkü biten seri unutulur. Fakat kısa serilerde izlenmesi gereken serilerdir. Yavaş yavaş da olsa bende izliyorum. Ve gayet keyif alıyorum. Beni forumda Belach fanlığı yaptığım için sevmeyenler var. Ben Bleach fanlığı yapmıyorum. Eğer haksızca yapılan bir yorum var ise hangi seri olursa olsun. Ve eğer doğru olduğumu biliyorsam. Bunu savunmam gayet normal. Şu ana kadar forumda geçirdiğim sürede Donanım Haber de Naruto açık ara en sevilen ve en çok takipçisi olan bir seridir. Bleach en çok trollenen ve orta seviye takipçisi olan bir seri. One Piece'i takip edenleri ise parmağın ile sayabilirsin. Fakat serinin nasıl bir seri olduğunu, ağırlığını bilen takipçiler vardır. Benim en çok Bleach'i savunmam doğal çünkü en çok ona saldırı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 30 Kasım 2012; 23:48:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

@xLordRealx

Diğerleri tartışılır ama karizma deme bence.

@adilazimdegilx

Önemli değil. Biz izleyenler için gayet normal fakat yeni başlayanlar ölümcül spoiler o isim.

@tinus

Bende bu yüzden uzun serilerde bir an önce güncele gelinmesi taraftarıyım. Mesela ben hepsinde günceldeyim çok şükür. Ve her hafta bölümlerini beklerken kısa serilere de göz atabiliyorum. Her ne kadar kısa serileri (hemen bittiği için) sevmesem de, güzelse de hakkını veririm.
    @tinus

Ben uzun serileri izlemesin demiyorum. Ama uzun bir seriye başlayıp zamanla sıkılıp başka animelere kayarsa iyi olmaz. Uzun bir seriye sıfırdan başlıyorsan diğer bütün animeleri unutacaksın ve olabildiğince çabuk güncele geleceksin ya da bitireceksin. Özellikle yeni başlayan birisinin belli sayıda kısa seri izlemesini gerekli görüyorum. Güncele geldikten sonra dediğin gibi başka animelere zaman ayırmak da kolaylaşıyor.

• Alıntıyı hatalı yapmışım bu arada onu fark ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShuChen

quote:

Orijinalden alıntı: Sakata Gintoki

quote:

Narutoyu hiç beğenmedim animeden soğutur?Çok amaçsız geldi.
    Bleach izledim ve hala izliyorum.Animeyi izletir.Çok iyiymiş.
    Fairy tail ile one piece'yi deniyeceğim.

One Piece başları çok sıkıcıdır (çoğunlukla) Alabasta arcı bitirene kadar bağlanamazsın o yüzden hemen sıkıldım dememeni öneririm One Piece'de.

Yani kaçıncı bölüme dek izlemelisin sabır ederek diyorsun?
    Birde bleach tarzında başka anime var mı?
    Bu sorumuda mazur görün yeni başladığım için.Örnek:Bleach'te herkes başkalarına başka adlarla çağırıyor.Nedeni nedir?

Nerden baksan bi 100 bölüm sabır..
    Bundan önce seriye bağlanabilirmisin diye sorarsan tabiki olabilir başlarda karakterlerin hayat hikayeleri oluyor One Piece, ilk başlarda banada sıkıcı görünmüştü taaki Zoro'nun çocukuğunu görene kadar beni OP izlemeye Zoro itmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

150 kadar kısa seri ( 12 24 bölüm arası )

Bir kaç orta halli seri ve Naruto , Bleach , One Piece gibi başyapıtları takip eden bir anime severim.

Öncelikle üç büyük anime için zaman kaybı filan demek ergenliktir. Naruto devam serisi Shippuden Bleach ve Onepiece gerçekten çok kaliteli yapımlardır. Tabi 10 yılı aşkın yayın süreleri olduğu için dövüşler 2 3 bölüme yayılabiliyor ve mangaya çok yaklaştıkları için araya uzun fill bölümler girebiliyor ama yinede diğer kısa serileri bu seriler ile kıyaslayamazsınız bile. Çünkü karakterler 0 dan gğncele kadar sizin gözünüzün önünde gelişir olaylar biribine bağlıdır ve bu kadar uzun hikayelerine rağmen ilk bölümdeki bir bilgi ile bugün günceldeki bir bölümdeki bilgi birbiri ile çelişmez bu insan üstü bir zekanın işidir hanginiz 10 yıl sürecek bir hikayeyi birbiri ile çelişmeden yazzabilirsiniz ki.

hepsinin hayranıyım güncel olarak takip ediyorum ve tavsiye ediyorum

Güldürdün gerçekten.Sayılarla yarıştırıyorsak 12 bölüm-24 bölüm arası 800 küsür anime izlemiş bir anime sever olarak "Büyük Shounenler" diye belirttiğiniz animelerin hepsinin dandik olduğunu savunayım bende, son derece berbattır."Ergenlik" olarak nitelendirdiğiniz durum artık yabancı forumlarda kural olarak geçiyor,Naruto-bleach-one piece tarzı animelerin fanboyluğunu yapacak olanlar fan sitelerine gitsin forumumuzda istemiyoruz diye.Başınızı kaplumbağa kabuğundan çıkarırsanız çok rahat görürsünüz bunları ancak fanlık nedense önüne geçiyor bunun.Gerçi bizim hardcore fanlarımıza sorsak günlük 10.000den fazla aktif üyesi olan forumlar yanlış yapıyor ergen hepsi, doğrudur.

"İnsan üstü zeka işidir,birbiri ile çelişmez" bir defa ne kadar at gözlüğü taktığınızı belli ediyor zaten.Her büyük shounende onlarca plotholes dolu.Tabi siz görmek istemiyorsanız göremiyor olabilirsiniz fakat buna insanüstü bir zeka demek gerçekten gülünç.Burda tek tek hepsini saymaya niyetim yok fakat dediğim gibi google en iyi dostunuz,araştırın 2-3 yabancı forumu size istediginiz uzun shounenin 50 satırlık plotholes yazsınlar.Onu bunu geçtim Naruto yazarı Kishimoto bile yaklaşık 9-10 ay önceki röportajında "şimdi baktığımda hikayede birçok açık görüyorum,tekrar yazabilme ihtimalim olsa hepsini düzeltmek isterdim ancak o an fazla düşünmeden o şekilde yazmışım bu dakikadan sonra elimden birşey gelmez" diye belirtti.Yani yazar bile kendi yazdığı hikayede saçma hikaye ile uyumsuz fanların gözünü boyamak için böyle noktalar olduğunu görürken siz nasıl "insanüstü şahane mükemmel bir başyapıt" diyebiliyorsunuz anlamak için 5-10 uzman tutmak lazım heralde.

Daha bir dünya berbat nokta var Filler'dan tutun sırf uzatmak adına 20 bölüm 2 karakterin birbirine güçlerini anlatması veya canları sıkıldıklarında hikayeyi umursamadan istediğini öldürüp istediğini diriltmesi tarzında.Ayrıca teknik açıdanda bakacak olursak bu tür büyük shounenlerde Çizimler hiçbir zaman stable değildir gidip gelir bazı bölümler kurbağa gibi bi göz sağa bi göz sola bakar bazı bölümler bacağın biri şeffaf olur vs az araştırırsan hepsinin resimli bölümlü örnekleri var sürüsü ile.Oda fail yani, Elle tutulur sadece OST var malesef.

Edit: Burası tam Fanboy base olmuş bi yukarıdaki yorumlara baktımda elle tutulur bir yorum yok adamlar naruto mu döver bleach mi onu tartışıyor yok bleach en büyüklerin en altındadır yok hepsi izlemesi zorunlu serilerdir falan tüyüyorum direk tek tek cevap vermeye kalksam 2 günümü alacak.Sırf bu kadar yazmışken silip boşa gitmesin diye gönderiyorum mesajı.Ayrıca son olarak bir ekleme yapayım konuyu açan arkadaş anime dünyasından birşey bilmiyor belli gözü boyanmasın, Bu serilere 3 büyükler denildiğine bakma anime dünyasının çoğunluğunda 3 soytarılar muamelesi görüyor söylediğim gibi son 2-3 ayda artık ana tartışma konusuna bile izin vermiyor adamlar,4chan vs gibi platformlarda zaten imkansız.Sevdiysen izleyebilirsin tabiki bırakın kaçın yokmuş gibi davranın demiyorum,ancak eğer birileri eline kılıç alsın 50 bölüm savaşsın veya iyice dayak yedikleri düşmanlarını "biz fairy tailiz" diyerek iman gücüyle bi anda yıksınlar tarzı birşey aramıyorsan arama çevreni bu serilerden uzaklaştırıp farklı yapımlara yönlendirmeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 1 Aralık 2012; 3:11:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burnaldinho

Senin gibi Grandmaster! izleyiciler ne izliyor çok merak ediyorum uzaydan gelen yapımlar varda biz mi bilmiyoruz bunları ?

Aslında yazdığın yazıya uzunca bir cevap vermeyi düşündüm ama nede olsa yine büyük anime siteleri onlara ezikler diyor bık bık bık diyeceğin için uğraşmıyorum.

Ama yinede şunu sorayım.. Bu seriler madem bu kadar dandik ve tutulmuyor neden 10 yılı aşkın süredir devam edebiliyorlar ve yeri geliyor zaman zaman tüm Tokyo baştan aşağı One Piece posterleri ile donatılıyor mesela 10. Yıl kutlamalarında yapılmıştı bu kadar dandik bir yapım için nasıl oluyor da bütün şehir kutlama yapıyor şunları da cevapla barı hazır gelmişken.
  • quote:

quote:

Senin gibi Grandmaster! izleyiciler ne izliyor çok merak ediyorum uzaydan gelen yapımlar varda biz mi bilmiyoruz bunları ?

Aslında yazdığın yazıya uzunca bir cevap vermeyi düşündüm ama nede olsa yine büyük anime siteleri onlara ezikler diyor bık bık bık diyeceğin için uğraşmıyorum.

Ama yinede şunu sorayım.. Bu seriler madem bu kadar dandik ve tutulmuyor neden 10 yılı aşkın süredir devam edebiliyorlar ve yeri geliyor zaman zaman tüm Tokyo baştan aşağı One Piece posterleri ile donatılıyor mesela 10. Yıl kutlamalarında yapılmıştı bu kadar dandik bir yapım için nasıl oluyor da bütün şehir kutlama yapıyor şunları da cevapla barı hazır gelmişken.

800 den sonrasini okuyamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Madao

quote:

quote:

800 den sonrasini okuyamadim

shounen ve plothole terimlerinide özel olarak kullanmış hani ergenlikle shounen'i bağdaştırıp "kendin ergenler için yapılan yapımları izliyorsun" , plothole ile ise "olm bak daha terim bilmiyorsun çelişki değil plothole diyeceksin" demek istemiş.

• @burnaldinho

Bu kadar havalı olmaya ne gerek var anlamıyorum. Yabancı forumlarda kabul edilmişmiş. Tamam bırakalım o zaman baksanıza yabancı forumlarda kabul edilmiş. Ben bir seri izliyor isem kendim için izlerim başkası için değil. Serilerin kusursuz olduğunu da kimse söylemiyor. Kusursuz seri var mıdır oda tartışılır.

Açarsın bakarsın sana keyif veriyor mu vermiyor mu diye. Keyif alıyorsan detaya çok girmene gerek yok zaten. Sonuçta 10 yıllardır devam eden 300-500 bölümlük seri bunlar. Bunları yazanlarda insan 5-10-20 bölüm hatalı olması gayet normal. Fillerleri kimse sevmiyor zaten. Fakat koymak zorundalar. Birde Çizimlere özenilmiyor demişsin. Pardon ama adam 30 sayfalık manga yapıp anime stüdyosuna yollamıyor bunu. Kaldı ki bazen çok kötü olsa da genel olarak çizimler iyi. Sonuçta her hafta 17-20 sayfa çizmek zorundalar. Bu tarzları sevmeyebilirsin ama en azından saygı göstermek zorundasın.

• Artık bleach fan'ı oldum diyebilirim.Naruto'yuda izledim kötü değil ben beğenmedim.Karakterler konunun gidişatı uygun gelmedi.Şunu söyliyim naruto izlerken fan yapacak bölümler var.Bir an düşündüm izlemeye devam etsem mi diye bi kaç bölüm gördüm uzun süre daha naruto animesini askıya aldım.Bleach izlerken küçük 10-20 animeler izleyeceğim arada.One piece'ye başlamak isterdim velakin 2 tane uzun seri animenin birlikte gideceğini düşünmüyorum.Bu arada sormak istiyorum.Bleach 366'ta final yapmış diyenler var bazıları görüşürüz devam edecek diyenler var.Bleach 2013'te devam eder mi?Uzun süredir böyle dizi film vs..Bir olaya aşırı fan olmamıştım.Ta ki anime izleyene kadar ve bunun animeden geleceğini hiç düşünmemiştim.Bleach'in 2013'te yeni bölümleri çıkar mı son sözü senden bekliyorum urahara-sun?

• quote:

quote:

Öncelikle "Plotholes" veya "shounen" tarzı ingilizce bilmeyen anime izleyicilerinin bile ne demek olduğunu anladığı terimleri "oha hava atmak için yabancı terim kullanıyor" şeklinde rezil bir şekilde eleştirmeye çalışman gerçekten üzücü.Resmen b*k atamadım birazda şurdan tutayım olmuş,O mesajdan sonra zaten tartışmaya değer olmadığını ispatlamış oldun.Yaşını bilmem ve açıkçası umrumda da değil pek,ancak bu mesaj üzerinden 13-14 yaşlarında "hrrr sevdiğim seriye nasıl kötü der nickinemi saldırsam imzasınamı kelimeleremi napsam" diye takılan başıboş bir fanboy görünüyor sadece.Bu arada fanboy dedim bak,sana yeni fırsat doğdu hadi yine iyisin devam et.Bundan sonra sana cevap vermeyi planlamıyorum,tartışmak ne demek bilmeyen ve düşüncelerini düzgün bir şekilde dile getirmeyi bile beceremeyen birine ne kadar anlatırsam anlatayım boşa kürek çekmekten farkı yok.Yinede zorlayıp 3 satır arka arkaya getirmişsin,ona hürmeten şu mesaja cevap vereyim;

Aynı zamanda Final Getsuga Tensho içinde cevap oluyor hem,uğraşmamış olurum.Öncelikle benim mesajımı kafanıza göre sağa sola çekmeyi bırakırmanızı öneririm, ben ne "yabancılar kabul etti herkes bıraksın" dedim nede "benim izlediklerim en mükemmelleri bırakın onları benimkilere gelin" dedim.Hoşunuza gitmeyenleri görmeyip 2 mesaj arasındaki bağlantıyı kurmadan hoşuna gidenleri çekmek fanların special skill heralde.Biraz daha açarak yazayım o zaman anlama problemi var gibi çünkü, "Öncelikle üç büyük anime için zaman kaybı filan demek ergenliktir" cümlesinden yola çıkarak yabancı forumlarda engellenmesi demek o sizin tabiriniz ile "büyük anime siteleri" içerisindeki onbinlerce kişiyi ergen yapıyor heralde.Farkettiyseniz burada ironi var,onuda not düşeyimde "o kadar kişide ergen değildir arada vardır 1-2 düzgün ya" diye cevap gelmesin.

Neyse Yabancı forum olayını geçtikten sonra,Benim gibi bir "Grandmaster" ne izliyor ona gelelim.Burada yine büyük bir yanlış anlamanız varki buna gerçekten hafiften bi güldüm. Ben bir seriyi eleştiriyorsam,Kendi sevdiğimi öne çıkartmak için yapmam gördüğümü söylerim,daha doğrusu eleştiri böyle yapılması gerekir.Biraz daha anlayacağın dilden konuşmak gerekirse yukarıdaki gibi bleach'i eleştirip narutoyu yüceltmek,Narutoyu eleştirip One Piece'i şahlandırmak tarzı sizin gibi kutsal bir görevim yok malesef. Eleştiriye düzgün bir şekilde cevap vermektense "senin izlediklerin daha mı güzel" pek mantıklı bir cevap verme şekli olmamış,Ama yinede cevap vermemi istiyorsan benim beğendiğim serilerde yer yer problem içerir evet.Kimsenin amacı kusursuz mükemmel animeyi bulup nirvanaya ulaşmak değil zaten, ki yukarı mesajdaki arkadaşın söylediği gibi eğer özellikle kusur arıyor olsam her seride rahat birşeyler bulurum.Seviyorsan izleyebilirsin,hatta ben demesem bile izleyeceksindir zaten ona birşey dediğim yok.Ancak bu kadar bariz ve bu kadar çok kusur olan yapımlara "şaheser bir tane bile kusur yok hikaye mükemmel herşey birbiri ile bağlı manyak perfect" şeklinde övmek konuyu açan veya bilmeden yorumu okuyanları kandırmaktan başka birşey değil.Yoksa beni ne ilgilendirir, ister naruto izle ister pepe ister teletubbies,Hiçbir şekilde karışmayacağım konusunda için rahat olabilir.Bu arada yabancı terim sayısını arttırdım cevap verirken kolaylık sağlasın diye kaçırma bunları.

Son olarak, Final'in son paragraf için; Herşey için bir bahane bulunur, önceki mesajımda saydığım her kusurun sebebini bende çıkarabilirim ancak bu "hataların olmadığı" anlamına gelmez.Gerçi benim pek umrumda değil sebepler ama.Benim için kusur kusurdur,İster mangayı yazarken başı ağrıyor olsun plotholes'i farketmesin,İster çizim yaparken kolunu burksun ister rahatsız olduğundan amcasının oğluna yaptırsın hiçbir şekilde ilgilenmiyorum.

Kısacası siz seviyorsunuzdur, kusurlarına bir sebep uydurur görmezden gelebilirsiniz o şekilde mutluysanız sıkıntı yok,Ancak iş sizin görmek istemediğiniz kusurları yeni gelenlerede yokmuş gibi lanse ederek "bir hatası bile yok insanüstü bir zeka ile yapılmış müthiş bir seri" şekline gelirse,o zaman bende karşı görüşü belirtip bu kandırmayı durdurmak zorunda kalıyorum.Yoksa şimdiye kadar hiç bir zaman Naruto,Bleach veya herhangi uzun bir shounen konusuna girip " bunu nası izliyosunuz ya" şeklinde bir yorum atmışlığım yok,milleti kandırma seviyesine gelmediği sürece istediğinizi izleyin istediğinizi tartışın, ancak ana konuları haricindeki bir konuda övmeyi planlıyorsanız 2 defa düşünüp at gözlüğünü çıkararak objektif bir şekilde gözden geçirip + - noktalarını belirterek yorumlarsanız bu tür gereksiz tartışmalar olmaz.

Edit; Bu kadar yazdım ama o arkadaşın söylediği "one piece kutlamaları"na değinmeyi unutmuşum,Şimdi gelip birde niye cevap vermedin falan demesin. O size ütopya olarak gösterilen,tokyoda hergün one piece kutlamaları var poster dolu insanlar one piece'den çıkmış gibi vs tarzı söylenenlerin çoğu yalan belki hayallerini yıkıyor gibi olacağım ama öyle bir dünya yok malesef.Kutlama dediğin her seri içinde oluyor,Biraz TypeMoonun 10. yılı veya touhou'yu araştırmanı öneririm ne derecede büyük yaptıklarını ve fanlara ücretsiz neler dağıttığına bak bi bence, one piece'e veya typemoona veya başka birşeye özel değil yani gayet normal bir durum bu.

Satışlara gelince, buda senin hayallerini yıkabilir belki ama Artık haftalık Manga satış sıralamasında ilk 50 içinde uzun süredir "Büyük shounen" dediklerinizden sadece One piece var.Hemen bununda sebebini yazayım ; One piece manga volume'unu neredeyse kağıt parasına satıyor japonyada , 4-5 lira arası birşeydi yanlış hatırlamıyorsam bir volume.Sürümden kazanmak mantığı ile işliyor ve başarıyorda.Diğerlerin yarısından daha az yani,Haliyle çikolata alır gibi geçerken alayımda kalsın şeklinde alınabilen bir manga oldu,bu satışlara ulaşmasının sebebi "seveninden" çok "fiyatından" kısacası. Tabi burdada öyle bir imkan olsa bende shounen mounen demez alırdım 4 lira nedir sonuçta 7-8 chapter için,Bırak shouneni pepe'nin çizgi romanı bile alırım o fiyata. Diğer mangalar ile normal şartlarda normal fiyatlarla satan naruto bleach gibi Shounenler zaten satış olarak battı,dediğim gibi ilk 50de bile yoklar uzun bir süredir. Kısacası öyle forumda gördüklerinize inanmak yerine araştırırsanız aslında dünyanın öyle olmadığını anlayacaksınız,Fakat birileri çok güzel göz boyuyor 2-3 cosplay ile 2 poster resmi atınca pek birşey bilmeyen forum ahalimiz tüm japonya yatıp kalkıp onlarla yaşıyor sanıyor.Umarım "hadi gelmişken bunuda cevapla" şeklinde aradığın sorunun yanıtını alabilmişsindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 1 Aralık 2012; 11:57:11 >

• @burnaldinho

Yabancı forumları örnek göstererek yazdığın o cümleye verdiğim cevap ile şunu anlatmak istedim. Benim için başkasının ne düşündüğü hiç önemli değil. Tabi ki de bir seriye başlamadan önce bir araştırma yapıyorum. Fakat önce bana keyif vermesi gerek. 3 büyükleri dünyada kimse takip etmese bile ben takip ederim. Çünkü bana keyif veren seriler. 3 büyüklerin bölüm sayılarının yarısı hatalardan oluşmuyor herhalde? 500 bölümlük bir seride bug bulabilirsin. Fakat bunların sayısı çok azdır. Üstelik mangaka bunlara kılıf uydurabilir. Burada önemli olan hatanın seriyi çok etkilemeyecek bir büyüklükte olmasıdır. Örnek veriyorum bir karakter ölür. Fakat aradan 200 bölüm geçer onu canlı görürüz. Sonra derki şöyle oldu böyle oldu, aslında öyle olmadı der okuyucuyu ikna eder. Bunlar gerçekçi seriler değil zaten fantastik bir dünya da geçiyor. O dünyanın kurallarını da mangaka koyuyor.

Ben izlemediğim hiç bir seri hakkında yorum yapmam. Yapsam da bu sadece görüntüsü ile ilgili bir yorum olur. Ama seriyi izlemeden kesinlikle ona kötü demem. Her zaman açık kapı bırakırım. Ben herkese 3 büyüklere baksın da demiyorum. Açıkçası yeter ki anime baksınlar. Bir anime kültürleri oluşsun. Çünkü animeler insanları etkileyen seriler bence. Fakat şunu da not düşüyorum. 3 büyükler mutlaka izlenmesi gereken serilerdir. Aynı zamanda Fullmetal Alchemist: Brotherhood da.

Ben uzun serileri daha çok seviyorum. Nedenini açıkladım yukarıda. Severek takip ettiğim bir serinin hemen bitmesini istemem. Bu yüzden 3 büyükleri daha çok severim. Fakat bu demek değil ki bunlar en başarılı animeler/mangalar. Bunlardan daha başaralı kısa seriler de olabilir. Fakat kısa olması onların dejavantajları.

İlk kez anime ile tanışacak birisine de kesinlikle 3 büyükler ile başlamasını önermem. Önce bir kaç güzel ve kısa seri ile bir altyapı oluşturmasını isterim. Zaten japonca çok farklı bir dil gibi gelecektir ilk başta doğal olarak. Kısa seriler de kısa sürede sonuca bağlandığı için güzel bir tercih olacaktır. Fakat 100-200 kısa seri bitirir başlar yada 10-20 fark etmez ama mutlaka uzun serileri denemelidir.

Şu manga satış rakamları konusunda da resmi bir site var mı? Çünkü herkes farklı bir şeyler söylüyor.

• quote:

Artık bleach fan'ı oldum diyebilirim.Naruto'yuda izledim kötü değil ben beğenmedim.Karakterler konunun gidişatı uygun gelmedi.Şunu söyliyim naruto izlerken fan yapacak bölümler var.Bir an düşündüm izlemeye devam etsem mi diye bi kaç bölüm gördüm uzun süre daha naruto animesini askıya aldım.Bleach izlerken küçük 10-20 animeler izleyeceğim arada.One piece'ye başlamak isterdim velakin 2 tane uzun seri animenin birlikte gideceğini düşünmüyorum.Bu arada sormak istiyorum.Bleach 366'ta final yapmış diyenler var bazıları görüşürüz devam edecek diyenler var.Bleach 2013'te devam eder mi?Uzun süredir böyle dizi film vs..Bir olaya aşırı fan olmamıştım.Ta ki anime izleyene kadar ve bunun animeden geleceğini hiç düşünmemiştim.Bleach'in 2013'te yeni bölümleri çıkar mı son sözü senden bekliyorum urahara-sun?

366'da sadece animesi son buldu. Mangası kaldığı yerden devam ediyor. Kesin bir bilgi yok fakat manga ile arayı aştıklarında tekrar başlayacağını düşünüyorum. 2013 yada 2014'de başlayabilir.

• haftalık satışlarda yeni çıkan mangalar daha çok satıyor haftalık satışlara bakmak yanlış bence. Yıllık satışlar önemlidir.

2012 nin ilk yarısında japonya manga satışları ;
    http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-06-01/top-selling-manga-in-japan-by-volume/2012-first-half
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.