Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (574. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.004
Cevap
563
Favori
1.911.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Giriş
    Netflix tvlere 4k veriyor zaten. Boxlar bildiğim kadarıyla 1080p.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

NETFLIX yüksek çözünürlük önemli değilse MiBoX s e hiç bakmayın. bqeel box y5 s905X2 çipsetli yeni nesil cihaz. Amazon için kullanıcı puanları yüksek. Fiyatı da yüksek. A95X max ya da Beelink GT1 mini ye de bakabilirsiniz. Tanıx TX6 da olur. Banggood Türkiyeye vergisiz gönderim yapıyor. Avusturyada nasıldır bakmak gerekir.
    gaza gelip tam a95x max alacakken ürünün fiyati yükselince tekrar gaza gelip inadina tavsiyelerinizden biri olan tanix tx6 cihaz siparisi verdim. bundan sonra geriye kodi, vavoo gibi uygulamalarin ayrintilarini ögrenmek ve bu cihaz ile neler yapabilecegimizi kesfetmek kaliyor. yardimlariniz icin tekrar tesekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

Hem media center (iptv Kodi vs.) olarak kullanılacak hem arada internette gezinmek için (gezinirken biraz pc yakın performans önemli) hangi box'ı önerirsiniz.

Ayrıca ağırlıkı olarak s905X2 çipsetler tavsiye ediyorsunuz, RK3399 cipsetler güçlü çipsetler olarak biliyorum ama box konusunda pek tercih edilmiyor veya popüler değil bunun sebeplerini biraz özetleye bilirmisiniz (Yazılım, fiyat, işlevsellik, sorunlar vs.)

İyi Formlar,
    RK3399 çipsetli cihazların antutusu daha yüksek. Bu çipsete, oreo ya da pie desteği gelmedi. Gelip gelmeyeceği de belli değil. And. sürümler çok hızlı bir şekilde güncelliğini yitirmeye başladı. RK3399 çipsetli H96 MAX ların farklı üreticileri var ve üreticisine göre farklı yazılım sorunları yaşanıyor.
    CSA96 pahalı, DDR4 ramlı T96Z piyasada bulunmuyor.

S905X2 çipsetli cihazlar yeni nesil ve incelemelerde , testlerde genel olarak kendini kanıtladı. Olumsuz tarafı olmayan yv box yok. Bu cihazlar ilk çıktığında fiyatları çok uygundu talepe göre şuan fiyatları arttı. Bana göre verilen parayı hakediyorlar. Yeni piyasaya giren TX5 max, R-TV X10 PRO vb. gibi cihazlar tutundurma fiyatları ile satılmaya başlandı. Kullanılan Saf android ya da ATV roma göre yazılımları ve arayüzleri değişiyor.
    Tarayıcı performansı pc lere yakın.

Aceleniz yoksa 8 çekirdekli s922X çipsetli cihazları bekleyin. Lansman fiyatları düşük olur ve kanımca performansları RK3399 lardan daha iyi olacak.

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Evet. MiBoX s. NETFLIX 1080p ya da 4K için bu cihaz. Vergiler Dahil kampanyasından geliyorsa bir sıkıntı olmaz. Özel kurye şirketi getiriyor.

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Arkadaşlar merhaba, bu cihaz için yorum alabilir miyim ?
    https://tr.gearbest.com/tv-box/pp_009675791724.html

Büyük ihtimalle daha önceden yorumlanmıştır ama göremedim maalesef.
    Tanıx TX6 ya bakın. Güncel F/P ürünü. Banggoodda vergiler dahil kampanyası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3erin

Merhaba arkadaşlar

* Kullandığım samsung tv den 8.6 mb hız alıyorum ve arada kesilme oluyor buda tv den kaynaklı yüksek ihtimal..

- İp tv için kullanabileceğim ideal bir android box arıyorum yurtiçinden orta sekment bir cihaz tavsiyeniz var mı?
    mecool, m8s plus L s912 2-16 L1 serftikalı . 8 çekirdekli s912 CPU , MALI T820 GPU var.
    Ethernet yok. Ethernet ile kullanmayacaksanız bu kutu ıp tv için yeterli olur.

Xiaomi Mi Box & Mi Box S Genel Bilgi Paylaşımı

Grup Katılım: t.me/MiBoxS

Orijinalden alıntı: themonk

Merhaba,

Başta @limanyakan olmak üzere herkese selam. Bir süredir adroid box almayı düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse forumu okuduktan sonra kafam iyice allak bullak oldu. Başlarda ilk gözüme çarpan model olan mi box s i işçilik ve malzeme kalitesinin de kabul edilebilir olduğunu umarak almayı düşünüyordum. Ancak pek çok kullanıcı gibi "hmm şunun rami daha fazla vaay bunun rom'u daha çok" diyerek kendi kendimi şüpheye düşürdüm sonra da çipsetlerinin, yongaların gpu seri numaralarının havada uçuştuğu foruma dalıp iyice kafamı karıştırdım.

Hali hazırda tv'ye bağladığım gaming amaçlı toplattığım pc ile netflix ya da torrent vs takılıyorum. Fakat kumanda konforu sunamayan mouse klavye ikilisinden, pc nin fan sesinden ve biraz da film izlemek için koca pc yi "eskitmek" istemediğimden orta-ucuz yollu bir tv box almak istedim.

Öncelikle tv box ı bağlayacağım cihazın 2012 ya da 2013 yılında aldığım full hd özellike bir lg 3d tv olduğunu belirtmek isterim yani 4k falan benim için doğrudan belirleyici değil ancak tv ye rağmen bir katkısı olacaksa elbette isterim. TV Box ı evvela Netflix, belki biraz youtube ve twitch arada bir de torrent veya online sitelerden film izlemek için kullanacağım. Evde yerel servis sağlayılardan birinde üyeliğim ile ip tv kullanıyorum. Zamanında belgesel kanallarının çokluğuna göre almıştım gün içinde şu sıralar yanımda kalan annem dışında izleyen yok yani bu tv boxlardaki ip tv işini çözebilirsem belki bu aboneliği iptal ederim.

Telefon, tablet ya da laptoptan yansıtma yapabilir miyim bilmiyorum. Aslında bu ürünler hep apple yani android ile verimli çalışırlar mı bilmiyorum ama çalışmasalarda olur yani zaten macbook ve ipad daha ziyade iş için kullandığım şeyler, tv box dinlenme zamanlarım için bağımsız bir kurguda olabilir. Böyle detay bir hususta hele ki ülkenin mevcut durumunda apple tv ye fazla para gömmek istemiyorum.

Son olarak modem tv nin yanında zaten servis sağlayıcının ip tv kutusu olduğu için dipdibeler. wifi sorunu olsa bile -en azından mi box alırsam- usb to rj45 dönüştücü var bi tane onu takarım. olmadı bilahare alırım.

özetle öncelik sırasına göre,

- Başta Netflix ve youtube, twitch, online film izleme torrent takılma gibi amaçlara hizmet edecek,
    - belki ip tv ile beni ayda 25 küsür lira ödemekten kurtarabilecek
    - kutu malzeme ve kumanda kalitesi iyi, kullanımı kolay (misal bu yeni samsung tv lerin kumandası gibi hem pratik hem elde iyi hissettiren)
    - opsiyonel olarak apple ürünlerinden yansıtma yapabileceğim
    - azami 400-450 mümkünse 300 TL civarı ödeme ile sahip olabileceğim bir ürün bakıyorum. Ama anlamıyorum.

çinden vs sipariş veririm sıkıntı olmaz, şimdiye kadar aliexpress ten ıvır zıvır basit elektronik aldım ama başka alışveriş sitelerini kullanmadım.

vakit ayırıp değerli görüşlerini paylşacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
    NETFLIX yüksek çözünürlük olacaksa MiBoX ve sticklerden başka alternatif yok. Pc de NETFLIX varsa bu cihazlardan birini almaya gerek yok.
    Ip server a o kadar para vermeye değmez daha düşük fiyatlı olanlar var.
    Tv boxlarda kumandalar çok da kullanışlı olmuyor. Kablosuz Mouse kullanmak daha kullanışlı.

A95X max , Beelink Gt1 mini gibi yeni nesil cihazlara bakın. Fiyat yüksek gelirse TX6 da olur.
    Banggood da Vergiler Dahil kampanyası devam ediyor.

• Sonunda tüm sayfaları bitirdim. Sonuç olarak benim de kafam biraz karışmış durumda. Yardımcı olmanızı rica edeceğim.
    Öncelikle yapmak istediklerimi belirteyim.
    -Netflix (Şu anda Chromecast 2nd gen ile izliyorum ve sanırım 1080p yayın alıyorum. 540p beni üzer mi bilemedim.)
    -Youtube
    -Kodi
    -Vavoo
    -Arada oyun (PES 2019,PUBG, Asphalt 9 gibi)
    -Tarayıcı ile internette gezinme

Tanix T6 32 gb alsam ona da pie sürümü gelecek mi ve bu sürüm güncellemesi kolay mıdır? Bu tvbox isteklerimi karşılar mı? Ya da fiyat olarak bu kadar yukarı çıkmak istemesem de A95X Plus S905Y2 ya da Sunvell T95Q Amlogic S905X2 mi almalıyım? X2 ile Y2 arasında çok fark var mı?

Bu arada kullandığım FHD tv'min 2 HDMI çıkış var ve birinde uydu alıcı, diğerinde chromecast takılı. HDMI çoğaltıcı takıp hem chromecast hem de tv box'u aynı hdmi port üzerinden kullanabilir miyim? Bilgisi olan var mı bu konuda?

Son olarak modem ile kullanacağım tv arası yaklaşık 5-6 metre ve arada 1 duvar olduğunu da belirteyim.

Emeğini esirgemeyip -önceki sayfalarda dahil- yazan,bilgi veren,destek olan herkese tekrar teşekkür ederim.

• D3erin kullanıcısına yanıt
    Ethernet kablosu ile kullanacaksanız forumda adı geçen diğer cihazlara bakın. Bu cihazda, MiBox larda ve Y2 uzantılı çipsetli cihazlarda Ethernet yok.

Orijinalden alıntı: arrival41

gaza gelip tam a95x max alacakken ürünün fiyati yükselince tekrar gaza gelip inadina tavsiyelerinizden biri olan tanix tx6 cihaz siparisi verdim. bundan sonra geriye kodi, vavoo gibi uygulamalarin ayrintilarini ögrenmek ve bu cihaz ile neler yapabilecegimizi kesfetmek kaliyor. yardimlariniz icin tekrar tesekkür ederim.

Alıntıları Göster
    A95X max çok farklı bir cihaz. Yine de hayırlı olsun. Buradan vakit bulupta fazla ilgilenemiyorum bu başlık çok işinize yarar.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136029813

• quote:

Orijinalden alıntı: logistico79

Sonunda tüm sayfaları bitirdim. Sonuç olarak benim de kafam biraz karışmış durumda. Yardımcı olmanızı rica edeceğim.
    Öncelikle yapmak istediklerimi belirteyim.
    -Netflix (Şu anda Chromecast 2nd gen ile izliyorum ve sanırım 1080p yayın alıyorum. 540p beni üzer mi bilemedim.)
    -Youtube
    -Kodi
    -Vavoo
    -Arada oyun (PES 2019,PUBG, Asphalt 9 gibi)
    -Tarayıcı ile internette gezinme

Tanix T6 32 gb alsam ona da pie sürümü gelecek mi ve bu sürüm güncellemesi kolay mıdır? Bu tvbox isteklerimi karşılar mı? Ya da fiyat olarak bu kadar yukarı çıkmak istemesem de A95X Plus S905Y2 ya da Sunvell T95Q Amlogic S905X2 mi almalıyım? X2 ile Y2 arasında çok fark var mı?

Bu arada kullandığım FHD tv'min 2 HDMI çıkış var ve birinde uydu alıcı, diğerinde chromecast takılı. HDMI çoğaltıcı takıp hem chromecast hem de tv box'u aynı hdmi port üzerinden kullanabilir miyim? Bilgisi olan var mı bu konuda?

Son olarak modem ile kullanacağım tv arası yaklaşık 5-6 metre ve arada 1 duvar olduğunu da belirteyim.

Emeğini esirgemeyip -önceki sayfalarda dahil- yazan,bilgi veren,destek olan herkese tekrar teşekkür ederim.
    HDMI çoğaltıcının kaliteli olması önemli yine de biraz kalite kaybı yaşanabilir.
    Choremecasttan NETFLIX izlendiği için MiBox ya da Amerikan ürünlerinden birini almaya gerek yok.
    X2 ile Y2 uzantılı işlemcilere sahip cihazlar arasında çok belirgin bir fark yok.
    Uzatmadan Ethernetle kullanma durumu yoksa 2T2R g-bit WIFI özellikli A95X plus uygun.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevabınız için çok teşekkürler.
    Bu durumda tx6'yı eliyorum.
    Affınıza sığınarak son bir şey daha sormak istiyorum.
    Tüm tv boxlarda sesli kumanda kullanılabilir mi? Yoksa tv box'ta bir özellikle mi bu sağlanabiliyor?
    Arayüzünün desteklemesi gerekiyor. Sadece ATV romlu cihazlarda sesli arama özelliği varken, saf android Beelink GT1 mini ye de sesli aramaya uygun yazılım yüklendi. Daha doğrusu Google Asistan var. Bunun içinde sertifika gerekli.

TX6 da iç ve dış anten var WIFI çekimi kötü değil fakat bir 2T2R WIFI kadar da olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 5 Şubat 2019; 1:30:35 >

Evet. MiBoX s. NETFLIX 1080p ya da 4K için bu cihaz. Vergiler Dahil kampanyasından geliyorsa bir sıkıntı olmaz. Özel kurye şirketi getiriyor.
    Yardımların için teşekkürler. Birazdan satın alıcam. Son sorun olucak; ürün tanımında en sonunda "EU" yazıyor. Bi sıkıntı yaratır mı ?

Sanırım sadece Türkçe dil olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 5 Şubat 2019; 9:14:50 >

Tanıx TX6 ya bakın. Güncel F/P ürünü. Banggoodda vergiler dahil kampanyası var.

Alıntıları Göster
    Hocam şu an 1080p netflix vs için kullanacağım ama ileride 4K geçince de iş görür mü ?
    Şampiyon Galatasaray
  • D3erin kullanıcısına yanıt
    ethernetsiz wifi ile kullanırım diyorsanız m8s plus L zaten kendini kanıtlamış çok iyi bir cihaz. illa ethernetli izlerim dersenizde magicsee n4 var uygun fiyatlı x chipsetli.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.