Şimdi Ara

Android Studio için CPU-GPU önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3500 TL gibi bir bütçem var. İşlemci-Anakart-RAM alacağım. İkinci el düşünüyorum.

Araştırmalarımda problemsiz çalışması için i5-8400 ya da 6-7. nesil i7 gerekli diye okudum ancak gönlüm Ryzen'den yana.

İleride yükseltme yapabileyim diye B450 anakart istiyorum. 800 TL 16 GB RAM'e gitse alabileceğim en iyi işlemci Ryzen 7 2700, belki denk gelirse 2700X gibi gözüküyor. Bu işlemciler beni 2 yıl falan götürür mü?

Oyuncu değilim, GPU'ya para harcamak istemiyorum. AS emülatör'ünde GPU hızlandırma şart değil diye biliyorum. En fazla 2 çekirdek kullanıyor, yine de tek çekirdeğe daha çok yükleniyor gözüküyor. 2000 serisi Ryzen'lerin tek çekirdek performansı Intel'e göre daha zayıf.

Genymotion AS emülatöründen daha iyi deniyor, onun da gereksinimleri NVIDIA Geforce 8 serisi, AMD Radeon R600 ya da yukarısı diye resmi siteden yazılmış,

Ryzen 1600AF, Ryzen 5 2600, Ryzen 3 3200G ya da Ryzen 5 3400G gibi APU'lu işlemciler AS için yeterli olur mu? Yoksa Intel mi bakmalıyım? Onların dahili GPU'su yeterli olur mu?

Özellikle AS kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

• AM4 Ryzen işlemcilerde isminde G veya GE takısı olmayan işlemcilerde dahili grafik yok.
    İntelde de isminde F takısı olan işlemcilerde dahili grafik yok.

3500 TL bütçeye elinizde yoksa grafik kartı da sığdırmak zor. Dahili grafiğe yönelebilirsiniz. Mesela 3400G içindeki vega 11 gt 1030'a yakın performans veriyor. Veya i5-8400 içindeki UHD630 bile AMD R600 (HD 2000 serisi) / GeForce 8 serisinden iyidir.

Tek çekirdek performansta, o dönem intel işlemciler daha iyiydi (en azından zen ve zen+ mimarili 1xxx, 2xxx, 3xxxG işlemcilerden iyiydiler).
    Gerçi intel de 2. Elde ederinden fazlaya satılıyor. Daha güncel i3 12100f / 12100 alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Ryzen 1600AF ve Ryzen 5 2600'nin APU'su olmadığını biliyorum. Onları araya performansları Android Studio'ya yeter mi diye eklemiştim.

Kafamda az elektrik harcadığı ve ısınma problemi olmadığı için GPU olarak GTX 750Ti var. Bir yabancı forumda GTX1050'den aşağısının AS emülatör'de donanımsal hızlandırma olarak yükü pekte işlemcinin üzerinden alamadığını okumuştum, doğru mu diyor acaba?

Emülatorde 2 sistem imajı birden açmaya ihtiyacım var, değişik API + çözünürlük denemek için.

Koca forumda yok mu AS kullanan yav :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU-Z Benzeri Uygulama
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.