Şimdi Ara

Androidden Ios iphone geçişi ile ilgili yardım çağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 9 yıldır farklı telefonlarda android kullanıyordum telefonu balkondan düşürmem sonucu eski telefonun ekran değişimi tamirine masraf edeceğime o bahaneyle iphone 15 aldım. Alışamadığım için mi yoksa öğrenemedim mi bilmiyorum ama sanırım çok pişmanım. Eskiden beri android ile yaptığım birçok şeyi yapamıyorum belki yapılabiliyordur ben kullanmayı bilmiyorumdur sonuçta dünya kadar para harcadığımız 2023 model son teknoloji cihaz 5 yıllık para etmeyen android cihazlardan daha kullanışlı olmalı herhalde. Eskiden beri ios kullananlar şu konularda yardım ederse inanın çok mutlu olurum kafayı yemek üzereyim.

    1. cevapsız arama olduğunda, tel sessizde olduğunda, alarm kurulu olduğunda androidlerde yukarıda küçük simgeler oluyordu bunda yok telefonla oynarken cevapsız arama var mı göremiyorum alarmdan haberim olmuyor sessizde kalıyor unutuyorum o bildirim simgeleri bunda da görünecek ayar var mı. ?
    2. ekrana çift tıklatmayla ekran ışığını açma ayarını buldum ama kapamayı bulamadım?
    3. eski telde parmak izi okuyucu vardı bunda yok onun şokunu atlattım ama en azından şifre veya yüz tanıma var fakat iş yerinde telefonu masaya koyup kullandığım için telefon tavanı görüyor yüzümü görmüyor her seferinde şifre girmek zorunda kalıyorum şifreyi kaldırma desen gibi bir kilit açma ayarı yapılıyor mu?
    4. Youtube dan bir hikaye anlatımı teknik bilgi anlatımı belgesel veya şarkı videosunu ses mp3 olarak indirdiğimde müzik uygulamasında çalmıyor telefonda hiçbir yerde göstermiyor. Bunun ayarı var mı?
    5. İstanbulkart uygulamasında para yükleyince kartı telefonun arkasına tutmamız lazım. Eski telefonumda nfc yi açıp kartı arkaya koyunca yüklediğim para karta geçiyordu iphone da kartı arkaya koyunca hms hatası veya kartı hareket ettirmeyin diye hata çıkıyor parayı yükleyemiyorum oysa kartı arkaya yapıştırıp sabitliyorum. Bakiye sorgulama için kartı arkaya koyunca yine aynı hata çıkıyor. İphone ile istanbulkart yüklemesi yapılmıyor mu.
    6. marketlerde benzincilerde nfc ile ödeme yapılmıyor sanırım iphone da kasiyer yapılmıyor dedi inanmadım bir ayarı vardır herhalde değil mi internette bazı siteler apple pay ile ödenmeli yazmış ama o konuyu nasıl hallettiniz
    7. üstten bildirim çubuğunu indiriyorum orada ses kısmında sesi tamamen kısıyorum ama telefon çalınca ses çıkıyor yine. o ses sadece müzik çalarsak onun ayarı için mi. her uygulamanın ve zil sesinin sesini ayrı ayrı ayarlayamıyor muyuz android de ki gibi?
    8. Bazı uygulamalarda pdf dosyasında veya örneğin banka hesap hareketleri gibi ekrana sığmayan altta kalan yerleri istediğim kısıma kadar eski telefonumda ekran resmi alırken kaydırmalı şekilde tek kareye sığdırma seçeneği vardı bunda sadece ekranda görünen yerin ekran görüntüsünü çekiyor. Alta inip kaydırıp sürekli çok parça halinde ayrı ayrı bir sürü ekran fotosu almam gerekiyor bunun kolay bir yolu yok mu?
    9. arabamda kablosuz şarj özelliği var diğer bütün markaları şarj ediyor fakat benim iPhone şarj olmuyor. Araba ekranında şarj ünlem işareti çıkıp şarjı kesiyor acaba bunun bir ayarı mı var? Kablosuz şarja telefon izin vermiyor mu yada güç akım watt değeri farklı olup telefon mu kesiyor yada kablosuz şarj aletinin apple marka mı olması lazım.
    10. eski telde ip tv programları yüklüyordum apk şeklinde play storede olmayan yazılım. İphone için yok sanırım değil mi bunun yolu. Yok diye biliyorum ama yine de sorayım dedim belki çare bulan olmuştur.
    11. eski telde dns değiştirerek yasaklı sitelere giriş yapılabiliyordu veya reklamlar engellenebiliyordu. İphone da dns değiştirme ayar yerini de bulamadım.
    12. telefon kilitliyken birisi arayınca reddetme butonu çıkmıyor illaki ekranı yan tuştan kapatıp reddetmek gerekiyor eski telefonda otomatik hızlı sms göndererek reddet butonu vardı. Örneğin birazdan arayacağım diye sms yazarak reddetme butonu vardı bunda da öyle bir ayar yapılabilir mi?
    13. bir sayfada bir kelimeye basılı tutunca o kelime imleçle seçiliyordu sonra tümünü seç butonu beliriyordu böylece yazıların tamamını kopyalabiliyordum eski telde. İphone da kelimeye çift tıklatınca seçiyor ama tümünü seç butonu yok bazen işim gereği sayfalarca metni taaa en aşağı kaydıra kaydıra seçip zor kopyalıyorum. Tümünü seçme düğmesi yada ayarı yok mu iphone da.


    telefonu kullandıkça hergün eskiden yapabildiğim şeyleri yapamadığımı farkediyorum. Geri tuşu olmaması parmak izi okuma olmaması her neyse alışırız çok önemli değil diye geçiştirdim kabullendim ama her gün başka bir şey çıkıyor hergün başka bir şeyden feragat etmek zorunda kalıyorum artık işkence gibi gelmeye başladı bu durum lütfen bir yardım edin bunların illaki bir yolu vardır son model telefon mu kullanıyorum çağ dışı kalmış tuşlu telefon mu belli değil artık elime alasım gelmiyor çok karışık ve kasvetli geliyor şu ayarları yapalım kurtarın beni bu dertten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sanırım yok maalesef öyle öğrendim. Çok üzgünüm büyük kazık yemiş hissediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.