Şimdi Ara

Androide C++ ile uygulama gelistirilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar,sizlere C++ ile yazilmis bir programi nasil androide uygun gelistirmeyi sorucaktim?bunun yollari varmidir?Tesekkurler iyi aksamlar

• android java tabanlı bir sistem. ancak java native interfaces kullanılarak java kodunun içine c++ kodu gömülebiliyor. nette jni diye aratırsanız daha fazla kaynak çıkacaktır.
  • Android java değil, linux yani C tabanlı bir sistemdir. Java uygulamalarını çalıştırmak için Sanal Makinesi mevcuttur.

C++ ile android uygulaması yazmak aşırı zahmetli bir iş. Eğer yapacağınız proje çok büyük bir şey değilse C++ hiç tavsiye edilmez. Java'nın sizn için yaptığı onlarca işi tek tek yapmak zorundasınız ve yazımı da java kadar pratik değil maalesef. Telefonların donanımı bilgisayarlar gibi değildir. yani VS10 ile yaptığınız bir C++ uygulaması ram giriş ve çıkışlarını otomatik olarak işler ama aynısı android programları için henüz yapılmadı.

Yapımı çok zor olarak biliyorum ben. Daha fazla araştırmayla belki sonuca ulaşırsınız
  • Sanal makine Android için bir imkan değil, bir zorunluluk. Calistirdiginiz her uygulama için altta dalvik adında ozellestirilmis bir jvm çalışıyor. Yani çalışacak her uygulamanın bir java obje kodu olmak zorunda. Üzerinde c++ yazabilmenin tek yolu ise jni. Çünkü dalvik jvm sadece buna izin veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.