Şimdi Ara

sil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son ios sürümü çıkasıya kadar ana ekrandaki simgelerin yerini bile kafanıza göre dizemiyordunuz. Hatta iphone 11 e yıllar sonra ekrana pil yüzdesi getirilmişti.

İphoneda özelleştirme oldukça yavan, ayarları yetersiz. Android tarafında (eğer yetenekliyseniz) hertürlü takla attırabilirsiniz.

Telefonu sadece sosyalmedya için kullanan taraf için bu ayarların varlığı yokluğu onlar için farketmez. Oyüzden genelde böyle kişiler iphone kullanır, cihaz kullanmayı ayarlarına girip kişiselleştirme yapmayı sevenler android kullanır.

Androidde ucuz telefonlar donanım olarak yetersizdir, donar kasar. Zaten onlar kısaylama olmamalıdır, iphone fiyatındaki android telefon alırsanız sorunuz yıllarca kullanabileceğin bir cihazın elinde olur.

Müziği indirirsen şuan sorun yok sanırım ama Android uygulamadan da zil sesi alabiliyor o müthiş. Mesela spotify dan bir müziği ya da direkt bütün bir çalma listesini alarm olarak ayarlama imkanı sunuyor. Alarm saatinde spotify aktifleşip o müziği/listeyi çalıyor. Apple tarafında öyle şeyler yok. Sanırım Apple Music aboneliği alırsan benzeri oluyor ama ona kim ayrıca abonelik alacak yani 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iOSu iyi yapan şey uzun süre destek verilmesi. Mesela şuan iPhone XS ta 2018 de çıkan bir cihaz ve hem akıcı çalışıyor hem de hala son iOS sürümüne sahip olduğu için neredeyse 16 Pro kullanan biriyle ufak farklar hariç aynı yazılımı kullanıyorsun. Arada devasa donanımsal farklar olsa da Apple bunu minimize edip 7. Senesine girecek cihazı en azından iPhone 17 lansmanına kadar rahat kullandırmayı hedefliyor (sonra ufaktan batırırlar cihazı) ama Android öyle değil. Her marka farklı arayüz ve ayarlara sahip ve hatta son birkaç seneye kadar Androidde her yeni amiral gemisi cihaz yeni arayüzle çıkar ve o arayüz maksimum geçen senenin cihazına da verilirdi. O yüzden sadece 2-3 model eskide bile kalsan yeni cihaz çok farklı hissettiriyordu.

Bu durum insanları yeni cihaz almaya teşvik ediyor ama bir yandan da 7 sene önceki cihazın kullanılabilir olmasını da önlüyor. Ben bir cihaz alayım ve bunu çok uzun süre kullanayım, bu sırada da bana eski hissettirmesin diyen varsa tercihi iPhone olmalı. Ben cihazı kurcalamayı severim üretici bana yeni özellik vermediyse ben modlarım diyen varsa evet o da bir seçenek ama çoğu kişi onunla uğraşmaz, uğraşsa da üreticinin yaptığı kadar iyi optimizasyonu olmaz.

Samsung S24 ile başlattığı “ben de 7 sene güncelleme sözü veriyorum” söylemini tutturursa, gerçekten 6-7 model üst cihazlardan bahsederken S24 hala o cihazlara benzerse işte o zaman Android de bu işi başarmış derim.

• Bir de iphone ile kıyaslama yapacaksanız S serisinin Apple işe aynı yıl çıkan ürününü kıyaslayabilirsiniz. Yoksa anlamsız olur.

Gidip redmi işe M serisi ile kıyaslama yaparsanız olmaz.

Androidin en büyük avantajı bence, tüm ekonomik kitlelere hitap edebilmesi.
    Ben gidip 60-70 bine telefon alamam. 20 bine bütün işlerimi orta seviyede gören cihaz almam gerekiyor.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.