Şimdi Ara

ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
20
Favori
31.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vosdostburak

Merhabalar,

Ben de A8 yazıcı aldım ve ilk kez 3D yazıcı kullanıyorum.

Benim sorunumsa şöyle; dosyayı yazmaya başladığı andan itibaren filament nozzle'ın ucuna dolanıp duruyor. tablaya yapışıp kalmıyor. Tabla yüksekliği ile oynadım olmadı, tabla sıcaklığını 40/60 yaptım yine olmadı.

Nerede yanlış yapıyorum?

Teşekkürler,
    Baskı sıcaklıgınız nedir? Pla'da 190-195 , Abs'de 210-215 max. olmak üzere kullanın. Bahsettiğiniz sorun bana baskı sıcaklığından kaynaklı gibi geldi. Bed hızlanmasının sorunsuz olduğunu varsayarak konuşuyorum. Olmadı onuda kontrol edin. İlk anda tabloya bırakamıyorsa filamentı ondan da kaynaklanıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deranzo kullanıcısına yanıt
    USB içinde gelen seçtiğim modele göre Sicakligi kendisi 190-215 arasinda ayarliyor. Tabla da rahat hareket ediyor.

• Arkadaşlar bu gün itibari ile alnet a8 yazıcıdan aldım (https://www.youtube.com/watch?v=EbNocv6-OOQ9) link de ki arkadaşın yardımı ile sorunsuz 9 saatte kurulumunu yaptım (https://www.youtube.com/watch?v=rHkM1crPxxU )link de ki arkadaşın yardımı ile ayarlarını yapıp geliştirme parçalarını basmaya başladım.Benimde söyle bir sorunum oldu hala devam ediyor extruder ısıtıcısı parça yaz dediğimde ısıtmaya başlamıyor kart üzerinden kablosunu söküp takıyorum ayarlardan pla için hazırlık yaptırınca ancak yazdırıyor sorun nedir. Bunun haricinde baskı kalitesi fiyatına göre mükemmel.
  • Hocalarım smoother module daha erken gelecek elime heatbed modüle göre heatbedi anakarttan bağımsız olarak çalıştırabilmem mümkün mü ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli arkadaşlar. Bende bu yazıcıdan almış bulunmaktayım. Ama gel gelelim montaj sırasında throat kırıldı. Yenisini almam gerekiyor. Bu dünyaya yabancıyım ama bu yazıcı ile alabileceğim en kaliteli basımı elde etmek istiyorum. Bu sebeple gerekli upgradeler konusunda bilgi edinmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Mesela gözüme takılan iki şey var. Birisi J head diğeri ise titan extruder. Bi arkadaşım bunların öneminden kısaca bahsedebilir mi? J head almam icap ederse throat almak gereksiz mi? =)
  • Arkadaslar anet aa8 yazıcı var elimizde bir hocanın.Eksruterin icinde flament kırılmış bunu nasıl cikartabiliriz?

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hocam extruder sökülebilen bir parçadır nozzleın üstünde somun var onu çıkarın sökün dişli ile yay göreceksiniz gerisini halledersiniz

• Arkadaslar cok kalitesiz baski aliyorum. Kalibrasyon videolardaki gibi yaptim.. Sorun oldugunu dusunmuyorum. Somun vida gibi parcalari hic basamiyorum. Yamuk yılık oluyor. Sinirlerim bozuldu. Ne yalmam gerek yardim lütfen.

ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cegabo85 -- 6 Mayıs 2018; 23:29:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cegabo85

Arkadaslar cok kalitesiz baski aliyorum. Kalibrasyon videolardaki gibi yaptim.. Sorun oldugunu dusunmuyorum. Somun vida gibi parcalari hic basamiyorum. Yamuk yılık oluyor. Sinirlerim bozuldu. Ne yalmam gerek yardim lütfen.

Merhaba,

Görsel eklenmemiş, görseli görebilirsem bir yorum yapabilirim.

• şu anda bu model en uygun nerede acaba
  • yeni alan arkadaşlar için söylemek isterim bu headbed soketi yanma durumuna çok çabuk geçiyor vakit kaybetmeden leğimleme yapsınlar akşam 4 saat aralıksız baskı aldım ve hemen kararmaya başlamış.
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Hocam heatbed modulu var miydi

• quote:

Orijinalden alıntı: ßy Emre

Hocam heatbed modulu var miydi
    O modu biliyorum hocam ama anet a8in üzerindeki heatbede bağlı mosfetin datasheetine bakmıştım 20a kadar dayanıyor diye hatırlıyorum şahsi görüşüm bence gerek yok zaten ısınmıyor bile ama önlem için bende almayı düşünüyorum ucuz bir modul zaten, bu soketteki yanmanın bence sebebi malum heatbed sürekli hareket ettiği için azda olsa pinde oynama olabiliyor birde bu kadar yüksek akımı (12a)tekli pinden geçirmeleride bence hata böyle olunca yanmalar yaşanıyor zaten kronikleşmiş bir problemmiş bu yaşanılan sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 9 Mayıs 2018; 0:22:4 >
    Hocam bendede anet a8 var kurdum fakat hic baski almadim smoother modul aldim heatbed modul aldim birde otomatik kalibre icin modul aldim forumdan birisi extruder ve heatbed icin modul kullanmazsan anakartin yanabilir demisti o zaman o modulu extruder icin taksam daha mi mantikli olur yorumunuz nedir

• quote:

Hocam bendede anet a8 var kurdum fakat hic baski almadim smoother modul aldim heatbed modul aldim birde otomatik kalibre icin modul aldim forumdan birisi extruder ve heatbed icin modul kullanmazsan anakartin yanabilir demisti o zaman o modulu extruder icin taksam daha mi mantikli olur yorumunuz nedir
    hocam heatbed modulünüz varsa o modülü headbede takın ben enerji ölçüm cihazı ile ölçüm yapmıştım enfazla akımı heatbed çekiyordu 150watt maximum çekiyor extruder 40-50watt arası çekiyor yani extruder heatbede göre 3kat daha az akım çekiyor elinizdeki modülülü hiç düşünmeden headbede takın önlem alınascaksa önlemi headbede almanız çok daha iyi olur şahsi görüşüm anetin üzerindeki mosfetler bence yeterli eztruderede ayrıyetten mosfet takmanın bence gereği yok 5owatt çekerek yanacaksa yansın bu yazıcı okadar da adi mosfetler kullanıldığını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 9 Mayıs 2018; 1:43:29 >

Hocam cok tesekkur ederim dediginiz gibi yapacagim birsey daha sorayim cam kestim heatbed olculerinde 60 derece gostersede cam sicakligi dusurecektir diye tahmin ediyorum yorumunuz nedir?
    Birde o soketi hareket etmemesi icin sicak silikonla sabitleset daha yararli olmaz mi ?

• quote:

Hocam cok tesekkur ederim dediginiz gibi yapacagim birsey daha sorayim cam kestim heatbed olculerinde 60 derece gostersede cam sicakligi dusurecektir diye tahmin ediyorum yorumunuz nedir?
    Birde o soketi hareket etmemesi icin sicak silikonla sabitleset daha yararli olmaz mi ?
    camdan yanada sıkıntı yok hocam hangi değerlere ayarlarsanız o değerlere geliyor camın sıcaklığı, sadece köşeler birazdaha geç ısınıyor saniyeler seviyesinde gecikme oluyor sonra hertaraf eşitleniyor , soket yetersiz kalıyor malesef hareketi engellesenizde pinler yüksek akımdan etkileniyor ısınıp konektörün plastiğinide eritiyor leğim bence şart

• Selamün aleyküm arkadaşlar, ben yazıcıyı kurdum. Filamenti takmayı beceremediğim için ilk gün baskı alamadım. Sonra YouTube dan izleyerek öğrendim nasıl takılacağını ve taktım.

Fakat bu sefer de SD karttan modeli seçip printer işlemini baslattigimda ekranda "idle" hatası veriyor. Yazmaya hiç başlamıyor.

Ve de yazmadan önce extruder konumunu at home yaptığımda nozzle kafası tablanın sol alt köşesinde yarım santim kadar dışarıda kalıyor?

• _zamazingo _ kullanıcısına yanıt
    SD karta attığınız dosyanın uzantası STL mi yoksa Gcode mu? ona dikkat edin. Yazdıracağınız dosya Gcode uzantılı olmalı.
    Hocam teşekkürler.Sizde smoother modülü var mı farkını görebildiniz mi ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.