Şimdi Ara

Android Studio SDK Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar bu dönem Bilgisayar Programcılığı bölümüne başladım. Android Studio kurmam gerekiyor. Bilgisayar'da User Name "Uğur" olduğu için default konumlara kuramadım çünkü Your SDK location contains non-ASCII characters. diyor. O yüzden D'ye kurdum fakat Emulator'ü bir türlü çalıştıramıyorum.

    Device tanımladım. SDK için path belirledim, Ortam Değişkenleri atadım, defalarca sildim yükledim C'ye yükledim D'ye yükledim yok çıldıracağım artık. Bin tane video izledim yazı okudum bir türlü olmuyor. Allah için hakim olan biri baştan sona yardım edebilir mi? Tam üç gündür sadece bununla uğraşıyorum.

    1 - Programı C:\Program Files\Android\Android Studio üzerine kurdum. Bu yolda bin, jre, lib gibi klasörler mevcut.
    2 - SDK'yı C:\AndroidSDK üzerine kurdum. Bu yolda .temp, build tools, emulator gibi klasörler mevcut.
    3 - Programda Tools- AVD Manager kısmında Nexus 5X API 29 x86 kurulu gözüküyor. Pixel 2 Art 27 de var fakat "Download" seçeneği olduğu için kurulu değil şu an sanırım.
    4 - Tools-SDK Manager'da Android 10.0(Q) kurulu ve seçili. SDK Tools'ta Android Emulator, Android SDK Platform-Tools ve Intel x86 Emulator Accelerator (HAXM installer) yüklü ve seçili.
    5 - Android SDK Location C:\AndroidSDK olarak görünüyor.
    6 - Bu ayarlarla Debug ve Run dediğimde PANIC: Cannot find AVD system path. Please define ANDROID_SDK_ROOT hatası aldım. Ardından Gelişmiş Sistem Ayarları - Ortam Değişkenleri'ne gittim.
    7 - Sistem Değişkenleri bölümüne ANDROID_HOME - C:\AndroidSDK , ANDROID_SDK_HOME - C:\Users\Uğur\.android\avd , ANDROID_SDK_ROOT - C:\AndroidSDK bilgilerini girdim.
    8 - Şu an program PANIC: Broken AVD system path. Check your ANDROID_SDK_ROOT value hatası veriyor. Yani Cannot find değil Broken diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortescue -- 2 Mart 2020; 17:8:42 >







  • Dostum 2 gündür bende bununla uğraşıyorum , çözümünü bulabildin mi acaba?
  • evet kuramazsın öncelikle bilgisayarının özelliklerine girip donanım bilgilerinden bilgisayarını ingilizce karakterlere göre değiştir, daha sonra bilgisayarım/kullanıcılar/kullanıcı ismin/belgeler/ kısmına girerek oradaki android kısmının içindeki projeyi sil. daha sonra yeni bir android studio açarak yeni bir proje başlat. ha baktın aynı hatayı alıyorsun o zaman android klasörü tamamiyle sil, yeni bir proje başlat yeniden kurulum sağlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.