Şimdi Ara

Android Studio EditText'deki Yazıyı Başka Sayfaya Aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yapmak istediğim şey basit EditText'e girilen yazının butona basınca 2. sayfadaki yazının yerine geçmesini istiyorum.Kodlarda bir hata görünmüyor ama buton a bastığımda uygulama çöküyor ne yapabilirim ?

• getExtras("anahtar");

yerine

getStringExtra("anahtar");

kullanmanız sorunu çözecektir
  • Herhangi bir hata görünmüyor. Eğer layout xml dosyalarının içeriğini de verirsen oradan da kaynaklanabilir. XML'lerin de düzgün olduğunu düşünüyorsan yeni bir proje oluşturup tekrar yaz. Çünkü Android Studio'da bazen böyle sorunlar da oluşabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StGuard

getExtras("anahtar");

yerine

getStringExtra("anahtar");

kullanmanız sorunu çözecektir

Teşekkürler ama hata alıyorum öyle yapınca

Gelenveriyi String Gelenveri olarak yazdığımda ise bir alttaki satırda hata çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 10 Kasım 2016; 20:35:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Programmer_Kanguru

Herhangi bir hata görünmüyor. Eğer layout xml dosyalarının içeriğini de verirsen oradan da kaynaklanabilir. XML'lerin de düzgün olduğunu düşünüyorsan yeni bir proje oluşturup tekrar yaz. Çünkü Android Studio'da bazen böyle sorunlar da oluşabiliyor.

Teşekkürler xml leri neredeyse hiç ellemedim orta hata olması çok zor
  • Kodu karmasiklastirmissin. Setonclicklistener kullanarak neden yapmiyorsun. Zaten butona ait ozellikle ile yapilan islemi siz metot uretmerek yapmissiniz. Gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maroon On

Kodu karmasiklastirmissin. Setonclicklistener kullanarak neden yapmiyorsun. Zaten butona ait ozellikle ile yapilan islemi siz metot uretmerek yapmissiniz. Gerek yok.

Anladım hocam ben daha çok başındayım dersini izlediğim adam böyle yaptı bende birebir aynı kodları yazmama rağmen ona çalışan program bende çalışmıyor anlamadım gitti. Setonclicklistener ile de yapsam diğer kodlar aynı kalacağı için yine çökmez mi program ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kodu karmasiklastirmissin. Setonclicklistener kullanarak neden yapmiyorsun. Zaten butona ait ozellikle ile yapilan islemi siz metot uretmerek yapmissiniz. Gerek yok.

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi setonclicklistener ile yaptım sorun çözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

quote:

Rica ederim. Kodlarda sikinti gözükmüyordu ama en basit halde dusunmek lazim bazi durumlarda. Metot ile yaptiginiz yontem cok nesneli pencerelerde kullanilabilir. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

quote:

Rica ederim. Kodlarda sikinti gözükmüyordu ama en basit halde dusunmek lazim bazi durumlarda. Metot ile yaptiginiz yontem cok nesneli pencerelerde kullanilabilir. Kolay gelsin.

Kodlarda sıkıntı görünmüyor gibi bir şey söylemek doğru olmaz.

onClickListener'ı implement etmeden zaten öyle bir şey yapılamaz, sonrasında yine eklenmesi gereken bir satırlık bir kod ve ardından bu şekilde dinleyip yapabilir.

setOnClickListener ile yaptıgında yukarıdakilere gerek olmadığı için sorunu çözülmüş oldu sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.