Şimdi Ara

Ani Fps Drop Donma ve takılma..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar buna benzer bir konum daha var ancak sorun çözülmedi
    Ryzen 1500x SIFIRI İle değiştirildi
    Msi tomahawk artic b350 Anakart SIFIR ile değiştirildi
    8 gb kingston pred. RAM 16 olarak denendi
    Ssd var hdd var
    144 hrz monitör
    1070 evga ftw 2. üretim ekrankartı
    sıvı soğutma var
    fsp hyper m85+ 650 w psu yenilendi

Anlık olarak fps droplanmalar oluyor aynı ekran kartında benden 50 60 fps fazla alınıyor
    ve her droplanmada oyun donuyor takılıyor
    kare kare oluyor
    Ekran kartını başka bi 1070 ile degiştim gene aynı
    hatta bozuk dedıgım 1070 ı servis SEBİL firmasına yolladık her test yaptırıldı sorunsuz olarak geri yollandı.
    Bunun mantıklı bir açıklamasını bana yapabilecek olan varmı
    ciddi anlamda Aylardır bu sorunu yaşıyorum ve çözüm bulamıyorum
    Umarım birileri el atar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MACHiNA_HATTAB -- 14 Eylül 2018; 18:51:7 >

• Ssd ve Hdd'niz için bilgisayara hard disk sentinel programını kurun. Program açıldığında sol taraftaki listeden diskleri seçtiğinizde sağ taraftaki ekran değişir. Her bir disk için soldan seçim yapın ve sağ taraftaki ekranın disk sağlık görüntüsü olan ekranı yani ilk görüntüsünü çekip buraya bir yükleyin.

Disklerinizde sıkıntı yok gibi gözüküyor olsa da yine de deneme amaçlı sadece windows yüklü olan ssd sistemde kalsın. Hdd'yi çıkartın. Aynı sorun devam ediyorsa bu sefer ssd'yi sistemden çıkartın ve sadece hdd'ye windows kurun. Hdd üzerinden oyun oynamayı deneyin ve test edin bir güzelce.

Anlattığınıza göre bütün sistem değişöiş neredeyse. Artık disklere farklı farklı sistem kurmanıza rağmen olmuyorsa. Donanım parçalarınızın iki veya daha fazlası birbiri ile tam uyuşmuyor. O yüzden gerektiği gibi performans alamıyorsunuz. Tahminlerim bu yönde yani.

Varsa üçüncü farklı bir disk'e windows kurup da deneme yapın diyeceğim ama aynı anda iki diskinizde de bir sıkıntı olma ihtimali aşırı düşük.

Velhasıl şimdilik görüntüleri bi çekin atın. Sorun yok gibi gözükse de dediklerimi bir yapın yine de.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Ssd ve Hdd'niz için bilgisayara hard disk sentinel programını kurun. Program açıldığında sol taraftaki listeden diskleri seçtiğinizde sağ taraftaki ekran değişir. Her bir disk için soldan seçim yapın ve sağ taraftaki ekranın disk sağlık görüntüsü olan ekranı yani ilk görüntüsünü çekip buraya bir yükleyin.

Disklerinizde sıkıntı yok gibi gözüküyor olsa da yine de deneme amaçlı sadece windows yüklü olan ssd sistemde kalsın. Hdd'yi çıkartın. Aynı sorun devam ediyorsa bu sefer ssd'yi sistemden çıkartın ve sadece hdd'ye windows kurun. Hdd üzerinden oyun oynamayı deneyin ve test edin bir güzelce.

Anlattığınıza göre bütün sistem değişöiş neredeyse. Artık disklere farklı farklı sistem kurmanıza rağmen olmuyorsa. Donanım parçalarınızın iki veya daha fazlası birbiri ile tam uyuşmuyor. O yüzden gerektiği gibi performans alamıyorsunuz. Tahminlerim bu yönde yani.

Varsa üçüncü farklı bir disk'e windows kurup da deneme yapın diyeceğim ama aynı anda iki diskinizde de bir sıkıntı olma ihtimali aşırı düşük.

Velhasıl şimdilik görüntüleri bi çekin atın. Sorun yok gibi gözükse de dediklerimi bir yapın yine de.

Kolay gelsin.
    Hemen indiriyorum.. Hdd den sonra ssd almıştım ancak sorun gitmemişti
    tek ssd ile denedim
    tek hdd de windows la denedim
    orjinal win de kullandım.. malesef malesef resimleri yukleyecegım programı kurar kurmaz

• Disklerinizde pek bir sıkıntı yok. O sistemde artık anakartla işlemci mi sıkıntılı uyumsuzluk var tek başına ekran kartı koca sisteme uyumsuzluk ediyor mu acaba diyecem ama varsa arkadaşınız ekran kartınızı onun bilgisayarına takıp onun sistem özelliklerine nasıl bir fps verdiğini kontrol edin.

Başka pek ihtimal akla gelmiyor.

Ya işlemci yada anakarttan ya da ekran kartı biri değişecek gibi. Ekran kartını kontrol edin sıkıntı yoksa işlemci ve anakart birbiri ile uyumsuz sanırım. Ya da işlemci ile ekran kartı mı bir biri ile anlaşamıyor. -_- Çok karmaşık bir durum.

Ne diyeyim ALLAH sabır versin.

Hayırlı günler kolay gelsin.
  • Oyunları 1080p nin üzerinde oynuyorsanız darboğaz olabilitesi varmış hocam .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta inventus önerisi ile bu anakartı aldım
    yanılmıyorsam b serisinin en iyilerinden biri belki en iyisi
    ekran kartınıda aynı model aynı marka başka ekrankartı denedim aynı bu problem vardı
    öncesinde 780 vs kullandım yoktu ama oyunlara yetmiyordu

1080 p oyun oynuyorum hocam
    ekran kartım 99 ıken 70 e ordan 20 e kadar dahı dusuo gerı yukselıyo
    ıslemcı daha bf dısında %40 ın ustune cıkmadı ..

bu ekran kartını satacagım bana yar olmadı
    ayladır bu rezilliği yaşıyorum çözüm bulamıyorum oyun oynamaya hasret kaldım yahu
  • Dostum, o işlemci ile dar boğaz olmaz diye düşünüyorum, ekran kartında sorun olabilir.
  • İsterseniz team viewer ile bilgisayara bağlanarak fps drop olmaması için bildiğim yöntemleri deneyebilirim.
  • 8MB AGP 8 kullanıcısına yanıt
    hocam bana uyar buyur gel dc vereyim sana

https://discord.gg/XbZUrdd buyur gel oradanda tw yapalım
  • Konu günceldir arkadaşlar
  • Akim korumalı priz kullaniyormusun ?

Cs goda 150 fps aliyordum ryzen 5 1600 ile

Smt modeyi kapattim 350 fps aliyorum

Anakartta smt mode var onu kapat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4minorking tarif etme şansın varmı bana bunu ? dc de felan yukarıda dc link var bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADASLAR EKRAN KARTİ TEST EDİLDİ SİFİR SORUN.. İSLEMCİ ANAKART YENİLENDİ.. SORUN DEVm ediyor bu RYZEN DEN ANLAYAN BİRİLERİ YOKMU ...

• Yaptığım şey flood a giriyor farkındayım fakat. yardımcı olacak birileri çıkar umuduyla devam ediyorum ..
  • teamviewer at pm den göz atayım uzaktan yardımcı olmak çok zor enteresan bi sorun
  • bugün amd türkiyeden bir beyefendi yardımcı oldu. rx580 yolladı denemem için farklı bir 1070 de denedim
    2 karttada aynı anlık donmalar oldu rx580 de epey azaldı

trex.shout.li 1459 team speak adresi yardımcı olabileceğini düşünen arkadaşlar varsa buyursun konuşalım.
  • sene olacak bu rezillikten kurtulamadım. yok böyle bişi yahu
  • GÜNCEL
  • Bios dan hpet kapatin win Defender devre dışı birakin

Amd power plan is running everything is updated demişler birde. Islc muhakkak kullanın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.