Şimdi Ara

ANIME CAFE (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
821
Cevap
14
Favori
28.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist

quote:

Orijinalden alıntı: C E B R A I L

Dostlar var mı şöyle yazlık izlenecek yeni başlayan anime? İçim bayıldı resmen...Attack On titan filmini izledim 3 defa can sıkıntısından

Overlord ve Ushio to Tora güzeldir. 7. bölümde falanlar sanırım. Bir de Game of Laplace var, yaz sezonunda en çok beğendiğim animedir.

Başladım HorribleSubstan indirmeye, kurumuş resmen piyasa. Geçen yaz daha iyidi...

• Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Arslan Senki'yi duymuştum,bi deneme yapayım bari... diğerlerini ezberledim resmen.
  • City Hunter animeleri nasıldır? Eskiden Jackie Chan'in oynadığı filmini çok sevdiğimi hatırladım, ona bakarken animesi olduğunu gördüm. Filmle pek alakası yok gibi ama yine de ilgimi çekti.
  • Nevi-i şahsına münhasır bir seri diyebilirim özetle. TV Asahi'nin düzenlediği resmi anküm zamanların en iyi 100 TV serisi listesinde 66. sıradadır. İzlememen büyük kayıp diyebilirim.
  • Rampo Kitan: Game of Laplace gayet iyimiş, karakterlerin sakinliği ve diyalog biçimleri gayet güzel.
    Buna bir başlık açmak lazım...

[sizer]ANIME CAFE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C E B R A I L -- 26 Ağustos 2015; 21:11:48 >
  • Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru serisini bitirenler baksın lütfen :

2 günde tüm seriyi sadece Hikki'nin Yukino'ya teklif etmesini bekleyerek bitirdim resmen. Sonunda araya dram eklenmezse %99 Hikki-Yukino yakınlaşması olacak o belli ama baya bir uzattılar sanırım. Şimdide önlerinde sınav var bir de burdan uzatırlar. Ama sonunda olacak olan belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 30 Ağustos 2015; 2:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece meraktan bilgi amaçlı soruyorum. Arşivimde ki serilerin adlarını düzenlerken bazı bölümlerin yanlarında v2 yazıyor. Resimde kırmızı içine aldım. Bu tam olarak nedir?

[sizer]ANIME CAFE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Sadece meraktan bilgi amaçlı soruyorum. Arşivimde ki serilerin adlarını düzenlerken bazı bölümlerin yanlarında v2 yazıyor. Resimde kırmızı içine aldım. Bu tam olarak nedir?

[sizer]ANIME CAFE

Mangalarda çeviri hataları, düşük çözünürlük vb. sorunları olan bölümleri düzeltince falan koyuyorlar genelde. Aynı mantık sanırım.

• Gundam serisi için bir izleme sırası verebilir misiniz rica etsem? Fazla zorladı bu iş beni.

[sizer]ANIME CAFE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist

Gundam serisi için bir izleme sırası verebilir misiniz rica etsem? Fazla zorladı bu iş beni.

[sizer]ANIME CAFE

İzleme hiyearşisi 2009'a kadarki serilere göre şu şekilde:

[sizer]ANIME CAFE

İlk önce Gundam'ın tek bir evrende geçmediğini ve tek bir karakterin maceralarından oluşmadığını bilmemiz gerekiyor. 1979'da başlayan orijinal evren Universal Century'nin özet filmler haricinde 2015'e kadar yapılanları da kapsayan olay akışı şu şekildedir:

=ONE YEAR WAR ARC:

1-Mobile Suit Gundam : The Origin (4 film, ilki yayınlandı, ikinci film 7 Ekim'de izlenebilecek. 25 ciltlik bir manga'dan uyarlanan bu yapım klasik serinin 38. bölümünde serinin öncesinde geçen olaylarla ilgili çok kısaca anlatılan flashbackın ayrıntılandırılmış ve çok daha genişletilmiş bir remake'i gibidir.)
    2-Mobile Suit Gundam (43 bölüm yada 3 Film. Film versiyonlarından birincisi serinin 1-13 arasını, ikincisi 14-30 arasını, sonuncusu ise 31-43 arasını elden geçirilmiş şekilde işlemektedir)

Yan Hikayeler : (Bu bölümdekilerin tamamı klasik seriye teğet geçen fakat farklı bakış açılarını işleyen yapımlardır.

-MS IGLOO: Hidden One Year War + Apocalypse 0079 (3 + 3 bölüm)
    İlk iki bölüm klasik seriden önce, üçüncü bölüm klasik serinin ilk haftaları ile aynı sıralarda, dördüncü bölüm klasik serinin 25. bölüm civarlarında, beşinci ve son bölüm klasik serisinin son birkaç bölümü ile aynı sıralarda geçer.

-MS IGLOO 2: Gravity of Battlefront (3 bölüm)
    İlk iki bölüm klasik seriden önce, üçüncü bölüm klasik serinin 25. bölüm civarlarında geçer.

-Mobile Suit Gundam: 08th MS Team (12 + 1 bölüm ve 1 film)
    İlk bölüm klasik serinin 12. bölümüne teğet geçerken, 2. bölümden 7. bölüme kadarki kısımlar klasik serinin 9. bölümünden 25. bölümüne kadarki bir kısmında, 8. bölümden 11. kadarki kısımlar klasik serinin 26. bölümünden 40. bölümüne kadarki bir kısmında geçer. Son bölüm ise klasik serinin bitiminden hemen sonra geçer. Özel bölüm "Assault from Third Dimension" 8. bölümün hemen başında geçmekte iken film versiyonu 8. bölüme yeni sahneler ekleyen bir tür uzatılmış versiyondur.

-Mobile Suit Gundam: War in the Pocket (6 bölüm)
    İlk bölüm klasik serinin 34. bölümüne denk gelmekte olup son bölüm klasik serinin bitimiyle aynı anda sona erer.

-Mobile Suit Gundam: Battlefield Record Avant Title (Kısa Film)
    PS3 oyunu Gundam Senki 0081'e giriş olarak yapılan bir prologue ONA'sıdır. Klasik serinin 42. bölümünün sonlarına denk düşer.

-Mobile Suit Gundam Evolve (Kısa Film)
    15 bölümden oluşan bu kısa film serisi sırasız şekilde Gundam evrenlerine dair kısa hikayeler sunmaktadır. Şimdiye kadar bahsettiklerimizle bağlantılı bahsedilebilecek olarak 1. bölüm klasik serinin bir recap'i iken, 15. bölüm klasik serinin 39. bölümünün Challia Bull odaklı bir tür remake'idir, 11. bölüm ise klasik serinin bitiminden kısa bir süre sonra geçmektedir.

-Namie Amuro'nun "Defend Love" klibi klasik serinin 41. bölümüne hatırlatma amaçlı bir derlemedir.

-Gundam-san (Kısa film)
    13 bölümlük kısa parodiler olup klasik seriyi ti'ye almaktadır.

=DELAZ FLEET UPRISING

-Gundam 0083: Stardust Memory (13 + 1 bölüm)
    Ek bölüm olan "Mayfly of Space" 5. bölümün sonlarında geçmektedir.

Bunun yanısıra Gundam Evolve'un 4. bölümü 0083'ün 11. bölümünün başlarına denk düşmektedir.

=GRYPS WAR

-Zeta Gundam (50 bölüm ve 3 film)
    Zeta Gundam filmleri genel olarak serinin yeni çizimli özeti olmasına karşın seriyi alternatif bir sonla bitirerek sonraki seriyi olay akışından çıkartmaktadır. Filmlerin kapsamı birinci film için 1-14, ikinci film için 15-32, üçüncü film için 33-50 arasıdır.

Bunun yanısıra Gundam Evolve'un 2. bölümü Zeta'nın 7. bölümünün başlarına, 12. bölümü Zeta'nın 9. bölümüne, Evolve'un 13. bölümü Zeta'nın 12. bölümüne son olarak Evolve'un 9. bölümü Zeta'nın 49. bölümüne denk düşmekte.

=NEO ZEON WAR

-Double Zeta Gundam (47 bölüm)
    İlk bölüm recap olduğundan direkt 2. bölümle başlayabilirsiniz.

Bunun yanısıra Gundam Evolve'un 10. bölümü serinin bitiminden bir süre sonra geçmektedir.

=SECOND NEO ZEON WAR

-Mobile Suit Gundam : Char's Counter Attack (1 film)

Bunun yanısıra Gundam Evolve'un 5. bölümü bu filmin alternatif bir işlenişidir.

=LAPLACE BOX RETRIEVAL

-Mobile Suit Gundam Unicorn (7 bölüm)

Bu kısma kadarkiler revize edilmiş UC olay akışının tamamıdır. Sonraki yapımlar ise yapımlardaki tarih aralıklarının uzak aklmasından dolayı devamlılık açısından öncekiler kadar yoğun değildir.

=LATE UC ERA

1- Gundam F91 (1 film)
    Bu filmi izlemeden önce Gundam F90 ve Gundam Silhoutte F91 Manga'larının okunması önerilir.

2- V Gundam (51 bölüm)
    Bu seri izlenmeden önce Crossbone Gundam manga'sının en az ilk 6 ciltlik ksımının okunması önerilir. Ayrıca V Gundam Sidestory Manga'sı bu serinin 29. bölümünden hemen önce geçmektedir.

3- Ring of Gundam (Kısa film)
    Şu an için son UC hikayesi.

Çok özet geçerek UC izleme sırasını bu şekilde yazmak mümkün. Yazıyı daha fazla uzatıp bıktırmamak için diğer evrenleri yazmadım ama istek gelirse onları da yazabilirim. Aslında defalarca yazdığım bir husus ama bu konuda kendi yazdıklarım haricinde Türkçe kaynak olmadığı için yardım isteyeni geri çevirmek istemem şahsen.

• Ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim.
  • Aslında Gundam Türkiye ekibi şu izleme sırası hakkında bir video çekse çok iyi olur.
  • Vay be uzun yıllar sonra gireyim bir bölüme dedim eskilerden kim var diye eski konu bile kalmamış o arada

• quote:

Orijinalden alıntı: dombilibili

Vay be uzun yıllar sonra gireyim bir bölüme dedim eskilerden kim var diye eski konu bile kalmamış o arada

Akuma_Blade hala burada. Diğer 2005 tarihli konu çöktü. Geri de getiremediler.
  • Toyota'nın yeni reklam filmi

bu da önceki:

•  [sizer]ANIME CAFE

Yutaka Ozaki (尾崎 豊 Ozaki Yutaka, 29 Kasım 1965 – 25 Nisan 1992) popüler bir Japon müzisyendi. HMV tarafından yapılan Japonya'nın en iyi müzisyenleri listesinde 23. olmuştur. Tokyo Seyagaya Ward SDF Merkez Hastanesi'nde Haiku şairi Kinue ve flüt sanatçısı Kenichi Ozaki'nin oğlu olarak doğdu. Yasushi isimli bir abisi vardı. Gençliğinde, bağırsak burulması ve sonradan iç organlarını zayıflayacak olan bronşit sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. 1973 yılında dövüş sanatları üzerine eğitim almaya başladı ve bu eğitim hayatı boyunca sürdü. 1975 ocağında piyano çalmaya başladı ve o yılın martında ilk şiirini yazdı. İlk canlı performansı okulunda yapılan festivalde 1978 yılında olmuştu. Okulundan alkol alışkanlığı sebebiyle uzaklaştırıldı ama Akira Suda isimli bir prodüktör tarafından keşfedildi ve 1983'de Sony Records ile antlaşma imzaladı. 25 Nisan 1992'de Ozaki çıplak, içmiş ve baygın olarak Tokyo geçitinde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bir kaç dakika sonra hayatını kaybetti. Ölüm nedeni olarak akciğer ödemi dendi fakat ölümüyle ilgili bir çok iddaa ortaya atıldı. Bunlardan en popüler olanı ise başka biri tarafından öldürülmüş olması. Arkasında karısı Shigemi ve oğlu Hiroya'yı bıraktı.

Cenazesi 30 000 kişiden fazla hayranı tarafından uğurlanan Ozaki, Japonya'nın James Dean'ine benzetilmiştir.

Kısa hayatı 2011 yapımı bir TV filmi olan Kaze no Shounen'de anlatılmıştır.

O Japon toplumunun içinde sıkışıp kalmış bir yabancıydı. Konserlerine bakarsanız mahalleden çevirilip gelmiş gibi, çoğu zaman sıradan elbiseler giydiğini, çoğu zaman sahnede ağlamamak için kendini tuttuğunu görürsünüz. O içlerinden biri olduğu için çok iyi anlayabildiği üzere, gençlerin okul hayatlarında hayata dair kurduğu düşleri, onların hayata karşı coşkulu hislerini ve ilk aşklarını, toplumun kötü yanları ama neden onu değiştiremeyeceğimizi anlatmaya çabalamıştı, ama kendisinin de dediği gibi "Hepimizin rüyaları vardı ama şimdi hepsi aklımızın bir köşesinde atılı kaldı. Ne yaparsak yapalım, gerçekleri yenebilmemiz mümkün değil"

Kaynak Linki :
    www.japan-fans.com
    Yutaka Ozaki (尾崎 豊)
    http://www.japan-fans.com/showthread.php?tid=4618&page=7
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Vay be uzun yıllar sonra gireyim bir bölüme dedim eskilerden kim var diye eski konu bile kalmamış o arada

Hocam eski konu çok fazla sayfa olduğu için çöktü. Bu arada beni hatırlar mısınız eski hesabımla konuşmuştuk. 3 yıl oldu herhalde İçerenköy Vakıfbankank'ın önünde buluşmuştuk mangalar için. Arşiv lazım olursa uğra demiştiniz önümüzde ki yaz kapınızı çalabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hz. Zeus -- 28 Eylül 2015; 14:40:30 >
  • quote:

quote:

Hocam eski konu çok fazla sayfa olduğu için çöktü. Bu arada beni hatırlar mısınız eski hesabımla konuşmuştuk. 3 yıl oldu herhalde İçerenköy Vakıfbankank'ın önünde buluşmuştuk mangalar için. Arşiv lazım olursa uğra demiştiniz önümüzde ki yaz kapınızı çalabilirim.

Hatırladım. Maalesef eski arşivi tutmuyorum ama artık . Geçen yaz bi genel temizlik yaptım

• quote:

quote:

quote:

Hatırladım. Maalesef eski arşivi tutmuyorum ama artık . Geçen yaz bi genel temizlik yaptım

Tüh kaçırdık.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.