Şimdi Ara

Android için bir konuda fikir önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bir proje üzerinde çalışmaktayım ancak bir noktada tıkandım.Amacım Timer kullanarak resim geçişlerini kontrol etmek.Bunun içinde bir resmi bir fonksiyona gönderiyorum.İşte bu fonksiyona gönderme işlemi belli aralıklarla olacak.Örmeğin timer ile 5 saniyede bir fonksiyona resim gönderilecek
    Aşağıdaki resimde daha detaylı açıkladım.Şöyle olacak 1.kısımdaki resim için 5 saniyede bir,2.kısımdaki resim için 10 saniyede bir,3.kısımdaki resim için 13 saniyede bir fonksiyona gidilecek.Bunun için ne yapılmasını önerebilirsiniz?Kaç tane Timer kullanmam gereklidir?

https://store.donanimhaber.com/ae/fc/f9/aefcf959a15a0110292baec48fbf0e0c.gif

cevaplar için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NSCoding -- 24 Mayıs 2014; 0:29:46 >

• Buna benzer biseyi yapmistim.

Bi tane class timer vs isleriyle ugrasiyordu, 3 taneside subclass olarak calisip, super e zamanlamayi bildiriyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Buna benzer biseyi yapmistim.

Bi tane class timer vs isleriyle ugrasiyordu, 3 taneside subclass olarak calisip, super e zamanlamayi bildiriyordu.

peki nasıl yaptığınızı biraz daha açıklama imkanınız var mı acaba?
  • Android 4.0 ve uzeri sınıflarda Timer sınıfı kullanılmıyor.
  • - Aşağıdaki kodda Lint mHandler nesnesi static olmadığı için uyarı verebilir. Bunun nasıl çözüleceği konusunda internette örnekler var bundan yararlanabilirsin. startTime() çağırıldıktan 100 ms sonra çalışmaya başlayacaktır. Daha sonra senin yazdığın kod bloğu çalışıp bittikten 1000 ms sonra tekrar çalışacaktır.

private Handler mHandler = new Handler();

private void startTime() {
    mHandler.removeCallbacks(mUpdateTimeTask);
    mHandler.postDelayed(mUpdateTimeTask, 100);
    }

private Runnable mUpdateTimeTask = new Runnable() {
    public void run() {
    // buraya ne yapmak istiyorsan o kodu yaz.. Kodun sonlandıktan sonra 1 saniye sonra tekrar çalışacak şekilde handler tekrar çalışacak.
    mHandler.postDelayed(this, 1000);
    }
    };

Kaynak:https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/soru/android-timer-kullanimi

bu mantığı uygulayabilirsin 3 image bölümü için de.

• quote:

Orijinalden alıntı: kod yazarı

- Aşağıdaki kodda Lint mHandler nesnesi static olmadığı için uyarı verebilir. Bunun nasıl çözüleceği konusunda internette örnekler var bundan yararlanabilirsin. startTime() çağırıldıktan 100 ms sonra çalışmaya başlayacaktır. Daha sonra senin yazdığın kod bloğu çalışıp bittikten 1000 ms sonra tekrar çalışacaktır.

private Handler mHandler = new Handler();

private void startTime() {
    mHandler.removeCallbacks(mUpdateTimeTask);
    mHandler.postDelayed(mUpdateTimeTask, 100);
    }

private Runnable mUpdateTimeTask = new Runnable() {
    public void run() {
    // buraya ne yapmak istiyorsan o kodu yaz.. Kodun sonlandıktan sonra 1 saniye sonra tekrar çalışacak şekilde handler tekrar çalışacak.
    mHandler.postDelayed(this, 1000);
    }
    };

Kaynak:https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/soru/android-timer-kullanimi

bu mantığı uygulayabilirsin 3 image bölümü için de.

çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.