Şimdi Ara

Android den Iphone a geçişte rehber ve whatsapp geçmiş alma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
3
Favori
8.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Htc One M7 den Iphone X e geçmiş bulunuyorum. Ancak yapamadığım ya da anlamadığım iki konu var, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

1- İphone un ilk kurulum esnasında Android e move to ios uygulamasını kurarak rehberi ve mesajları aktardım. Ama rehberde herkes çifter çifter gözüküyor. 1000 tane ismi tek tek silemeyeceğime göre uygulama aradım ama hepsi yüksek ücretli. Kolay bir yolu varsa anlatabilir misiniz?

2- Whatsapp mesajlarımın geçmişlerini kesinlikle iphone a aktaramıyorum. Android de yedekle dediğimde google drive a yedekledi ama iphone kendi icloud u üzerinden yedeklemek istiyor ve kesinlikle başka bir seçenek çıkmıyor. Bu sorun içinde internette bir çok uygulama var ama ilk önce android den bilgisayara sonra iphone yükleme yapmak üzerine. Tabi hepsi yüksek ücretli uygulamalar.

Bu iki konu hakkında bayağı bir araştırma yaptım ama düzgün bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilirseniz şu meşhur iphone pişmanlıktır sözünü şimdilik söylemesem.

Teşekkür ederim.

Sorunları çözdüm;

1- Rehber kişilerini aktarmak için, android telefondaki kişiler vcf olarak dışa aktar diyoruz. Sonrasında iphone da kullandığımız bir mail adresine vcf dosyasını mail atıyoruz. Iphone daki mailin ekini açtığımız zaman rehbere kayıt yapılsın mı diye soruyor. Sonucunda bütün kişileri hiç bir karışıklık olmadan iphone un rehberine ekliyor.

2- Whatsapp geçmişi aktarmak için, internette bir çok makale var konu ile alakalı ama benim yaptığım yöntem hiç sorun çıkarmadı. Backuptrans diye bir bilgisayar programı üzerinden yapılıyor. Normalde ücretli bir program ama amacına tam hizmet ediyor. Ayrıntılı yazmayacağım bir sürü sitede anlatılmış aşağıda bir link vereceğim. Programı kurduktan sonra android deki whatsapp geçmişini bilgisayara alıyor, oradan da iphone a yüklüyor. Yüklemeden önce android de hata ayıklama modunun etkinleştirilmesi gerekli, iphone da icloud ve iphone umu bul uygulamalarının kapatılması gerekli ve her iki telefonda da whatsapp olması gerekli (iphone da whatsapp numara etkinleştirmesini en son yapıyoruz). Ben güvenlik amaçlı olarak whatsapp geçmişini aktardıktan sonra iphone da icloud u etkinleştirip bütün geçmişi icloud a aktardım. Sonrasında, daha önceden itunes üzerinden yedeğini aldığım iphone komple sıfırlayıp tekrar kurdum. Icloud dan whatsapp geçmişini geri aldım. Sonuçta bilmediğim bir uygulamanın telefona bir şeyler yüklemesine izin verdim.
    https://www.tamindir.com/blog/whatsapp-konusmalarinizi-androidden-iphonea-nasil-aktarirsiniz_22237/

3- @Snathius sorduğu soruya cevaben, itunes uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Android telefondaki bütün fotoğraf video ne varsa atmak istediğimiz bilgisayara kopyalıyoruz. Sonra itunes üzerinden iphone a erişip fotoğraflara giriyor. Oradan klasörden yükle diye bir seçenek mevcut, seçtiğimiz klasörün içeriğini iphone a aktarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeozbay -- 31 Aralık 2017; 9:40:17 >

• bilgisayarda gmail kişilere girip ordakileri dışarı aktar (vcf formatında)
    sonra tekrar bilgisayardan itunes web e girip kişileri içeri aktar.

hem gmail kişiler üzerinde insanları silmek çok basit , aynı yöntemle yaklaşık 10 gün önce 200 kişiye yakın sildim :) inşallah işine yarar.

whatsapp hakkında bilgim yok.
  • Hocam bende 1-2 gune gecicem fotograflari nasil aktardiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Syncios pc ye kur

• Takip

• kadir_74 K kullanıcısına yanıt
    Snathius S kullanıcısına yanıt
    Tuff88 T kullanıcısına yanıt
    Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Sorunlar çözüldü, ilk mesajda ekleme mevcut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.