Şimdi Ara

Android marketten birşey indiremiyorum [RPC:S-5:AEC-0]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
22.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tabletimle markete girdiğimde '' [RPC:S-5:AEC-0]'' hatası ile karşılaşıyorum ve hiç birşey indiremiyorum,lütfen yardım edin..

• güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de vardı 1inci yöntemle ve başka bir google hesabı girerek çözdüm.
    Aşağıda çözüm var vaynen kopyaladım alıntıdır. Emre BEKTAŞ isimli bir arkadaştan sanırım.
    Merhaba arkadaşlar bugün sizlere google play uygulamasındaki “[RPC:S-5:AEC-0]“ yani “sunucudan bilgi alinirken hata oluştu” veya ingilizcesi “Error retrieving information from server” hatasının nasıl giderileceğini anlatacağım. Bu hata benim başıma android sürümümü 4.1.1 yapıp artından tango uygulamasını kurunca geldi.Büyük ihtimalle sorun tango ile android 4.1.1 sürümünün uyumsuzluğu çünkü Android 4.1.1 ile google play programının uyumsuzluğu olsaydı, güncelleme sonrası tango uygulamasını yükleyemezdim. çözümü size 3 aşamada anlatacağım internette ingilizce ve türkçe forumları gezerken 1. yöntemle sorunu çözen olmuş fakat ben 1. yöntem veya 2. yöntem ile çözemedim herneyse ben yöntemleri anlatayım, 1-)Telefonunuzdan ayarlar bölümüne girin daha sonra hesabınıkz yerine gidin ve google hesaplarınızı silin telefonuzu yeniden başlatın. ve google play uygulamasına girip giriş yapıp indirmeyi deneyin. sorun çözülmediyse 2. alternatifi veriyorum. 2-)Telefonunuzun ayarlar bölümüne girin daha sonra uygulamalar bölümüne gidin oradan google play uygulamasına girin ve “veriyi sil” ardındanda “güncelleştirmeleri kaldır”a basın sonra tekrar yeniden başlatın ve indirmeyi deneyin. hala çözülmediyse 3. yöntem % 100 görünüyor çünkü ben 3. yöntem ile sorunumu çözdüm. 3-)Telefonunuzdan ayarlar bölümüne girin daha sonra Yedekle Ve Sıfırla bölümüne girin daha sonra fabrika ayarlarına dönün sorununuz düzelecektir. Fabrika ayarları telefonunuza hiçbir zararı olmaz,bütün uygulamalarınızı, hesaplarınızı,mesajlarınızı ve rehberinizi siler telefonu ilk aldığınız güne geri döner tek yapmanız gereken uygulamaları tekrar yüklemeniz… Saygılarımla…

• sorun cozulmedi. bu hatanın sebebi sanırım hesaplarla alakalı bir durum. Farklı birkaç hesapla denedim düzeldi.
  • Üzerinden baya zaman geçmiş ancak sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmak açısından anlatıyım yinede. 2 tane probook prbt760 aldım ve ikisindede aynı sorunla karşılaştım. kesin çözüm olduğunu düşünüyorum 2 tabletimde yaklaşık 1 aydır çalışıyor

İlk önce ayarlar>hesaplar ve senkronizasyondan hesabınızı seçip sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayarak hesabı unut diyin.

Daha sonra ayarlar>uygulamalar>üst sekmeden tümünü seçip
    1)google hesap yöneticisi
    2)google hizmetleri çerçevesi
    3)google play hizmetleri
    4)google play store
    5)google talk(bunu atlarsak bazen google playi açarken google talk durdu hatası veriyor onu düzeltmek için)
    6)indirme yöneticisi
    7)market güncelleyici

bunları tek tek seçerek verileri temizle diyin. daha sonra google playi tekrar açarak hesabınızla giriş yapabilirsiniz.

• ECHO GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM O KADAR SONUNDA ÇÖZÜMÜ BULDUM GERÇEKTEN İŞE YARIYOR TEŞEKKÜRLER :)
  • Bu sorun için bu linkten yararlanarak sorunu giderebilirsinizhttp://www.teknodevri.com/google-play-store-rpcs-5aec-0-hatasi-ve-cozumu/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    h3lix uicache failed ios 10.3.4
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • google hesabını kaldırıp cihazı yeniden başlatın.. sonra google hesabını tekrar ekleyin, senkronize işlemlerinin bitmesini bekleyin sorun çözülüyor
  • bana aynı sorun bugün oldu dediklerinizi bi yapıyımdedim ve çok üşendim sonra googşe pşaye girdim ayarlardan arama geçmişini temizle dedim sonra yeniden indirmeyeçalıştığımda olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ECH0

Üzerinden baya zaman geçmiş ancak sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmak açısından anlatıyım yinede. 2 tane probook prbt760 aldım ve ikisindede aynı sorunla karşılaştım. kesin çözüm olduğunu düşünüyorum 2 tabletimde yaklaşık 1 aydır çalışıyor

İlk önce ayarlar>hesaplar ve senkronizasyondan hesabınızı seçip sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayarak hesabı unut diyin.

3)google play hizmetleri
    4)google play store
    5)google talk(bunu atlarsak bazen google playi açarken google talk durdu hatası veriyor onu düzeltmek için)
    6)indirme yöneticisi
    7)market güncelleyici

bunları tek tek seçerek verileri temizle diyin. daha sonra google playi tekrar açarak hesabınızla giriş yapabilirsiniz.

Baya bi rötarlı oldu yeni gördüm kusura bakmayın

Tableti ben konuyu açtıktan birkaç gün sonra geri verdim çözümünü bulamadığım için. Benim probook 9'' modeliydi. Şuan note 2 kullanıyorum ama o aldığım tabletin tadı hala damağımda. O paraya o performans gerçekten tatmin ediciydi. Daha sonrasında 3-4 tane daha model değiştirdim fiyatları dahada yüksek olan ama hiç biri onun gibi değildi. Chrome'da maks. sekme açıyodum başka uygulamalar açıyodum yinede rahat rahat işimi yapıyodum. Bu play store sorunu olmasaydı iade etmez bitane daha bile alabilirdim. Güzel cihazdı.

• ben de diğer arkadaşlar gibi çözememiştim ancak her yerde hemen hemen benzer cevaplar , bazılarında çözülmüş. Cihazı sıfırladıgım halde başarılı olamadım. Daha sonra tek bir şekilde oldu üzerindeki Google play i tamamen sildim. Ve APK uzantılı internetten buldugum google playi yükledim. Ve çalışıyordu. Bu sorunun asıl sebebi Google play ile gelen tabletteki play hizmetinin sürümünün eski olması oldugunu düşünüyorum, yükleme ile ilgili kanallar kapandıgı için gönderemiyor ve kapanıyor,

Evet ben APK google play olarak sd karttan kurup yapmayı becerdim bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ECH0

Üzerinden baya zaman geçmiş ancak sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmak açısından anlatıyım yinede. 2 tane probook prbt760 aldım ve ikisindede aynı sorunla karşılaştım. kesin çözüm olduğunu düşünüyorum 2 tabletimde yaklaşık 1 aydır çalışıyor

3)google play hizmetleri
    4)google play store
    6)indirme yöneticisi
    7)market güncelleyici

Bendeki durum Google play hizmetleri nin calisan uygulamalar listesinde olmamasiydi. Apkmirror.com sitesinden bu app i bulup kurdum. Simdi sorunsuz calisiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.