Şimdi Ara

Android Devler burda toplanın birbirimize yardımcı olalım (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.703
Cevap
118
Favori
174.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanprg

Merhaba arkadaşlar

Ben de uzun yılladır windows programlama yapıyorum ve şahıs şirketim var. %90 delphi ile yazdım.
    Aklımda basit gibi görünen ama kodlaması çok zor karmaşık bir proje var. Proje, windows, android ve web uygulaması olarak çalışacak. Android programlamaya yeni başladım, hala öğrenmem , kavramam gerekenler var.

....

Google Adsense ve İnternet Gelirlerinde Vergi Yükümlülüğü
    http://b2p.org/google-adsense-gelir-vergisi/

Fugo'nun sayın muhasebecisine sorduktan sonra aldığım mailin cevabını paylaşıyorum. Benim açımdan çözüme kavuştu.
    Reklam gelirleri için geçerli :

quote:

Hizmet ihracı ile ilgili olarak kanunda belirlenmiş dört şart var. Eğer bu şartlar varsa, hizmet ihracı faturası düzenlenebiliyor.
    Bu dört şart aşağıda:
    Hizmet ihracında katma değer vergisi istisnasının uygulanabilmesi için 26 SeriNo.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin (k) bölümünde yer alan aşağıdaki dört şartın birlikte gerçekleşmiş olması zorunludur.

1. Hizmet Türkiye’de yurtdışındaki bir müşteri için yapılmış olmalıdır.
    2. Fatura veya benzeri nitelikteki belge yurtdışındaki müşteri adına düzenlenmelidir.
    3. Hizmet bedeli, döviz olarak Türkiye’ye getirilmelidir.
    4. Hizmetten yurtdışında yararlanılmalıdır.

Admob gibi reklam gelirleri hizmet ihracına giriyor. Bunun için kesilen fatura hizmet ihracına girebilir.
    Bu şartlarda ilgili firmalara düzenleyeceğiniz faturalarda KDV yi sıfır olabilir. Kestiğiniz fatura fatura adresine gönderebilirsiniz. İlgili firma dikkate alır mı bilmem ama önemli olan bu geliri Türkiye'de beyan etmek.

Bunun için paranın Türkiye'de bir banka hesabına yatıyor olması gerekmektedir. Diğer taraftan gelir vergisine tabisiniz. 3 aylık dönemlerde gelir vergisi beyan edilir. Gelirinizden gideriniz çıkartılır kalan kısmının %20'si kadar gelir vergisi ödenir.
  • Yani bu durumda admob a fatura mi kesecegiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -w K-

quote:

Merhaba arkadaşlar

Ben de uzun yılladır windows programlama yapıyorum ve şahıs şirketim var. %90 delphi ile yazdım.
    Aklımda basit gibi görünen ama kodlaması çok zor karmaşık bir proje var. Proje, windows, android ve web uygulaması olarak çalışacak. Android programlamaya yeni başladım, hala öğrenmem , kavramam gerekenler var.

....

Fugo'nun sayın muhasebecisine sorduktan sonra aldığım mailin cevabını paylaşıyorum. Benim açımdan çözüme kavuştu.

quote:

Hizmet ihracı ile ilgili olarak kanunda belirlenmiş dört şart var. Eğer bu şartlar varsa, hizmet ihracı faturası düzenlenebiliyor.
    Bu dört şart aşağıda:
    Hizmet ihracında katma değer vergisi istisnasının uygulanabilmesi için 26 SeriNo.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin (k) bölümünde yer alan aşağıdaki dört şartın birlikte gerçekleşmiş olması zorunludur.

2. Fatura veya benzeri nitelikteki belge yurtdışındaki müşteri adına düzenlenmelidir.

Admob gibi reklam gelirleri hizmet ihracına giriyor. Bunun için kesilen fatura hizmet ihracına girebilir.
    Bu şartlarda ilgili firmalara düzenleyeceğiniz faturalarda KDV yi sıfır olabilir. Kestiğiniz fatura fatura adresine gönderebilirsiniz. İlgili firma dikkate alır mı bilmem ama önemli olan bu geliri Türkiye'de beyan etmek.

Bunun için paranın Türkiye'de bir banka hesabına yatıyor olması gerekmektedir. Diğer taraftan gelir vergisine tabisiniz. 3 aylık dönemlerde gelir vergisi beyan edilir. Gelirinizden gideriniz çıkartılır kalan kısmının %20'si kadar gelir vergisi ödenir.

hocam yaşım 18 önümüzdeki sene bilgisayar mühendisiliği okumayı düşünüyorum bu yazda android ile ilgileneceğim. Diyelimki benim aylık 100 dolar gibi bir gelirim oldu reklamlar ile. Şimdi bu 20 doları direk devlete mi veriyorum? Küçük meblağlar içinde fatura kesmek mi lazım? Yani kesmesem bir problem olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan13

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar

....

quote:

Bu dört şart aşağıda:

hocam yaşım 18 önümüzdeki sene bilgisayar mühendisiliği okumayı düşünüyorum bu yazda android ile ilgileneceğim. Diyelimki benim aylık 100 dolar gibi bir gelirim oldu reklamlar ile. Şimdi bu 20 doları direk devlete mi veriyorum? Küçük meblağlar içinde fatura kesmek mi lazım? Yani kesmesem bir problem olur mu?

hayır sorun olmaz..
  • Googleplay'de ücretli uygulama satma işlemi başladımı arkadaşlar reklam için uygun olmayan bir uygulamam var yada başlamadıysa ne zaman başlayacak bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brk_^^

ya beyler yaptıgınız bu uygulamalar ne uygulması ?

Osuruk sesleri ile, +1 milyona ulasip, top gelistirici olabildigin bir ortam Google Play
  • hocam benim mevcut bir oyunum var. Unity3d üzerinde geliştirdim. startappın unity desteği varmış anca hiçbiryerde unity entegrasyonu ile ilgili kaynak yok. Sdk yi import ettim izinleri manifest e girdim ancak . En son işlemi yapamıyorum unity de

import com.apperhand.device.android.AndroidSDKProvider; ile kütüphane import edilemiyor.

ne yapmam gerek acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

hocam benim mevcut bir oyunum var. Unity3d üzerinde geliştirdim. startappın unity desteği varmış anca hiçbiryerde unity entegrasyonu ile ilgili kaynak yok. Sdk yi import ettim izinleri manifest e girdim ancak . En son işlemi yapamıyorum unity de

import com.apperhand.device.android.AndroidSDKProvider; ile kütüphane import edilemiyor.

ne yapmam gerek acaba

hocam unity ile ilgili hiç bilgim yok maalesef, zaten desteği olduğunu da sanmıyorum ?

https://www.google.com.tr/search?q=site%3Astartapp.com+unity&rlz=
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

hocam benim mevcut bir oyunum var. Unity3d üzerinde geliştirdim. startappın unity desteği varmış anca hiçbiryerde unity entegrasyonu ile ilgili kaynak yok. Sdk yi import ettim izinleri manifest e girdim ancak . En son işlemi yapamıyorum unity de

ne yapmam gerek acaba

hocam unity ile ilgili hiç bilgim yok maalesef, zaten desteği olduğunu da sanmıyorum ?

https://www.google.com.tr/search?q=site%3Astartapp.com+unity&rlz=

Desteği olduğunu kendileri söylüyorlar.

http://www.startapp.com/?developers
  • Entegre ettim ancak başka bir sorun çıktı
  • Aranızda leadbolt'un sesli reklamlarını kullanan var mı? Varsa diğer reklam türlerine göre getirisi/götürüsü nedir bileniniz var mı?
  • Unity 3d android pro paketini aranızda alan var mı? Eğer varsa, program yasal olarak toplamda kaç bilgisayara yüklenebiliyor?
  • Çok basit bir soru sorucam, ben şimdi bu stringleri tanımladım ama renkleri hep siyah çıkıyor nasıl değiştirebilirim?
  • Menü yaptım ama geçiş yapamıyorum.

Butonla sayfalara geçiş yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ?
  • troll bilimi adli uygulamam marketten kaldirildi. gerekcesi uykusuz dergisinin google a sikayet etmesi. kisisel algilamiyorum. adamlar hakli zaten. :)

benden baska 15 karikatur uygulamasi daha silinmis.

ban yemedim diye sevinmeli miyim yoksa her an banlama gelebilir mi? publisher sayfasinda "askiya alindi" durumunda uygulamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 16 Nisan 2013; 21:35:40 >
  • Bana yardımcı olacak arkadaş yok mu ya :(
  • Xamarin Evolo Canlı Yayın Konferansı için TIKLAYINIZ

Şu anda C#.net portable ile andorid uygulaması nasıl yazılır ne faydası vardır gibi şeyler var :)
  • Samsung Apps push notif. içeren uygulamaları suspend etmiş. Yeni politikalarında izin vermiyorlardı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3mrulah

Samsung Apps push notif. içeren uygulamaları suspend etmiş. Yeni politikalarında izin vermiyorlardı zaten.

Zaten aylardir soyluyorum;

Push adlerin sonu yakindir diye, telif haklari cok onemlidir, denetleme sistemi gelmeye basliyacak diye. Google Play zaten 60,70 bin uygulamayi kalitesizlikten temizledi gecen ay. Daha 10 binlerce uygulama gidicek, hatta Google Play zahmet etmeden ben 10a yakin uygulamami kaldirdim marketten.

2013 sonbahari ile artik kalitesiz uygulama, spam, vsvs devri sona ericek. Google Playe bir uygulama sokmak icin 2 hafta denetim suresini beklicez, en sonunda aklima gelen tum fikirleri hayata geciricem. , o zaman belki iste ayda 100k lari goruruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

troll bilimi adli uygulamam marketten kaldirildi. gerekcesi uykusuz dergisinin google a sikayet etmesi. kisisel algilamiyorum. adamlar hakli zaten. :)

benden baska 15 karikatur uygulamasi daha silinmis.

ban yemedim diye sevinmeli miyim yoksa her an banlama gelebilir mi? publisher sayfasinda "askiya alindi" durumunda uygulamam.

hatırladığım kadarıyla uygulamanda karikatürlerin sahipleri hakkında kısmında gösterilmişti, izin almamışmıydın sahiplerinden?
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.