Selamlar. 3500 TL gibi bir bütçem var. İşlemci-Anakart-RAM alacağım. İkinci el düşünüyorum. Araştırmalarımda problemsiz çalışması için i5-8400 ya da 6-7. nesil i7 gerekli diye okudum ancak gönlüm Ryzen'den yana. İleride yükseltme yapabileyim diye B450 anakart istiyorum. 800 TL 16 GB RAM'e gitse alabileceğim en iyi işlemci Ryzen 7 2700, belki denk gelirse 2700X gibi gözüküyor. Bu işlemciler beni 2 yıl falan götürür mü? Oyuncu değilim, GPU'ya para harcamak istemiyorum. AS emülatör'ünde GPU hızlandırma şart değil diye biliyorum. En fazla 2 çekirdek kullanıyor, yine de tek çekirdeğe daha çok yükleniyor gözüküyor. 2000 serisi Ryzen'lerin tek çekirdek performansı Intel'e göre daha zayıf. Genymotion AS emülatöründen daha iyi deniyor, onun da gereksinimleri NVIDIA Geforce 8 serisi, AMD Radeon R600 ya da yukarısı diye resmi siteden yazılmış, Ryzen 1600AF, Ryzen 5 2600, Ryzen 3 3200G ya da Ryzen 5 3400G gibi APU'lu işlemciler AS için yeterli olur mu? Yoksa Intel mi bakmalıyım? Onların dahili GPU'su yeterli olur mu? Özellikle AS kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. |
Bildirim